Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Немаш глувци, јас ти гарантирам. Глувците се тивки, може да квицкаат само, ама нема да седат со тебе со соба, бегаат. Може имаш од оние бубачки што го јадат дрвото, не ми текнува како се викаат.

Глувци не гребат и бегаат од луѓе. Ако имаш глувци попрво ќе најдеш нивни каки по домот, отколку нив да ги видиш.

Нема на што. :D :hug:

На Lejla8, green.eyes, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Не ми е чуднo, тaмaн рaбoтa. И мене ми се језиви. :puke:

На Lejla8, M&M, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @Val-Dim среќна годишнина, ви посакувм уште многу многу убави години.
    Па снаи да си дочекате, да ги чувате, мазите, пазите ...
    :f::f::f::f::f:

Песнава колку ја сакав :drunk:

Оваа за ВалДим, затоа што е лејди ин ред

Последна измена: 25 јуни 2017
    На Val-Dim, Lejla8, zoran43m.k и 15 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.945
    Знам, знам :)
    Ама ако малата чувствува жал, си вели - јас знам колку е убаво да имаш мајка, да имаш сестра, да имаш татко и не сакам друго дете без тоа да расне, зборува за карактерна особина на малата, а нормално не за некои далечни одлуки.

Многу примери за такво однесување познавам, неважно дали е темата посвојување, туку детето препознава некаков проблем и има желба во иднина да го реши.

Јас сакав да бидам ветеринарка, од кога паметам за себе :) Ветеринарка не станав, ама животот ми е полн со бездомни животни. За мене е возможно работно место кое подразбира работа со категорија на луѓе кои се многу болни и изнемоштени, а претходно сум работела и помирни работи. Ама од дете посебно жал ми било за старите. Не станав доктор, ама работам со стари, а тоа сама го одбрав наспроти некои други, полесни варијанти.

Ако на малата и е жал за тие деца, вистински, ако размислува за нив и бара начин како да им помогне, во нејзиното главче решението е посвојување. Што не значи дека утре ќе посвојува, поверојатно е ако тоа и' ја полни душата дека ќе биде социјален работник, детски психолог, педијатар, ќе основа невладина за оваа категорија на дечиња итн...

Тоа ми е муабетот, дека е за восхит што едно дете мисли на проблемите на некое друго, во светов во кој најчесто децата мислат на кој е најфраер на снапчет или кој има најнов ајфон.

Заш се плашите од Мице бе?[​IMG]

Последна измена: 25 јуни 2017
    На Lejla8, sweet-cherry, simonka93 и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Бев и се вратив. Па после лејт најт ток со брат ми, ми кажуваше што се случувало на седенката, правевме муабет и за одмор, во Охрид ќе одел. Ама кога ќе спечалел негови пари планира да оди во Бугарија, јаки журки имало. Заклучок: сеуште му лета паметот. :drunk:

Инаку се согласувам со @CameliaMiller дека некои инстинкти се вродени. Таа доблест што ќерка ти ја има @joy1 не се учи, не се глуми, едноставно тоа треба да го имаш во себе.
    Пример, јас никогаш не би можела да посвојам дете бидејќи знам дека нема да бидам доволно добар родител. Карактерот ми е таков-каков што ми е и не сум сигурна дека ќе се снајдам во таа улога. Помагам на оние на кои навистина им треба помош, но во друга форма, без да има потреба да премолчам одреден дел.

На CameliaMiller, Mr. Right, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Ајде, доста спиете. Од четири саат сум станата. Можда и три.
    Досадно е. Живо пиле нема. Дури сега се будат луѓе.
    Претопло ми беше синоќа. И прозор отворен и па некако топло. Па дополнително и балконската врата ја отворив. И уште отворени врати и прозори фалеа. Ѕидовиве да се отвараа и да правеа промаја.:$
    Патем, може да здивнете. Тепачот од граница, за кој искрено се надевам дека бил пропратен до локална полициска станица... и тепаниот, наводно биле Срби. Република извести утрово.
    Јутар.

На Skorpija25, Mr. Right, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.850
    Добро утро!
    Да одговорам на прашањето, @M&M има гужва, што особено беше видливо при патувањето, колони имаше на семафорите по пат. Ние додуша рано тргнавме, пред седум, па не чекавме долго, ама во текот на денот се чекало ептен многу, дури и по 15-20 минути, ако не и повеќе, на еден семафор. Низ град денес ќе излезам, вчера искористив да се видам со моите убаво, плус гости имаа.
    Иначе и тука е жешко, иако има ветерче, секако попријатно е од Скопје.
    Кафица? :D

На Val-Dim, Sunshine_1979, didi1982 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.165
    Допаѓања:
    259.350
    И јас станав да уживам во свежината и тишината на утрото. Лимонада пијам.
    ..........
    И јадев и дете презаспав и балконска врата затворив ми застуде. Би сакала да сум покрај вода сега, со удобни столчиња, кафе и наочари да си поќутиме и погледаме во водата.

