Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    174.361
    Добра вечер девојки :)

Да си ја кажам маката. Сега се вратив од работа. Во понеделник пак ќе работам. И јас сакам понекогаш да ми биде досадно во Сабота, да нема што да правам, е тогаш ќе уживам. Ајде, можда ќе биде некогаш. И то.

На Sesil, Sunshine_1979, lunicka и 19 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.157
    Bujrum !

Прикачени фајлови:

На Lejla8, V.odolija, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Дoaѓaјте вaму дa се рaзлaдиме сo лубеницa. Вaкa нa oкo убaвa е, жaр цевенa е aмa нa вкус не знaм кaквa е.

20170624_202542.jpg

На EuHenIa, Lejla8, referentka и 20 други им се допаѓа ова.
  4. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    проба? Или уште да чекаме :D

На Lejla8, Tajnaotrovna, V.odolija и 3 други им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Аууу сега со тепачката на граница ме потсетивте каков ќотек ќе јадев и јас на истото место.:sweat::D

Се враќавме од Грција, за 1 ви август бевме на викенд, колона километарска и јас си излегувам од колоната и си тргнувам напред и лелеееее кога почнаа да излегуваат од колите да ми го блокираат патот, еден дојде човече да не вади од кола да не тепа.(facepalm)(facepalm)
    Излегов од кола, ме гледа бре трудна пак ќе ме научел тој мене на памет кај треба да возам, да не беше братучед ми да го фати малку за врат ќе ме тепаше будала а не остава да му објасниш дека со странски пасош поминувам на ЕУ граница иако возам кола со скопски таблици.:)
    А тек па тоа гркот цариник кога излезе да се дере да се вратам на другиот излез, па и тој ѓубре расипано пошто не ми можеше ништо мора со странски пасош да ме пушти на тој излез на крај ми го џитна пасошот на земја.:@:@
    Стојам, не мрдам, тој ме брка, ја си стојам и као ајде што чекаш оди си, го гледам пааошот на земја, го гледам него, му викам кога ќе ми го дадеш пасошот во рака како што ти го дадов тогаш ќе си одам, виде не виде нема разбирачка со мене се наведна го зема пасошот и ми го подаде да си одам.:wasntme::rofl:

Кај мене е смрзнувачка, седам надвор со кафе и цигара, рацете ми замрзнаа.:rain::rain::rain:

На Lejla8, Sunshine_1979, sweet-cherry и 27 други им се допаѓа ова.
  6. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Јас вчера купив ваква на изглед....жар црвена внатре ама на вкус како гума....:doh:

На Lejla8, Annath, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Во големи гужви не важи тоа правило, сите рампи се за секакви пасоши, нема отворена рампа и да се чекаат само со европски или друг пасош. Бар јас колку што сум одела, во таков метеж нема празна рампа и нема делење.

На Lejla8 и Lilit им се допаѓа ова.
  8. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    На тв1000 Ханибал почна(fingers)

На Lejla8 и ninja35 им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    На граничниот премин Богородица имаше рампа/излез за ЕУ и другата за Мк, на едната километарска колона на другата ни една кола, ово за пред 6 години зборам мада не верувам дека сега нешто смениле, истото го имаше и од нашата страна на границата.
    Исто како и на аеродромите, имаш влез/излез за домашните, влез/излез за странски државјани.

На Lejla8, Tajnaotrovna, V.odolija и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Лани важеше ова правило, барем на граница Албанија - Црна Гора, но проблем беше што додека да стигнеш до граничниот премин има само една трака, па секако мора да чекаш ред, преку нива не можеш да возиш. Ама затоа оние со Европски пасош штом ќе стигнат пред граница каде што има повеќе траки, поминуваа веднаш. Истово важи и за Словенска граница.

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Знам дека има, само во гужва никој не го почитува тоа правило и они самите насочуваат коли на тие рампи без разлика каков пасош имаш. Може тогаш баш строго се држеле.

Последна измена: 24 јуни 2017
    На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Истo, Нинџa. :doh: Плус немa никaкoв вкус, кo вoдичкa е. :envy: Кaснaв сaмo три пaрчињa и јa oстaвив.

На Lejla8, Dadusicka, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    А бе добри сме ние , само во лоша средина сме родени и живееме :)

На Lejla8, mira.mira и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.862
    Hello :hai:
    Поздрав од Охрид!

На EuHenIa, Lejla8, sweet-cherry и 26 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.740
    Допаѓања:
    149.941
    Имат гужва? Ние обично сме за вакви викенди Охрид ама овој пат останавме воскопјво. Убаво е кога е празничко само да не беше толку жешко. Малку дувна попладнево па некако беше попријатно надвор.
    Многу тивка темава, или после 12 се распишувате сите :)
    Јас уште малку си легнувам мавнав една лимонада да ме освежи дури желба за јадење немам од склет да се чуди човек :)

На Lejla8, Annath, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.915
    Допаѓања:
    272.694
    Пишува другарка :дали можеш да ме исфарбаш вечерва(а саатот некаде 8.30.)
    Враќам: ќе те исфарбам ама кај мене.За пола саат дојде ,ја исфарбав,пиевме кафе,се изми и си замина.
    Е тој начин на другарување само со неа го имаме ,само што се поретко можеме да функционираме на наш начин....И тоа многу ми недостасува.Се надевам дека еден ден пак ќе иаме доволно време и спокој и двете за да го живееме нашиот едноставен живот...

На EuHenIa, Sesil, Lejla8 и 30 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Се нaспaв, сегa штo?

На Lejla8, Annath, zhap4e и 11 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Седнав ... ги гледам пријателиве наши доле како седнале на маса, јадење пиење.. жива свирка.. пријателство.. другарство.
    За да тугата биде поголема се јавува кумот да долови атмосфера и да не поздрави.

Маж ми вели дај да букираме картите за викенд.
    Ајде де.. да букираме ама не е се така лесно..

Еве не и двајцата попарени седиме.
    Без збор.

Ова доволно кажува се!

На EuHenIa, Lejla8, Sunshine_1979 и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Сори што ќе ти го земам постов како пример, ама би зборела за сите мои пријатели и познаници кои се надвор од Мк и од кои морам да слушам вакви муабети од кои искрено коса ми се крева кога сум пмс, а сега сум. Додека беа во Мк имаше жалeње како пари за основно се нема, сега имаат и за повеќе од основно ама скара, мезе и старото друштво им фалело. А додека беа во Мк за една седенка мораше да се пребројуваат до денар и со дигитрон да рачунаат сметка -ако имаат среќа да немаат поголеми трошоци месецот да еднаш месечно си дозволат таква седенка, ако не и поретко. И таа финансиска ситуација ги потиштуваше и психички. Сега идат во Мк на одмор со малку повеќе пари и забораваат дека животот во Мк што го имале порано не беше седенки, песни и безгрижност туку сега го имаат благодарение на земјата во која што се. Малку повеќе реалност нема да штети. Да не сум погрешно сфатена, тотално разбирам ако не секој се пронајде во туѓа земја, проба, не оди, носталгија...се вратил, ок е. Каде сакаш и како сакаш живеј си. Но ако не планираш да се враќаш назад тогаш потруди се што повеќе да се вклопиш во средината оти тоа е единствен начин да ја засакаш. А ако седиш во друга земја а умот ти е во мезето и ракијата и пеачката во родниот град, не даваш шанса, пропушташ многу и не си ни ваму ни таму.

Последна измена: 24 јуни 2017
    На LivingGlam, Lejla8, Sunshine_1979 и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.