Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.198
    Допаѓања:
    106.218
    добар ден
    три кафиња до сега испив, ден ми е
    дајте бе некое сличе со коктелче,сладоледче,овошје закачете да плакнеме очи

На green.eyes, kuc, LadyC и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.193
    Допаѓања:
    156.769
    Да ве поздравам само.
    Иам три прашања:
    ЗоЖДо?
    ЗоЖДо?
    ЗоЖДо?!

Многу интересна работа.
    Пази што посакуваш, може и ќе ти се оствари.
    Ама некогаш добива шанса кога баш и нема услови за тоа и не е време.
    Викаат лекцијата доаѓа кога ученикот е спремен.
    Не да не сум. Се осеќам ко во сон кога ќе сонувам како имам тест математика, а не сум учела. Сите напишале, а јас седам и блеам.
    Ах...што ли е со животов...
    Контраиндикација ко нарачана па, едвај дишам и кашлам ко дедо ми покоен, ама него од тутун му беше.

Од сите муки, па и натална и соларна карта направив пред неколку месеци. До душа поклон ми беше. Све што кажа Крстевски, утна! Секоја дата што ја потенцираше како супер, АМА БАШ НИШТО НЕ СЕ СЛУЧИ, ни па имаше шанса, како сам да си ги редиш работите кога не можеш?! И све доби момент кога ѕвездите рекоа дека е лошо време, па не се изреализира, дури бетер бидна од што било.
    И после зошто за себе неам верба?! Ете зоЖДо!
    Пример - тој и тој ден топ за продажба на имот. Тој и тој ден жив чоек не се јави и како да влијаеш на тоа ај?! Како?!
    Се јави за 10 дена друг беше загреан ама за тој ден Зокото рекол, седи мадро. Чоекот рече зимам за бизнис ми е, уште брат ми да рече да. Брат му се мислеше се туфкаше, бендиса ајде договорот да се спреми, нотар ова она и братов...вика...абе бате некако не знам дали сакам бизнис некакп несигурни времиња.
    За здравје денови кај шо рече ооодлични, све најлошо слушнав...

И сега после 393738 години ти се јавуваат за нешто кое толку си го сакал, амаааа... да му ебеш матер. Немаш "учено за тестот", у погрешно време.

Последна измена: 11 јули 2017
    На kuc, LadyC, mira.mira и 13 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.198
    Допаѓања:
    106.218

колку што забележувам, си прашала но и сама си одговорила :mm::nod::nod:

На CameliaMiller, Lilit и Lejla8 им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.727
    Допаѓања:
    322.842
    Не сакам да разлагам за свои деца.
    Понекогаш имам мака од поголемите, па ќе побарам совет, ама на работа -никако.
    Работа си е работа.
    За блиски муабети си имам пријателки, другарки во кои имам полна доверба и со голема доза на слобода можам да кажам се и да ми кажат се, па и да ме искритикуваат..Прифаќам!
    На работа приватни работи не изнесувам.Имам лоши искуства и разни дешавки околу мене ме научиле да не се опуштам.
    Јас сум од тие што превраќаат очи на 8-часовно зборење и величање на деца.
    Секому неговото му е најумно, најубаво, најдотерано, најучено....
    Муабети од типот:денес стана во 7.18, па какаше, па малку течно беше, па му понудив млеко, па сакаше сок, па дали пелена да облечам, па реков дали маичка долен веш.....ауууууу....
    Немора цело деноноќие да се прераскажува.
    Додека една колешка на полна уста се фали колку е вредна ќерка и, друга позади грб раскажува како чула дека ќерката е во толку лошо друштво што можеби се дрогира.
    Да не спомнувам за кавги на работа за финансиски состојби на колешки...збори дека нема пари за леб а ваму секој ден шопинзи и одмори фрчат.
    Во големи колективИ сум со стаж од 20 години и знам што смее а што нетреба да се збори.
    Има толку теми - цвеќе, пита со сирење, како се перат ќебиња, каде има попуст,кој како поминал на одмор...и ред лајт муабети, зашто неможеш и неприродно е цел ден да молчиш, ама барем кога збориш мери на кантар што кажуваш за да не ти се удри од глава.
    Со еден збор - умерено.
    Едно е на средба со другарки со кои не сме се виделе некое време, па да си направиме кратко резиме за децата, друго е секој ден да слушаш а туѓи ,,паметни,, деца.
    И...не прајте споредба со овдешните пишувања и секојдневно муабетење за деца, зашто ова е форум.И теми има за мајчински муабети, па кој несака да чита, нека не отвара или нека скока постови.

