Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.396
    Same here

На Lejla8, Annath, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    e, да си ми жива и здрава за муабетот, ова сакав од утрово да го пишам...реално нашиве села нит инфраструктурно, нит социјално се средени (чест на исклучоци)! Ретко каде има здравствени домови, аптеки, училишта а тек па друго... во овие идиличните странски села може али у наше село тешко!

На Lejla8, Peco, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Не знам колку точно трошиме, ама се купува плански и се купува кај што е најевтино. Прво Стокомак, па КАМ па Тинекс. Одредени работи кај што се секаде иста цена, како леб, купуваме од локален маркет. Или кафе доколку снема.
    Ама генерално пазариме секоја недела од гореспоменатите маркети од две причини: цените се значително пониски од Рамстор и Веро и целата роба е тазе бидејќи постојано купуваат луѓето.
    Не ги печалам јас парите лесно за да Турчинот го направам уште поголем газда. :devil:

Е сега, цени паметам, па на пример, знам дека путерот во КАМ ми е 75, а во Рамстор е 98. Епа не давам 23 денари плус, па што сака нека е. Јес да ми е подалеку, ама на сите производи по 100 денари на пазарување се штеди. Кога оди татко и пазари за цела недела - уште поголема е разликата.

Не штедиме на патлиџани и краставици, праски и остали овошја и зеленчуци, јер лош патлиџан не се јаде. :devil:

И да, никогаш не купуваме нешто што не ни треба или не го јадеме. Храна со поминат рок никогаш не сме фрлиле, јер се јадеме на време.

Последна измена: 28 јуни 2017
    На sweet-cherry, Gea, Sunshine_1979 и 23 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Буџетот за храна ми е лимитиран.
    Точно знам колку се троши во месецот.
    Сума нема да напишам ради тоа што за некои ќе е малку, за некои многу, да не навлагам во непотребни дискусии.
    Зборот ми беше дека однапред од плата оставаме на страна пари за храна и служат ИСКЛУЧИВО за тоа.
    И за бензин исто.

На sweet-cherry, Gea, marama и 22 други им се допаѓа ова.
  5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Колку трошиме немам претстава,ама затоа колку фрламе :x
    Некој нема да јаде, ние фрламе...
    А не готвам секој ден, правам претежно јадење за два дена... Не сме големи јадачи па скоро секогаш останува..Треба да се научам на ред да готвам помалку

На sweet-cherry, Lejla8, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.256
    Допаѓања:
    157.533
    Претежно дома готвиме.
    Ова е за пазарење дома што се јаде, надвор не го рачунам, ама е ретко, преретко особено во задниве месеци.
    Благо...не сме по благото ич. Ретко и тоа готово се купува вклучено во тие 2000 денари.
    Дм многу пиеше сокови, сега не смее и не пие.
    Нашево е хроно по наше. Секој оброк е планиран и точен. И реално, сфаќаш дека не мора да јадеш скапо органско за да е здраво кога е испланирано како што треба. Се што е од овошје зеленчук се кисне во вода со сода, ако е замрзнат зеленчук пола лажичка сода и додека се одмрзнува брка работа.
    Да не заборавам, вклучено во се ова се и мучкалици и правови еднаш што ги зборевме тука. Секој месец по едно две кога ги купуваш така имаш што да ставиш со месеци. Пченична трева не купувам само, ја имам во саксија и си ја шишам.

Последна измена: 28 јуни 2017
    На Gea, marama, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635

Се е исто , само кај нас е мал град и се е близу и КАМ и ТINЕХ , па и кафе и какао зе4мам од КАМ оти е поефтино , а храна да се фрла е греота , така сум воспитан и така сеуште тераме , и мислам дека така е добро.

На Sunshine_1979, Lejla8, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Јас сум параспур по тоа прашање,ама мм е економистот.Но,знам дека трошиме мнооогу.Тој е тип на човек што сака да јадеме квалитетно од вакви онакви сирења,кашкавали,пршути...за него е глупост да дава пари за облеки.
    Ќе шета со две маички и едни бермуди,ама за частење на душа не штеди.
    Е таа релација храна-облека е често причина за наши разговори на повисок тон:tmi:

Ќе се оди на попладневно бањање(poolparty):toivo:

На Sunshine_1979, marama, Lejla8 и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Ручек исто ретко фрламе, планирано е за 4ца и толку и се готви. Чорби правиме за 6 тањира јер ја и татко јадеме повеќе. Чорби јадам и два дена по ред. :D

