Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Добро ви сончево утро.
    Деновиве правам 8 години како не работам.Јубилеј.
    Не сум ви кажувала од пред 2 недели мака си мачам со грлово.А се почна од тој понеделник кога јадев печен сончоглед и кикирики.И оттогаш...не можам да голтам.Како да имам нешто застанато во грлово.Кнедла што би рекле Србиве.Е фино си подголтнував така до вторникот,лижев пастили и пиев чаеви,прополис и гаргари,кога си реков што се играм оди си на лекар.Лекарката ми даде антибиотик и антихистамин демек да не е некоја алергиска реакција.Напоменувам дека нормално јадам и пијам,ама кога треба да се голта плунката која патем се прави рефлексно и не се ни приметува,ми ствара проблем.Да напоменам дека од лековите само малку се подобри ситуацијата ,во понеделник ќе барам упат за специјалист,не бива вака.Е арно ама ги изгуглав симтомите и испадна дека имам некој психички рефлекс на незадоволна жена ,во секој поглед.Демек ништо страшно ќе помине само од себе ама веќе 3-та недела се мачам.Патем ве молам ако имате искуство да споделите.:sweat:
    Имајте убав ден ама ако биде како вчера топло,стварно нема смисла.:yawn:

На Mekuska, girl-miri, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.152
    Луничке баш мислев да те прашам што направи со кикириката? Многу непријатно чуство јас пред скоро време се задавив со коска од кокошка, се жалев тука:(. Отидов на ОРЛ и испадна дека коската не ми застанала ама само изгребала како поминувала. И мене ми беше проблем плунката плус стравот додека да стигнеме до клиника не можев да голтам воопшто. Кога ме смирија докторите дека се е ок почнав полесно да голтам и за ден два комплетно ми помина болката.
    Можеби и тебе ти е од страв, ама појди на специјалист за твој мир.

Кај мене ништо ново, барам мајстори за кречење и дошло ред на куќава. А некоја тешка мрза и монотонија ме фатила вчера одвај се натерав да подзачистам дома.

На bittersweet, ninja35, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Божица мислев дека е од кикиритка,ама баш помина време од тогаш.Ич не ми се оди на ОРЛ оние во болница работат во мизерни услови а приватниот не е баш со сите.А ќе морам да одам.

4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.152
    И во Ск не е нешто најсјајно и прегледот е малку језив ама ако си имаш мака што друго ти останува. Ајде бар кратко трае.

5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.234
    Допаѓања:
    277.411
    Добро ви утро на сите!Конечно утринско кафе со млеко дома сама на раат да го испијам покрај Фемина!Незнам што чудо постанувам ама во последно наубаво ми е така сама да си го пијам кафето а порано не можев да замислам сама кафе да пијам.
    Бев до лабараторија ме боцнаа за крв немам проверено точно 9 г.сега гледав на книшка(facepalm) Кој знае што резултати ќе испаднат (само да не ме изваат бремена како Озбилнава наша):D А за секој случај да не добијам забрана за јадење на идење си купив четврт бурек:wasntme:
    Не,не сум нормално едвај ги симнав тие 5 кг лани сега пак се враќам на старото:headbang:
    А друго ништо ново вечер сум на свадба нормално сабота е 9 по ред летово се изморив и од свадби:whew:
    @lunicka види провери брис од грло и антибиограм да ти направат.Јас една зима цела се мачев и на тој начин со погоден антибиотик ми се смири грлото

На DVAANGELA, bittersweet, ninja35 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Дали некој од вашиве 15-16 годишните тинејџери гледаат Маша и Медо или со моево нешто не е во ред?:?:
    Едит: Уште ми раскажува бе :D, а лекција да раскаже никако.
    Да дораскажам. Вечер сум на средба со колеги по повод 25 години од дипломирање на високата чколија. Кавадарци е градот на средбата.
    Не е важно туку кој ќе се тркала до таму ама пак за назад!
    Шофериште сум, само некако шубе ми е ноќе да се враќам само по патиштана.
    Не дека не сум сигурна во себе, ама страв ми е од секакви лудаци не шофери со купени дозволи и неискуство.
    Се офарбав да не сум со црно бел корен, којзнае каква ќе излезам мижејќи купувам фарба никогаш една те иста. Ај создравје.

Последна измена: 19 септември 2015
    На imelda, bittersweet, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    151.339
    @Daleron ubavo da si pomines...gi sakam takvite generaciski sredbi...
    Otspij tamu ako ti e sube da se vrakas noke..
    @lunicka jas takva knedla imav dooolgo vreme otkako pocina tatko mi...dijazepami goltav eden period ,se potsredi ama znae pak da mi se javi vo stresni periodi...ne ti gi znam simptomite tocno ama jas ispituvav prvo fizicki nesto dali e,proveruvav tiroida i otkako se otfrli se izlexe deka e na psihicka baza..na specijalist zadolzitelno odi...

На Mekuska, lunicka, anel и 2 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.990
    Кафе уште никој не стаил? Срам вас било :P

Еве два во еден да не се мачите :*

На Mrs.Bass, toogood, Mekuska и 5 други им се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobar den..

@Mekuska dobre ni dojde.Site pocnavme kako "stranci"pa sega se kanime po svadbi,krstevki,se vozime na kafe mafe rakiicka..
    Inace,nema da platis golema struja.I jas so maloto spijam so sijalica,prigusena,a vo kujna sijalicata ne ja ni gasam.
    200 den plus minus za struja nisto ne e.

