Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас не верувам во ништо.
    Ни во живи, ни во умрени.

Ако за нешто сум сигурна е дека кучево би ме бранело со својот живот мене, за никој друг не сум баш сигурна.

Ако за нешто немам објаснување, не значи дека не постои објаснување, туку дека јас не го знам во овој момент, или науката не го знае во овој момент.

На fallenangel, Lejla8, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.952
    Допаѓања:
    164.206
    Како луѓе веруваат во бајачки, а чудно им е кога децата се хиперсензибилни?!
    Симонка не мислам на тебе, муабетов ми е општ.
    Не значи дека некој починат е таму ко дух, друго е "присуството".
    Истото е со тие тн медиуми.
    Во суштина енергетски секој може да го почувствува тоа, но нели рационализираме. Некогаш па има и забегани што мислат дека се интуитивни или медиуми, ама си има терапија за таквите(си замислуваат од пуста желба). Иам една таква у околина.
    Ако кажам дека работи индивидуални сесии со луѓе и при тоа не поминува ко бајач или медиум, туку онака ко професионалец... страшно.

Последна измена: 22 јуни 2017
    На mareane, Lejla8, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ми се дoпaѓa oнa декa ни вo живи не верувaш. :D
    Зa жaл, или зa среќa, и јaс мнoгу не им верувaм нa луѓетo. Причините се пoвеќе...

На Lejla8, Annath, green.eyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Еве ја првата тегла,специјално за @mareane 20170622_010216.jpg (капаков со јагодиве е оптичка варка:D)...има за сите,без тепање.Башка,утре задутре уште една тура ќе правам:P
    Во недостиг од квалитетен весник на пазаров,фино ми дојде општинскиот на Лепи:rofl:завиткани со него,покриени со ќебенце,кајсиите си легна...
    И јас конечно туш,па кревет.
    Гарант и од кревет ќе го фатам мобилниов(lalala)

На N.2106, mareane, Lejla8 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Охоо сте се размуабетиле.

Трета смена? :D Кој рече дека има мравки? @JuLleE ? Епа и дечко ми има, саат време ги прскавме со тој спрејот како пена што се прави па после тоа посеавме кафе низ цела соба и надвор околу вратата, таму имаше журка. :devil: Утре ќе ве известам дали кафето помага. Јер тој спрејот НЕ! :@

@sanjaeva па во принцип и таква сум, долга коса, но светла, кафеава а кога ќе се вратам од одмор и плави прамени наоѓам. :hug:

Јас тебе те замислувам ко дама со средени нокти и коса, дискретна шминка и кежуал канцелариски стил, панталони над глуждот, лелеава кошула и елек, од оние модерните. :emo: Баш си од оние жени, повозрасни од мене, а со кои би пиела кафе после работа. :nod:

На mareane, fallenangel, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Кoгa сме кaј мрaвките ги немa кaј нaс веќе две недели. :whew: Нек ги немa, oгин дa ги изгoри.

На Skorpija25, mareane, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Колку што се сеќавам и други членки имаат пишано за вакви случки.

@Mr. Right Тереса и јас ја имам загледано 2-3 пати ама истото го мислам што го мислиш ти. Им поставува трик прашања па врз нивна основа им ,,продава,, приказни

На mareane, M&M, fallenangel и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Апсoлутнo. А и ништo кoнкретнo не кaжувa. Верувaм и декa дел oд емисијaтa е нaместенa.

На Lejla8, Annath, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Ручек се крчка, децава во парк со татко им, заслужен одмор со кафе и цигара.

Бев од сабајле крвна слика да правам, морав да не јадам 12 часа предходно и иако во основа не јадам навечер кога сум дома кога треба да не јадам се ми се јаде ама издржав и бев крв да ми земат.:)

Стоев надвор пушев цигара и еден копук ми приоѓа бара цигара, уште пред да побара му викам немам, па дај ми ја таа што ја пушиш,(facepalm)му викам као да се откачи, тој ми вика као очаен бил, пак му викам као да ми се тргне од главата, тој пак колку имам цигари, пошто му реков имам колку за себе, тој аман та аман дај, почнав да го игнорирам, ми вика што сум била таква кучка:rofl:з`ш ми се може му викам.:rofl:
    Лелеееее оток еј, а дотеран, не изгледаше како клошар или нешто, од инает не му дадов цигара инаку некогаш давам, некогаш не, зависи како сум расположена, станаа досадни веќе со барање цигара а запалиш надвор од дома барем 2-3 ќе ти побарат цигара, некој даваат доларче, на нив им давам:wasntme: другите нека си работат како мене и нека си купуваат цигари.]:) Мислам животот да ми зависи од тоа не би побарала цигара од непознат, од кога сум почнала да пушам не ми се случило да снемам цигари и кога не пушев секогаш имав неотворена кутија со мене ако ме фати некоја криза.:smoke::smoke::smoke:

