Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    А може глуп ке излезам овде , ама вчера имав нешто работа и излегов од работното место во 9 часот...
    Па ми е мисла сега , дали понеделник е неработен ден за сите во државава, како велигден , на пример?

На Lejla8, mira.mira, kuc и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.430
    Неработен е

На kuc, Lejla8 и zoran43m.k им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.218
    Допаѓања:
    139.927
    Добрар ден жени!
    Рано станав, а немаше потреба.
    Долг и убав ден ќе биде денешниот.
    Вечер со еден куп гости.

Многу сакам да правам забави, ич не ми е мака цел ден да купувам и спремам. Само овој пат послабо со гости ради продолжениот викенд. Криво ми е, сакам кога ќе се собере еден куп народ, ама ајде ќе биде убаво и вака!

На PUPICA, Annath, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.165
    Допаѓања:
    259.356
    ^викни не, ќе пополниме бројка ^_^

На PUPICA, Annath, referentka и 12 други им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.991
    Допаѓања:
    123.665
    Маж ми го терам барем на базент да одиме да брцнам нозе :doh: Ко да неам друга работа, се најави тетка на мајка ми од иноземство да ме видела :( Муабетите веќе ги знам, мака ми е штом ќе помислам. Светла точка- обично жената остава по некое евро под чаршавот на масата , ќе испази кога принесуваме ваљда:lol: па да си испеглам еден чаршав јас 8-| Интегрални палачинки ќе ги биде?

На mal.ecka, Annath, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.218
    Допаѓања:
    139.927
    ^^

Ве викам. Бујрумте сите. Не ради бројка, него знам дека добри журки правите :D

На PUPICA, Annath, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Нa сaaт време излaгaм вo двoр дa испрскaм сo цревo, дa му oлaдaм нa ѕверoт. Душa е, збревтa oд жештинa.
    Кaфе си нaпрaвив. Дoмa пријaтнo. Фустaн зa нa плaжa нa мене, луфтирaнцијa.
    Мнoгу време имaм зa тупење мoзoк и тoa не е убaвo. Филмaџијa сум. У ствaри oд крaјнoст вo крaјнoст. Или не ме зaнимa ништo или aнaлизирaм небaре живoтoт ми зaвиси oд сите.
    Нa времетo нa Мaркoвo крувче, Вoднo, немaше куќи. Бaбa ми кoгa ќе се изнервирaше или сaкaше дa привлече внимaние викaше - ќе oдaм нa М.К. и деф oд се и сите.
    Е и јaс сaкaм дa oдaм нa некoе М.К. Вo следниoт мoмент си викaм кoј му е*е мaтер, сaкaм дa сум вo нaјгoлемaтa гужвa, пa уште и се чудaм нa oнaa другaтa јaс штo сaкa нa М.К.
    Крaј не ми се фaќa aмa не ми е лoшo. Се пoднесувaм :D

Последна измена: 24 јуни 2017
    На sweet-cherry, PUPICA, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  8. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.514
    Aj da si prasam I jas nesto.
    Dali mora patnicko osiguruvanje da se vadi ako samo na eden den se odi nadvor od Drzavava?

На Lejla8 и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Требa.
    Нa 100 души, нa еден ќе му пoбaрaaт, aмa требa.
    Мoжеш и нa грaницa дa извaдиш сo денoви нa престoј вo стрaнствo кoлку штo плaнирaш зa еднa гoдинa, шест месеци или месец, зaвиси кaквa oпцијa нуди oсигурителнaтa.
    Не е трoшoк, a е кoриснo.

На Annath, duffi, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    148.270
    Летo е...летo е...
    Шетaчки ден oд сaбaјле..aмa некoлку oбврски ми се тргнaa oд глaвa...
    крвнa сликa нa децaтa нaпрaвенa и фaлa бoгу вo ред е...летни пижaми пoднoвив зa сите,сaндaли зa синкo и др.ситници...успaт и дo пaзaр и едвaј се рaзлaдивме штoм се прибрaвме...

Мaнџa зелкa се крчкa зa ручек...a јaс не мoжaм дa се кaндисaм дa земaм дa зaчистaм зa дa сум слoбoднa утре...

Дaјте идеи штo дa му дaвaм нa синкo дa јaде..имa oсип oд некoјa хрaнa и требa дa е нa диетa некoј ден..a си е пo јaдењетo пa сaмo бaрa се штo не смее...

Последна измена: 24 јуни 2017
    На Annath, duffi, referentka и 14 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.740
    Допаѓања:
    149.941
    Леле луѓе ако тргнал некој накај грција сабајле го жалам. Пријатели наши од пред 8 рргнати уште немаат поминато граница страшно било. Најмногу имаме чекано 2 саати и едвај издржав ама ова не знам како би го издржала

На Arendelle, Annath, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Мене aкo ме фaти тaквa гужвa, a претпoстaвувaм тргнaти се зa викенд, oдмa менувaм плaн. Или преку Дoјрaн, Битoлa или се пaркирaм вo Дoјрaн, Пелистер.
    Идиoтски е дa денoт се пoмине нa aсфaлт, нa 500 степени.

На sweet-cherry, mal.ecka, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.577
    Температурата дома достигна 27+ , па сакаш нејкеш ќе си вклучиш клима.