На Mari*, Val-Dim, Viktorijaaa5 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.739
    Допаѓања:
    149.915
    Добро утро. Кафе пиено мм со малава излезе да пазари јас и синко мрзливи се тегнеме на кауч он на таблет јас на телефон. Се мислам што да се прави денес а пак ќе биде жешко. Ја би лежела цел ден пред тв ама на ова децава се им е досадно мора човек да им смисли нешто да не полудат :) . Додуше ова важи за големиот он ми е *драма квин* малава можеш да ја анимираш и по дома не се буни толку.
    Него џој како што викаше не можеш да направиш муабет пред децава, зборам за поголеми, а да не упијат се и после да си прават филмови. Синко мој е пак паничар вести не се гледа пред него одма почнува да прашува кај е ова, што се случуло, зошто се случило, вистински ли се случило, умрел ли некој.... а кога беше помал околу 3г зборевме со мм за свекор ми нешто, кој е починат, и почна да прашува *а кај е дедо* мм се најде во небрано не знаеше како да му одговори па му кажа *дедо е на небото* и следи прашање *а како отишол таму со ракета?* :rofl: детска логика :) .
    Посвојување деца, не знам што да кажам сега веќе кога имам мои две не можам да кажам дека би посвоила. Мислам дека треба голема храброст за таков чекор, мислам дека е многу поголем предизвик од раѓање свое дете. Им се одушевувам на тие што посвоиле. Знам дека е сложена постапката за посвојување но да бараат рушвет како што вика мира е тоа е срамота, па со тоа уште повеќе ги одбиваат луѓето да посвојуваат а има толку дечиња по домовите греота.
    Ајде да се фатам нешто за работа

На Skorpija25, Mr. Right, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Добро утро драги виртиелни пријателчиња:).Да не заборавам со задоцнување ,@Val-Dim да ти честитам годишница нека ви се множат :).
    Колку сум среќна луѓе конечно после 4 години внуката кај мене на гости ми е:inlove:.Тете ќе ја чува.
    Покрај 3ца мажиња ке биде најгалена:inlove:
    Имајте убав ден :sun:

На Val-Dim, Sunshine_1979, didi1982 и 18 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Земи ме и мене. Имам наочари и ќе ќутам :)

На Viktorijaaa5, Mr. Right, Lejla8 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.165
    Допаѓања:
    259.350
    Таму сме
    Girlfriend-Getaways.jpg

На EuHenIa, Mari*, Sunshine_1979 и 24 други им се допаѓа ова.
  13. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.312
    @mareane @vitamina фала што ускочивте на упомоч во потрагата за јуфки. :f::f:

Добро утро. Сум седнала во делот на мали кај што си игра и си слушам музика. Лута сум му на мм. Почна секоја кавга јас да сум крива, никаков баланс да се немало :!: Ќе му се лутам дур не му текне дека неговите филозофии во врска со децата немаат АБЕР у пракса. И така.
    И мене ми се иде пак на одмор :(

На Skorpija25, Mr. Right, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.190
    Допаѓања:
    84.072
    image.jpg
    Ова е за разладување ....Кафина,сокови се испиено ,а да си направам една овошна салата ????
    Ручек смислен уште да се реализира @Val-Dim златна свадба да си дочекате :d:
    Добро ви утро на сите на некој може и Добар ден ????

На EuHenIa, Val-Dim, Sunshine_1979 и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Добро утро :)

Гледам немало некоја конкретна тема. За реакцијата на керката на @joy1 памтам имав околу 12-14 год. поминавме со мајка ми пред гинекологија баш некоја гласно раѓаше толку болно звучеше што ја стегнав мајка ми и реков јас нема да раѓам :D

За муабетот за животот далеку од дома ке дадам мислење зошто сум во таа ситуација. Почетокот ми беше страшно тежок, веке после 3 месеци се навикнав. Е сега немам некое друштво тука. Ама и друштвото од дома се намали, гледаш дека некој луѓе немаат време да ти се јават да прашаат како си, па едноставно веќе не е исто. Да сум плачела кога немам со кој да искочам тука не зошто не познавам доволно луѓе туку зошто немам луѓе што се мој тип, што ке направам муабет каков мене ми годи. Имам доволно друштво тука ама едноставно во Скопје не би се дружела со нив колку и лошо да звучи ова. Ама од друга страна животот ми е многу поквалитетен тука. Има тешки моменти како не си со твоти да поделиш и тага и среќа. Оваа година баш беше бурна кај моите и добро и лошо, а јас сето тоа по скајп го гледам.
    И ќе кажам без мм немаше да издржам, зошто сепак тоа што ми е најважно е покрај мене.

На Mari*, Skorpija25, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    И јaс убaвo ќутaм :~:

На Mr. Right, Lejla8, Rebecca_R и 12 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.739
    Допаѓања:
    149.915
    @Val-Dim честито годишнина уште многу да си исчекате

На Val-Dim, Mr. Right, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    Не ми фали толку овошје, ама од навика така честитувам, стартување на ден.Ха.:D
    :sun::sun::sun:

iStock_000020939813Medium_casual_tea_party.jpg

На Sunshine_1979, didi1982, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Dobro utro,dobar den.
    Uste eden pekolen den pred nas.

На kuc, Skorpija25, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Dobar den stanalo
    Od 6 sum stanata,mm zamina na teren nie kaj moite,dve celi nedeli
    Malovo zaspa I jas pokraj nea sum zadremala 10 min,ko dva saata da sum spiela,kako li ke se izdrzi vo stanov neznam,sto ubavo dvorce ahh

На kuc, Skorpija25, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.