Јас ставам ориз, малку колку една рака, што знам мене ми е поубава мусаката со ориз, поубав шмек ми има.:)

Не знам баш за пријателство ама има доста членки кој ми пишале нешто што тука не го споделиле, можда со никој ни надвор од форумот, имале доверба во мене, со тоа мислам дека иако не се знаеме сум им оставила впечаток на сериозна и доверлива личност и мило ми е што имаат такво мислење за мене иако и они не ме познаваат.:)

:rofl::makeup::rofl:
    Докторот споредна улога има во серијата, ќе го унапредиме во главна само за тебе.:rofl:

Мене ниедна не ме замислува каква сум.;(
    Си имам некоја замисла за секоја тука и така како што си замислувам така сакам да си остане, дури и ако стават слика со откриен лик пак си мојата замислена си останува.:lol:

@Emy867 алката од Пандора тука ја даваа подарок за денот на мајките со потрошени $100, купив три привезока и ја пратив алката на тетка ми, сега снашките нејзини ме мислат богаташка чим поклонувам Пандора алки.8):rofl:

Си се подновив сабајле за мене привезок, видов распродажба и не можев да одолеам.:wasntme:

IMG_20170622_131956.jpg

Што и да си купам за мене одма купувам за.децата(facepalm) не можам нешто за мене а за децата ништо.(facepalm):)

IMG_20170622_132327.jpg

Дојде домаќинот, да го оставам телефонот да не пишувам после во брачни кризи.:rofl::rofl::rofl:

На N.2106, sweet-cherry, molikaMk и 31 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро.
    Додека не станало друштвово мое,јас шмркам кафе во двор.
    Тишина..

Си најдов другарка која има 68 години и си тераме бапски муабети..без политики,без тешки муабети.
    Абе релакс тотален.
    Понекогаш ми треба ваква дружба,колку мозокот да си го одморам од туѓи итроштини и досетки а богами и од задкулисни муабети.

Дома и на работа ме/не чека турбо период па се припремам психички.

Во врска со замислувањето,сите во мислите сте ми убави и несакам да знам за друга слика.Арно ми е вака..:D

Пупице алал да ти е џемот,мењам тегла ајвар за џем или за киселите краставички:|

Ви посакувам убав ден да имате.Што помалку нервози и што повеќе убави моменти.

На sweet-cherry, Dadusicka, Lejla8 и 27 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Какви грди глупости се изнасонував. :tmi:
    За оние кои ги имам на фб, мило ми е што им ги знам фаците пошто, полесно ми е да ги замислам сега кога ги читам - како се смеат, мрштат или такво нешто.
    И, поблиски ги осеќам. Мада со некои само сме се додале и два реда не сме си кажале во цело наше фејсбук другарство. И ок ми е така.
    Имам и такви виртуелни пријателства - Пријателства. Една конкретна од феминава на која претпочитам прво на нејзе да и' пишам и би ја избрала во секое време пред многу други луѓе... и имам и други такви, надвор од феминава со кои поретко коминицираме, ама еднаш месечно,на два месеци резимираме до каде сме со животот. Пре би да ги имам поблиску, ама и вака ми е ок.
    Другите од феминава... и јас ги замислувам според аватарот. Кој си открил фаца, така го замислувам мада, со тек на време ми се губи сеќавањето за ликот па добива лик на некој што го знам. Стандард.
    Сите луѓе што сум ги запознала - физички или виртуелно уствари,, комотно можам да ги ставам во пар категории оти, сите си личат едни на други... не толку физички колку како карактери, како животни приказни. И ми се повторуваат и мешаат со претходните - пријатели од времето од забавиште, од основно,средно, факултет,работа.... :) И така.
    Утро е,станувајте.
    :bug:

На sweet-cherry, Skorpija25, Lejla8 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро, незнам каде да ја сместам темава ама верувам модераториве ќе ја префрлат во соодветно место и дека ќе бидеме хумани во рамките на можностите
    http://strumicadenes.mk/spodeluvjte-site-2-ipol-godisno-strumicance-boleduva-od-leukemija-da-donirame-za-maliot-antonio/
    .
    Инаку времево убаво сонце топлина конечно.Кафенце на работа ме пречека, периодов порелаксиран со работа.

