Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

нека му е срекен роденденот на синко ,гордост голема да биде на мама и тато:hug::hug:

Esmeralda-MD likes this.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Ниту сум меланхолична ниту нерасоположена, стандард кај мене, ама сакам да спијам.
    Уморна сум бре луѓе, одморот на нос ми излезе од кога појдов на работа.
    Денес на работа донесоа мекици, се родило некое бебе, богами колку сме секој ден мекици јадеме.
    Ги собра една колешка во годинки и кај неа во канцеларија ги однесе. Што цацко ме тераше да се раздерам по ходник дека Х госпожа (возраснава) се породила и части мекици.
    Глави една по една ѕиркаат и се клештат, па кога ме подбра оваа вели „Е сега ќе кажам дека 10 мекици и канта сирење изеде“ :o Црна јас и велам, кај ги турив или сакаш да се испереш преку мене, а ти си излапала се.:D
    Ај да ја потсмирам и ветив дека ќе ургирам за пари и пензија за трето дете, нели со пари повеќето се поткупуваат. Нашла краставици со кого да сади. ( не се шалам со сите, само со оние кои што прифаќаат шала, ама никој не ми замерува знаат која мајтапџика сум)
    Попатно и струја снема само по некоја жмирка од агрегатот светеше и баш беше журкасто на спратов.
    Епа @ozbilnazena Неозбилна чекаме мекици и канта сирење од тебе.:P
    @lunicka не спомнувај екскурзии и тетоважи, во истиот филм сме и ние, дури на одмор ме убеди да ја истетовираат од оние за 2 недели и сите пешкири ми ги направи со мастило.

Annath, Peco, ozbilnazena and 4 others like this.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Ги ставив на оф телефоните и си отидов на пауза...и на враќање ќе се частам еден магнум со бадем, мислам дека од благото ќе се вратам во колосек...:smirk:

WORRIED.BT, Peco, mareane and 4 others like this.
  4. danichap

danichap Moderator Staff Member

Јас уште не сум јадена. Од сабајле де ова, де она...и сега дури чекам да стасам да апнам.
    Агресивна сум веќе вака гладна :bandit:.

За муабетиве. Да се надеваме дека се само фази во животот и дека сонцево за сите ќе грее подеднакво.
    Галапче напиша еден пост во сдк денес. И јас баш така се чуствувам:f:.

galapce, bittersweet, mareane and 4 others like this.
  5. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Добар ден, добри луѓе.

@lunicka те разбирам за работата скроз. И до некаде се помирив. Ама боли бре што немаш твој денар во џеб и за се сметка на мм да му поднесувам. Уште повеќе иритира што ми викаат што уште не работиш, е како не можеш да најдеш работа со твојот факултет. Порано објаснував каде се сум аплицирала, што се сум полагала (и положила со мах. поени, и во првите тројца сум), и се правдам како човек да сум убила. Е веќе не правам така, сега им викам кажете барем еден човек кој во поново време се вработил без врски. Јас во моите 100-тина најблиски немам ни еден таков.

@ninja35 која жолта фаза. Едно дете во количка, друго за рака во 12 саатот пола час се влечкавме од градинка до дома. Поздрав до градоначалникот и компанија од "најурбаната" општина во Скопје. Имавме скратен пат до градинка, ама го раскопале кој ги знае шо ќе стават таму. Сакам бре градинка поблизу. 10-тина нови згради се имаат изградено се со мали деца, а ниту една градинка или школо.

@Esmeralda-MD среќен роденден на синот.

Држте ме р'жам.
    Кафе сака некој? :coffee::coffee::coffee::coffee:

6. anel

anel Популарен член

Сакам јас. И сладолед сакам:D. Иако глас немам. Утрово ја збунив мајка ми на телефон она ало, ало, јас отварам уста ама глас не ми се слуша. А кога пуштив глас се исплаши, си рече кој знае каде зазвонила. Ако викнам уште малку до после ќе ми се пушти. Ајде јас честам

coffee-art.jpg
    Capture192.png
    Да не се мачи нинџа и за нас да купува:D

7. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Чек Дилке, да појдам дома па ќе засукам ракавите да ти месам мекици:)
    Кантата со сирење уште не е стигната чобанот не е слезен од планина:)
    За тебе, ако треба ќе ја донесам од Галичник и на рамења:)
    Притисоков низок изгледа ми е, дремам само што не сум заспала:yawn:
    Ќе влезе така понекој згоден па го меркам во тоа суратот8-|
    Момциве велат по погледот на жената ќе дознаеш дали ти е откопчен патентот на панталоните:D
    И така:yawn: чекам да дојде мм да ме собере, па ко ќе му ја легнам и пред кокошките:)
    Ако не дојде некој:!: Пад на подвижност и комуникација со остали свет|-)

