Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.958
    Допаѓања:
    90.248
    Добар ден и од мене :)

Јас добра,станавме од спална па прилегнавме во дневна да се одмориме (facepalm)
    Синоќа со друштво на свирка,абе ќејфови бев цела вечер.Незнам колку се испи, ми опаднала кондицијата во пиење ама уште добро се држам.:muscle:
    Колку само ми требаше такво опуштање со алкохол и гласна музика.Сеа како нова сум:D

Ручек нема,т.е има ама од свеки редот бил нејзин :$

На дневен ред немам ништо,освен да се завршат некои мали обврски низ град,а од жешкото се плашам од врата да излезам.

Дневник имав кога бев средно тогаш пишував многу,пред некоја година го исецкав на ситни парчиња и го фрлив,имаше спомени кои несакам никогаш да ги прочитам пак.

Имајте убав ден :hug:

На Skorpija25, green.eyes, Espadrila и 25 други им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.387
    за да извадиш меѓународна возачка, треба да имаш потврда од МВР дека немаш прекршочна санкција забрана за управување со моторно возило. А службите на МВР не работи денес.

Едит: Туку поупатените ако знаат за Бугарија дали треба меќународна или може и без неа да се пројде

На kuc, Lejla8, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Глупости.

На Lejla8, Annath, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Стaнaв oкoлу 11, aмa уште ми се спие. Мoже пoсле пaк дa прилегнaм. :wasntme:
    Кaфе испиенo и нa пoвидoк уште еден пекoлен ден. :sweat:
    Климaвa кaј и дa е пaк ќе јa пуштaм, не се седи вaкa.

:hai:

На green.eyes, kuc, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.242
    Допаѓања:
    157.319
    Визба.
    Од кога не сум го чула.
    Каков збор...
    Самиот асоцира на мирис на буриња со вино и закиселен купус и туршија..
    Бар така во визбата на дедо ми покоен.
    Еден збор тон сензации и емоции.
    Задутре па 3 години како го немаме.

Гувеам.
    Клима ама ми стиди со неа.
    Седам у агол да не ме дува.
    А мачињата се собрале позади кулерот на лап топот и се топлат. Почнаа да киваат, мислам ги настина дм...оди па изгаси му ја.

На sweet-cherry, Skorpija25, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  6. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    И јас оддамна не сум го слушнала зборот,баба ми викаше,изба....ме потсети:D

На Lejla8, Annath, Dadusicka и 4 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Денов... ориз и пинџур и замрзнати коцки нес кафе. Забите ми измрзнаа.
    Бавно нека минува викендов. :)
    Како ми е затемнето.. уште проектор ми фали и да си врти некој филм по ѕидон спорти мене.:bug: Он нека ме гледа, јас ќе му дремуцкам. |-)

На Skorpija25, green.eyes, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  8. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Хелоу
    Моиве немаат клима,жалете ме:)
    Се тешам од утре промени со времево па ќе се дише
    Преска со големата искочивме на тој пекол,доби парички од моите па да се поднови,и јас си купив прслуче на попуст од Сара фешн
    На вакво време немам желба за јадење,денес ваљда пинџурче_ летна манџа
    Дневник,од секогаш сум имала дури и сега,како дел од мојот живот е,кога и да осетам потреба запишувам,а тоа знае често да биде

На Skorpija25, green.eyes, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.363
    Јас работам по дома ама некако мн сум бавна,малаксана.Колку средам толку.Јас средувам малата по мене вади (facepalm)

За ручек нешто набрзински слично ко Божа.

На sweet-cherry, Skorpija25, green.eyes и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.158
    Допаѓања:
    259.258
    Божа бапна една лута пиперка во еден тон благи и се напраив жива вода јадејќи.
    Отиде дете на дружба под клима во комшии, ќе идам и јас кафе да ќарам ;)

На Skorpija25, green.eyes, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.493
    Допаѓања:
    251.249
    Зимата го избегнавме студениот бран, летово топлиот, африкански:emo:8-|.
    Ама август не ни бега, ако има пак, секако ќе фатиме еден:worried:.

На green.eyes, kuc, Lejla8 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво девојки, жени, мажи, дечки, мажи, како сте? Јас топло, ама ни под клима не можам да седам. Ми одговара кога ќе отвориме врати на дневна, ходник, моја соба. Појадок, кафе, работа, читам што има по нет и така. :D

Од Мана последно купив маичка котон за 280 денари. Бела, памучна, со некоја апликација, ептен е пријатна за носење. Имам купено и други работи од таму, во оваа во центар одам. Поминувам и во Мега фешн кога има од попустите, фини работи има. Нека е и стара колекција, фустан од h&m е многу поквалитетен од оној од овие бутици што се со универзален број. Уште сум во прашалници која девојка е универзална? Онаа од 160 со 50 килограми или од 170 со 60 килограми? :^)

Камелија пишала пред мене, циганот нема ни да ти ги погледне јер нема пари од стари тетратки. Ептен ако е некој освестен да ги продаде твоите зборови за биографија. :rofl:

Е тука има проблем. Некогаш е битно да го фатиш моментот, без претходни најави, договарања или свечености.

Јас не би ти препорачала да одиш на пат без комплетна документација, без разлика дали е Србија, Бугарија или подалеку. Во Бугарија и онака се строги за вињетките и за ограничување на брзина, па ја лично не би ризикувала.

На green.eyes, kuc, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Министерството за внатрешни работи информира дека со цел да им се излезе во пресрет на граѓаните, склучени се договори за реципрочно признавање на возачките дозволи со Италија, Шпанија, Албанија, Србија и Црна Гора.

