Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Добро утро на сите

Уште сабајле пробувам фустани ..правам попис што ме ,,фаќа,, од свадбарската гардероба.

Доаѓам до заклучок дека треба да си купам нешто, оти имам свеченост на блиски луѓе каде што баш сакам да се покажам.

Е сеа, одма нервоза е во прашање...да е само фустанО, ај...некако ќе се претрпи, ама и нокти ми иде ред да ставам...коса да фарбам и да се шишам па и фенировка ќе стегнам...за добра хулахопка да не зборам...накит имам еден куп ќе се најде за ѕунѕурење..чевли имам за извоз..

Одма цехот за свеченоста ќе се качи на 5 бона минимуН(facepalm)(facepalm)

Од друга страна нели сакам и кај источните соседи за празнициве да се оди (иначе јас СЕ си сакам)..

Одам да запалам цигара и сигурна сум дека како на Балтазар ќе ми текне од дека да ,,искубам,, за СЕ да се подмири и да нема проговори дома.

Жена не е жена ако не се снајде...мора однапред да имам припремано финансиска конструкција8-|8-|

На Val-Dim, WORRIED.BT, anel и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    скај не беше јоксимович и цеца, туку желјо самарџич беше во саботата, а цеце во неделата. јас не сум била, ама од нашето место секој втор беше//

На Petar80, Sky-butterfly, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.152
    Цеца не ја знам :D Северина бетер. Ги знам како појави кои се, на изглед и Крлеуша ја знам ама песна не сум и чула. Не поминува кај мене тоа па како сакаш кажи, за веселби било, за свадби било ама мене не ми се допаѓа.
    Северина згодна е, паметна и од порничот и добриот изглед си направи кариера. А тоа шт за разните пиво фести, празијади, питијади, пастрмајлијади се вртата потрошени српско/хрватско/босански пејачи више мислам не е ни интересно за коментирање. Очајни сме само толку ќе кажам.
    Во контекст на музиката секој викенд го слушам свадбарскиот репертоар од Везилка и Градина. Има човек впечаток дека е постојано на иста свадба со истиот бенд. Редоследот на песните, репертоарот се е исто, а мислам дека Игра рок енд рол цела Југославија само уште кај нас се пее-ма задолжителна е! Толку не инвентивност и затупавеност општо просто се чудам.

Изнамрчев сабајлечки, ај добро утро на сите!

На Peco, anel, galapce и 14 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Затоа јас за нашата свадба експлицитно кажав македонски песни сакам, а за забавниот дел си викнавме DJ :)

На Petar80, Mekuska, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.859
    Морген :coffee:
    Не можам на себе да си дојдам. Делувам не дека од спиење сум станала, туку божем некој еден ќотек ми удрил (facepalm).

Малово додека гуга да успеам да си направам едно кафе и се повлекувам пак во постела. Гајле ми е, пак ќе си прилегнам ]:).

На anel, galapce, lunicka и 10 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Јас така си правев...ја успивав и јас до неа..
    Мора да си свежа и одморена, по цел ден е со тебе..
    Моево малечно лази и се пентари насекаде каде ќе начека, не се остава ни момент сама.

Извиниете офф топиц што сум, ама ме мрзи да одам во друга тема (ќе се уморам ха,ха)

На Petar80, Mekuska, Sky-butterfly и 6 други им се допаѓа ова.
  7. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    vitamina, добро утро на тебе и на сите будни:sun:
    И јас така фино лепо уз осмех и кажав кај и е место:D
    Кажав дека имам дебели живци кои не се кинат така лесно, ги пуштам луѓето да се испуцаат, да видам што сорта се, а потоа ги складирам кај им е место...
    toogood, не е кинескиња наша овдешна е,да е една и таа би небила:)
    Информативно, одговорите ги тресев онака како ми дојде, а за моја јача половина и негов работен однос доби одговор дека е градинар:wasntme:Ми текна на поздравот со песната градинарот цвеќето го расне :D
    Цеца е жена на мафија, Аркан остави дебели сметки и ходници по кои таа кога оди се поклонуваат негови остали борци :!:Поделени мислења за нејзини гласовни способности, но таа со истите си полни сали.
    За Севе, така нешто под гас, си тера жената со гаќи или без нив :)
    Ова дојде ко трачара шпиц, но тоа е кога си јавен лик :)
    Јас утрово сум на чај и добро ми дојде, имам средба без дневен ред, нешто покасно сум на родителски састанак и средба со класната да ни каже кој пат ќе го фатат децава низ Европа:)
    Малово си имаше вчера некоја журка, утрово му велам нередон во соба ако не е среден кога ќе дојдам од на работа има се кроз прозор да лети]:) Онака сонливо ме sирна и ми вели...
    Што кул си беше што ти бидна:^) мамо ма да не те фаќа климакс:^)
    Од стручна гледна точка, син на мајка си ми ми одреди дијагноза:D
    Одам жени да фатам некоја работа, а вие останете ми во добро расположение, нека биде убав позитивен ден:hug:

