Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.092
    Допаѓања:
    135.084
    Лејди мојава зблорува, заб на 6м, мн е паметна, ама не сака да оди. Само за рака, сама никако. Докторот ми вика мрза е... се е ок, ке прооди кога ке сака.
    И мене ме напнуваат мисли плус и баби со моето на 1 година гоблен коњи на поило везеше, ама секое е различно. Битно е да се здрави, друго се ке дојде.

Радика ги бендисав оти готват за бебе како ке им кажам. Сакам еден викенд друг да готви, да чисти зад нас а јас ништо да не правам. Ама па 250 еу... киријата е тоа. Или ратата од кредит. А како ми фали уживање....

Тетоважа ќе ставам кога ке завршиме со доење. Маж ми има веќе огромна, следна заедно ке правиме.

На marama, Lejla8, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ај здраво - живо!
    Ми се спие:yawn::yawn: та ми се плаче;(:sweat:
    Јас боса по свадби ЈОК, ми се случило на минута две да подизвадам нога од чевел под маса но играње и трчање низ сала никако! Ептен ми е бљак! Најчесто си носам балетанки во кола па се преобувам кога ќе ми досадат штиклите. Од искуство секогаш на свадба носам резервни хулахопки, оти исто така ми е многу неубаво елегантен фустан, фрузура и скинати хулахопки...ноу леј!
    За мафе не правам муабет со никој, тоа си е меѓу мене и мм и нема што да раскажувам по пријатели, другари, вие сте тука повластени барем од време на време знам да се пофалам :$
    Јас одам да пијам кафе а вие останете ми со здравје:hai:

На marama, Lejla8, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Да, не е препорачливо да се изложува на сонце. Затоа во зима е најубаво.
    Таман додека дојдам зима ќе фати (poolparty)

На Lejla8, M&M, MacenceEna и 6 други им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    И јас и пишав, да се надевам ќе одговори. :)
    Чим имам инфо ќе ти кажам и јас . Има шанса да се чека, ама со месеци некако што знам... :D
    Јас во Мк не планирам да се тетовирам, ете, некако сум скептик за најбараните, се мислам дека мн пошо се у гужва ( општо за се) дека нема да обрнат доволно внимание на она кое јас го сакам, ми треба и сл. Секогаш бирам добар, ама не толку познат. :)

На Lejla8, Mr. Right, Sesil и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    259.308
    +@green. eyes и ќе добиеме групен попуст ;)

На Lejla8, Mr. Right, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Мојов па обратно, сака уште сега да оди, се дига сам како мостче да прави, не сака да седи и има само едно шпицче од заб и тоа тешко никнува. Тврда глава што да кажам. :D
    Ама за зборење слабо. Мада баш како што кажаа и другиве девојчиња, нема дете кое не прозборело, проодело и сл. Само сите различно. :)
    Нека се здрави и живи, се ќе си дојде на свое место. :)

На marama, Lejla8, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Мене лично многу ми се свиѓа како тетовира. Многу е педантна и добро ги работи деталите, загледај ги сликите на фб. Баш и ги покажував на професорката по графички дизајн која сама има доста тетоважи, подзината остана :) Баш и она истото го кажа, дека деталите многу добро ги работи.
    Да беше Мало во Мк, ќе одев кај него можда, вака сега за сега само она ми е ок :) Барем од она што јас го знам, а ако некој има друга препорака, кажете да разгледаме опција :)

На marama, Lejla8, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Другарка моја цела надколеница ја тетовираше. Среќа па тогаш Пендева даваше некој попусти па ја фати „поефтино“. Да, добра е мн, тука муабет нема, мн мои познати кај неа се тетовираа. :)

