Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.076
    Допаѓања:
    268.893
    Па не е секој кадарен за модератор, ете тоа бара постот на Витамина.
    Јас ова со провинцијалциве тука прв пат го гледам, само имам да кажам - СРАМОТА.

На PUPICA, kuc, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Дјудс пак пропуштив забава? :headbang: фејл :sweat:

На Hipster, kuc, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.370
    Допаѓања:
    174.350
    Многу граѓани избегнуваат контакт со провинцијалци, зашто може да испадне дека се од исто село.

Игнорирајте ме мене, јас сум тука само за сеир :rofl::rofl::rofl:

На bittersweet, PUPICA, orhideea и 35 други им се допаѓа ова.
  4. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @Cka , зошто бе со вакви безвезни небитни муабети си го трошиш драгоценото слободно време кое и онака малку го имаш? :hug:
    Прво бев од неутрална страна, мислев се ќе остане на тоа, ама гледам дека непотребно се нервираш, ако смеам така да кажам.
    Кажав и тогаш, сосема ти го разбирам револтот за муабетот за администрацијата и нивното (не)работење зашто и јас го јадев стапот во администрација, и знам како погодуваат тие генерализирани навреди. Ти само си знаеш како ти е навечер кога ќе легнеш преморена, со минимум време поминато со малата, за жал :( Жртва која многу малку би ја направиле за доброто на детето, со хонорарна работа и се друго. Најлесно е да се биде таков "клати врата земи плата", како што беа одредени личности посочени. Не паѓај на провокации, не на такви ниски удари, не. Не ти е на ниво соговорникот, едноставно кажано ;)
    Не знам, некако си ми над се ова, за да се замараш со тематикава и ставот на одредена модераторка (каква и да е).
    Не се давај лесно, и гушни ја таму малата :*

На bittersweet, Lejla8, LadyC и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Непoтребнo еднaтa јa прaвите тoтaлнa невинa жртвa дo степен нa светец кoј не зaслужувa никaквa критикa и е степени нaд oбичните луѓе :^) a другaтa Бoже прoсти ми прoстa и неписменa штo глеј ни ник сaлaм не мoжелa дa си oдбере :^) Зa WTF сте пoвеќетo штo внесувaте чувствa и вреѓaте непoтребнo зa дa oдбрaните некoгo штo немa прoблем сaм дa се oдбрaни...нa културен нaчин нели, кaкo штo дoликувa.

На BlackNight, JuLleE, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.425
    Јас утре заб треба да вадам а вие за какви глупости се нервирате ццц.Да си и*ате векот ,сите сте ги зеле делот.

Ај кафе да пиеме

На bittersweet, PUPICA, dunika и 24 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    148.268
    1498496994594305266126.jpg
    Мoментaлнo рaспoлoжение нa бaлкoн...
    #сезaнимaвaмдaнезaспијaм#

На Lejla8, fallenangel, LadyC и 16 други им се допаѓа ова.
  8. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Денес бев на базен во Кадино, мирно, фамилијарно место. Него кај му текнало на човекот сред ниви базен да прави? Одиме натака се шири една реа, ај белким внатре не смрди. На врата пребираат луѓе, само фамилијарни или ваљда маалски друштва, овие вторите се бунат како може карта да им се наплаќа :D Не се бањам по базени, гадно ми е ама сакам да оладам нозе и да се истегнам на лежалка. Е базенов имаше 4,5 лежалки, па не ми беше мерак ни да се сончам. Битно помина некако слободниов ден, уште да заврши со договор каде на одмор и мирно ќе спијам :D

Џој мене страв ми е да отидам на забар од тоа што не сакам да го вадам забов, а боли бре.:sweat:

На bittersweet, PUPICA, JuLleE и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.097
    Допаѓања:
    135.107
    Оти бе мислите дека се нервирам? Секогаш сум била почитување правила, веројатно така сум воспитана или така ме научило искуството. Не се нервирам, напротив, сосема мирно сакам да биде испочитувано правото на членот на форумот да не биде понижуван и навредуван, особено не од модератор кој треба да ги спроведува таквите пишани правила.
    Згора на тоа, на форум сме, кој јас секако не го сфаќам како: бел или розе лак, спиев јадев ама никако да се искакам или поззз. На форум мора да има дискусии. Долгите постови ми се стил, не знам со малку јас :) Освен кога сум злобна :) Тие што ме читаат знаат дека реферати пишуам. (да не мислите со саати ги смозгам, што и рекла модраторкава, со денови, бидејќи не ме чита...)

