Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Ееехх што ти значело да си работничка класа...време за форум ич да се немало. Па се уклучувам и ко од Марс падната сум што е тема, што е случено, што е новитет...
    Охридов...Немаме вода поручеква, имаме земјотреси цел ден,туристи чат-пат, скопјани(шча):wasntme: колку сакаш..
    :whew:

На didi1982, Sunshine_1979, green.eyes и 23 други им се допаѓа ова.
  2. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Сакам да измислат програма на машината каде што ќе може да се става секаков вид и боја на облека и она да си распознава и да ги пере без да ги шара и да им прави топчиња. ич не го сакам моментот кога треба да делам облека, па уште ако и немам доволно за да пуштам цела машина. (facepalm)Ми доаѓа да купам само бела долна облека за мене и мм и ајт со здравје.

На Chantal, green.eyes, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.088
    Допаѓања:
    134.956
    Градинката е пеш 3 минути а до неа школо. Средно нема :) Јас и мм возиме секој ден до работа и назад а свекрва живее у центар :) Обезбедени сме за тоа. Иако маж ми вика немало основно да учи таму туку кај што учел он. Преку улица на свекрва ми е тоа.

Само прбл е што иаме една кола. Ама ќе биде и тоа.

Досеа спружуев сеа ќе спремам јадење за утре за на работа и за малата 2 оброка и ужина и ќе спијам.

На Annath, mareane, Mr. Right и 10 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.807
    Допаѓања:
    325.368
    Тоа е веќе друго :)
    Штом имаш градинка,школо...

Сестра ми кога се омажи живееше во село.Одалечено од град 30 мин возење.Внук ми се роди астматичар.Првиот напад кога го имаше беше страшно.Бебе се угуши,помодре,таксиња тоа време немаше,они без кола,сред ноќ.Паника левел 100.Трчање по комшии за да се бара хитен превоз

Тоа ми беше и зборот погоре кога реков без кола ништо,не ја бива работата а да немаш у близина основни институции

На Chantal, Sunshine_1979, green.eyes и 14 други им се допаѓа ова.
  5. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Ние имаме и градинка и училиште до основно..Средно у град..Оддалечени сме од градот 10км 15мин со кола..Такси ни е 100ден а има и коли кои минуваат па ако ти се чека може и со нив тие земаат 30ден..За учениците си има платен автобус..И канализација има да..Сепак зависи од село до село..И немора да гледаш животни ако несакаш..Деца спијат а јас се мислам што да јадам..Ке се грицка нешто сигурно..Жешково не утепа ајде за 10 дена (poolparty) Пријатна вечер имајте

На green.eyes, Annath, marama и 4 други им се допаѓа ова.
  6. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Жешкo ми е,нити oтвaрaм фб ниту феминa,се скaрaв сo тел и сo кoмпјутер,oдвреме нaвреме ќе се смирaм и сaмo ке прелетaм дa видaм штo прaвите....

Мaлaтa ми е сo мaјкaми вo селo,синкo тукa oди вo грaдинкa и oд нaреднaтa неделa пoчнувaме нa привaтен дефектoлoг..

Прoблеми се нaсoбрaa еден куп,кризи вo брaкoт,дo кaјќе терa ќе видиме...
    Ми фaли тaткo ми,мнoгу си дoзвoлувa мм,дa беше жив немaше дa биде вaкa...(немaме тепaчки дa се рaзбереме),нo нaвредите се мнoгу гoлеми....и кривo ми е штo не сум тип дa се кaрaм,дa врaќaм,дa вреѓaм...дури се чуствувaм некoгaш кaкo гускa штo не знaе дa гугне..

