Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.154
    Допаѓања:
    137.241
    Ете... Не ми требала опцијата па не сум ни пробала дали функционира. И нека не вика никој сега може е повозрасна, може не знае како. Да сака ќе најде. Ако е повозрасна деца има, внуци, комшии, ваљда комуницира со некој таа жена.

На Lejla8, CameliaMiller и Chantal им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.675
    Комшијата на рипиѕ цепа грчка песна од прееска.
    Ленеееее...бла бла бла ленеееее...
    Вие се замарате со непостоечки работи.
    Јас неспана и мислам дека има земјотрес.

Темава е глитер и сладолед искакан од еднорози одамна. Е сеа останаа само остатоци од тоа...сега сме на кока и рок ен рол, фак јеа.

На Lejla8, M&M, WORRIED.BT и 2 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.992
    Што е интима? На лекар барате интима?
    Не сме комшики, да се разбереме.
    Не можеш да дојдеш тука и да очекуваш никој ништо да не знае.
    Точно знаеме кој за што е дојден, и тоа е поентата нели? Докторот сам со себе не може да работи, сите околу него точно знаат за што сте дојдени. И да не сакаат мораат да прочитаат, ако ви треба боледување, тоа е административна работа и администрација го пријавува.

Може да не ѝ чинам на госпоѓата, ама не ми е ни гајле. Јас не направив ништо погрешно. Само не ѝ направив услуга која не морам (а што е право и не треба) да ја правам.

На Lejla8 и Sesil им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.992
    И телефонски број. Не мора ни да се труди сама да откажува. Нека се јави.

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.675

Да видите како ми е...
    Познато ми звучи.
    Дајте узото саа...

На Lejla8 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.992
    Мислиш дека не се закануваат?
    Оваа не се закануваше ама ехеее, имам закани зошто не сум давала приватен број од докторот, па зошто е докторот во сала (а не му е приемен ден инаку)... итн.
    Ама со тие не се замарам, обезбедувањето им посветува внимание.
    Или ги испраќам во Управа, нека си се објаснуваат таму, си има вработен за права на пациенти, тој најубаво им објаснува дека имаат права, но не им се безгранични.

На Lejla8, Tajnaotrovna, Chantal и 3 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.324
    Допаѓања:
    259.557
    Камелија за себе мислев, ми збориш ќе сум одела да се проверам.
    Не златна остај јас шо паничам, за кичмава стварно имам дијагноза. Јас си паничам овде и дома, ама не зафаќам термин оти на мене така ми текнало.
    Да има опција да откажеш со употот, јас го немав крај себе, докторот на одмор, а јас морав да заминам. Ама и пишав на сестрата.
    Дајте бре луѓе, секој може има причини, не може да знаете, ваше е да си ја работете работата и помалку да анализирате и да се жалите. Работете со луѓе, треба да знаете што се ве чека.

На Lejla8, Dust и Petar80 им се допаѓа ова.
  8. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Бриџа дип даун у себе ме обожава. :D Шкорпиското не повржува.
    И напор да си е подобро отколку небитна да си. А она редовно ме чита и цитира.
    Мене озбилно ми е срцка. Без иронија.
    #ијасзнамдалижамгазови

На Ane-Goki1, kuc, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.675
    Јас сакам да се карам на доктор.
    Уживам у тоа!
    Последно на патофиза две чавки на шалтер гласно и тенденциозно јадеа трици за безобразни пациенти додека чекав и чекав и чекав да ми дадат резултат. А со канела у рака и црево ми висеше. Ќе одеше дм ама отиде до работа итно, а јас бев више на клиника и онака и пошо никого не го занимаш таму бркаш сам, нејсе, очигледна беше сликата.
    Па кога им викнав што е безобразен да видат. Дошло ред да чекам ред они да се изоговараат и тоа пред сите и должна па да ги слушам.
    Абе ајде шетај таму. Ја знаеш природата на работата и следствено на тоа гледаш дали ќе одговориш соодветно.
    Немав сила, инаку и претпоставен ќе барав. Срамотилаци.

На kuc, Lejla8, WORRIED.BT и 11 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.992
    Ама не ја прашав зошто не дошла бе Даст :) Јас откако ѝ кажав дека нема термин, почна да забегува на телефон. Откако почна да се дере и да урла по телефон, ја прашав зошто не се јавила да го откаже, и она на тоа немаше одговор, па почна да измислува и да се правда.

Да се одвиваше вака разговорот:
    - Извинете, немаме термин за утре, имаме за (пример) 15 август.
    - Во ред (не) ми одговара
    - Имајте убав ден, пријатно.

Немаше воопшто да дебатираме.

