Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.941
    Допаѓања:
    48.129
    Никако не ми прие жешково;(глава ме боли многу, жешко ми е :( ве жалам скопјани искрено, дури студирав мај месец се сеќавам во автобус се онесвестив, скокна народ вода од сите страни...

Гледам на сител3 има пријатна музика, многу убаво звучат, фестивал ли е ова? Лила е водителка, во Кратово се

На Skorpija25, Sesil, zhap4e и 15 други им се допаѓа ова.
  2. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    На Skorpija25, Petra777, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Здраво друштво,сварена сум дефинитивно,ама кога на дрвата ке ми текни и ложењето,си велам ќути-трај.Уписи биднаа,се куртуливме,примен е синко,да не го мислам,од септември,средношколец:).

На sweet-cherry, Skorpija25, LivingGlam и 30 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.127
    Допаѓања:
    269.182
    Плишковци како дамла да ги мавнала се. Еден оптегнат под клима, еден медитира у фонтана.

@simonka93 не туку се жали, ојте си на ноќно бањање в енЅеро, јас кај да си одам, во Вардар евентуално :)

На sweet-cherry, Sesil, zhap4e и 15 други им се допаѓа ова.
  5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.710
    уште не е стоплена убаво водата :worried:

На Skorpija25, Sesil, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.127
    Допаѓања:
    269.182
    Па на ладење идете де :) брцнете нозете малку, па на плажичка со пивце... Мераци :)

На sweet-cherry, Skorpija25, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    (y) :handshake: токму ова сакав да го кажам и јас.

Еве да речеме, вие Camelia (како да те пишам во пофина форма?) сте купиле плац за куќа и почнувате со градба. Сте се пофалиле дека сте успеале да соберете пари и почнувате да градите свој дом. Некои ваши пријатели можеби живеат во заедница со свекор и сверква или баба и дедо, други можеби живеат под кирија. Значи ли тоа дека кога ќе им кажете, всушност сакате да ги направите љубоморни тие личности? Значи ли тоа дека не треба да им кажете за да не се чувствуваат непријатно? Одговорот е НЕ, секој со својата среќа и со својот успех. Некои луѓе се родени под среќна ѕвезда и ние не можеме ништо да направиме по тоа прашање.

Друга, исто така тешка тема. Познавам многу личности кои, за жал, ги изгубиле родителите а се моја генерација и помлади. Значи ли тоа дека јас не треба да ставам слика со моите родители за да не помислат тие пријатели дека сакам да ги повредам?

Иако не толку шкаклива тема како бременост, родител, дом, еве да земеме за пример еден одмор. Доколку јас одам на одмор на море и ставам слики, значи ли тоа дека сакам да ги направам моите пријатели љубоморни? Можеби некои пријатели можат да отидат на река или на езеро, а други ни таму. Имам пријатели кои ставале слики од егзотични дестинации, треба јас да бидам љубоморна тоа што тие имаат пари и можност да отидат таму? Едно оргомно не.

Доколку некој е навреден или повреден, доколку чувствува завист од ваквите примери, тогаш проблемот не е во личноста која сака да ја сподели среќата, туку во онаа личност која чувствува завист и смета дека фалењете е провокација за да некој се чувствува љубоморен.

На ♡BuBaLe♡, LivingGlam, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.988
    Допаѓања:
    273.905
    Aj денов помина некако ама како ќе се спие не знам.Синојка ни промаја ништо не ми помогна.
    А нервозна сум в крај,од синојка ме фатила некоја нервоза,некоја лутина кон сите...:shake:

На Skorpija25, Sesil, zhap4e и 13 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.127
    Допаѓања:
    269.182
    @Rebecca_R во блага форма.. Мели? Не, не нек си бидам Камелија.
    Арно ме потсети на ова со плацов. Сите пријатели ни честитаа, сите рекоа ај однесете не' да го видиме (и ги однесовме) и навистина се израдуваа зошто знаеа колку долго за ова се боревме.

Едни, за кои навистина не очекував така да реагираат, некако цело време беа:
    - зошто таму
    - леле многу пари
    - зашто сами
    - ееее мн. Голема куќа сакате
    - ај ви се може

Искрено, мене ме повредија ваквите коментари, затоа што ај да доаѓаат од некој што не ме познава ок, ама од некој што добро знае колку работиме, колку се трудиме, колку години штедевме и се лишувавме од многу работи, и сега секој втор збор е "ви се може".
    Сфатив дека е завист во прашање (конкретно "другаров" секој месец мења работа пошто ни една не му чини, он е попаметен од сите, со две деца живеат во мал простор со неговите, вечно кризираат и немаат пари за ништо, освен секој ден да трошат 500+ денари на брза храна и сокови... За нив двајца, не за децата) и престанав со нив да споделувам информации.