Annath, Petar80, DVAANGELA and 7 others like this.
  8. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Убаво кафенце и топла купка после напорен ден легнува како будала на шамар. Ах камо среќа да беше поевтина струјава или јас да имав малку повеќе пари ова задоволство секој ден ќе си го приуштував. И, после некој ќе рече не е битно дали ќе се омажиш за сиромав или богат, битна била љубовта. За каква љубов зборуваме ако е некој голтар како мене да неможе да ми приушти едно бањање асално во текот на неделата а камо ли нешто друго.
    Луѓе, љубовта е во романите во реалниот живот парите го вртат светот.

Petar80, DVAANGELA, Mekuska and 10 others like this.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Амин....
    ПС....Викаат дека среќата не е во парите...сепак пре би одбрал да бидам несреќен во мерцедес отколку во југо...:clap:

10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво убаво друштво :f:
    Еден ден ме нема, а Вие цело време сте јаделе :D... Бре, што апетит ќе беше тоа??? Торта, мафини, сладолед, ладно кафе, македонско кафе... Цццц... После се чудите од каде толку килограми 8)...

images.jpg

@lunicka немаш само ти чувство дека цел живот во кујна ти поминува... И јас сум иста (facepalm)... Кога ке влезам во кујна со часови не излегувам :o:... Еден јадел едно, друг друго... Се желби и честитки исполнувам! Можеби јас сум си крива, но неможам поинаку... Едноставно, таква сум!!!
    @Esmeralda-MD среќен роденден на синчето :party: :^: :d: ... Многу здравје среќа и успеси да го следат...

Лелееее, се зачитав тука, а во 18 часот имам родителска средба ... Ај, отидов да видам каков бил на училиште тинејџеров мој... Се надевам дека нема да ме заскуби некоја мајка 8)... Во последно време една, две, три... девојки во исто време шета (facepalm)...

Annath, Mrs.Bass, ozbilnazena and 9 others like this.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентелмен.:hai::hai::hai:

И јас денес саглам се нанервирав, прво мм ме искара зошто сум заборавила да ја платам сметката за струја, ако ја платиш на време има попуст 40 % и плус сум заборавила да му го порачам новиот ајфон што треба да излезе неделава.|(
    Као малку обврски имам уште и со неговите глупости ќе се занимавам, ми вика 10 пати ти реков за сметката, па од тие 10 пати што не седна да си ја платиш место мене да ми збориш, Бог да чува а јас го научив да плаќа на време за да заштеди пари.
    И на крај да не дојде смак света за 70-80 долари, ту што викање удри ќе си помисли човек дека пари за леб немаме|(мислам повеќе му беше за ајфонот него што му беше за сметката, туууу нема да го има меѓу првите новиот ајфон.|(]:)

После ме изнервираа во црквата, отидов да земам пакети да пратам играчки/алишта од децата на роднините зошто дома сме преполни и му побарав на попот уште 2-3 пакета за да ги пратам во Црвен Крст во Мк ми бара пари и за нив, не ми е за парите ама до сега што и да сум пратила за во Црвен Крст ми биле без пари пакетите, сака попот и за тоа да ми наплати, го баталив да не се нервирам, ќе си пратам на роднините и они нека дадат таму во домот за деца без родители.

Само што одвоив еден куп играчки и алишта одма ги надоместуваме, влегуваме во продавница, едниот мама купи дајносор, другиот купи мама мињонс..........и купува мама.(facepalm):lol:

@Esmeralda-MD нека му е среќен роденденот на синот.:party:

12. ninja35

ninja35 Форумски идол

има некој гладен... ???

