Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Зарем треба да се мериме која е поголема домаќинка? И што всушност значи домаќинка?

На sweet-cherry, SexiLy, green.eyes и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Мене нa пример мнoгу ми е глуп тoј изрaз. |(

На sweet-cherry, Skorpija25, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Баба ми викаше дека сестра и' може денот со смоки да го помине.Може не е гурман, а тоа не значи дека ја мрзи или затупена е па не сака да учи...Си беше позната професорка, уште во тоа време, ценета, ок особа. Што дека не готвела? Може цела фамилија не се по јадењето.
    Познавам друга, која ја прогласија работник на годината, а дома чисти цел ден, еден спрат...се прашуваш како е можно, кога се бара брзина и сила, на тоа работно место? Ете и тоа можело.
    Домаќинлук ти е комплексна работа, хаха. Колку и мрда опавчето:wasntme:, колку е штедлива...Таман работа ако само јадење е мерило.

Кешки да ми беше мене храната реда-ради:D и да не се опседнував со чистење хах.

На sweet-cherry, azelea, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    @wannaBeMomma фино прашање си поставила, што претставува зборот домаќинка?
    Лично за мене домаќинка не значи да си врвна во кујна, домот чист, да пречекаш маж со ручек на маса и сл.
    Домаќинка за мене е личност која е пред се добро организирана, паралелно успешно ги движи работите, да пречека гости,посветена мајка, спретна во кујна, талент за повеќе работи, но не на сметка на кариерата.
    Домаќинка=организирана жена, куќа да ти отвори во секоја смисла.

Последна измена: 2 јули 2017
    На azelea, Skorpija25, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.061
    Допаѓања:
    134.677
    Домаќинка не може секоја да биде. Ќе бев и јас да не морав секој ден по 12 саати да работам. СИ замислувам, да бев не дај Боже невработена, 12 саати ќе требаше да готвам, да чистам секој ден. Не да бев домаќинкааааааа... ќе ми светеше дома, ке имаше зготвено 3 оброци секој ден различни и комшиките ќе ме обожаваа. А вака ниедна компика не знам, ги распознавам по гласот само кога ги тепаат мажите (многу бе ги тепаат не е нормално веќе).

Според мене недомаќинка е онаа која не се грижи за семејството. Жена кој додека е во брак изневерува и го става на ризик цело семејство заради секс е недомаќинка. АКо сака шварцвалд торта со 12 јајца нека прави, недомачинка е и крај.

На sweet-cherry, Skorpija25, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.721
    Допаѓања:
    149.652
    Абе домаќинка не домаќинка како може да ми е волку хаос дома. Значи децава не се нормални колку растураат, усисавав, ручек кујна средреду се вртам дневнава хаос. Ма у бестрага си сварив кафе ќе пијам и нозе у вис и да средам до вечер иста песна.
    Ете мене не ме бива многу за организација, за гости пречекување исто ме фаќа паника кога ќе се најави некој, хм тоа е кој како сака нека ме сфати

Аман бе Ска кај живееш жити се шо се тепаат толку. Кај нас се слуша многу од по комшии ама немам тепачи изгледа

Последна измена од модератор: 2 јули 2017
    На green.eyes, Skorpija25, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Замисли немаш клима во кујната на овој пекол, ај нека зуцне некој.

На Mr. Right, Ane-Goki1, stetoskop и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.154
    Допаѓања:
    259.230
    Читам, по некои стандарди сум домаќинка по некои не а саат време пржам по желба од пиперки до модри и тиквици ;)

Искрено за маж ми да сум домаќинка за другите ама око не ми трепнува.

На Tajnaotrovna, green.eyes, Sky-butterfly и 29 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.365
    Допаѓања:
    174.241
    Го губиме здравјето за да заработиме пари, а после ги даваме парите за да си го вратиме здравјето.

На sweet-cherry, Tajnaotrovna, green.eyes и 31 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.061
    Допаѓања:
    134.677
    На знам бе... 3ти стан менувам овие 3 години, и редовно некој у зграда си ја тепа жената. првиот пијаница, наркоман, бизнисмен... ја фрлаше поскали и шишиња и кршеше од глава. Следните млади, со бебе, не знаш кој пвеќе плаче, жената или детето...пцуење вреѓање. не се тепаа тие толку, повеќе ја вреѓаше мажот дека е глупа, неспособна.
    А сеа па овие ми се уникат. По околу 50 до 60 год се...од 6 сабајле ќотек. Ќе те убијам, убиј ме... крш. Надвор за раче фатени љубов... и 3 кила пудра.

Првата избега, па се врати и дете роди. Вторите второ шетаат у парк. Последниве не знам дали имале деца некогаш.

Како и да е, деца растат во нефункционални семејства.

На Skorpija25, Mr. Right, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Што е домаќинка за мене?

