Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Вечно име на уште еден Христијанин:angel:
    Бог да му даде здравје и напредије, среќата низ живот водилка да радува татко и мајка :sun:
    Да е здрав и жив Галабо:angel:

Кога на свет ќе дојде плод на една љубов се знае следи крштевка.
    Право на родителите е да го изберат тој ден.
    Е сега ги има секакви, некои ќе ти приповедаат ко овие твоиве...
    Едниот син е крстен на 40 дена а другиот на 5 месеци со предходна најава, додуша не правеа проблем.
    А јас лично сум крстила три деца на 40 дена и две близначиња дирекно од болница во црква...
    по желба на родителите кои долго немаа деца си дале таков збор.
    Е сега крстив неколку и големи од кои едниот и со бркови:D
    За него крпа бањарка не требаше, облека исто така не, отидовме во Св Јован Бигорски и на толкаво магаре крпа за нозе му зедовме:DНе е важно поп рече чист да влезе во царството Христијанско име го носел и ќе го носи а кума за уво да го влече ако не слуша :) Кај ќе го влечам на два метра:D

Жени го пратив на пазар ќе правам царска салата... му велам толку моркови, толку краставички, толку пипер и тако даље.. не знам кај позинуваше пола здраво пола гнило дупло од мерка нели и така ставам повеќе да има.
    Сам си одредил мерка.А за што му го лупнале скапо прескапо тоа друга работа:!:
    Жими горноин гаќи и градник ќе ми погоди а за во пазар пуштање не бре, нееее[​IMG]
    Го позајмив од Лунка смајливо да изразам чувства поопишливо:)
    Му викам море човек ќе те оставам на овие години]:) ми вели ваков дечко не ќе најдеш ни во 10 држави:?:
    Оди нерасцепимујаглавата:D

На Annath, imelda, Eli23 и 16 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.811
    Петре а ти мома имаш ли?
    Ова вака манијачки уфрлив из муабет:tmi:, ама без лоши или задни намери. Фино дете си, плус и еве долго дотраа со нас жени тука, реткост е.
    Едит:
    Де де де. Не мораш да ми кажеш :emo:.
    Тоа јас оти зрачам ти сакаш мистериозен демек:smirk:

Последна измена: 15 септември 2015
    На Annath, Eli23, Petar80 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @AngelOfArh живота го кошташ мм.:wasntme::rofl:

Го будам мм да си легне во спална зошто стандардно си заспал во дневна и онаков полузаспан му кажувам дека ќе имаме бебе (мислев на бебето на Ангел:wasntme:) за секунда арслан мој се расони не, не, не, нема шанси, се штипи да види дека е буден:rofl:, ми текна мене дека лошо се изразив ама го оставив уште 2-3 минути да се поти]:) додека да му објаснам убаво дека ние нема да имаме бебе туку Ангелче од форумот, ми вика дека ќе ми го исклучил интернетот, да ми дошол паметот.:rofl::rofl::rofl:

Колку се изнасмеав вака во сред ноќ, сирот маж мој со ваква брлива жена.:lol::lol:

На Annath, ozbilnazena, imelda и 23 други им се допаѓа ова.
  4. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.611
    Допаѓања:
    108.942
    Хахахахахаха.... Луда си мајке ми :D

На tessie, Petar80, WORRIED.BT и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Еве јас на работа, до сега седевме сега ќе работиме упм.:(
    Смачено ми е веќе, ама нема што да се прави.
    Немој некој да рече пари од прекувремени ќе има. Не сакам ниту за една пара на светов да останувам по 16,30 часот, а најмалку за слободен ден.
    Жешка есен ќе ми биде изгледа, а ќе се оддолжи до пролет, април некаде, така ми се чини.

На Annath, ozbilnazena, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    Женски колку не има пушачки а колку непушачки?На тутун мислев- да не ве лажи паметот,.... :D:D:D
    Јас сум пушач, или бев. Првата бременост штом потврди др ги оставив цигарите, со ретко запалување по некоја цигара. Втората бременост - исто, само што некаде во 7 и престанав да запалувам воопшто.
    Откако се породив со првото, пошто бебе беше на Ад , ајдееее уште скоро скоро им се вратив. Овој пат го дојам бебуш и нејќам. Ама....стрв ме фаќа.И си запалив....и беше одвратно....ко прв пат тинејџерски или студентски да палам цигара. Дава дима и ја изгасив.Поодвртно не се сеќавам во блиско минато да су ставила во уста.....Невер мор.
    И арам да ми е ако почнам пак да пушам.
    А си велев, јас само кога сум бремена не пушам. Оти ми е убаво да си пушам и не помислувам да го откажам....нема зошто, паф пуф....али сега .... људи се мењају....
    баш да видиме
    Поздрав
    Хај ам Еспадрила анд ај ем тутунохолик. Ај ем клиар фор 4 мантц.