Mrs.Bass, anel, ozbilnazena and 5 others like this.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Има, ама јас риба ќе пржам имам на залиха од моето рибарење.:D

ozbilnazena, Peco and ninja35 like this.
  14. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Ви благодарам на сите на убавите желби и честитки,бидете сите живи и здрави,и сите да се радуваме на нашите деца кои се и смисолот на нашите животи.Без разлика колку и да имаат години,тие за нас секогаш ќе бидат деца.Бидете поздравени и добро расположени:l:

15. mareane

mareane Форумски идол

А кој е за една download.jpg леле цела ја олапав(facepalm) ау не памтам откога не сум изела ч цела чоколада Или паќам во депресија или сум трудна трето нема:rofl:

16. lunicka

lunicka Форумски идол

И јас...ама мојата беше ,,Најлепше жеље'' :$

ozbilnazena, DVAANGELA, Peco and 4 others like this.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ја па ја забораив мојата, ваква голема Дорина. Ама се претупанив од еден сладолед :( Туку бебушка моја денес ја видов на ехо, гравче мое најубаво :D Толкаво е како гравче е :D

18. danichap

danichap Moderator Staff Member

Темава ни е секогаш весела со трудници :inlove:.
    Во предходната тура бевме јас, галапче и скај. Сега ти и ели повлековте...ајде да се множат :lol:

artemidis, DVAANGELA, Mekuska and 9 others like this.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Ејјј друштво од +/- 40, уште тема е храната (facepalm)???
    Епа кога е така и јас да си кажам 8)... Обожавам БАЈАДЕРА на Краш, чоколадирани бадеми и лешници, интегрални колачи со суво грозје, рум штанглички, мед со таан и ореви... мммммм... ма обожавам се што е слатко и со мноооогу шеќер 8)!!! Баш ме брига колку ке се „залепи“ за мене :D!!! Знам дека дел ке отиде со мојата навика за брзо одење, а дел и ке се складира таму каде што не треба!!! Но, не си ги скратувам тие мали слатки задоволства 8)!!! Мое мото е - ЕДНАШ СЕ ЖИВЕЕ!!!

mirisot-na-vkusnoto-svajcarsko-cokolado-vo-poseta-na-maison-cailler-nestle-9.jpg
    Инаку родителската беше класната и само 5-6 родители!!! Децата уште во овие први недели направиле еден куп изостаноци - сите на кафиња ги потрошиле првите часови!!! Но, среќа класната млада, полна со разбирање за матурантите, па низ прсти им прогледува!!! А, синко мој денес и на гушкање го фатила!!! И замислете тој и рекол дека требало да чукне на вратата пред да влезе на час (facepalm), за да знае дечкото дека е време за учење, а не за гушкање (facepalm)!!!

20. galapce

galapce Форумски идол

Dobra vecer..

Imav obicaj vesnicite da gi citam od nazad kon napred.Vecerva istoto go storiv i so temava,a ne mi e prv pat.
    Sto da vidam? :worried:
    Ninjata najlos od site na stranava.;( Bez troska zal mi go nagriza zeludnikov.
    Ahhhh..
    Se plasam da svrtam po drugite propusteni strani.Gledam frncat cokoladi so lesnici,gira..
    Rtka gladna.]:)
    A kakvi dve ubavi torti imam vofrizider,pa baklava sto kaj nas ja vikaat trigon.:drunk:
    E vaka mi se jade (heidy)
    Nemora oidd blagoto,ete eden tost so sirence da izedam samo a da ne mi se fati.:bandit:

Inace na zapad nisto nova.Sami so sinko,si kakame,si jademe(koga so sila koga so slast),koj kaka,kaka,nekoj nemoze ni do wc da odi.
    Nezgodno nekako mi e so nego vo kolicka do wc :tmi: a koga spie,de ova da fatam,de ona i se razbudil.
    Ako,neka.Dovolno e nautro i navecer.:drunk:
    Samo toj neka raste i napreduva.Stara majka se ke izdrzi.Bar zasega moze de.Za ponatamu ke vidime.
    MM se smee za ova so se narekuvam stara majka.Pa vo odnos na toa sto skoro site naokolu se dosta pomladi.(tumbleweed)
    Neli nesto dobro koga ke srabotime se koristi ona:
    - Eee,jas sum dete od stara majka,so mislis ti?
    Eden kolega veli pa,eee jas sum dete od e.ana majka.:rofl:
    Demek nas site strkot ne donel.

D nok drustvo.
    Se nadevam nema da go otvoram friziderot.Ama znam deka indiskite orevi do utre ke gi nema.

Annath, anel, ozbilnazena and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.