Си кaжaв,ми oлесни,дa не зaмaрaм пoвеќе,се читaме пaк....
    Имaјте убaвa вечер

На sweet-cherry, Chantal, Ana Marija 1 и 27 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    Оти уште е актуелна темата да си кажам уште нешто - Гарсоњера нека биде ама сред град да е. Ај нека додека е дете мало ќе си трчка, за социјализација градинката е доволна,чат - пат ќе отидеме или ќе ни дојдат гости, океј. Ама коа ќе тргне на школо. Ај што ќе го носиш на школо, па му текнало другарчиња ќе се собираат дома кај некое, утре ќе одат на роденден, друг ден е на тренинг, па на некој курс.Па мене ми затребало нешто итно од продавница, може детето да го пратам, не мора да се облекувам, кола да палам, време и гориво да трошам натаму - наваму. Сакало на лулашки, па на сладолед, па не знам кај.
    Сум прошетала низ повеќе села, од целосно урбанизирани со маркети до отсечени и едвај пристапни.Ни едно не би избрала, ни за во старост.

На didi1982, Sunshine_1979, green.eyes и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Живот на село,за мене не е,освен урбанизирано село-нешто како што се селата во странство.,и тоа само на старост ваљда.За храна гледаме да не трошиме многу,готвам секој ден,па и благо ако им се јади,домашно ќе е,ретко купечко.Не сакам храна да се фрла,секако дома сме и со постарите па вишок не ни останува,секогаш има кој да дојаде,не мислам на стоена храна,тоа што се зготвило во тек на ден се дојадува.Пупи што да ти кажам,да не те разочарам ;),мене ни по леб не ми се оди,одма некоја комшивка прашува,,дали почнав на работа,,или пак ,,најде работа?,најчесто прашање.Е и јас сакам,ама кај да ја најдам-ако има некаде пријавете(facepalm).И на крај следува прашањето-од што живеете ами?

Последна измена: 28 јуни 2017
    На didi1982, Sunshine_1979, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.807
    Допаѓања:
    325.368
    Ке има ли нова тема вечерва?
    Да седам или легнувам

На green.eyes, Annath, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    дај ти некој предлог :D

На Annath, mareane, Mr. Right и 3 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.807
    Допаѓања:
    325.368
    Имате ли фатено некој да ви буричка во ташна или мобилен?
    А да не е маж ви

На green.eyes, Annath, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.088
    Допаѓања:
    134.956
    А у кое село нема продавница? Лулашки? Ние у двок ќе имаме лулашки :) И сладолед во која продавница нема? Не се селата со сено и коњи на поило, пусти и со прашина ко у прикаските.

И у Скопје може некој воопшто без кола да функционира?
    Роденден на деца у игротека, на другиот крај на градот, у куглана исто...Мораш со колата секаде. На англиски на еден крај на пијано и балет во друг крај.

Јас најмногу предност гледам во големината на куќата, приватноста на детето и родителите, двор за трчање наместо издувни гасови од коли... Родендени во трева, базен во лето, елка во двор во зима...

Сега сме во стан од 70 кв и детево за пола саат збеснува сета среќа што паркот е тука, ама додека дојдеме до парк мора да ги издиши сите коли, да стоиме на семафори, и во парк секакви луѓе да се упикуваат со машко или женско ти е детево? За едно кафе у парк морам да се дотерам, вака на пижами надвор ќе си седам и ќе си пијам... Плус, страшната загаденост. Кога бев трудна одвај дишев во зима, одвај... СО филтри по дома...

Јас растев во куќа и неможам да замислам дете да расте во 2 соби, а уште помалку ако се повеќе деца. Како ќе имаат слобода, мир, приватност ако во дневната спијат родителите а во спалната три деца? Како едното ќе учи ако 2 седат во иста соба? Кај ќе одат кога ќе дојде другарче на гости? Каде ќе си играат децата, на тераса? Можеби да живеев во стан како дете ке ми беше океј ова, ама мислам дека најубавото нешто од детство ми е што имавме двор и голема куќа.

Еве тема, кажете дали ќе донирате органи?