-Освен тоа врз основа на Виенска конвенција за патен сообраќај (1968 година) меѓусебно признавање на возачките дозволи има и со Бугарија, Хрватска, Словенија, Романија, Унгарија, Кралство Белгија како и со Австрија (Б категорија). Во тек се и договори за признавање на возачките дозволи со Косово, Турција и Германија, соопштуваат од МВР.

Исто така Министерството за внатрешни работи и на останатите земји од Европа (32) им има доставено барања за произнесување за реципрочно признавање на возачките дозволи согласно Виенската конвенција.
    23.07.2016

http://sitel.com.mk/poglednete-vo-koi-zemji-vazhat-makedonskite-vozachki-dozvoli

Holders of Non-EU/EEA-issued driving licences may drive in Greece for up to 185 days (6 months). After this time, a Greek licence is required.

Тoa штo некoј сaкaл и му текнaлo кaкo дa зимa пaри, не мoже дa ги поништи пoтпишaните кoнвенции.

Последна измена: 1 јули 2017
    На Espadrila, kuc, Ano и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.070
    Допаѓања:
    134.769
    Визба :) Ние имавме казарница која во остатокот од годината беше и визба :)
    Односно, место каде имавме ѕидан казан за ракија и буриња со вино и стаклени балони од 50 л за ракија. Мирисаше на алкохол, на шира на грозје...

Баба и и дедо ми секој октомври и ноември вареа ракија, правеа вино, со оргомен мерак.
    Баба ми одамна умре, дедо ми лани, ми кажаа одоколу, 3 недели кажуваа оодоколу оти само што се породив па да не го изгувам млекото од стрес. А јас не се стресов, што да очекувам од старец на 95 години? Стрес ќе ми беше да кажеа дека се прежеил :) Изживеа, дочека внуци, правнука, изгради сам куќа, исчува фамилија, сирак кој никогаш немал ништо пред да умре ги имаше сетено сите радости на животот. За жал и сите таги, му почина жена, внук, сите пријатели, скоро сите роднини, изживеа војна на нозе и на коњ... Полн живот, кој никако не може да се каже дека бил досаден. Казарницата остана, никој не вари ракија, кој од што нема време кој од мрза.
    Лозјето кога ќе биде мое ке биде продадено.

Жешко, ама ете Господ дал клима. Кга немаше порано со мајка ми топевме чаршави со вода и пафтавме низ куќата за да се оладиме. Сега не излегувам и окејми е.

На sweet-cherry, Skorpija25, Blazenka.G и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Добар ден.
    Јадев сладолед и ми текна дека тоа всушност ми е прв оброк денес.

Врв на лудило - пеглав (lalala)
    Не сакам да ми се насобира, а на малата памучни фустанчиња мора да пројдам со пегла, па и друго патем.
    Имам една просторија, многу мала, ама таму ми е машина и даска. Кога се затворив за џабе сауна добив.

На децата базени на тераса,
    колку радост, радост за водата, се преморија, испомрзнаа накрај, со плачки излегување, посебно малата. Кога го пушти гласчето и викне: сааакааааааам :x
    Такви драми син ми не правеше. Што ти е женско :D

Сакам на море, ради децата најмногу. Што е до мене сонце не морам да видам. Ама здравје натаму, таман да подзалади.

На sweet-cherry, Skorpija25, green.eyes и 23 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.775
    ^ @sanjaeva а баш мислев да вадам. Сега кога бевме во Грција некако со шубе возев, баш затоа што немам меѓународна.
    Сега не вадам јеиии :)

Исчистено, пуштена машина со морнарските ми фустанчиња, се избањав, мрзливо нес (ладно, нематено) и лежам.
    И немам намера да се поместам.

Плишковци дамлосани, едвај се движат. Големиот не сака дома, па се напикал во една грмушка во двор и брефта. Малиот е качен на библиотека, најблиску до клима :)

Иначе @Sesil јас не можам да фрлам спомени, колку и да болат. Не сум толку храбра.
    Од време на време ќе ме фати некој емотивен бран и тогаш отварам слики, читам споменари...
    Како поголема - средно и почеток на факс не пишував дневник, ама пишував поезија. Не можам да си ги читам песните, тие знаат да ме растревожат тотално...

На sweet-cherry, Skorpija25, green.eyes и 20 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Би ручек и помина.
    Правев чипс од тиквички.
    Па модри валани во пире во рерна...за мезе.
    Триста муабети и убава дружба.
    20170701_113326.jpg
    ПиФце,узо и твои луѓе...

Вечер на сладолеТ ќе не носи тато...

На Skorpija25, green.eyes, Blazenka.G и 37 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Се мислaм дaл дa легнaм или дa гo гледaм Бетoвен 2 нa Фoкс Мувис. :?:

#прaшaњaкoимемaчaт

На sweet-cherry, M&M, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Што се дига џева за возачкиве мегународни. Па јас од кога знам за себе отсекогаш се вадела мегународна. Уште како деца пред години и години кога сме оделе во грчка татко ми возел со мегународна. Неразбирам зошто се крева паника.:^):^)

На sweet-cherry, Lejla8, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Море блазе вас се сваривте од топло ние пак се смрзнавме. Време никакво дожд, ветер, студено чиниш доцна есен е. Децата препукаа за надвор. Пола ден преспан, пола со кафе за да не ни се спие а треба и да се пазарува. Список некако направен ама сеуште нема доброволци за пазарување. Дефинитивно е еден од оние денови кога цел ден се каниш да излезеш и ќе излезеш во дваесет часот кога се ќе се затвори и ќе почнеш да се каеш е знаеш можевме ваму или таму (facepalm)

На green.eyes, kuc, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.