На marama, Lejla8, Mr. Right и 3 други им се допаѓа ова.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Мојов уште од бебе беше дрдорко, гугаше,пушташе звуци... На 7-8 месеци викаше тата, па се редеа деде, тете, баба, на крај мама...Ама сега во фаза на проодување само по мене вика и прави брм брм, кога е гладен вели нам и кога му се спие нан. друго ништо,ни тата ни деде :worried: Дури се плашам и јас дека не напредува убаво... А се трудам,му зборувам, му покажувам ама не се интересира многу... А ме разбира скоро сѐ што му велам, играј- почнува да скока, не оди таму- застанува дојди- доаѓа... Се тешам дека е мал... Првите 2 забчиња му излегоја на 8м долу единиците, пред годинка едната горна и сега втората му излегува... Велат дека колку подоцна ги ваделе поздрави заби ќе имале...
    Се распишав јас

На marama, Lejla8, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Дај боже да е така со забчињата. Мојов прва тројка му никна. :D
    Ама наследно било, мене прво тројка ми има излезено. И тоа само бел врв стои две недели и повеќе сигурно. Ако прозборел гајле немај, нормално е се, башка имам разбрано дека машките (кој знае дал е вистина) покасно проодувале и прозборувале. Абе мајки. Паметот само ни бега навака натака. Денес сме попладне на контрола. Ќе видиме чичко доктор што ќе каже. :)

На marama, Lejla8, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

:hug::hug::hug::hug:
    Опушти се. Обично се посветуваат на една работа, на пример кога е концентриран на проодување, не се посветува на зборување или јадење исл. Кај син ми ова многу точно испадна.
    Мало е многу за да те загрижува, само што направи година. Ехееее малиот мој уште е напред назад со јадењето, па се е во ред. Не се на копче, и не се ко ние што сакаме :wasntme: Се ќе биде, играј со него, гушкај го. И уживај :hug:
    Се согласувам со @LadyC , малку поспори се во развојот :D

На marama, Lejla8, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  12. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.312
    Јас мислам дека нема врска со полот, туку со развојот на детето. Мојов е брборко а девет и пол е... ама ете затоа заби јок... Секое дете приказна за себе е. Живи и здрави нека ни се.

На Lejla8, mareane, Mr. Right и 7 други им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.744
    Допаѓања:
    145.184
    Во контекст со децата и зборувањето, маж ми не прозборел до 4 години. Ама ни збор, ни мама ни тато. Баш ништо.
    Со свекрва ми и останатите се разбирал со мимики, ако му се јадело ги носел на фрижидер и покажувал со прст, ако му се пиело вода ги носел на чешма.
    Неговите каде ли не го носеле, на доктори и што ли не.
    После сам почнал од еднаш, чисто и јасно.
    Оди сега запри го.

Ден!:coffee::coffee:

На marama, Lejla8, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Дафи мт ко вицот со црногорчето... На 6 години рекло дајте ми вода... И сите се чудат како досега не зборувал...И тоа им рекло- нисам имао примедбе :D

На marama, Ano, Lejla8 и 23 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.072
    Допаѓања:
    268.863
    Мало е ма Лејди, бебуш ептен е уште :)
    Кај и да е за некој месец - два ќе почне ма-ма да вика, или само ма :)
    Ама откако ќе прозборат, оди заќути ги :rofl:

На Lejla8, Tajnaotrovna, Viktorijaaa5 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.805
    :hai:
    Добар ден!

Back to work... aма кратка ќе е неделава, ваљда... жешково мене не ми смета, ама на децава ептен, и за тоа се нервирам... малово е нервозно поради пелените, па го оставам голо, ама бељи ми направи неколку пати, па сега само надвор е голо, дома со пелена.
    За развојот, не му се секирам, ама правам споредби со поголемиов, признавам... со тоа што поголемиов на девет месеци (колку што има малово) кажуваше дупли слогови, а малово само еден слог ( мама уште не кажал, а се друго си кажа, и тата, и баба и деде и тете, само мама никако :tmi:). Ама затоа големото заби на 6 месеци изваде, ова на девет месеци 4 наеднаш :sweat: кога бевме сега кај моите, гледав клипчиња од мене кога сум била на возраст ко малово, дали јас, дали тој е... син на мајка цел :lol: затоа женско го мислат :P