Еве веќе 2 години треба да сум "домаќинка", ама едноставно не ми оди сѐ од рака... Не можам сѐ сама да постигнам, огромна е куќава, таман ќе исчистам едно, друго се валка...Тројца сме возрасни, а изгледа како да сме 30... Имам голем ќејф да готвам, и голем дел од јадењата знам добро да ги направам...Тоа не ме прави домаќинка секако...Само за естетско декорирање ич не ме бива, вкусно ќе е сѐ, ама на изглед :x

Ама ете, чистењето не ми е најјака страна, ако по тоа мериме домаќинлук...Чистам,и по пет минути изгледа повалкано одошто било... Уште не можам да се организирам и да направам сѐ, ама и организацијата треба да биде договорна... Не можам и да чистам и да гледам дете, тоа што нема кој да ми го почува ми е најголем проблем...

Им се чудам на жени кои имаат време и да зготват и дома да им блеска,и да се тип-топ средени...
    Ама со добра организација, еден ден и ја ќе бидам таква (hollest)

На sweet-cherry, green.eyes, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.721
    Допаѓања:
    149.652
    Богами ова го мислам цело време. Или што би рекла една колешка повозрасна, порано работевме за да живееме сега живееме за да работиме :(

На Skorpija25, Mr. Right, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Spored mene zborot domakjinka ednas za sekogas treba da se iskoreni. Pa ne ziveeme vo minatiot vek majko mu.
    Pravilen zbor mi e posvetena zena. Zena koja se grizi za decata, soprugot i na kraj domot. Kolku jadenje znae da napravi, kako da izdrekorira, dali znae da mesi ili ne znam sto. Dali cisti sama ili i cisti drug, sosem nebitno. Mazot i decata go pravat zivotot, a ne ova drugoto.

На green.eyes, Hipster, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Хелоу на сите,
    Еве не во Грција...малку уживаме, малку се нервираме! Пекол е, врие, пола ден го поминуваме во соба под клима а беба збеснува, не можам доволно занимација да и смислам!
    Синоќа и комарци не изедоа дур седевме во дворче...сега сме целите на туфни :$
    Како сте Охриѓанки и од околината, пак дрмало читам по фејсбуков!
    @Lejla8 со среќа нека му е уписот на зетко, за големи дипломи да частиш!

На azelea, green.eyes, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  15. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Би била опуштена,би шетала,и го практикувам тоа кога знам дека тие пари ми се за тоа наменети и немам други некои поголеми давачки за нешто.но кога се во план реновирање,купување на нешто што ни е желба и те како си скратувам од задоволства,зошто едноставно не стига и за тоа и за тоа
    Кредит си имам и тоа ќе си терам уште неколку години,но е земен наменски,за реновирање дома,за одмор не ми паѓа на памет да земам,за 10 дена а после да го отплаќам две години,иако познавам блиски кои тоа го прават.да животот е краток и еден,ама треба да се мисли и за задутре,јас бар сум таква
    За домакинлук,ја до скоро кифли незнаев да правам,со тесто не ме бидувало,ам се заинатив и сега секој викенд праам,па ко за веља преубви искачаат:)
    Тоа што е учена,паметна не значи дека би била и добра домаќинка и обратно,не се посветила кон готвењето,ама кој има желба ќе научи.
    Дома имам тефтер за рецепти,пред некое време го разлистував,почетоците ми се: грав,компир манџа,спанаќ,тава ориз...:),сум се мажела па и тоа сум запишала,дома мајка ми не дозволуваше да се плеткам во кујна

На azelea, green.eyes, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    148.144
    Штoм спoмнaвте кoмaрци...
    кaкви рaид aпaрaтчињa се нaјдoбри??
    зедoвме еднo сo течнoст aмa не знaм дaли чини?!дoсегa не сме кoристеле...aмa пo хoрoрoт вo Грцијa лaни се штo пoстoи oд зaштитa сум спремнa дa земaм..

На kuc, Lejla8, Rebecca_R и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.363
    Само мене годинава ни еден комарец не ме нападна :D

На kuc, Skorpija25, simonka93 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.577
    Допаѓања:
    201.782
    Не знам што е тоа лепење етикети и замарање, ако гледаме така, поголема домаќинка бев пред да родам, и откако пркна првото дете, сега со второво баш и не сум. Колку и да се организирам и планирам, не секогаш излегува како што сакам, бидејќи не зависи само од мене. Ама велам, да сме здрави и живи, сите на купче, лесно е за другото.

Ова топлово денес навистина ми смета... се надевам дека најавеното разладување нема да биде бурно, а сепак ќе освежи малку. Но ќе видиме.

На azelea, green.eyes, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.154
    Допаѓања:
    259.230
    Мислам сите се добри раид. Јас со течност имам.
    Плус за надвор излегување се прскаме со ќерка ми со Бекутан против комарци или аутан. За после убод, синопен. Ова секој ден, ептен не касаат.

На azelea, green.eyes, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.055
    Љубоморна сум. ;) :rofl:

На sweet-cherry, Annath, Mr. Right и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.