Страшно ме нервираат завидливи луѓе. Ако така гледаме, јас треба да завидувам на оние кои просто без капка пот имаат финансии, кои се позгодни од мене, кои имаат поубави куќи, патуваат на поубави места.. ама не завидувам, ич.
    Некогаш ми паѓа криво, што викаш, дека некој е роден под среќна ѕвезда, ама тогаш се опоменувам сама себе дека за некого јас сум родена под среќна ѕвезда.
    Никој нема совршен живот, а наше е како ќе го живееме и доживуваме нашиот.

Едит:
    Инаку, бременава другарка живее во заедница со родителите на партнерот.. испаѓа дека и' се ситам што нон-стоп и' праќам слики од идеите кои ги имаме :^)

Последна измена: 30 јуни 2017
    На ♡BuBaLe♡, Skorpija25, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.797
    Допаѓања:
    151.014
    Со клима докај 12 па ќе гасиме :) .
    @simonka93 моиве отидоа во Ох син ми се убил од бањање во 6, 7 попладнево вика топла била водата, сигурно малку згреала неделава.
    На темана убави неубави Турци, на толку народ нормално ќе има и вакви и такви. Башка 5 века харале низ Европа измешани се максимално, во харемине имале жени од секаде и они колку деца испораѓале како нема да сс мешани. Не знам и дали може да се каже за некој асли Турчин :) . Јас имав на млади години дечко Турчин ама од овие нашиве, мн ми беше убав и ми беше една од поголемите љубови :) .
    Еве предлог тема за вечерва, што мислите за врски од различна вера, не националност туку вера. Јас немам ништо против ама мислам доколку не се влијае на дригиот партнер да премине во др вера, јас и не сум некој голем верник и би ми сметало само ако е поголем верник и ми наметнува мислење и став околу истата. Знам неколку такви парови но претежно двете страни се од оние семејства кои не држат мн до вера

На Sesil, zhap4e, eli25 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.710
    Одлична тема сте начнале...

Не завидувам и не љубоморам на никој... Се потрудил и успеал, негова среќа...Тоа што ја сум баксуз, мрза или неработник не ми е никој крив...На никој ништо не му паѓа од небо,колку нас и да ни се чини така

Има мм еден пријател, завидлив до немајкаде... Не сум суеверна, ама често кога нешто мм ќе му се пофали, одма трга на лошо работата...
    И најчеста изрека му е: Ее, гајле ти е,имаш ти...
    Епа има, ама се потрудил, учел, се мачел, сега работи и во фирма и плус дома... Бара начин како од малку да направи многу...

Лесно е да завидуваме,тешко е да се потрудиме да стекнеме нешто

@M&M ја сум позиморлива, уште ми е ладна

На Skorpija25, bittersweet, malerozna и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Oп, уште еднa бoгaтaшкa. :D

На wannaBeMomma, Peco, azelea и 10 други им се допаѓа ова.
  13. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.710
    Упс :wasntme: :D

На Peco, LBC, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.331
    Допаѓања:
    158.462
    Чисто си правам муабет и со другарка.
    Од каде побогу Мана и Максимус набавуваат облека?!
    Од Мана пред неколку месеци купив фармерки два пара.
    Другарка ми денес ги загледува и ми вика - Guess ти се фармеркиве?!
    Кој знае што си помислила дека до Guess ми дошло.
    Викам не знам, од Мана ми се и имам уште едни. Ги вадиме, кога Масимо Дути.
    За смешни пари па можда и 1500 двата пара преку сила. Не сум ни ги забележала логоата на нив зоштo главните етикети беа исечени.
    Стварно ме занима од каде и како набавуваат?!
    Од Максимус па имам и зара и сент оливер партали за ич пари.

На sweet-cherry, Sunshine_1979, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.127
    Допаѓања:
    269.182
    ^ мене би ми пречело да е верник од било која вера. Во смисла баш да си прати религија, пример ако е христијанин да очекува среда/петок да постиме, да одам во црква со него, да крштевам деца, да имам куќна слава итн... Ова важи за било која религија.
    Јас сум атеист, моите не се изјаснети но според тоа како живееме, не се верници, за Бадник јадеме посна вечера и за Велигден јајца фарбаме. Дм исто не е изјаснет, тој просто не се замара со религија како прашање. Не му е гајле.

Јас не би можела да бидам со никаков верник од причина што би очекувал јас на некој начин да живеам според некои нивни убедувања. А инаку самиот тој да си верува и без мене да ме инволвира во верувањето, немам никаков проблем.

