Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Добро утро. Тинејџерски фазон, вчера журка до 3, денес спиење до 1.
    Да не ме мислите журката топ искочи. Многу сум задоволна.

2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се фaтив кaкo пoлa сaaт гледaм Агрaр, зa пoвеќетo пoзнaт кaкo знaње-имaње. :D

#дoсaднoмие

kuc, Mr. Right, Lejla8 and 13 others like this.
  3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@sanjaeva дури сега видов каква риба седи до мене :)

Бошка манекенка :)

PUPICA, kuc, Lejla8 and 5 others like this.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Во гаража со кафе, цигара и фемина.:coffee::smoke:
    Шиба ветер надвор, врне, истура, не морам да кажам дека не ми се мрда од дома.:wasntme:
    Мм си ги наредил децата на спална, како сардинчиња се, им читаше приказна, заспа пред нив.|-):lol:
    Мислев и јас уште еден саат да си прилегнам ама ми се чини ако си легнам нема до сабајле да станам па ај си направив кафе, да не ризикувам.:lol:

И јас немам којзнае што да кажам, онака да се пријавам дека сум тука.:lol:
    Ај и јас ќе се пријавам во ќутачите.:x:x
    :rofl:

@Val-Dim честито годишница:party::party:

5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

И ние дoмa дремиме...целa нoќ стaни -легни прaвев...утрoвo се рaзбудив сo бoлки вo стoмaк и нaгoн зa пoврaќaње...прoпaднa плaнoт зa лaдење пoд Пелистер...

Сегa ми е пoдoбрo aмa е дoцнa зa излегувaње...

Испеглaв еден куп...уште двa пo тoлку имaм..
    Ручек мевце и oриз сo зеленчук...брзински сплескaн

kuc, didi1982, Skorpija25 and 14 others like this.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Денес домаќинка сум ми го остави мм ручекот на мене. Сарми од лозов лист ми се јадеа одамна. Ама купил многу па доста ми остана, небитно него ми се одјадоа виткајќи ги викам јас си сакам ручек што се прави брзински и не бара стоење многу. Ај да сум ги погодила бар па да не е џабе стоењето. Уф колку се спремав да писпијам со малово ништо се врткам не заспав, после мака ќе ми биде знам

Annath, kuc, didi1982 and 12 others like this.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се сoглaсувaм (hollest)

Annath, Lejla8, Rebecca_R and 2 others like this.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Kolku e saat kaj tebe?
    Lele ti zaviduvam na dozdot...ovde e pekol!

Annath, kuc, Skorpija25 and 3 others like this.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Хај,
    Ви пишувам сред државен празник, ден недела, 14 часот, утре и вчера неработни денови за сите во админситрација. Воведов од причина што модераторката @cresa-jagoda нема да се испонервира дека работам во администрација и ништо не правам таму, си пишувам на форум. Значи, во овој конкретен момент немам што да правам, дете спие, машината си пере, ручекот готов и за нас и за бебе, киријата платена, сметките платени, пмс поминато. Хонорарот изработен ноќеска, уште не ми е платено. Да не се секираш ич.

Месецов си помина турбо, користам одмор, се журкам со дете. Паркови, планини, чист воздух, пешачење...
    Размислувам да се потпишам за орган донор, секако кога ќе умрам некои делови од телово џабе ќе пропаднат у земја, па разгледував што може да донира. Бели дробови и бубрези сигурно не, никој од Скопје, Тетово, Гостивар, Велес не може да биде донор кога живее во толку загадено. А леќите, срцето, може, ама тука не се прави трансплантација на тоа, само на бубрези. Веројатно ќе си помозгам уште малце.

Пецо се си милам ко Тинан ќе направи, ќе го снема и по една година ќе се избаци со: еј, абе Памперс или Бекутан?

Витамина, баба ми викаше, фали село живеј град. Така и ти, викај убаво у Македонија, терај си таму живеачката. Ко што си знаеш :)

Јас уште не сум у село :) Ама ќе биде, еден ден.

У Грчка не одиме, не сакам дете 8 саати да држам у пекол кола, да ми дехидрира и да се акам по болници. Ама затоа, Водно, Козјак, Матка.... тука се.

Ве читав повремено (@cresa-jagoda само кога какав, жими мајка не бев на работа) и за нешто сакав да ви пишам, ама ете заборавив.