Благо дома правиме, газирано не пие никој, брат ми знае да побара. Моментално сладоледот од КАМ ни е фаворит, оној од ванила што е, 155 денари. :D

На marama, Lejla8, referentka и 9 други им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Месечно за храна јас и мм трошиме околу 8.000 ден зависи некогаш и помалце,здравје боже кога ќе живееме сами може и помалку да се троши.
    И кај мене почнува анксиозноста да се јавува и подолго врме одбегнувам преглед кај психијатар нигде не се плашам колку што се плашам од таму.
    И мене апче не ми делува сум пиела 3 апчиња диазепам сум се напила и занфекса и ништо бетер од коњ сум јас.
    Сега пијам некој витамински комбинација со омега 3 и пивски квасец и ок мие сега за сега.
    На мајка ми што де не апчиња и сменија и џабе ниишто не и делуваше сега неколку месеци пие Менделекс и е мирна фала му на бога.
    Во соба ми е темница ролетните до доле ладно нес и грч ладна кока кола денес многу слабо јадев и цек ден на гадење ме тера.

На marama, Lejla8, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  11. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635

Излегувај во природа , тоа го стимулира лачењето на серотонин (серумот на реќата) , секогаш е подобро да се трудиш да го подобруваш расположението на природен начин.

На Ana Marija 1, Gea, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    И покрај тоа што трошиме мнооогу,мм ги знае сите цени,акции,промоции.И купува каде е најевтино,често на шега вели дека е шопингхоличар.Како Џој:rofl:
    Баш сега го јадеме ова 20170628_163117.jpg и вика"замисли во Стокомак е 69,а во Веро 105".

@monik55 се оперираше таткоти,како е?

На Ano, marama, Lejla8 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.801
    Лилке :hug:
    Не знам што е тананана ама што и' да е - ти си посилна, така да си знаеш.

На Ana Marija 1, Lejla8, M&M и 10 други им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Вчера бевме на разговор со докторот што ќе го оперира за да ни објасни се, додуша да си се заштити самиот себеси,кажа на 1 јули денес му закажале во Вторник во 8 саат ќе почне операцијата.
    Денешните испитувања се супер и сега се чека вторник.

На Ano, Milobebence, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Со лесно нека му е Мониче,мислете позитивно.:hug:
    Не покажувај слабост пред него...

На sweet-cherry, Lejla8, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Јас пазарам во Рамстор,Тинекс и Стокомак и во Кам одам ама не толку често во рамстор мене ми се исплати бидејки имам дополнителен попуст и со ѕоа поените се лажан па од едно пазарење јадам цела недела на работа од поените.

На Lejla8, mal.ecka, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    Не знам точна бројка да кажам колку трошеме ама е релативно малку пошто 2ца сме само. Коа е храна во прашање не кратеме на задоволства. Сега пак поготово дека е лето и зеленчукот е доста ефтин стварно ефтино минеме.
    И јас ко маж и на @PUPICA сите акции ги знам па кај нај се исплати од таму купувам :lol: Па нешто гратис ако има одма земам :D

На marama, Lejla8, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Он е многу нервозен и многу исплашен да не почине и да не остави нас три ама ќе биде добар знам и верувам во тоа.
    На роденденот мој он ќе биде во болница и ми е многу тешко поради тоа ,овој 28 роденден нема да го славам на 9 јули туку кога татко ми ќе си дојде од болница а тоа ќе биде за 3 недели;(

На Ano, Milobebence, Sunshine_1979 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.801
    Хало, шо му фали на Гари? Немет струја, вода?
    А на Жировница?
    Маврово, Берово, се градови, ама помали од скопско село. Шо им фали за живеачка?

Не мислев да чувам свињи за колење, круелти фри, едно козле, едно магаренце, 2-3 коковчиња, мачки десетина, кучиња 2-3... Не е толку тешко да исчистиш какушки :)

И не би живеела класичен селски живот, земјоделие и сточарство, затоа реков да смислиме некоја работа од дома, од лап топ да печалиме :)

На Gea, Lejla8, LBC и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.160
    Допаѓања:
    259.297
    Кутија сладолед им купив, надвор пекол! Се обидувам да не влезам во комора и со лажица да ја нападнам кутијата.:worried:

Кажете нешто, држ те ме тука :|

На Lejla8, ph.orhideja, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.