На Peco, nena2010, anel и 16 други им се допаѓа ова.
  8. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    здраво друштво,денеска сум посебно расположена , на денешен ден точно пред 6 години го здогледав најубавото битие во мојот живот.Срекен роденден сонце мое мајкино:^::hug::hug::hug::hug:

На ozbilnazena, Peco, WORRIED.BT и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ден девојчиња.Денес стандард како и секој ден,кафе,ручек,@DVAANGELA,Среќен роденден на синчето,голем да расте:^:

На anel, danichap, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    нека му е срекен најсрекен роденденот жив и здрав :^::party:

На Peco и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.002
    Еве ме и мене денес, малку поспана сум, одвај претам... ама ќе се расонам ваљда до вечер.

@Mekuska иста приказна со вторниците... не знам што ден ќе беше?!
    @DVAANGELA среќен роденден на малото, голем да порасне и само радости да ви носи!

Јас отворив тема во Хуманитарни акции... ѕирнете и ако сте во можност, помогнете, секој денар значи...

На ozbilnazena, Peco, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  12. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Благодарам женски за искрените честитки, Ви посакувам на сите Вас и вашите најмили се најубаво да ве прати во животот:hug:

На Eli23, Petar80 и vitamina им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.143
    Допаѓања:
    221.582
    Добар ви ден...
    Расположени жени..
    Немам што да кажам освен тоа дека периодот ми е тотална монотонија и секојдневие.. се едно исто во 4 ѕида.
    Но така е кога мора да биде така.
    Уште месец ми остана до најнепроценливиот период кој се надевам дека ќе вроди плод сето ова мое доживување.
    Едвај чекам да пројде месецов.. а до тогаш ќе уживам во мирот и секојдневието.
    Заблажете го денот
    2015-09-22-12-34-06-1434732606.jpeg

@DVAANGELA честит нека му е роденденот на синко твој, здравје и среќа да го пратат низ животот .. успеси секогаш да реди и да ве прави горди родители.
    images.jpeg

На ozbilnazena, Peco, Mekuska и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Не мислиме ама баш ич дека ќе ни даде ако се прашувам јас не би ни сакал да ми даде па баш она, но поентата ми беше друго, знаеш еден тип на кола ако во друштво еден ја пофали дека е добра, издржлива, брза и сите коментираат тоа се трудат да купат таква и сл.

Последна измена: 22 септември 2015
    На Peco му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Нека му е среќен роденденот на малото и да биде живо и здраво големо да расте.

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739

Незнам?! :)

17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Небитно

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Да, да, се трудат да купат, ако колата предходно ја дрндале едно 20-30 ликови.:D
    Добар ден жени.
    Живи, здрави, да не ве мислам.8)

tumblr_n1epu4VjSs1swjnnvo1_500.gif

На ozbilnazena, Peco, kukla21 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Хелоу лејдис енд џентелмен,
    добар ви ден на сите.
    Вторнициве порано не ги мразев, ама откако дозволија слободен превоз на пензионери, ми станаа најнапорни денови на работа. Па во вторник мразам се што ќе сретнам, па и самата себе си. :rofl: Се што искочило во автобус посабајле за банка, пазар или парк, ми смета. Нема за нив ладно или топло. Како поштарот, и да врне и да вее работава ....:rofl:
    Нејсе, да не одам оф топик, и така сум си на одмор. Не мрдам од кревет, а дома не ми е ни чистено, ама баш ме брига. Се тешам со една статија за жени, секоја да чисти само колку што мора. :rofl:

http://www.crnobelo.com/zabava/ever...ite-zeni-vo-svetot-cisti-samo-kolku-sto-moras

И додека овде ви обајснувам како нема да чистам, ринглите од шпоретот ми се покиснати за рибање.:rofl::rofl:

Севе како Севе, мене ми е ок, типката ми е згодна и убава, песните певливи и знаат да кренат расположение кога е потребно. Не обожавам српско и немам обичај да си пуштам сама таква музика, ама кога сум веќе во кафана помило ми е кога ќе ја слушнам Севе него Карлеуша, Тања Савиќ или незнам кој (значи сеа лупам од памет, кој што пее не ме занима ).
    Мн не се замарам со нејзините порничи или приватен живот, нека си живее кој како сака, јас што ќе си трошам памет на тоа.

@DVAANGELA нека му е среќен роденденот на синко твој, голем да расте, здрав, прав, среќен и успешен.
    12021873_10207559486089316_1603578634_n.jpg

На ozbilnazena, DVAANGELA, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.859
    @DVAANGELA Среќен роденден на малиот. Секогаш да биде ваша гордост.
    @Petar80 Што те снема море Петре. Кажи си , доискажи се:music:
    @AngelOfArh фрли некое оревче :rofl:

На DVAANGELA, mareane и Petar80 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.