Da se pofalime deka cicko ortoped ni dozvoli da sedime.Kolku se raduva samo :inlove: son ne go faka so se vika.:D
    Go obozavam koga se budi i sramezlivo se smeska.
    Koga spie mi nedostiga i sakam da stane,koga e biden sakam da zaspie da fatam nesto..:lol:
    Odi pa mi pogodi.
    Tuku eve stanuva..
    Prijaten den na site a jas da uzivam vo nasmevkata (poolparty)

На DVAANGELA, Mrs.Bass, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.142
    Допаѓања:
    221.544
    Луѓе како сте?
    Ми фали некако оваа тема, ја нема таа расположеност што ја имаше...седенките убавиот збор и подршката недостасуваат.

Септември месец на значително повеќе обврски, работа и трошење пари...овој септември и покрај се сеуште остана топол и жежок за жал... сеуште ја нема магијата во свежите септемвриски денови со исклучителното освежувачки ветер...ова за љубителите на постудените и повлажни периоди.

Мило ми е што постои ваква дружба и подршка и покрај се низ животецот ни...доза хумор и пријатни постови никогаш доста...

Многу добро ве разбирам сите вас што поминувате малахоличен и монотоничен период, јас сум во потполен ваков период кој за среќа верувам дека ќе биде уште за краток период, од домаќинлук и обврски никогаш доста...тоа е таа работа што не доведува до ова дереџе и понекогаш не турка кон ваков безвезален период.

Ви посакувам многу убавини и секогаш турболентен и несекојдневен живот, водете се секогаш кон позититивата убавиот збор и мотивација во животот од малите нешта, кои изгледаат безвезално но напротив значат многу.
    images-2.jpeg

На DVAANGELA, Mrs.Bass, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.049
    Допаѓања:
    42.905
    Vi zaviduvam na toploto vreme , ovde nekolku dena kako zaladi ...., vrnese dva dena bez prestan .
    eve sega nastinav , glavata mi tezi . Lezam pod kebence pokriena , paracetamol kje se napijam i se nadevam kje me digne malce .
    :(
    Rucek so posledni sili napravi .

Imajte ubav den zenski :l:

На bittersweet, Mrs.Bass, toogood и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ви ден девојчиња.Сите со обврски кои мораат да се завршат.Денес ручекот направен,цела куќа започнав да ја средувам,седнав да одморам и не ми се станува.:$ А згора на се и замесив штрудла(facepalm).ај ќе се оправам некако.Деновите си одат а мене лага ми се чини дека ќе се селам,ништо не сум спаковала:^)си велам има време.Отидов да средувам,а вам убав ден:*

На DVAANGELA, Mrs.Bass, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    ајде и јас да се јавам.цел ден не седнав,станав во 8,пиевме кафе со мм.го средив малиот бањав,на спиење,па чистев,па лупев пипер на комшивка.па ручек и уф...сега.го зедов малиот да цица, а тој едно инат бебе мака мачам дур го нацицам.се тегави 10мин дур фати,како и да е имајте убав викенд,и останете ми со здравје:*:hug::sun:

На DVAANGELA, Mrs.Bass, ninja35 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.404
    Допаѓања:
    179.940
    хело мај лејдис
    @Daleron да те зберам на кафе ако идиш порано?
    Јас денес сум си лајт ни ручек ни ништо ми се јаде скара па ке се порача готов ручек
    позз лејдис и шетнете некаде денес викенд е

На Daleron, Esmeralda-MD, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Да ти препорачам Воена болница ОРЛ. Со 40 температура завршив кај нив. Одев на неколку контроли после тоа и рака на срце сите докторки ми се погодија. Одамна немав почувствувано таков третман во државна установа.

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.556
    Допаѓања:
    177.107
    Ај добар ден и од мене. Денес не ви варам кафе, уморен сум од работа.
    Не се секирај, се е во ред. И повозрасни гледаат Маша и Медо, еве и јас гледам :D
    Поздрав и убав викенд.

На DVAANGELA, do-re-mi, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.142
    Допаѓања:
    221.544
    Луѓе се отепав од средување низ куќи...еве дур сега седнав да одморам малку....
    Времето облачно но никако да заврне и да олади, да се почуствуваме поубаво, аман веќе.
    Се повеќе мислам дека временските температури многу влијаат на човек.

@Mekuska заборавив да ти посакам добредојде мила и да гледаш да не дружиш активно во нашата мила дружина :sun::f::f:
    Исто и на тебе @MacenceEna добредојде во нашата позитивна и духовита дружина (hollest):*:

Убав помин кај и да сте (poolparty)

На bittersweet, Mekuska, lunicka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Леле,исто и јас како тебе,цел ден и никако да се заврши.Сега реков стоп(кога почнаа да ми се тресат нозете од умор) да седнам,си сварив кафе и цигарче да зберам душа.Ајде изволте Кој е за кафе:coffee:

На DVAANGELA, Mekuska, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.142
    Допаѓања:
    221.544
    @Esmeralda-MD денес ист замав сме имале еве конечно и јас седнав....
    Мила ова се слатки маки, ајде почнувај со спремањето и правец кај маж ти :wasntme: сигурна сум дека нема да се покаеш од одлуката :)...
    Па влечи ме за нос наскоро да дојдат и моиве 5 минути среќа....^_^

На DVAANGELA, Mekuska, lunicka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Алиске благодарам на поканата и воедно сакам на милите ликови на форумов од Кавадарци да им се заблагодарам на поканите, ве љубам сите. Е сега нема да одам, сите од СК ме откачија, а сама да одам не сакам.
    Мојов се понуди да ме носи и да се замајува низ Неготино па да ме земе ама некако не ми се оди.
    Скопјево не ми бега, ќе одиме во некоја кафанка онака опуштено.
    Имајте пријатна вечер драги мои виртуелни пријателки и пријатели.

На Mekuska, WORRIED.BT, ALISA0000 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.