Но познавам парови од различни религии и сосема добро функционираат, дупло празници слават :) на сите нив децата им имаат интернационални имиња и не ги воспитуваат во ниту една вера конкретно.

Со дм не би ги воспитувале исто во ниту една вера, но не би имала против самите тие да бидат верници.

На ♡BuBaLe♡, Sesil, azelea и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Некoгaш Е нaмернa прoвoкaцијa, некoи не се рaдувaaт тoлку нa свoетo пoстигнaтo кoлку штo уживaaт вo идејaтa дa се рaсфрлaaт сo пoфaлби зa истoтo и дa изнудaт мaкaр мaлa љубoмoрa. И не, не сме веќе вo периoд кaкo тинејџерствo пa дa oчекувaме декa oд рaдoст ќе скoкaaт еден куп пријaтели aкo им прaќaме пoстoјaнo слики oд нaшaтa иднa зaмислa зa дoмoт, или сo вoзбудa дa збoриме зa секoјa бебешкa игрaчкa и oблекa зa нaшетo иднo бебе или кaкo сме стигнaле дo унaпредувaњетo вo фирмaтa, кoлку сме зaслужиле и кoлку сме среќни зaрaди тoa...вoзрaсни луѓе знaaт зa меркa, привaтнoст, пред кoгo кoлку требa дa се сoгoлaт и oд кoгo штo требa дa oчекувaaт. Вo спрoтивнo ми е незрелoст, нaивнoст или прoвoкaцијa.

На Skorpija25, ph.orhideja, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.988
    Допаѓања:
    273.905
    Не сум љубоморна воопшто,навистина,барем до сега.
    Знам да се радувам на туѓиот успех,на туѓа среќа.Тоа што некој до среќата и успехот доаѓа по полесен пат не ме нервира се до моментот кога тој некој со потенцирањето на истото не се обиде да ме омаловажи,понижи.
    И тогаш тој само губи во моите очи а не ме фрустрира воопшто зашто отсекогаш сум била свесна за моите способности но и реална за можностите.
    Исто се обидувам да не потенцирам за мојот успех,имање на нешто кој некој друг го нема или го тишти во моментот.Иако не секогаш сум успевала во истото.Сепак несвесно посебно со некој со кој си често ќе се занесеш малку со своето кажување кое тебе ти е секојдневие ама некому болка.
    Конретно една од колешките со кои сум секојдневно во соработка па и дружба нема деца,колку и да се трудам да не ја повредам со некој мој збор на неколку пати сум се фатила дека сум претерала па и на некој начин повредила...

На Skorpija25, ph.orhideja, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Јас не би никогаш со друга вера. Почитувам, ама не сакам мешање. Според мене човек кој менува вера, не верувал ни во својата, а уште помалце па во туѓа.
    Другите како сакаат, која сум јас да им кажувам?!? Не ги гледам со исти очи како останатите, да бидам искрена. :)

На Ana Marija 1, Skorpija25, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    фелери се тоа од разни фирми. јас зедов фармерки на зара од мана..

На Annath, Lejla8 и Lilit им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.331
    Допаѓања:
    158.462
    Јас имам вакви кои очекуваат дека ми се центар на светот и се што нив им се случува е најзначајната работа на светот, од друга страна не те слушаат што имаш ти да кажеш.
    А ниту еднаш не немаат прашано како сме реално... Не ни очекувам.
    Од друга страна прљавиот веш го кажуваа, па престанаа, ама па нас само не испитуваат до кај сме и како сме финансиски и материјално, а за друго ем гледаат и не прашуваат. Само пари да не имаме повеќе...тоа е најважно.
    Ама се што е поврзано со нив МОРА да ни е извор на среќа и неизмерно задоволство.
    А обратно...па и не баш, се е демотивирачки, неохрабрувачки...
    Еве уште се лути дека кога нив им бил планот да ми прават спектакл и изненаѓење за нивно животно случување, на дм му беше еден од потешките денови од годината. А бонус непосредно од тоа дознавме за муабети во кои не плукале, пред истите кои ги плукаа пред нас...

Како и да е, се радувам на туѓа среќа, тагувам на туѓа тага. Десо ми си кажа на радоста радувај се, на тагата тагувај.
    Ама ме боли кога не е обострано, па искрена да сум, за некои луѓе више ме боли ташак. Особено за тенденциозните.
    Баш ко што кажа Бриџит, некои луѓе не се радуваат толку на својата среќа колку што сакаат другите ем да им поверуваат, ем да им завидуваат.

На Skorpija25, ph.orhideja, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.