Поздрав за сите шо ги оставиле цигарите.

На Annath, ozbilnazena, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Ти се приклучувам во подршка и јас ги баталив скоро месец

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    ....Испуштив да напоменам дека на сметка на тоа бутам се јадливо во уста. Особено овие касни саати....не оти секогаш ми се јаде....туку онака .... :headbang:, да си ја зашијам устата или фластер да си ставам за после 20 часот???!!!! :swear::swear::swear::swear:

На lunicka, anel и tessie им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.814
    Допаѓања:
    61.895
    Здраво девојки :f:
    Денес сум посебно убаво расположена :music:... Нема некоја „јака“ причина - една ситница ми го разубави денот...
    @galapce честито крштевка на синчето... Од мене една прегратка за новото Христијанче :hug:, да биде здраво, среќно и гордост на мама и тато!!!
    А, за „павилата“ кога е право време за крштевка... Крштевките на моите деца беа на убави Христијански празници - на Прочка кога поголемиот син имаше три месеци и на Велигден кога помалиот син имаше шест месеци. Сега младите родители почесто се решаваат крштевката да ја „спојат“ со првиот роденден, но и тоа е според мене во ред, се штеди, два во едно... Кој како си сака, така нека си прави!!! Се е добро, кога е за убаво!!!
    @bittersweet немој со тие „куршуми“ по мажот ти :rofl:!!! И јас би сум ти го исклучила интернетот за овакви стресови :D!!!
    @ozbilnazena зар по толку години брак сеуште го праќаш мажот ти сам на пазар? Јас тоа оддамна престанав да го правам :D... И мм знаеше да ми донесе вишок на артикли, а тоа беа најчесто најголемите плодови!!! Па иди сега ти од најголеми зелени домати и моркови направи убави кругчиња за царска салата!!! И така после 2-3 негови „утки“ јас си го фатив патот за на пазар... Кога беа мали децата, одев со мм - да ги носи торбите :D, ама сега си ги зимам момците со мене. А и тоа го правам со причина :D!!! Не сакам утре некоја си снашка да се жали на форумов „Свеки не го научила овој мојов да пазари, купува полускапани домати!!!“
    Дани, Петар не ти одговори, но ние од +/- 40 знаеме СЕ :D, па еве ќе ти кажам - ИМА!!! :tmi: И едно време не пишуваше навечер од дома, но откако го „прозвавме“ во темава дека се крие, еве и навечер
    се „активира“ :D... Ејјјјјј како стара „трачарка“ го напишав ова 8)...
    @Petar80 не се лути што одговорив наместо тебе, ама забележав дека го „игнорираше“ прашањето
    на Дани :D...

Ај, како заредив со пишувањево, а ноќна птица сум 8), до сабајле ќе Ви пишувам...

2-ljubovta-e-www.kafepauza.mk_.jpg

На Annath, ozbilnazena, DVAANGELA и 11 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.811
    @Val-Dim ме насмеа :rofl:.
    Јасно беше дека домаќин човек вака префинето ќе се вклопи во ова друштво од домаќинки.

Јас божем да спијам ама уште не иде дремка.
    Си пишував со една другарка и викам уживам во овој период од животот. После толку брз ритам на живот и паралелно активности на повеќе полиња ги полнам батериите преку семејниот живот.
    Ми вика наскоро требало да си поставам нови предизвици во животот.
    Демек зумба, курсеви и слични активности...|(. Као тие поважни од моменталниов предизвик.
    Цацко ќе ми го гледа детево јас нозе да прчам некаде.

На Annath, MacenceEna, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.524
    Допаѓања:
    151.279
    Здраво друштво:hai:
    Јас денес топло ладно со емоции..
    Се сеќавате кога кукав оти не ми се допаѓа работата и раб.време(добро раб.време уште не ми е по ќеф(facepalm))ама двапати ме наградија за најдобри резултати во осум месеци...и тоа парично:$...и така среќна го носам синко на систематски и шлааак...нема две добри вести во еден ден...
    Прво психологот малку зборувал,немал долготрајно внимание,требало повеќе да работиме со детето...како да е оставено на немилост кутрото..амс ај тоа и не ми е многу меродавно...си знам што злато си имам..не може некој врз основа на пет мин.преглед да носи заклучоци кои врска немаат ама нели е задолжително?!
    Педијатарот му констатира шум на срце..е,тоа ме вознемири...знам дека во 90%случаи е минливо и не е за грижење ама сепак не ми е сеедно...птед две недели беше болен..двапати го носев кај матичната и кај замената..две доктори ништо не слушнаа?!
    Ќе го носам на ехо ,мора да расчистам што е...ех,да не си раат!;(

