Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    @vitamina ти благодарам многу на подршката,се надевам дека се ќе биде добро,и истата среќа ти ја посакувам и на тебе,јас за ова чекав долго,се надевам дека тебе среќата побргу ќе ти се насмее.@Daleron кога веќе не одиш во Кавадарци,оди во Штип,на пастрамајлијада.Каде и да одиш убаво да си поминеш.

На DVAANGELA, Mekuska, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Здраво девојки, како сте ми? :f:
    Момците гледам се отсутни, сигурно поубавите половини ги изнеле на шетање. :clap: Ако, ако, така треба, значи добро сме ги научиле. :D
    Јас, ви се верува или не, викендов сум праела ајвар со мајка ми. Лупев пиперки, ама на астал, мислите директорско биро имам. Уште се чудам кај ни беше паметот на овие 40степени, ама ете бидна, пиперот беше купен. :whew:
    Прва година како спремам зимница како сопруга и да ви кажам право добра лекција научив :?::rofl:
    Сеа конечно е време за одмор, за шетање сум преуморна и ненаспана. А утре чека перење и чистење.
    Да смеев да пијам алкохол имаше да си отворам едно винце :d:и да си се опуштам до максимум, па ќе беше све светнато и испрано. Па да смееше некој нешто да рече.:!:
    Ама сега за сега, ќе си причекам некое време за алкохолот и трезна ќе си работам ко попче.(waiting)

До сите што решија да го искористат викендов попаметно од мене (читај во шетање), убаво да си поминете и да наполните батерии за понедељак.

На Esmeralda-MD, Annath, anel и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.556
    Допаѓања:
    177.110
    Да не речете не сум бил домаќин, еве ги направив еклерите според рецептот од @WORRIED.BT
    Повелете, има за сите

IMG_20150919_202313.jpg

Ставив повеќе брашно, смесата беше густа, па не можев убаво да ги обликувам, а и многу големи ги направив. Не изгледаат баш убаво, ама вкусот е одличен :) Само една работа не ми е јасна, како да измешам маргарин во ладен пудинг?
    Поздрав

На Esmeralda-MD, Annath, DVAANGELA и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Stavas i mesas , haha dr pat pomalku brasno tvrdi ti se i malku zdrveni.Nemora filot da e laden i vo topol se odlicni.

На Mrs.Bass и Peco им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    @Peco ќе го ставиш маргаринот на собна температура да омекне,исецкај го на коцкичи за полесно да манипулираш со него и во сосема ладен фил измиксај го ,да побели т.е да стане пенест.

На Mrs.Bass, Mekuska и Eli23 им се допаѓа ова.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.556
    Допаѓања:
    177.110
    Фала @lunicka не го знаев тоа.

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.143
    Допаѓања:
    221.560
    Пецо секоја чест за еклерите навистина, едно огромно браво :clap:
    Инаку како што кажа и луничка го матиш посебно маргаринот и го додаваш во изладениот пудинг ...прематуваш и соединуваш ...

На DVAANGELA, anel, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  8. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ако ако слободно тепај досада :)
    Озбилна има живци кои не се кинат така лесно:D
    Да разбиеме досада :d::d: се разбира на форумска сметка:)

На Esmeralda-MD, DVAANGELA, Mekuska и 5 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Да дадам рапорт за "комшијата мој" тако звани Глушец!! Дојде фирма - постави стапица и еден куп мамки. Од комшијата ни трага ни глас, еве веќе 6ти ден. Дечките рекоа ако не касне ништо за 2-3 дена гарант не е дома веќе. Немало шанси да не излезе а јаде. Јас се опседнав со него. Само на тоа мислам, само за тоа зборам! Направив инспекција на цел стан, никаде нема ништо од него. Ни мочал, ни какал! Во кујна не сум влегла откако го видовме и цела недела надвор јадеме. Мирот ми го зеде!
    Утре ќе го чистам со мајка ми цел стан со 96% алкохол (нема подобро за дезинфекција), а во понеделник ќе прават дезинфекција од фирмата. Цела куќа ми е во неред бидејќи се растргавме. Како ментална сум :)

На Esmeralda-MD, Mekuska, WORRIED.BT и 5 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.143
    Допаѓања:
    221.560
    Кукле смири тоа живците бе златна...
    Штом и покрај толку јадење и поставени мамки не се фатил и нема никаков траг од него сигурно не е во станот.
    Опушти се..