Се обидувам да се сетам како живеевме порано без клима.
    Не беше вака жешко...или можеби сум била помлада па не сум осеќала ваква топлота?
    А? ...стара гардо..?...

На sweet-cherry, green.eyes, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.853
    Допаѓања:
    271.603
    Пијам кафе и едвај дишам од жешково.
    Почнува паника да ме фаќа како ќе се протурка денов,неделава,летово...
    Башка што сум 3 недели во пмс,(facepalm),или пак во климакс,а може и нешто трето|(.

На green.eyes, M&M, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.387
    Допаѓања:
    126.545
    Кафе испиено,доручек направен,,изеден,гости пречекани испратени,една тура па друга,сега одмор пред работа.
    Ставив лубеница да се лади,неможам да ја дочекам.:smirk:

На green.eyes, kuc, LadyC и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ден и од мене,жешко пеколно,време му е,но порано не беше вака,не печеше вака чудно сонцето.Како бабите почнав и јас,,еее деца како беше порано,,ама навистина беше поинаку.Анатх побрзо да оздрави малецкото.Се осеќам како во некој тунел заглавена,ни удолу ни угоре,а светлина се гледа ,само никако да излезам.Како рекле-И коњот јунак,и јас,ама кога неќе,неќе.Ни позитивно мислење помага ни ништо :tmi:.Повелете да пиеме по едно ладно нес,со друштво послатко е :)

На green.eyes, kuc, LadyC и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.193
    Допаѓања:
    156.769
    Сто пати се редактирав...
    Не знам што да мислам ама мислам дека у живот само љубов ми оди и треба да се помирам со фактот.

Што се тиќе топло, не е потопло од порано ама ради ху причини ние се имаме сменето.
    Се сеќавам на претопли лета како дете, исто како сега. Со жега и суша по цел месец ама другачие го поднесувавме.
    Ама ваљда и помирени дека нема опција сем вентилатор па си трпиш.

Капакот, роднина ми праќа ланчана порака, утре ќе ти се оствари нешто што сакаш ако не го прекинеш ланецот.
    Ват кајнд оф сокри из диЗ?! :rofl::rofl::rofl:

Знаете шо ми се прави...?! Ми се гледа флаер од Лидл на плажа и да се токмам за пазарење после плажирање.8) Омилено хоби на одмор ми е тоа.

На M&M, kuc, LadyC и 16 други им се допаѓа ова.
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.225
    Ми текна на една случка.И во моментов ми се стемни:drunk:

Пред десетина години.Летно време,пекол,како денеска.Колешкава од тие неизнамоабетени на тема од какале,мочале до за зетот на роднините во Австралија,сомнежите дека комшиката има швалер...
    Женава башка у климакс,хормони турбо и работат,една непријатна миризба од мишки,не би сакале да знаете...јас претходната ноќ малку се опив,малку спиена,едвај дојдов на работа.
    Ме заглави со утринското кафе.Буквално ме шашардиса со муабетите,почна да ми се врти,им се изгубив на неколку минути...се разбудив на биро исплискана со вода:D
    До ден денес се прераскажува таа случка,до кој степен има луѓе без осет.Дали од што ме удави или од друго,јас се онесвестив:D
    Полека почнав да ја избегнувам.
    Пред тоа од почит и дека релативно нова бев,па ја дружев.

На sweet-cherry, green.eyes, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.127
    Допаѓања:
    258.879
    Кој психолошки момент го има замрзнатиов лимон на стапче, неверојатно. Сладолед јадам :)
    Ќе биде долг и досаден ден. Да најдам некој цртан за мајки и деца и да утепаме два саати, нема друго...

На green.eyes, M&M, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Мене ми личи дека е од мишките ќе да е!:D

На kuc, LadyC, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.225
    Јас се токмам да направам едно брзинско непечено тортуле.
    Со бисквити,јогурт,вишни,чоколадо...би требало да го биде.Јогуртот ме збуни,ама па овошен јогурт како јадеме:^)

Тие само беа јаготка на шлагот:rofl::envy::@
    Сега ми текна.Тоа време и без пардон се пушеше во канцеларии.
    Мириси триста:drunk:

Последна измена од модератор: 11 јули 2017
    На green.eyes, M&M, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.193
    Допаѓања:
    156.769
    http://tocka.com.mk/vesti/237690/za...izi-i-parfemi-na-aerodromot-aleksandar-veliki

Само јас ли на вакви вести реагирам со е добро де може не знаел чоекот?!
    Сериозно некои работи се прават од неинформираност, а не од желба за криминал.
    Многу пострашни работи прават и поминуваат така.
    Не сакам страшно општество базирано на казни. Ама толку е нивото на свесност и развој...не може поинаку... ама се осеќам ко стока, а не чоек. Чекаш само чичкото со "камшикот" да ти засвири над глава...

