Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.173
    Допаѓања:
    147.908
    Глупо може звучи, ама најубаво е во галама да го научиш да спие (јас дека мн искусна нели :D ) ама мојов од раѓање до ден денес е со народ и ако нема никој тв е погласно пуштено. Мислам дека се навикнува. Пардон на мешање. :)

На zhap4e, Bozica1980, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Отидовме џоа на плажа, завршивме во кафич покрај плажа...Водата ем ладна ем нечиста :x Или можда ја ко мајка сега поинаку гледам...А и кога ќе ми текне дека дома тек после 12 на полноќ можам да се туширам уште толку не ми се капе... Гужва денес,полн е градов...Да не ми замери некој, ама кога ќе ги видам тие со бурките со манџи и карпузи на сред плажа распослани, ми се бега :worried:

Убава саботна вечер

На LadyC, Viktorijaaa5, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.354
    Допаѓања:
    8.671
    Денот помина во шопинг и после спиење. Купив уште едно фустанче за свадба и конечно најдов обувки. Додуша прво бендисав едни блетанки, ама 100 евра а не сум баш некој љубител на балетанки па само за една свадба многу пари се, па изборот падна на салонки. Мм исто конечно се облече уште старки му фалат кежуал ке биде на свадбата.
    Се изнаврна тука, па немам идеа што да се прави изгледа пуканки и филм, друго не ми текнува.

На Mr. Right, Bozica1980, Lejla8 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.198
    Допаѓања:
    106.218
    Их @Peco за малку :D. Ма која Биљана, Лихнида 8)

На sweet-cherry, Mr. Right, EuHenIa и 18 други им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.768
    Допаѓања:
    93.723
    Жени,и по некој маШ-l got the Job8-|
    Ама,не можам и не знам дали да се радувам:doh:
    Тоа што пишав пред некој ден дека сум под стрес,бев на тестирање цел ден,па утредента на пробен ден...
    Вчера ми се јавија дека сум примена,и добив мејл со сите информации,договорот со сите услови за работа и права,и плус некои други документи...
    Имам стварно супер услови,платен одмор 5 недели иако сум сум на скратено раб време,и еден куп бенифиции.
    НО,има едно барање да речам нивно што ми ствара немир,и ми треба ум и совет од вас.
    Пожелно е да сум таму минимум 1,5-2 години,затоа што не сакаат да има честа промена на работници,работа со деца е,во градинка,а сите се по годинка две и нормално се врзуваат,а и родителите исто предпоставувам.

Она што ме мачи е дека и јас се обидувам да забременам веќе некое време,далеку сум од очајна или потресена,ама ке мора да го ставам на пауза бар пола година,срам би ми било одма да им се појавам трудна(ако бидне).Сешто ми се мота низ глава,за бременост се плашам само ради годините,29,знам дека не добро да одложувам,од друга страна,работава ми е мечта од кога знам за себе,и сега сум ни ваму-ни таму:headbang:

На sweet-cherry, M&M, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    И ја сум вака обврзана, ако раскинам, казна!
    Ако не те условуваат прифати. :)
    Мој план е уште некое време за искуство, па после лека полека- бебе:) Договор пупу не важи.
    И ја ќе имам 28,29.... Ништо страшно. И 33да се и 35 па и 40, за ништо не е доцна никогаш.

На Viktorijaaa5, Val-Dim, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    И јас мислам дека треба да прифатиш. Па што виде виче.(y)

На zoran43m.k, Mr. Right, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.198
    Допаѓања:
    106.218
    Честитки за работата.
    И прво види го договорот кој го потпишуваш. Клаузула која ти забранува мажење/бременост НЕ СМЕЕ да има бре!!!!!
    Почни си,работи си,уходај се.. и паралелно работи си на случај бебе.. секако од старт кој гарантира дека ќе фати? Па и 9 месеци трудна ќе бидеш.
    Глеј си за себе прво.
    Јас исто кога се вработив ист муабет - усно 'закана'. Па одложував три години. Родив и погоди што??? Да дааа, ме шитнаа ! Фала не, не ми рекоа!

На Viktorijaaa5, Val-Dim, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.354
    Допаѓања:
    8.671
    Прво честитки :)
    Следно годините не ти се премногу да брзаш ако ти е само за годините, но ако сакаш сега да имаш деца незнам дали да одложуваш. Никој неможе да предвиди бременост па и да се појавиш одма трудна, ако ти е поважна бременоста и да ја изгубиш работата тоа е. Претпоставувам во струка ќе работиш, а и убаво би било да имаш плата кога ќе дојде бебето.
    Јас би прифатила, па што биде биде :*

На zoran43m.k, M&M, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.305
    Допаѓања:
    147.577
    @dunika и јaс сум ЗА прoфaќaње нa рaбoтнoтo местo...не се нaoѓa рaбoтa тaкa леснo a пoсебнo не тaa штo ти е пo вoлјa....
    Ќе гo oдлoжиш мaлку бебетo кoлку лице дa си oстaвиш ...
    И не се секирaј ич не е кaснo...синкo гo рoдив нa 34..
    Никaд није кaснo:)

На Mr. Right, Dadusicka, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ти не си кај Симoнкa?

@dunika прифaти и не стaвaј ништo нa стенд бaј.

Луѓе гoри aсфaлтoт. Бев дa пaзaрaм. Изгoрев.