На Esmeralda-MD, Eli23, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    4.036
    не реков дека навреди никого само се однесуваш непристојно :emo:|(

На Val-Dim, ozbilnazena и vitamina им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739

Опушти се де :) излудев еј :)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.851
    Кукле работава не е смешна, знам мака си имаш, ама ти го гледам сликичево слонче а ти кажуваш од глувче си се уплашила:wasntme:.

На anel, AngelOfArh, Eli23 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739

Хахахаха ! :) Баш јака комбинација :)

На Eli23, vitamina, Peco и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.143
    Допаѓања:
    221.560
    Кукле тоа ти е психата верувај, и да нема ќе ти се причинува дека има нешто :)
    Знам дека не се плашиш туку напротив ти е гадно, но верувај штом не се фатил досега и нема никакви траги од него 1000000 посто не е во станот верувај...

Кога има глушец се слуша и крцкање и тропање има секакви остатоци од него - црнки изгрицкана храна...неможе а да не препознаеш...
    Да така најверојатно влегол и излегол џабе го мислиш.

На Esmeralda-MD, DVAANGELA, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.851
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.404
    Допаѓања:
    179.943
    дани мааа :rofl: како си ме насмеала манијачиш а?

На kukla21, ozbilnazena, mareane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.851
    Mислам дека го видов мацолот [​IMG]

На galapce, AngelOfArh, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.814
    Допаѓања:
    61.895
    Здраво друштво :f:
    Уште еден пеколно топол ден е зад нас... Пола на работа го поминав, ама „фатив“ и од топлото!!! Мислев вечерва да се прошетам малку, ама оставив за утре... Се чувствувам преуморно, нозеве не ми одат веќе (facepalm)... И да Ви кажам, еве трета сабота по ред гледам некоја турска серија на ОБН - Црна ружа... Случајно ја загледав, ми го привлече вниманието натписот во аголот „нова серија“... И за моја среќа се погоди тоа да биле репризи од цела недела. По 3-4 ги даваат одеднаш и тоа без реклами!!! Серијата е многу интересна... Ма и да не беше интересна ќе се преправав дека ја гледам :D!!! До пред 2-3 години обавезно загледував една серија со термин на ТВ околу 20 часот... И знаете зошто? За да ме остават дечкиве дома да здивнам малку 8)... Правилото беше - кога гледам серија нема „барања“ од типот - стопли ми млеко, дај вечера, испеглај ми ја сината маица!!! Треба истово да почнам пак да го применувам - палеше :D... Јупиии смислив како да ги „откачам“ на кратко (poolparty)...
    @Peco браво за еклерите (y)!!! Верувам дека ти се преслатки затоа што сам си ги направи!!! Но, внимавај следиот пат кога ќе правиш еклери - многу е важно да го „следиш“ рецептот... Ако пишува 300гр брашно на 500мл вода, 200мл зејтин и 6 јајца - така и направи!!! Верувам дека следниот пат ќе ги направиш совршени :clap:... Но... вака уз муабет и да те прашам - до каде е работата со барањето сродна душа???

Мммм... Денес немало храна и пиќенце на темава... Кој е за мало освежување???

summer-cocktails.jpg

На Esmeralda-MD, anel, imelda и 11 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    151.345
    Турбо ден ко секој викенд летово без исклучок..
    Крвна слика на двајцата од сабајле-фала богу добра излезе ...за малиот и не се сомневав, ама другата- мис манекенка што јаде колку да преживее -е таа ме изненади ..хемоглобин 143????како што не јаде ништо и повеќе од среќна сум.
    После на родендени-ќерка ми сама а,ние со малото на друг..ми порасна детулето да бира друштво за забава...во меѓувреме шопинг обврски и чистење низ дома и така помина саботата..
    @Peco ко за првпат добри се..следи го рецептот нареден пат и ќе бидат подобри.и јас не сум некој експерт за готвење ама се се учи...маргаринот на собна температура и измати го одделно со шеќерот од филот и додади го во изладениот пудинг и дополнително мати...браво за обидот и желбата за готвење.
    А овој натрапникот од кај излезе?!

На Esmeralda-MD, Annath, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.