@green.eyes јас бев таа што кажа со месеци, пошто така ми кажаа. Уште не сум пишала да прашам, оти не знам кога ќе одам, сакам да завршам со доење, па да се тетовирам, малово е девет месеци, не планирам во скора иднина да го одбијам, така што ќе си почекам. Мене нејзините тетоважи ептен ми се свиѓаат, и затоа би одела кај неа, ама кога ќе дојде време. Мм знае дека сакам тетоважа, ама си мисли дека немам храброст тоа да го направам, затоа што се плашам од игли. А кога ќе му се појавам тазе цртана, кој знае што ќе каже :wasntme:

На marama, Lejla8, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Ај добро утро. Дојдов тука на брзинка поздрав да пратам. :hai:Имајте убав ден. Јас во трка со времето. ;) Стандард. :o

Повелете. За освежување. 2158bea12ba8bfd9f7c5d79e80ff4862.jpg

На Lejla8, Skorpija25, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @Annath , и мм неколку пати ме препраша дали сум сериозна со тетоважите :D. Знае колку сум озбилна па си препрашува :D А никако да го убедам дека сум многу озбилна и сериозна за тоа :). Ме поддржува, рече немал ништо против, пак ќе ме сакал :D И јас сум многу плашлива, страв ми е од игли, ама ќе стискам заби :|

За развојот на децата.... кога ќе ги споредам внук ми и внука ми (брат и сестра се), врска немаат еден со друг. Кај сите е индивидуално.
    Што дека од 3 и пол години читам и кирилица и латиница, не станав научник, жими еден факс што го завршив :rofl:

На marama, Lejla8, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Големата ќерка и девојчето на девер ми се 2 месеци разлика, целото детство сакајќи или несакајќи им помина во споредба од страна на цела фамилија - нашата прва заби извади, нивната прва прооде, нашата прва прозборе - нивната прва песничка научи... едно време дури со девер ми како да бевме закачени од сите тие споредби (секое видување истакнуваше дека девојчето во нешто им е прво:muscle:) но после смиривме топка - среќа оти голема не излезе од толку натпревар8)8)
    Сега за бебето не се оптоварувам со споредби - порелаксирано е кога нема друго бебе во фамилија :D

На marama, Lejla8, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Добар ден.
    @Rebecca_R тука сум :hug:ама периодов со се помалку време за форум работа еден куп. Се надевам дека деновиве ќе најдам простор и ќе бидам почесто тука.

Читав чат-пат нешто и повеќето од вас сте ми смешни со ситуацијата помеѓу Цка и цреша јагода.
    Тоа тапшање по рамо и плачеше по некој да се врати на форум зашто прв пат некој му се обратил малку дрско ми е крајно глупо.
    Реално @Cka направи преголема драма од ич ништо. Девојката само кажа дека вие од администрацијата ништо не работите. Тоа мислење го дели повеќе од пола форум овде.
    Немаше погрдни зборови немаше навредување. И фактот дека ти си имала повеќе лајкови од неа и заслужуваш повеќе почит е крајно детски.
    Таа е само модератот исто како секој член овде само што има функција да брише мислења, не знам зошто толку супериорно го сфаќате поимот, ко тие само правда да треба да делат овде и убави муабети, не смеат да имаат лош ден или дрско мислење за нешто, како и секоја една од нас?

Повеќе членови биле навредени од твоја страна отколку од цреша па никому ништо. Ама само зашто имаш одреден број лајкови и мислења па треба да ти се клањаме овде и да ги голтаме твоите омаловажувања на кои и сама сум била сведок.
    Не е фер женска и не е фер од вас останатите.
    Секогаш го имало ова на форум, тапшање по рамо од сите други членови само за да се умилкуваат, мене ми е многу глупо и не би тапшала никој па макар сакала да го направам тоа, затоа што ми е безвезно.

Би пишувала уште ама имам работа.

Ме чека долга убава вечер покрај базен и вечера од него. Едвај чекам.

На marama, Dust, Lejla8 и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.