На zoran43m.k, Rebecca_R, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    @dunika и јас сум за тоа да ја прифатиш работата, дај боже бремена да останеш се се средува верувај ми. Јас кога се вработив немав во предвид дека за 1 година ќе добијам дете а работата ме сакав да ја изгубам ни под разно па и дете и работа и договор и уште едно на пат. Работите се местат кога најмалку очекуваш.
    Ги читам трудничкиве и бебешкиве теми и ме фаќа паника, јас очигледно не сум свесна што ме чека :). Реков веќе не читам, ќе си живеам во илузии уште некој месец

На Ane-Goki1, bittersweet, Ano и 18 други им се допаѓа ова.
  13. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    И јас сум (y) за работата @dunika, останатото ќе си дојде во вистинско време, не се плаши. Млада си, а баш денес читав статија дека биолошкиот часовник е поместен, а статистиката бележи јасна доминација за мајчинство над 30 :).Честитки заборавив да напишам, па се дополнав :D.

Демек отидов на шопинг, ништо око не ми фати, ни фустанчиња, ни купаќи... Како би една пица и пивце за живце. "Портокаловите" не помогнаа баш.

@simonka93 од другата страна на езерото велат топла била, никогаш потопла ова време :^).

На Ane-Goki1, bittersweet, WORRIED.BT и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.741
    Допаѓања:
    172.853
    Здраво дами и господа:hai:
    @dunika јас да сум на твое место, би прифатила. Сега имам 26 ипол год ако нешто значат годините..
    Е сега ситуацијата кај мене е малку поинаква од тој аспект, ама зборам што би направила кога сите коцки би биле како треба..
    Честитки!

Денес цел стан го исчистив. Прозори, врати, ролетни, се се се..
    И нормално едвај одам сега. Мислам ќе дехидрирав:rofl: иако испив може 4+ литри вода
    Мајка ми уште не е способна да мрда многу, секако се на мене е ..не дека до сега не беше:?:
    И некоја машина за пуштање имам.. и некој куп за пеглање..а што убаво ме викаа на викенд во Грција|(
    Па сега си излегов да се најадам нездрава храна и еден тон помфрит, инаку во депресија ќе западнам..
    Секој ден по некој стрес, по некој шок..си викам, колку ли можеме ние жените да истрпиме..

Имам 1 испит за полагање и 2 практични работи и да ја земам таа лиценца веќе еднаш.. многу завлечкав:( ама дома не се свртив ..
    Некои работи скапо ги плаќаме без причина:D

Журкајте се вечерва, макар и по дома...сабота е:hai:

На Ane-Goki1, Annath, kukla21 и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.026
    @dunika Сега те прочитав. Не се мисли, се е смислено. Без стрес и идни предвидувања, тргни си на работа.

Јас на твое место не би чекала ниту со бебето. Не поради годините, ами ради мајчинска желба и љубов. Не се ставај во ситуација да одлучуваш сега. Ќе мислиш, тогаш кога ќе дојде време. Што е со оние на кои им е поставен услов, а забременуваат случајно?!

Леле ич не ми се допаѓа ваквото условување.

Ако ти е за утеха, на сестра ми и беше поставен истиот услов, исто за во градинка. И забремени. И се уште работи таму. И беше на трудничко. И пак е на работа.

Така да, драга, уживај и радувај се. Имаш на што. Се надевам наскоро ќе имаш уште поголема причина за радост.

Иначе јас, преморена. Само што се вративме од село весело. Се испековме како ракчиња. :rofl:Мислам дека една цела година од дома на сонце нема да излезам. Се надевам дека овој пат не се поздравивме со ниту еден крлеж. :^)
    Сега туш, па кафенце под клима. Се надевам мм нема да ми се успие вечерва порано. Не ми се гледа филм, ами нешто друго. :inlove: :rofl:

На Ane-Goki1, Annath, Viktorijaaa5 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @dunika , прифаќај и не му ја мисли (y) Ех, јас кога со мои 37 си дозволувам да одложувам второ дете со надеж дека ќе најдам работа, за тебе ич не е проблем. На твое место јас не би престанала со обиди за бебе, во најлош случај не дај Боже искуството во CV ќе го ставиш :) Со среќа нека ти е :)

Се уморив, цел ден чистиме со мм :sweat:. Како капак на се и малиот..... мислам дека дома не чуваме дете, туку кученце. Се одвикнува од пелени. Само на нокшир да се седело :D :tmi: Ме умре веќе :drunk:

На Ane-Goki1, Annath, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    83.952
    Хелоу ...женчиња како сте ми на топлово .....ама топло и потопло кажаа ...ако нека биде лето е туш имаме сите :nod: Инаку сум јадела лубеница свекор купил никаква ,а ние што сме купиле милина да ја јадеш и сега по едно кафенце ќе пиеме со мм кое за нека изволи :coffee:
    @dunika прифати си ја работата се ќе си дојде на свое место најмалку кога очекуваш :nod:....@Rebecca_R уживај убаво да си поминеш на одмор
    Убава вечер !!!

На Ane-Goki1, Annath, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.944
    Допаѓања:
    267.764
    Стигам во Охрид, се паркирам пред куќа, излегувам од кола и дрма земјотрес.
    Каков пречек :)

На sweet-cherry, Ane-Goki1, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Се радува дека си дошла :D :hug:

На Ane-Goki1, M&M, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.944
    Допаѓања:
    267.764
    Па ако не и град нека падне, солзи радосници по мене :rofl:

На Ane-Goki1, M&M, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.