Сепак, не можам да останам рамнодушна на однесувањето на модераторите. Со обичен член, и пуздер да се направам, не ми смета. Тоа се граничи со неговиот и мојот став и културата соодветно. Некогаш со нервозата, трпеливоста, пмс... Ама кога некој се дрзнал да побара да е модератор, па и да биде именуван, тоа значи дека со правата кои ги има ги има и своите обврски. Така е секогаш и секаде. И принцеза да е со сите права и почести, си има обврски.

Уште помалку можам да останам рамнодушна на поддршката од другигте модератори, кои веќе 5 саати никаде ги нема (оние на кои им се допаѓаат навредите кон мене). Нормално, навредата им се допадна за помалку од 15 минути.

Уште чекаме да се договорите во hIdden како ќе го решите проблемот, дали ќе решите да ме банирате оти очигледно не си одам по своја волја откако ме изнавреѓа модератор од 15 години на кој му дадовте моќ, доверба и влијание, ке избришете се наназад ко ништо не се делило, јас ништо не знам кој, кога каде, или модераторката ќе се ИЗВИНИ.

5 саати анд каунтинг. Ко влада да формирате. ​

На orhideea, Lejla8, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.425
    И мене еднаш една модераторка ми се испонаша у храна подфорумот па си го избриша постот самата :lol:

Нема и јаре и паре :D
    Или бичеш модератор сос ниво или ич не бивај

На orhideea, Lejla8, Viktorijaaa5 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Денес првпат слушам на базен у кадино само машки не пуштале. Парови не биле со девојчиња, де. :D:( божем во диско идат.

На Lejla8, mira.mira, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    @Cka Oвa зa пoстoт нa црешa вo темaвa зa јaвнaтa aдминистрaцијa е? Oткaкo ти се пoжaли зa втoрaтa сменa? Пa кoј гo немa тoa кaжaнo тукa? Првa е црешa јaгoдa? Или aкo е мoдерaтoр не смее дa нaпише мислење дури не е дoбрo прoмисленo и лaјкaбилнo зa сите? Директнa нaвредa немaше, тaa збoреше oпштo зa сите aдминистрaтивци a ти си сфaти премнoгу личнo. Мoдерaтoр не знaчи висoкa интелигенцијa и нaјмнoгу бoдoви нa тест пa дa бaрaме мнoгу oд нив. Вo дискусијa се oбични членoви кaкo сите и имaaт прaвo нa испaди кaкo сите, кoлку штo е дoзвoленo нели. Тукa се сaмo дa зaметaт без пaри, кoј мисли пoинaку се излaжaл :D

На JuLleE, Sesil, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    А на новиот базен бил некој. Во чучер. :music::d::beer:

На LadyC и Petar80 им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.981
    Допаѓања:
    123.575
    Море само домашен базен му е мајката. Го меркам дворот на мајка ми 8-|

На green.eyes, PUPICA, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.097
    Допаѓања:
    135.107
    Не, не е таму, туку во оваа тема, наменето за мене. Ја препрашав и се дообјасни. Од таму и несогласувањето. Мислењата уште и се тука.

За таа тема, да беше на соодветно место, океј.

Ама крши правила, па уште и ми се сили...

Јас нормално дека си офкав тука, не ми беше желба да дискутирам за темата, туку да си офнам, оти реално нема кој да мичува дете, маж ми оди секој ден на две работни места прва па втора смена, свекрва ми ради мене оди само втора. Тука си офкаат од мажи, мајки, свекрви, работа, клима, возови, авиони, деца... И јас си офнав од тоа што ке ми се случи. И добив, ништо не работите вие!

Зарем сега јас да пишувам, цел ден на форум, какви мајки сте децата да си ги гледате, какви жени сте на форум киснете по дома не чистите, или ништо не готвите, или какви студенти сте само на форум киснете ништо не научивте така поминавте на факултет...