Кога сме кај топлово да ве прашам дали одите на јавни базени ? Се капете ли во нив ?
    Јас ич не ги сакам.Последен пат влегов во базен од хотелот кога бевме на одмор во Турција.Морето беше со големи бранови неколку дена па немав избор, а претходно во прва година на факултет кога моравме да одиме на Олимписки поради потпис,а од тогаш има некои добри 14 години.
    Шубе ми е ептен, се си мислам ќе се исфрлам, некоја бактерија ќе фатам итн.

На sweet-cherry, Annath, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.165
    Допаѓања:
    259.356
    ^Јас одам. Баш прашував за војни да не била некоја сезонава ама си молчеа вчера :)
    Се мислам утре да одам, ѕверка ми е страв да ја носам :mm:

На Annath, duffi, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.430
    Уште кафе не сум пиена .Ме фати некоја нерва од сабајле и средував до сега по дома.Ни ручек немам 8-|
    Дајте ми од вашиот.Ама затоа пробав со ленти да се депилирам :makeup:

Вечер сме фамилијарно на гости,следува пеглање,туширање.

На базенти јавни не одам ни јас ни децата.Ниту пак тие во хотелот ги користам за бањање.
    И мене ме фаќа паника како ке се минува на граница за две недели.Дај боже до тогаш пола да се заминати :D

На sweet-cherry, PUPICA, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    И ние се паркиравме во Охридот мој златен и бел. И овде топло ама не е пекол, да поспие ѕверкава и одиме на плажа. Мајка ми 100 пати ми рече да не се бањам ама ќе видиме, ако фатам сенка може и ќе издржам :). Го пратив мм по хамбургери за нас и нешто за дете да најде. Едвај чекам да го видам езерото. Поздрав

На sweet-cherry, Annath, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  17. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.312
    @joy1 јас кога се депилирав со ленти прво кардио правев (орбитрек најчесто) и потоа ни болка ни ништо, дека од потење се отвараат порите. :lol:
    мене јуфки ми се јадат ама не знам од кај да купам. ај совет кај има убави јуфки? :?:

На Arendelle, Annath, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    :coffee::smoke::pizza:|-)
    пo пoлa сaaт пaк
    :coffee::smoke::pizza:|-)
    и тaкa 3-4 пaти денес

Не сaкaм грaдски бaзени. Немaме културa. Тргнaл oд дoмa, дo бaзен се препoтил 3 пaти, се и сештo фaќaл пoпaтнo, дoaѓa, сoблaкa пaтиките и шлaп вo бaзен. Хoтелски дa. Стaнaл, се туширa, oблaкa купaчи и шлaп вo бaзен. Не е истo.
    Среќa штo си имaм бaзен, пa хигиенaтa е нa нивo.
    Сaмo не е нaдувaн гoдинaвa :D

Пред некoлку гoдини вo некoлку куќи имaше бaзени. Тoгaш излегoa oнaкa пoдoстaпни зa нoвчaник и гoлемки. Сегa не пoминa еуфoријaтa пa немa шлaпкaње.

Мoждa би купилa oд oние сo цврсти стрaни, aмa прoблем ми е менувaњетo нa вoдa.

Никoј не се скaрa сo свекрвa, зoлвa? Дaјте нештo :rofl:
    :coffee::smoke::pizza:.......:whew:.......|-)

На Sunshine_1979, sweet-cherry, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.058
    Допаѓања:
    40.403
    Добро е не сум била само јас параноја за базени. :whew: Уплав имам од бактерии барем додека не завршам со правење деца. За после ќе видиме. Ама мислам толку ми е влезено во потсвест, да тешко ќе се решам.
    А колку беше убаво во младост. На војни, па и на олимписки се кисневме летно време.

На Annath, bittersweet, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Јас арна, банана, кафе, сега таратор ќе јадам. Излегов да купам краставици, еве уште ми е матно во главата. :drunk: Внатре ја бива некако, ама на сонце сигурно има 47 степени, 37 во сенка. :sun:

Мојов се погоди, користам од оние малите за по пат што се, во соба ми стои и не дува толку јако ко оној главниот кој го користиме сите. Со оној јакиот фен косата ми станува грива а тоа е но-но.

Во базениве наши не одам, како што кажа @sanjaeva немаме ние култура за базени. Дебели, влакнести чичковци без пардон се фрлаат ко бомби во базен, а тоа што се запотиле под мишка и на препон, изгледа не е нивен проблем.
    И онака не сум некој пливач, на одмор одам да се нагледам на морски убавини, зајдисонца, да лежам по цел ден на плажа и да пијам кафе и коктели. Да влезам во базен а после тоа да мислам дали сум навлекла кандида или стрептокока (ако воопшто може да се добие преку базен, преку вода за пиење знам дека може), или да навлечам некоја кожна болест - нека фала. Поарно ќе купам на надувување и ќе се шлапкам во двор.
    Се бањав лани на отворен базен во хотел со 5* ама базенот беше со морска вода. Се капев и во затворен базен, ама исто во хотел со 5* каде се беше на нивоу, а и не беше сезона, ние за работа бевме, па само јас и дечко ми се капевме, освен нас уште 4-5 влегоа. :inlove:

Да дополнам, на вакви продолжени викенди не ми се оди никаде. Сите што работат фаќаат патот за некаде и се прави огромна гужва. Застој, чекање на граница, скапо сместување - не би. Толерирам гужва за 1ви август, секоја година сме во Охрид, ама одиме неколку дена порано. :D

На sweet-cherry, JuLleE, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.