На N.2106, Skorpija25, Lejla8 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    126.755

@LadyC ај па кажи каде да доаѓаме :)

На N.2106, Skorpija25, LadyC и 15 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Морнинг :coffee::yawn:

Ноќеска грдо сум спиела. Сонував глупости и се изнамачив.
    Сабајлево се успав...
    Таква успана се фаќам за еден фустан, преку глава и добитна комбинација за на работа ми е кога ќе се успијам.
    Таман да излезам од врата, сфаќам дека сум си го испрала фустанот сосе некое хартивче и цел е со ситни бели ѓубренца од хартивчето. Од тегет фустан, може да се замисли како изгледаше.

Ок, план Б.
    Униформа! (униформите не ни се задолжителни, но ако сакаме да носиме униформа има правило каква треба да биде, инаку во цивилка работиме).
    Се фаќам за првата униформа, се облекувам и излегувам.
    Седнувам во кола и сфаќам дека ми е непеглана.

Не се враќам пошто веќе секако знам дека ќе каснам.

И така, згужвана ќе си седам денес на работа, со розева униформа и црни чорапи :fubar:

На Skorpija25, Lejla8, Sesil и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.225
    Ама сте тивки...да нема човек што да прочита уз кафето.
    Се мислам да ги извадам теписите за перење или да фатиме некаде на шетање. Го бива она македонско село за деца?

На Skorpija25, Dadusicka, Lejla8 и 18 други им се допаѓа ова.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Синојка заспав со главоболка, веќе една недела сум заникаде, еве денес поарна, и кафе си се напив, па си помислив може главоболки имав од што два дена избегавав кафе, ама тешко ми беше во стомаков
    Дури и пешачев денес до работа
    Ноќеска и јас лошо спиев, често се будев, а и малата исто само се превртува од една на друга страна
    Почна жешкото

На Skorpija25, Lejla8, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    99.609
    Трчи да кажеш за алката|(, нели се договоривме некои работи меѓу нас да си останат:wasntme:.

Добро топло утро лепотици:sun:.

Ме разбудија менструални болки а имам уште недела дена до добивање:^). Треба да излегувам со другарка ми на кафе, ич не ми се мрда никаде. Ама атер тоа што не сме се виделе 100 години па мора да се оди:).

И тоВа ќе е за денеска...

На sweet-cherry, Skorpija25, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    @Espadrila , не декa ме испoфaли, ми е нежнa, слaткa и oзбилнa девoјкa. Oдмеренa вo се и без пмс-oви.
    @sanjaeva ..го зезнав цитирањето :)
    Апсолутно точно...и мм ми вика дека сум многу нежна, а и слатка :D:D, а и без пмс-ови сум. Се контролирам, освен у јадење...:?::D. Е сеа искрено само стравувам да не дојде ден Д- па да земам еден шмајзер и ратататататата све да испукам, па сите премолчени ПМС-ови да излезат на виделина :D:D:D....ај да си молчам, многу убаво си ме замислила.
    Добро утро драги луѓе. На повидок жежок ден а со обврски многу и за пред луѓе. Идам да турам кармин...да не ги страшам луѓето, да бидам симпатична :makeup::makeup::lol::lol:

На Skorpija25, Lejla8, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.716
    Добро утро и од мене... Не спиев ко што треба и сега сум ваква (wtf):swear:

Денов убав нека биде :sun:

На Skorpija25, Lejla8, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    И ја мислев меѓу нас ќе си остане кога гледам, нааааааааа толкава сликО си турила во Што последно си купив, ја ќе си молчев до гроб, ти сама се издаде.:wasntme::rofl:

Маж отиде на кафе, пиво со другарчињата, ќе гледаат фудбал, се спремам после да го гледам Табу, интересна ми се виде серијата, деца си играат, зафатиле телевизор со игрите, јас се мислам што да правам, досадно ми е.:rofl:

@simonka93 на синчето кога му е роденден или му помина?

На Skorpija25, Lejla8, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.