На Annath, DVAANGELA и tessie им се допаѓа ова.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.400
    Допаѓања:
    179.902
    бев чиста 6 години и пак препушив дека така сакав можам да ги оставам кога сакам

На Espadrila и tessie им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.611
    Допаѓања:
    108.942
    Шо ми го издавате Перица бе моми сезнајќи :lol:

Добро утро лепојки и лепотани! Јас не сум веќе детето во канцеларија, дојде едно помало од мене па ме мења со кафето, вари она :D Да видам и ја раатот малце насабајле :P

На Peco и Eli23 им се допаѓа ова.
  15. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    ДОбро утро

Ајде како што е ред првин кафица па после муабети

@Espadrila да си кажам јас- не сум пушач и никогаш не сум ни била, иако во мојата фамилија и мајка ми и татко ми се пушачи!
    мм беше меѓутоа откако го фати бронхит пред 5 год неможеше да дише не да пуши ..и од тогаш ги откажа, сега неможе да ги поднесе ..вика како сум можел да пушам и мене не ми е јасно...:lol:
    уште подобро нели?;)

На Annath, ozbilnazena, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Добро утро радни народе Црне Горе.

Како сте?
    Јас густирам кафенце, големото во градинка, малото спие.

Цигари не пушам веќе 3,5 години, откога дознав дека сум бремена во истиот момент ги оставив. Имам пробано да запалам 2 пати после тоа, ама среќа се истурив од повраќање па уопште не ни помислувам на нив. Инаку пушев 10-тина години и тоа последните неколку мноооогу, по цела кутија на ден. Никој не веруваше дека ќе ги оставам и уште се чудат како немам пак пропушено. Ама мајка се за доброто на децата, а и за домашниот буџет.

Сега некако и мм да го затруднам да ги остави и тој. И се спремам после со парите за Бора-Бора.

На Annath, MacenceEna, ozbilnazena и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Ауууу, кожа ми се јежи у овај јутер свежи! Утрово си го завратив ноктот со вратата од кола и тоа ноктот од СРЕДНИОТ прст. Го видов Господ во пижами и сите светци. Абе ми се стемни за секунда. Филинг еднаков на породилна болка. И го чувствувам прстот како уште ми пулсира. Мадар факар санава ганава бич !!!:swear:

На Peco и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.845
    Допаѓања:
    122.775

На Peco, black-angel и anel им се допаѓа ова.
  19. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.811
    Како сум можела јас да испуштам тоа...ццц:D

Дали во фазата после пораѓај и неспаните ноќи. Од сега четири отварање8-|

Туку морген и од мене:coffee:.
    Решив ќе трошам пари на интернет и се пуштив по амазонот]:)

На MacenceEna, Peco, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:
    Јас на кафе пауза да видам што има ново/старо.:wasntme:Тоа дека татко ми ги игра децава инаку ќе видам пауза, мауза кога се будни.:lol:

За пушењето што да кажам, пушачка на велико, турчин не ми е рамен ама сега на пауза, кога ќе ми дојде така желба ќе испушам 2,3 и завршувам со пушењето, инаку додека бев бремена и сега кога дојам ете понекоја ќе запалам ама не повеќе од 5,6 во месецот.:smoke:
    Кога пробував да останам бремена скроз ги оставив и никако бремена не останував, кога заглавив во Мк од нервоза пушев по 2 кутии на ден (ефтини цигарчињата таму) и без да пробуваме останав бремена, не само тоа Матео го отрув првите скоро 3 месеци зошто не знаев ни дека сум бремена.(facepalm)

Во комшии некој купил папагал од оние големите и дење, ноќе ми крешти во главата, ја открив причината зошто бев нак*рчена уште да видам и кој го купил да му кажам да си го внеси дома да му крешти нему во главата а не мене и ќе биде добро.]:):lol:

@danichap мене ми се интересни кога ќе почнат да ме прашуваат нели ми е досадно со децава по цел ден(facepalm)им предлагам одма да дојдат да седат еден ден со мене па да видат како изгледа да ти биде досадно.:devil:

На Annath, MacenceEna, ozbilnazena и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.