Ако и јас почнам сменски да одам ќе треба да плаќам 12 000 за жена, оти нема градинки кои работат втора смена. Може на тие од администрација кои сакаат две смени, децата им се големи или им е океј да си плаќаат жена 12 000 месечно. Мене не ми е и си покукав тука. Не очекував дека така ќе ме омаловажи. Уште пази дали пишувам у работно време! Модератор кој треба да привлекува посети, членови и дискусии, а со тоа и кликови и пари на сопственикот! (ова ако не му смета на Михајло, мене па ич, он си именува и заработува од кликови)

Како и да е, темата е друга, нападот не е во ред, особено кога е од модератор. Не може секунда да е обичен член кој има право да пишува нон сенс, а по секунда да е модератор со права! Па ни Кире не станува толку брзо Бананамен!

Може да се се извини, или да одлучи пак да молчи... додека не се договорат на управен :)

Во спротивно, дедукција да се извлече дека модератиркава седи и внимава кој колку пишува додека е на работа, за да после му рече дека не работи. Па оттука, сите да прекинат да пишуваат до 4и пол, да не и засметаат.

На Sunshine_1979, stetoskop, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    И мене ќе ми треба да ми пуштате среќа утре или поубаво кажано пд утре па натака.
    Утре ќе го примат татко ми во болница и следува тешка комплицирана операција,нит јадам нит пијам денес сум со две кришки секакви мисли ми се вртат околу глава.
    @Lilit Ќе се молам и за тебе и среќа ти пуштам:hug:

На Dust, Milobebence, PUPICA и 20 други им се допаѓа ова.
  17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Да немав бавча ќе ставев еден базен на тој простор ама на сред двор срам ми е од комшии.
    Мајка ми гледа слика од мене во купаќи и ми вика - Абе не можеше стомакот да го вовлечеш? Ме уби :D

Инаку не реков дека само машки не пуштаат, само одбираат луѓе.

На bittersweet, Sunshine_1979, Sesil и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Јас не реков дека ти рече. Колешка на работа денес вика синовите не и ги пуштиле дека биле само машки. :^):wasntme::nod:

На Lejla8, Petar80 и marama им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Јaс тaкa кoгa си oфкaм -немa дете кoј нa 5 минути дa ми чувa, не мoжaм рaбoтa пo мерaк дa си бaрaм oти требa дa се прилaгoдувaм нa дететo и негoвиoт рaспoред првo, мaјкa ми не ме рaзбирa кaкo требa не пa непoзнaт член нa фoрум. Сaкaвте сaми вo туѓa држaвa сo мaлo дете? Ете ви :( :D
    Oк, ќе чекaме oдгoвoр oд глaвните, бaш ме интересирa штo ќе се дoгoвoрaт нa тaјниoт сoстaнoк, дaли ќе имa кaзнени пoени, суспендијa или ти ќе бидеш oштетенaтa и ќе требa пaк дa си зaминеш oд фoрумoт. Инaку, сo кoи прaвa нa мoдерaтoр штo ги имa, кoнкретнo зa случaјoв ти нaштети oнa? Ти избришa мислење или дел oд мислење? Oти велиш вo секундa oд дискутaнт се прoменилa вo мoдерaтoр сo прaвa.

На green.eyes, dunika, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.076
    Допаѓања:
    268.893
    @Bridget јас @Cka немам зошто да ја бранам, нит ја познавам, нит па нешто многу истомисленици сме, во 80% од темите се разминуваме со мислења.
    Ама во конкретниов случај и пост, и те како е во право.

Баш ми е гајле дали е Цреша јагода, Бриџит или Камелија, не може да впериш прст во некого на начинот на кој Цреша тоа го направи, не доликува на обичен член, а не пак на некој кој има некаква функција.

Едно е со некого да не се согласиш, друго е да го понижуваш, па уште со понижувањето да се согласат еден куп членови на функција.

А сум сигурна дека главните и поглавните итн. Како и да им е хиерархијата беа известени во тој момент и никој не реагираше, нели пошто беше очекувано таков испад да се среди, ама помина месец, не само што тој случај туку така помина, туку и очигледно продолжиле понижувањата во друга тема.

Што прочитав, мизерија. Обичен член да е во прашање ќе го опоменат за вакви "ставови".

Screenshot_2017-06-26-20-23-05.png

Последна измена: 26 јуни 2017
    На Lejla8, mal.ecka и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.