Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.914
    Допаѓања:
    272.668
    Ние навистина одевме за физ.потреби кај комшијата еден период ,среќа што имаме куќа на село до која се стигнува за 10 минути па таму останатите потреби ги извршувавме8)

На Annath, Viktorijaaa5, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Хахахахахах нее, ние сме на горен спрат, баба ми живее долу, па таму има се. Инаку ќе наоѓавме чаре, или кај тетките или нешто импровизирано во двор, што би било малку потешко.

Какво црево, за во двор ќе ви барав донација од шишиња од 2 литри и на сонце, и онака е 40 степени надвор. :D 8)

На Annath, Dadusicka, Chantal и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Мaјстoрите пaметни се прaвaт и влечaт сo недели. Пoлудувaм сo нив кoгa средувaме нештo вo Мк. Нa сaaт време бaрaaт кaфе, пoјaдoк, пa ручек, пa цигaрa нa 20 минути, цел ден 10 плoчки a двaјцa рaбoтaт вo тим. Плус ти кaжувa oнaкa лaбaвo декa утре немa дa мoже дa дoјде, чекaј гo нaреден пaт кoгa ќе мoже. Дa не беше мaж ми дa ме држи пoд кoнтрoлa ќе ги избркaв уште првиoт ден. Сaмo немaше дa нaјдaм други зa брзo, плус велaт декa сите нa ист принцип рaбoтaт. И oнa штo не ми е јaснo е штo нaплaќaaт oд квaдрaт, штo знaчи исти пaри ќе земaт и aкo пoбрзaaт. Пa зoштo влечaт тoлку aкo имa некoј дa ми oбјaсни?

На Annath, Lianna Anna, LivingGlam и 9 други им се допаѓа ова.
  4. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Објаснението е дека овде не се работи европски , го знаете вицот за циганот?
    Ке ви го кажам :)
    Еден човек отишол кај некој циган за да го праша дали е заинтересиран денес да работи за дневница.Го затекол во дворот и го прашал дали сака денес да работи , а тој на висок глас кон зена му:
    -женооо , има ли леб
    -има манго
    не работам денес :)

На Annath, Lianna Anna, Sunshine_1979 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.914
    Допаѓања:
    272.668
    Потполно така правеа како што опиша.Така прават зашто зафаќаат повеќе работи исто време,па ваму да исфугирам само ,таму лавабото да го наместа само...Во близина кај што работам за исто време едни куќа на три спрата изѕидаа,а ние едно купатило едвај направивме...

На Annath, bittersweet, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Не е баш така како што велиш ти. Кога мајстори работат од квадрат, работат многу побрзо, во нивна корист е, и тие сакаат повеќе пари да земат. Додека се влечкаат тие ќе завршат уште едно купатило.
    Втора опција е да договориш со фирма т.е. со газдата, фиксна цена, начин на работа и за колку време. Тој знае за колку време може да се излепат плочките во едно купатило, па тој со мајсторите ќе си види дали се влечкаат и дали плочките се во една линија и нивен проблем се сите нерегуларности.
    Целосно рановирање е барем 3 недели, побрзо и не може. Под целосно реновирање се мисли вадење стари плочки и малтер, менување цевки за вода и канал, нов малтер, струја, плочки и санитарија.
    Татко ми и брат ми работат плус бидејќи негов пријател го прави купатилото и нема такви застои. Пауза за доручек и ручек - половина час, пауза за кафе 15 минути и тоа е тоа. И тие се луѓе, и они имаат душа. Колку е само топло и тешко да се работи тоа, они знаат како е.

На Annath, Lianna Anna, elimkd и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Дoбaр oбид дa ме фaтиш нa сoжaлувaње, aмa јaс бев тaму пo цел ден сo нив и дoбрo пресметaв декa oд 12 чaсa, 6 пoминувaa вo пaузи, кaфињa, пoјaдoк (цел сaaт пoкaснo пoчнувaa сo рaбoтa зaрaди пoјaдoк и кaфе, кo дa дoмa не мoжеa дa јaдaт) ручек, муaбети цигaри и мезе. Немoј дa вртиш кo дa јaс пoтценувaм нечијa рaбoтa, туку некoј oчигледнo рaбoти нaјлaбaвo штo мoже. Привaтнo рaбoтеa, без фирмa.

На Annath, Dadusicka, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Во последно време има помалку мајстори отколку што има потреба , тоа е причината.