На Chantal, green.eyes, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Која од вас планираше да ослабе за брзо-брзо време? Епа и мене ми треба некоја магична диета, напиток, што и да е. Сакам да ги снема килограмиве од бутиниве. :devil:

На sweet-cherry, Sunshine_1979, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Немам начекано некој да ми буричка, не ми текнува, па и да видам другарка или некој што го знам не би ми сметало ниту би драматизирала, милионите и онака в банка ги чувам8):D
    Па и в телефон немам нешто што некого би го интересирало

На Annath, mareane, Mr. Right и 6 други им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Аманте со селата. Како не ви досади цел ден за тоа да се збори?
    Една улица ме дели од урбанизирана населба и како во пи*кич сум.
    Не се залажувајте дека изолацијата е убава.
    Супер за децата. Ама додека се мали.
    За 7-8 години кога ќе ги мислите како ќе се приберат, ќе ве прашам.
    Друга работа. Да ти снема шеќер треба да палиш кола. Не е симни се до пред зграда.
    Се си има своја убавина, се е убаво во свое време.

Органи не би донирала, затоа што не верувам во здравството наше т.е. дека ќе завршат таму каде треба, туку кај оној кој му треба и има да плати за тоа.

Никој не ми буричкал во ташна и телефон.
    Пасворди туѓи знам, не ги злоупотребувам.

На green.eyes, Annath, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  16. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Во старата дома татко ми во телефон ми чепкаше (facepalm) И еднаш од дома комшивка ми здипли телефон

не сум размислувала на таа тема, ама зошто да не... Само и мене ме плаши истото што и на Сања

Инаку ќе се навратам на претходната тема...Живееме во куќа, во населба оддалечена од центарот на градот за 5-10 мин со кола...Имаме и двор, и тераса, и сѐ, ама да сакам со малиот покрај езеро да одам, морам со превоз...тука има една главна и многу споредни улици...Има и маркети и аптеки и школо, иако е оддалечено исто колку тоа што е в град...
    Севкупно не ми е убаво за живеење тука...

На didi1982, green.eyes, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    не, телефонот нема да може да го отклучи,у ташната ако се снајде алал да му е :D

органи би донирала, се што може да се донира, што ќе скапат под земја нека му продолжат некому живот

На green.eyes, Annath, ph.orhideja и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Главен проблем е што во Скопје не останаа многу куќи или плацови за градба кои го имаат луксузот двор и близина во центар. Затоа си велам дека имам огромна среќа што ем живеам во куќа, ем сум близу до центар. Дечко ми исто. Затоа и толку вложуваме во реновирање на куќите. Јас би се преселила во стан, но да е 70 квадрати и да сме двајца. Така да, потполно се согласувам со напишаново.
    Кога во овој момент би требало да купам куќа/стан би имала огромен проблем за бирање на локацијата. Едно е каков живот имам и навиките кои е тешко да ги сменам, друг проблем е што место на живеење е проблем кој се решава еднаш, барем во нашава држава, па не може 5 години таму, наредни 5 онаму.

Органи сакам да донирам и ќе донирам. Но, морам да смислам начин како органите да бидат донирани на млади луѓе кои со години се надеваат дека ќе добијат орган. Исто, тоа мора да се луѓе кои не можат да платат одредена сума на докторот. Ова после мојата смрт. Вака би донирала коскена срж или бубрег само за оние кои ги сакам, знаете веќе кои се тие личности.

Никогаш никој не ми буричкал во ташната, ниту пак мобилниот. Ниту моите дома не го прават тоа, освен мајка ама кога не сум дома или спијам. На гости одам кај луѓе од доверба а кога не се сите од доверба, ташната си ја земам со мене. :D

На didi1982, green.eyes, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ко ќе почнат да искачаат децата, изолација на село и те како не одговара.

На sweet-cherry, green.eyes, Sunshine_1979 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Телефон ми буричкаат сите домашни,тука спаѓаат мм и синко,друг не.Органи би донирала доколку се во ред,ова го пишувам поради тоа што во болница не прифаќаа да донирам крв,поради тоа што сум оперирана,а порано бев крводарител.Незнам дали има нешто врска тоа,не сум стручна да кажам.Но доколку може би донирала,ама истото ме замислува Сања што го спомна:?:

На didi1982, green.eyes, Sunshine_1979 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.