Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. monik55

monik55 Форумски идол

Има уште две сакаш?
    Меки се сунѓерчиња.

green.eyes, kuc, Annath and 7 others like this.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас, заменик модератор ;)

3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Кaжи и нa Мoни дa не ме прoвoцирa 8)

Bozica1980, Annath, Lejla8 and 3 others like this.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Со мм имавме жустра караница дури и си отидов до кај моите а не требаше поради состојбата на татко ми и си ја отворив душата и си се изнаплакав.
    Еден збор на татко ми многу ми значи и ми даде до знаење дека не сум сама.
    Сега се јадам жива да не се секира и да не му се случи нешто.
    Дечко ми бидејки е дечко нели живее ергенски живот си шета моментално а мене ми доаѓа едно шише ракија да испијам.
    Многу сум себична самата на себеси само до кога незнам.

Ќе замесиш сега мекиЦицки?

Last edited by a moderator: Jun 23, 2017
  5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Ако кажам кај сѐ морам да одам да се испитам, ќе ме натепате... Само одложувам, како со малиот,кој ќе го чува, да не му реметам ред, изговори куп... :x @joy1 оди и не чекај, сѐ ќе биде во ред :hug:

6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Го однесов Матео на училиште, маливе со мене, не знам што за ручек, ај ќе смислам до после.:)

Имаше сега скоро дебата на инста со слика од Дејвид Бекам како го бакнува малата за роденден, читав малку и бев згрозена од мозокот на луѓето, мое мислење е дека секој што го поврзува со первезии, гледа во сексуален контекст на бакнежот на родител и дете е умноболен, ги проектираа своите болни мисли во невин бакнеж на родител и дете.
    Во ред е да не ви се допаѓа ама да викате дека е первезно е преминување на граница на нормалата и да ги бакнувам децата, на Конта во последно време му е интересно кога јаде сладолед ќе дојде да ме бакне и пошто устата му е мраз ладна бил како Елса од Фрозен.:lol:

Имам 5, за мене доста се, не би да ставам повеќе ама затоа мм е целиот шарен, само смислува нови тетоважи за ставање.:lol:

Едната тетоважа ми е со неговото име, што знам во моментот така ми дојде и му ја посветив на него тетоважата, ако се оставиме наредниот ќе го барам со исто име како мм.:rofl:

7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Јас да си се пожалам овде пред легнување... Бубрези ме сокинаа денес. Додека бев во Будимпешта, една вечер се разбудив со страшни болки во левиот бубрег. Прв пат во живот ме боли такво нешто. Ај се напив ибупрофен (тоа имав), па за среќа ми помина. Еве денес пак:(. Болката шета де на една, де на друга страна. Плус нагон за константно мокрење, а не мокрам кога отидам. Пијам увин чај цел ден. Што друго би ми помогнало?

Tajnaotrovna, azelea and Lejla8 like this.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Чај од брусница ама да не ги мешаш со увинот или едното или другото, најубаво утре на лекар може (сигурно) имаш уринарна инфекција и ќе ти требаат антибиотици, со нив ќе помине, чајот само ги ублажува моментално симптомите ама не ги лечи.

Tajnaotrovna, kuc, Bozica1980 and 6 others like this.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Заборавив да се изјаснам околу бакнувањето.

Како може некоја личност да помисли дека родител може да го гледа своето чедо како сексуален објект и да мисли дека невин бакнеж е уствари перверзен? Значи правиме муабет за дечиња за кои бакнежот е искажување на искрена љубов без скриени намери.

Не бакнувала и нас мајка ми, но јас не се сеќавам на тоа, во даден момент тие бакнежи престанале. Па јас сеуште ги гушкам и бакнувам родителите, не знам дали има потреба да нагласам дека бакнежот е во образ, секако и брат ми. Ако во нечија прегратка сум спокојна и безбедна, тоа е прегратката на родителите.