Вчера одиме по улица и гледам гаќи едни, и му викам на маж ми, ау на комшијата гаќите. И маж ми, од кај знаеш, викам го видов кога спружуваше, како тебе, пере само во една боја алишта. И после ми текна што реков, алоооо, на улица му ги позна на комшијата гаќите!!! Да имав сељак маж сигурно ќе имаше јадење трици, ама мојов среќа не е таков, па ме искара дека само јас сум перела алишта у сите бои. Домаќин.

Ќе стане бебе, одам да го храна.

Се читаме за друг голем државен празник, еве за Илинден, со истата хора, браќата Блгари, од Мајка Блгарија, може 2 дена ќе дадат тогаш, па @cresa-jagoda нема да ми замери што пишувам!

10. bittersweet

22.15
    Јас на топлото ви завидувам, не сакам зима, лето ми е омилено годишно време, тогаш сум најсреќна.

Annath, kuc, Mr. Right and 5 others like this.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Legni si budalce...kebence preku uvce stavi si....decinjata spijat,mazot spie,a tebe te faka dremka dodeka dozdot udira po prozorcite.
    Uf....sakam dozd...sakam mir i spokoj doma...i kebence vrz uvo

Annath, bittersweet, kuc and 6 others like this.
  12. bittersweet

Уф што убаво си напишала, сакам и јас така ама трета смена работам, уште малку тргам на работа.;(

Annath, mareane, kuc and 10 others like this.
  13. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Здраво убави луѓе. :hai: Јас се изнаспав денес до кај 10. Богами не памтам кога последен пат било така. Деца не ме напнаа да станам во 6, чудо некое. Ама затоа си станале сами, се послужиле и кога станавме најдовме шведска маса. :rofl: Се што нашле во фрижидер извадиле. А богами и скриеното богатство го откриле (тотално нездрави грицки). :o А дотолку не ги љубат, што ги најдовме расеани по под. Тие биле за куклите де. :DМислам, вакво успивање не ни се случило. И џабе, кога до скоро средував. :whew: Вчера малце ја заглавивме ноќта, или ние заглавивме во ноќта. :lol: Сега, со моето најдобро другарче - кафе, уживам во тишината. Мм ги однесе ќерки на шетање. Денот што преостанува, си го посветувам. :)

Annath, kuc, didi1982 and 11 others like this.
  14. mami blue

mami blue Форумски идол

I jas ja vidov 8-|

Annath, sanjaeva, Lejla8 and 3 others like this.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

За ќотече си значи...

Lejla8 likes this.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Каде ја видовте Божа бе сите?8-|

Имам замрзната мешавина за гувеч(домат,пиперка,боранија).Со какво месо иде да фукнам се во рерна малце да прокрчка?

kuc, mareane, sanjaeva and 6 others like this.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

На хроно на фб, кај може.
    Таму се аргатите.

Annath, PUPICA, kuc and 3 others like this.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@Cka Колку сум се израдувала на постот твој(fingers)
    Имав мили гости уште рано рано,ама пошто мили станав од 6 да спремам и да ги пречакам,убаво си поминавме.
    Потпечени лепчина на мени со кулен,чајна,кашкавал,маслинка печурки,зачин вили и кечап.Се трудам здраво да се хранам ама ете денес морав да си ја исполнам оваа желба,ги мислев два дена.
    @menelele Ти го возваќам поздравот од пред некој ден,од недостиг на време се заборавив.И членката која ми бараше лп после ќе се потрудам да ти пишам.Ме чекаат работни обврски...поздрав.

Annath, Viktorijaaa5, kuc and 10 others like this.
  19. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Ја видов и јас Бошка :l:

Срцка и лепотица :hug: :hug:

Annath, PUPICA, kuc and 8 others like this.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво, како сте? Појадок, кафе, растворив шумлива таблета и пекам дека ми е жешко. Излегов до маркет да дополнам залихи на кафе, вода и сок и се стопив. :sweat:

Дома сеуште е лудило, а ќе потрае уште две недели - сигурно. :devil: Не сум навикната да одам по папучи дома, не сум навикната да нема теписони и стази, имам впечаток дека се е нечисто и има прашина. :@

Ни ја немам ништо паметно да кажам, само да не ме мислите, јадев и кафе пијам. :f:

Само ја сеуште не ги поврзав никовите со ликови од фејс. И поарно ми е така, вака ве имам замислено сите и имам одредено мислење за карактерите ваши, а мене анонимноста ми е најбитна. Влезена сум во групи од факс, а тука се домаќинки сте се збрале, @simonka93 кажа дека учи, ама не сме на ист факс.

Last edited: Jun 25, 2017
    Annath, sweet-cherry, kuc and 11 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.