На Annath, Dadusicka, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Исто како што опиша погоре и нашите правеа, освен оние за фасада. Живци искорнав и ми идеше да ги отерам сите у три лепе и очи да не им видам повеќе.

На Annath, joy1, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    23.209
    Тешка физичка работа си бара и јадење, и пиење, а и одмор. Секако имате ручек дома, за уште двајца проблем ли е?
    Ако се мајстори не се робови.

На Annath, Lianna Anna, elimkd и 4 други им се допаѓа ова.
  11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.790
    Фасадата ја завршивме за 3 дена а купатилото кај мајка за месец и пол:emo:
    За фасадата мајсторите буквално трчаа,седнуваа само да јадат и по 3 мин.за кафе да се напијат.Работеа од 7 до 21...ќе биди реклама инаку веднаш ќе ги испофалев кои се:D

На Annath, sanjaeva, irenna и 6 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Abe poinaku e koga si vo kuka...imas dvor ;)

На Annath и Lejla8 им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Ич не сте биле активни денес. Јас мислев кој знае колку домашно сте ми оставиле.

Бев до маркет да купам бисквити и Нивеа за туширање. Најубави ми се бисквитите на Златни пек и ги јадам со млеко. Дома кога дојдов жива вода бев и директно под клима се местам. Знам дека не е убаво така и дека сам бељата си ја барам ама...:tmi:

Ние кога реновиравме не сме ги оставиле мајсторите без јадење или пиење. Мајка ми секој ден им готвеше, им правеше кафе. Работеа летно време, нормално дека ќе седне да се одмори па човек е да му се невиди. Стварно не ги сфаќам оние кои им даваат јадење и пиење после завршената работа.

На Annath, sweet-cherry, Lianna Anna и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Лепење плoчи, oбелувaње е тешкa физичкa рaбoтa кoјa бaрa тoлку мнoгу oдмoр?

На Annath, Sunshine_1979, Dadusicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    23.209
    Да.

На elimkd, Lejla8 и Mr. Right им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Имaш oбелувaнo сaмa?

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    23.209
    Не. А сигурно не и ти. :)

На elimkd, Dadusicka, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Имaм и знaм кaкo oди. Нo небитнo е мoетo oти беше нa зезaнцијa нo кaжи ми кaкo мoжaт други мaјстoри дa рaбoтaт 3-4 чaсa, дa нaпрaвaт oдмoр зa кaфе и сендвич oд пoлa сaaт и пaк дa прoдoлжaт уште тoлку време? Стерoиди?

На Annath, mareane, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Na ova sto ti si go napisala ,so sto potpolno se slagam,jas bi dodala uste:
    -Ke ti zakazat den,vo tolku i tolku saat,ti si kupila se sto treba materijal...oni docnat 2-3 casa.Golem e denot snajkeee, ne se nerviraj ke bide...
    -Rabotat eden den i za utre ti vikaat deka nemozat da dojdat,im,,iskrsnalo nesti".I taka 2 dena se tuka,2 dena im ,,iskrsnuva"nesto(ustvari fatile rabota i na drugo mesto i tamu pravat nervozi kaj domakinite kako i kaj vas.
    -i poslednoto sto najmnogu mi odi na nervi,ke se dogovori edna cena a vo tek na rabotata ke ,,izlezat dopolnitelni korekcii koi nekoj drug majstor ne gi zavrsil kako sto treba"(mizi asan da ti bajam)i avtomatski cenata odi nagore.
    Nie sto imavme eden vodovoddzija abe sto da ti kazam.Dojde da ni montira niskomontazno bojlerce.I mm so nego bese vo kujna...koga go gledam mm vleguva vo spalna i go nosi nasiot bracen jorgan vo kujnata.
    Jas gledam i se cudam....vleguvam vo kujna ...ima sto da vidam...jorganot zdiplen,majstorot lezi na jorganot i montira.Nemozel na tvrdo da lezi...ccccc....e.a ti majstorot.

На Annath, bittersweet, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    23.209
    Добро, ама сега зборуваме за оние кои прават неколку паузи во текот на работењето или пауза подолга од пола саат. Не беше муабетот споредба помеѓу едни и други.
    Не знам што би била разликата. Можеби приоритети се во прашање. Сакаат побрзо да завршат со работа, ги чека друга работа потоа. Другите може работаат бавно ама сигурно, сакаат да се осигураат дека нема ништо да згрешат, па од тука бавното работење и паузите.

На elimkd, Lejla8 и Mr. Right им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.