Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    23.824
    :hai:

Кафе пауза. :coffee:
    Исчитав сѐ од вчера и денес.

Кучиња сакам. Мачки не. Никогаш не сум ги сакала. Кај мојов имаат 2-3 мачиња, и ете после толку време пак не ги засакав. Посебно кога ми се плеткаат низ нозе. Интересни ми се само кога си играат меѓу себе.
    Ги чуваат во двор, внатре нема шанси. Врата отворена нема шанси повеќе од 10 секунди да стои, одма се пикаат внатре. Најјако беше кога едно од мачињата си влегло кај мене в соба и си легнало на кревет. Леле ко го видов коса ми се крена. Си викам намерно ова дека не ги сакам. :rofl:
    Имаме и куче и е исто како она што го опиша @Annath. Си стои врзано, премирно е. Не лае на никој, освен на мачки. Да дојде некој да не ограби нема ни да писне. :rofl:

Две помали сестри имам и од секогаш сме поврзани и се сложуваме. Никогаш не сме биле љубоморни една на друга. Излегуваме заедно, си менуваме облека, си помагаме.
    Сега не ме дружат многу, од ко се верив, ама обавезно се слушаме, се гледаме редовно и се надевам така и ќе остане. Едноставно, со нив никогаш не сум сама. За друштво, за совет и било што и да треба секогаш сме тука.

На Mr. Right, Peco, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Taка де.
    Уште сега се спремам за такви моменти, ама сепак не е сеедно.

Туку, вистината е кажана...Она кога ќе речам, нервозна е, нека касне хамбургер, вистина било бе еј! :D
    https://kajgana.com/mazhite-se-posrekjni-so-zheni-so-oblini

И еден рај за очи...
    http://www.crnobelo.com/zivot/patuvanje/50882-9-vili-so-najubav-pogled-na-lefkada

На Annath, CameliaMiller, Sesil и 4 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.410
    Допаѓања:
    260.132
    Она како беше против мравки, Неопатрид ли, безбедно ли за со деца и во кујна?
    Ќе се шекнам од мравките:@.

На Lejla8 и fallenangel им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да пишам за темите. На пешачки застанувам, посебно ако се дечиња. Ни се има случено да не можат да поминат, па мм излегува од кола и ги поминува. шофери свират демек многу им се брза! Уште па жени нервозни ко ќе видам на пешачки!

Имам брат. Не сме посебно блиски, ама ако му/ми треба нешто одма би си се нашле еден на друг

На sweet-cherry, Tajnaotrovna, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Имам Сестра и сме многу блиски.
    Мм ќе оди на водно мене неми се седи дома да и се јавам на другарка ќе рече дојди кај мене а по доми неми се оди.
    Мм ми вика да сум се спремила да ме оставел пред Рамстор и парички да ми дал а јас никако не сум.

На mira.mira, Bozica1980, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Земај парите и метак :)

На mira.mira, JuLleE, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Ако знаеш од која дупка излегуваат некаде од под/ѕид земи стави една рака сол, ќе нема ниту една.

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Пробај со обична креда (онаа за пишување на табла), кафе или кесички од зелен чај (употребени кесички).
    И да пишува дека е безбедно, јас не би поверувала колку уствари Е безбедно.

На Annath, Lejla8 и fallenangel им се допаѓа ова.
  9. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Не за се' во животот сум имала подршка од моите, а камоли да сведочам за прекрасни односи со другарки...па за да компензирам и без проблем речам не ми треба брат\сестра, надокнадува другото. Единица сум и искрено не знам како е да се има брат или сестра. Нормално затоа и не ми фали нешто кое никогаш не сум го имала. Како ќе знам како е? Тоа е за недостигот.

Второ, многу убаво си поминувам во животот кога знам дека сум сама ( не зборувам за материјални работи, господе боже) туку за силата која ја имам, сама да се борам. Можеби кога ќе имав, не ќе бев толку сигурна во себе, некако. Вака, знаеш сам си, се трудиш, анализираш, правиш, учиш оти нема кој, нема на кој да се потпреш и толку. За мене секогаш велеле дека сум самостална и поагилна од другите деца( во фамилијата) , а само јас сум единица. Тоа што мислат дека сум една па имам се', е нека мислат, не ми смета.

За себичност и разгалување не сакам да коментирам, тоа не е до тоа, туку до човека.Познавам многу кои се болно себични и љубоморни, а по 3 деца се. Нели не само што околината го обликува некој како личност, исто толку и самиот тоа го прави преку други алтернативи.

