Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

@simonka93 нека се множат, само убавини заедно и свекорЧе помалце досаден да биде

тие мажи се исклучоци од тоа време :lol: Еве дедо ми, по мајка, беше исклучок за тогашните мажи. Ама сите други мажи во фамилија се типични примероци за нивното време.

Lejla8, LadyC, kuc and 8 others like this.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Oд тукaшните другaрки гo нaучив делoт:
    Вoлииш ли ме кaд нaoкoлo се курвaм... :music:

:drunk:

Lejla8, M&M, CameliaMiller and 2 others like this.
  3. mareane

mareane Форумски идол

@simonka93 нека се множат,само убавини понатака...
    @monik55 да пише нешто вчера пиша и ја снема,ми остана во мисла...
    И навистина ми фали @joy1 денеска на темава,се надевам дека нема да не остави и пак ќе не дружи...
    Поздрав и се надевам на мирна ноќ...

Lejla8, M&M, JuLleE and 13 others like this.
  4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Продолжија со екс-ју рок песни (facepalm)

Фала ви многу девојки, сѐ убаво да биде секаде :l:
    @CameliaMiller искрено, само така ми олеснува :|

Lejla8, M&M, Tajnaotrovna and 9 others like this.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Фала ти. :hug: Интересно ми е што ти си помала од мене, претпоставувам 93'та а си мажена и имаш дете. :inlove: :wasntme:

:rofl: :rofl: :rofl: ја контам некој да го сака Аца Лукас, Севе, Цеца, и плански и со намера да оди на тресење цицки. Ама шо праиме со оние кои отишле да слушат странЦка музика? :worried:

Lejla8, CameliaMiller, Annath and 6 others like this.
  6. Sesil

сеа да ти коментираше некоја бабичка ќе ти речеше ,,ај ќе биде и кај тебе се,, ... и еден со сила направен осмех на крај, ко демек те теши, а тебе утеха не ти ни треба ... :lol:

Lejla8, Emy867, CameliaMiller and 8 others like this.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

:rofl: :rofl: :rofl: или евентуално: па ајде, што чекате, сакам да ти играм на свадба дур можам а сакам и правнук в скут да милувам. :^)

Lejla8, CameliaMiller, Annath and 4 others like this.
  8. Sesil

и продолжува муабетот ,,ееее синко јас на твои години и деца сама гледав, и куќа градев и по ниви одев,, ... АМАН медаљи не закачувам ради тоа, како да ти кажам

sweet-cherry, Lejla8, M&M and 8 others like this.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

И плус ќе ти кaже: вие, денешнaвa млaдинa зa ништo не ве бивa. Ние не бевНе вaкви, имaвНе пoчит кoн пoстaри..." :D

10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Ај бар вас ќе ви посакаат... Имам братучед постар 1 год од мене,во странство е,оженет исто... Пошо нели требало ред, ја ко се породив баба ми ми вели: Се чувме со брачед ти, му реков ајде,шо чекате, вие требаше први да имате бебе...
    шта речи,коју поруку послати |(

11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Јaoo, куку нoн. (facepalm)

Lejla8, M&M, Tajnaotrovna and 4 others like this.
  12. Rubiii

Rubiii Популарен член

Дали тебе те нема на форумов, или мене ме нема кога тебе те има?
    Одамна не сум налетала на твој позитивен пост. :)

Lejla8, Skorpija25, elimkd and 2 others like this.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Колку некултурно, може не им е во план дете, можеби и двајцата работат по две работи и имаат други приоритети, можеби имаат проблем со плодност. Сметам дека денес е особено некултурно да прашаш млад брачен пар "зошто чекаат". Мислам дека луѓето сеуште не се свесни дека младите денес имаат други приоритети или проблеми.

Lianna Anna, Lejla8, M&M and 10 others like this.
  14. Sesil

јас на сите различно им кажувам, со еден фин осмех на лице, и сама не знаев дека сум толку креативна и дека 1 прашање можам на милион начини да го одговорам :lol:

15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Аиии еми ко че се собера тетките да ве коментираат, нема да можат да ви фатат ред како и зошто. Море че ги скараш, секоја различна прикаска ќе каже и нема да знаат која е веродостојна. :worried:

Lejla8, Mr. Right, kuc and 4 others like this.
  16. Sesil

:rofl::rofl:

Lejla8, kuc and Rebecca_R like this.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Хелоу!
    Сме се наспале ноќва таман. Утрово место аларм потресчиња мали. Ноќва не ги осетив. Одам под туш и да сркнам кафе па ќе останам со бебло сама на 7ми до пладне. Битен ден ни е денес, нека мирува тлото само!
    @simonka93 да ви се множет! @CameliaMiller за твојот милионерски ден арна замисла, ама колку грешки ти најдов!!... пазарење намирници!? Готвење? Расносување деца? Шопинг во мол? Неее срцке
    #иДругиФантазираат
    #некојСледелMeetTheRussians

Ај убав и мирен ден!