А околу одговорноста за нештата другарка ми постави многу добра теза. Поминуваме по Партизанска, а на неа ископан канал шо да ви кажам сигурно сте виделе. И она на тоа, вакви дупкишта нон стоп по сто пати на исто место во рок од 3 години и тоа не за инцидентна ситуација пукната цефка или цвикнат кабел, туку за стратегиски работи, па добро бе пм нели некој сноси одговорност?! Милионски суми се губат вака заради лош план на група неписмени, а мали бизниси кркаат казни за глупости, што ни стотинка не би покрила од оваа штета.
    Па се замислив да ви кажам... има вистина. Не знам како оди тоа кој ги носи тие планови и одлуки, ама дали некој некад изел одговорност за такво нешто...чисто се сомневам.

А за релативноста на законите и правдата, судијава...судијава го обожавам.

На Annath, CameliaMiller, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Мудро ^_^
    Јас нешто да, нешто не...
    Нешто што нема да влијае споделувам.
    @referentka жива сум без клима:D
    Немав,имав,сега пак немав :D
    Не ни се вложува за кратко, али како сум жива нз...:sweat:
    Среќа до 16:30 имам
    :party:

На green.eyes, kuc, LadyC и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Ќе се преживее некако.Чим ја преживеав цело минато лето без никакво ладење,кој како влезеше на работа бегаше.И после немало луѓе,е ќе нема не се будали :D Се спасив битно :whew:
    Се согласувам и со тебе за нешто што не е којзнае колку лично ок,ама онака не

На kuc, LadyC, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    :hai:

Вчерa сВе живo ни беше oтвoренo дoмa, aмa џaбе. Лист не се пoмрднувaше. :sweat: Едвaј зaспaв, a рaнo стaнaв.
    Ми се пријaдувa, aмa немaм идејa штo дa кaснaм нештo нaбрзинa. :shake:

Зa изнесувaње нa лични рaбoти пo рaбoти и oпштo нaдвoр oд нaдвoрешнa врaтa не изнесувaм. Никoгaш нa никoгo не сум му се пoжaлил зa нештo или спoделил. Сетo тoa oвде гo прaвaм oткaкo се зaчленив.

Oд вчерa читaм декa и честитaте нештo нa Дaфи, пa и буричкaв мaлку пo мислењaтa дa видaм дaли е тoa штo гo мислaм. Видoв и се изрaдувaв. :) Честитки некa е @duffi . Нa тебе и нa @danichap ви пoсaкувaм леснa бременoст. Уживaјте вo oвoј периoд кoј е нaјубaв зa секoјa женa. :hug: :hug:

Тек је двaнaјест сaти. |(

Последна измена: 11 јули 2017
    На sweet-cherry, green.eyes, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Читајки го мислењето на Лилит,се замислив.Додуша има право,за не поднесување на жешкото.По цело лето сум била на плажа,од сабајле до ноќ,гајле сум немала.Но без грижи големи,без обврски,младост.Како ми врват годините така потешко поднесувам,ваљда и од склет на душава,уште поголем склет од жешково ме фаќа.Со клима имаме раскинато,не користиме,заради здравствени причини на синко,останува туширање.

На green.eyes, M&M, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Турско кафе без шеќер, со троа кајмак, трбушна плесачица да игра - нога да не и пропадне. Ладна вода од фрижидер во комбинација со кафето, ама секоја голтка како ќе ја голтнам, така ја чувствувам како ми избива на телото. Многу тешко ги поднесувам горештиниве. Не знам што сакам, некако незгодна сум денеска. Вишок сама на себе. Не ми се прави ни муабет, а како за инает цело сабајле телефонот не престана да ѕвони. Денеска сите се сетија на мене и другарки и пријателки и другари и роднини до шесто колено...А јас, само сакам да спијам...Уморно ми е...

На sweet-cherry, green.eyes, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    На кој му е жешко нека повеле со аирот на ладовина. Имаме и сонце ама не пече ко кај вас туку баш убаво умерено ко за лето.
    Денес после 1 месец конечно и заврна па подруго е :).

На green.eyes, kuc, LadyC и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Супa прaвaм мoментaлнo. Знaм, не сум нoрмaлен. :D

На green.eyes, kuc, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.