Луѓето кои плачеле од среќа кога сме се родиле, луѓето кои се жртвувале за да го имаме сето тоа што го имаме, луѓе кои делеле од своја уста, а и денес го оставаат последното парче јас и брат ми да го јадеме, луѓе кои не спиеле кога сме имале висока температура, луѓето кои со цело срце се радуваат кога и ние сме радосни а се тажни кога и ние сме тажни... Ете тоа се луѓето за кои некои личности мислат дека се перверзни и настрани. Срамота.

green.eyes, duffi, Chantal and 15 others like this.
  10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Хелоу!
    Се прибрав, ве исчитав...машала!
    Ај на кратко, кусо да не бидам
    Тетоважа - не сум некој фан, не би ставила, единствено ми се симпатични оние малите на глужд, но сепак не би!
    Дете во уста не бакнувам!
    Прегледи гледам што побрзо да направам, оти почнам ли да одложувам - го заборавам и ептен забушавам!
    Сум била пијана два пати, но само што го имав најбучното мафе, друг блам немам:$
    Одам да спијам, добра ви ноќ!

11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Претпоставував дека е тоа Битер, ама си реков ај белким нешто од домашната аптека ќе помогне:D.

Фала ти. Ах, колку нејќам болници:doh:.

12. monik55

monik55 Форумски идол

На лекар макар и сега да одиш.

13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

@Emy867 чај од брусница, увин.. Спасмекс за да се смири бешиката, да не те тера на мокрење постојано. За силни болки кетонал.
    Утре на лекар - обавезно!
    Нема зезање со бубрези.

@monik55 за утеха и јас сега го карав дм. Ама мојов ме нервира што е премногу добар и некогаш имам чувство дека го искористуваат. Или не сака да се кара па ај за мир ќути и дозволува.
    Колку што сум јас кавгаџика, тој толку не е и страшно ме нервира :@

14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Ја видов активна докторката на ФБ и и пишав, оф корс:D.

Морам и таму малку да поквичам, освен тука(facepalm):D.

@CameliaMiller и јас знам оти бубрезите не се ич едноставна работа, затоа и прилично се уплашив...

15. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

@bittersweet фала за дијагнозата, како да ти се заблагодарам? :DИма ли начин?:D:D

@CameliaMiller за мир у куќи, токму затоа ќутат.:rofl:

Ај добро утро. :inlove:

Hoopla_Espresso__Perth__Kensington__Coffee__Cafe__Breakfast__Perths_Best_Cafes_485_387_s_c1.jpg

green.eyes, Kitten, V.odolija and 8 others like this.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Поставив прашање и заспав :) .
    Колку плати за 1? Знам дека според големина се одредува ама онака некоја оквирна сума да имам во глава. Јас таа што ја одбрав е црна ана дакам да додадам малку боја и не е голема нормално.
    Ај да ве дочитам :)

17. LBC

LBC Истакнат член

Добро утро :yawn:

18. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро утро :) имав бурна ноќ и уште побурно утро. Ѕверот ми се буди навечер зборува плаче и презаспива и така по 100 пати, јас жива ненаспана. Сабајле неќе репче да и фатам а коса до половина, се што кај мене попаѓа кај нејзе се фати :). Денес втора смена, сабајле фризер после гинеколог па сандали да и купам на ѕверкава и на работа. Посета кај доктор не одложувам, редовни контроли правам кај гинеколог, ендокринолог и ехо на дојки на 6 месеци ( генетска предиспозиција за канцер и мора да се пази ) , тетоважа немам и не планирам, пијана.....колку пати сум била срам ми е да кажам ќе ме направите алкохоличар :$. По кафани ретко ама во домашна атмосфера со мои луѓе се опуштам обавезно. Убав ден на сите

19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Мислам дека беше 2800-3000, таква некоја цена, сепак е wrist tattoо, тие не се прескапи :)

Морнинг :coffee::yawn:

Ајдеее петок Спасовден, кај ќе шетаме викендчево?!
    Мене на моренце ми мириса некако :)

20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Skakulecot :!:
    @joy1 mi se naluti ma?

Imam 2 tetovazi, tretata trebase proletva ama izleze bremenosta pa dogoodina ke ja pravam, taman 1 a posvetena na dvete deca :)

Last edited: Jun 23, 2017
Thread Status:
Not open for further replies.