Отсекогаш сум сакала да имам дете кое ќе биде единец, сигурно затоа што ми е супер.Еднаш само си реков, дека нема да има моето дете први братучеди од моја страна оти јас немам брат/ сестра нели...па уште ако е и оно едно, утре неговите исто така..Па еве како растам , џабе братучедите.Скоро и не комуницираме, или комунициравме кога јас се трудев и сл. да не навлегувам ( така има и кај браќа и сестри и сестри или меѓу браќа ама има и такви кои се супер) така да, не секогаш големо семејство е убаво, сплотено меѓу себе.

Не ми е страв од тоа во животот, еве го минувам сама, многу добро се снаоѓам. Дури може ќе ми смета некој околу, не е случајност и ова.Може е таква мојата мисија на светот.:angel:

Последна измена: 20 јуни 2017
    На Tajnaotrovna, Doozy, dunika и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Не ни сетив кога здрма што би се рекло,само низ глава ми прелета-земјотрес,толку ме имаа напнато некои луѓе од домашниве со својата радозналост-абре да можат и в кревет да се пикнат:@,.Не можам да сватам толкава потреба да контролираш некого и надзор24/7 да му си,притоа за возрасни зборуваме,не за надзор врз деца.Сваќе благодарам на прашањето:hug:,и извинете за мрчењето.

На Mr. Right, mal.ecka, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.728
    Детето отиде на одмор со деца. Не е среќна. Душава ми е стегната. Не знам што и е проблемот. Обично не е захтевна и супер се снаоѓа, а сега се и фали. Изгледа некој ја избегава од друштво. А ако не се дружи со сите, тагува. Ќерка на мама :)

Како поминувале вашите на одмори сами?

На Mr. Right, mal.ecka, Espadrila и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Неопитроид потенцирај раствор, оти може прашок да ти дадат шо е поефтин ама го нема тој ефект. Безбеден е пишува и на упатството.

На JuLleE, Bozica1980, Lianna Anna и 3 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.146
    Чудно е другарствоте сега,постојано имаат некои трзавици,некоја љубомора меѓу децава,
    Често се случува и кај моите,често тоа сум го чувствувала.
    Ама не се нервирај,обично брзо им поминува и лесно се снаоѓаат.Големава прв пат во 8-мо одд.замина на Јадран,само со една позната другарка,ама убаво си помина.
    Сега поголеми се па побетер, не можат никако да се договорат ,лани едвај 3- 4 дена до Охрид,а годинава изгледа па ич...

Последна измена: 20 јуни 2017
    На Tajnaotrovna, Annath, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.545
    Допаѓања:
    20.207
    1:1. Македонија - Србија. Чекам да ја свртат нашите. За нас. За Македонија. :party: И пивце за живце со фудбалов. :lol:Комбинација снова. ;)

На Annath, Peco, fallenangel и 5 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Мојот домашен сладолед.
    Домашно си е домашно :D
    img1497979630432.jpg

На sweet-cherry, Tajnaotrovna, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    8.790
    Дечки да прашам дали некој нарачувал кетеринг од везилка или вкусно од маџари?

17. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.545
    Допаѓања:
    20.207
    Среќа среќа радост. Абе луѓе 2 - 1 ја свртеа наши. Уште да издржат до крај и тоа е тоа. За А1 телевизија, известува Сијка Пиштолова. Хахахха.

На Annath, Peco, Espadrila и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.285
    @JuLleE вчера напрскав денес ги нема. Растворот е екстра.

На Annath, Peco, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.750
    Добар ви ден луѓенца...
    Мачка имам со години ја чувам,како член на семејство ми е.:)

И јас сум сама.Немам своја крв блиска до мене.Точно дека во животов сама сум се борела или сум се изборила,свесна сум дека немам никој на кого би се потпрела и си го носам својот крст сама ,нели.Ама многу сакам да имам и брат и сестра .Што знам,никој нема да ти се израдува на успех како свој или да тагува со тебе...еве ,кога славевме сега матура на син ми,листата на поканети од страната на мм беше тоооолкава,а мојата минимална.Местата на брат или сестра беа пополнети со места од братучеди.
    Дали сум себична како единица?За материјални работи не,ама за емоционални сум.Ама само за одреден круг на луѓе,надвор до тој круг никој и ништо не ме интересира.Можеби тоа доаѓа од тоа што па и на никој не му е гајле за мене.
    Но,тоа е тоа.Не можам да сменам ништо во тој поглед.Затоа сакав да имам големо семејство,бев спремна да имам и повеќе деца да не бидат сами како мене...но желбите се едно реалноста сосема друго.

На Tajnaotrovna, Annath, LivingGlam и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    2:1 е сегаа

На Peco и sanjaeva им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.