18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Никој/а не ме побара, ако, ако, памти па врати.;(:devil:
    :lol::lol::lol:

Слободните денови ги поминавме дома со гости, по гости, се извидовме со сите, наполнивме батерии со драги луѓе околу нас.:)

Завчера си тргнав на работа како и секоја вечер, стигнувам таму се чувстувам нешто не како што треба, главната ме гледа ми вика седни да ти мерам температура, нешто ми светиш во очите, мери, 40.1.:o
    Ајде ме легна во кревет, ми акна инекција, стави инфузија, ме закрепи малку, викна др од друг оддел да ме прегледа, ме прати да им дадам примерок од мокрачата, пржи, печи додека се измокрам, Господ го видов, ми препишаа антибиотици и одмарав два дена, вечер пак на работа.:)

Во однос на облеката, менталниот склоп ви е таков таму да се загледувате, тука никој, никого не гледа, јас од кога почнав тука да читам вакви правила, такви правила па ми се случува некого да загледам.
    На работа скоро секаде има униформи, надвор секакви облечени, соблечени, боси, по пижами, гранџ, даркери, лолита, горе јакни, долу боси ( јас на брзина до продавница), народни носии, бурки, што знам никој не обрнува некое посебно внимание на тоа кој како е облечен, да руга, да се смее, да се двојат деца на тие што имаат и тие што немаат, ние "down under" си немаме врска од мода и модни правила.]:):rofl::whew:

Мм е манИкен, по модата си е човекот па носи кошули на кратки ракави.
    Две- три има за на плажа, така раскопчани ги носи и неколку има за со бермуди, апостолки, баш ќе му кажам дека не се ин да видам што ќе ми одговори.:wasntme:

Децава некогаш многу ме изненадуваат кога ќе се избацат со нешто како стари човечиња.:lol:
    Вчера ме гледа Конта и ми вика, многу си ми нешто чудна, да не си сменила фризура.:rofl::rofl:
    Ја сменив бојата малку потемна ми излезе него предходно, приметил малиот, мочко убав на мајка.:inlove:
    :rofl::rofl:.

Други теми заборавив, дур ве исчитав пет дена поминаа, а да за платите, кај мене се зголеѓува секоја година по 2.5%, не е којзнае колку ама година за година се собира добра сума.:lol:

sweet-cherry, Peco, Ano and 28 others like this.
  19. fila

fila Популарен член

Ova kako jas da sum go napisala taka se pocustvuvav koga go procitav. Vo ista situacija sum I jas kako tebe. Rabotam 10 godini od prv den odkako e osnovana firmata 2-ra po red sum prijavena tamu prva bese pravnickata koja sto so tekov na godinive stigna mnooogu podaleku od mene so platata, a jas tapkam vo mesto poradi toa sto mi donesoa edna sefica koja sto me sabotira vo sekoh pogled I od nea nemozam da mrdnam, a sum mnogu posvetena na rabotata se sto e pobarano e zavrseno vo daden rok bez greski. Doticnata sefica morase da gi omalovazuva sposobnostite moi kaj predpostavenite za da dobie poeni da moze sinceto da si go vraboti koj sekoj mesec dobiva pokacuvanje I dojde red da zema pogolema plata od mene so samo edna godina staz vo firmata. Mnogu nepravdi ima I bas mi e zal sto e taka ama nisto nemozam da smenam. Koga sum probala da razgovaram so nea za da mi pokacat plata ona ne mi vika nemoze nego od utre denta samo nekoj sopki mi stava I mestenki za da ne spomnam veke takvo nesto.;)

Eve I jas si ja olesniv dusata da ne mi tezi|-);)

promeneta, Ano, Lejla8 and 13 others like this.
  20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@emkaemka замина на бањање.. кај да е треба да се фали :)

Thread Status:
Not open for further replies.