А зошто не се јави да го откажеш терминот ти? Не помисли ли дека на некој друг му треба?

@Lilit јас со пациенти не се оправам. Ако со безобразен некој не можам да се разберам, значи ескалира ситуацијата, си има задолжени со нив да се занимаваат. Јас ни тон не повишувам, освен ако не е некој наглув дедо, па не ме разбира :)
    Иначе да ме видиш, мува не ме лази, така изгледам, па дури и да сакам да искубам некого ќе изгледам како баш да ми е драг.

Не ми е тешко тоа ич.
    Ама на темава не сум на работа, затоа и не се замарам да глумам колку ми се драги таквите ликови.

11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Mene pa tie termini mi se ziva glupost.
    I na termin da si pak si cekas cas-dva...ili pak te baraat porano da otides
    -Ako mozes ,dojdi vednas!!!!(3 casa porano od terminot)
    Da...jas u dvorot sedam i cekam od 7h-deka mozebi ke me viknat porano odzakazanoto...
    Ili cekanjeto so meseci...a nekoj ima maka i nema vreme za cekanje.
    Personalot koj raboti na ct u mojot grad se zali deka skoro site ,,snimale glava"od ljubopitnost...

На green.eyes, Lejla8, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.992
    Јуле не зборувам за никого конкретно, туку ти кажувам дека ептен голем дел од луѓето без мака доаѓаат, ама најсериозна сум.
    Ова не треба мене да ме загрижува, дали денес ќе работам со некој што му ќеифнало да дојде или некој што стварно има проблем, исто ми се фаќа. Бројот на пациенти е тој.

Ама вас, како пациенти треба да ве боли. Кога знаеш дека 3 месеци чекаш, а некој што нема мака се прегледува. Чисто, за секој случај.

Никаде на светов луѓето не одат на специјалист и на МР за секој случај :) Одат ако има индикации, не по сопствена волја и желба.

Јас што се жалам тука, не знам зошто не би требало? Ете имам потреба да се пожалам, побогу сите за нешто се жалите. Зар јас го немам тоа право?

Мене што ме чека, сеедно ми е, пак ќе ти кажам.
    Мојот коментар беше во друг правец, ама некако не сакате да го разберете.

Додека таа си игра к* со термините, некој друг не може да закаже, а тоа е секојдневна појава.
    Како сакаш гледај на работите, не е нормално од 20 закажани по 5 да не доаѓаат. Па и повеќе некогаш.

Тоа е образец на однесување, а не инцидент.

@stetoskop да знаеш колку КТ и МР се од љубопитност направени :) Да не зборувам ич за специјалистичките прегледи, колку реално малку се за таму.

На green.eyes, Lejla8, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Биднало сега :)
    Јас да бев, ќе ти кажев дека сум била до НАСА да преговарам за работно место, па барем луда со причина да излезам:D

Ви завидувам на вас во здравството :) имате време и за на нет додека сте на работа, а со 300 видови луѓе работите..
    Јас кога работев со луѓе и пари, не смеев очите од монитор да ги тргнам а не фемина да отворам:(
    #иЈасСакамДаСеКарамСоТеткиЗаТермин... време е да аплицирам за нова работа:lol:

На green.eyes, Lejla8, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.675
    Не, ова две кокошки гласно оговарање на пациенти пред сите, со детали. Непрофесионално до бескрај.
    Не може бе така лично да се сфаќа. Секакви луѓе доаѓаат, знае секој да се истресе точно, а ти ни крив ни должен. Ама бре не можеш да си сељандура од Благодарево пред други пациенти со колешка да збориш и при тоа некој чека, го глеаш и збориш уште. А-а! Задачата е да е културна, учтива и насмеана. Толку.

На Lejla8, M&M, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Jas koga nemozam da se pojavam na termin i se javuvam na maticnata...ona si go brka otkazuvanjeto...so lekarstva isto ...ako ne gi najdam pak i se javuvam i gi brise tamu kaj nea u kompj.

На Lejla8, Petar80, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.992
    Епа јас можам и со пациенти да работам и на Фемина да седам, зависи од фрекфенцијата на пациенти.
    И ние имаме душа ;)
    Жив човек нема во ходник. Сега бев да проверам.

И јас не се карам, никогаш. Сосема сум си смирена.
    Ако почнам и јас да се дерам, до каде ќе тераме?

@Lilit културна и учтива сум секогаш. Насмевната сум ако се чувствувам доволно добро за да се смеам :) Ако сум извадена од такт, само сум културна и учтива. :)

Инаку @Dust и мене не ми е ова омиленото работно место и не би сакала да работам во здравство. Ама така бидна, аплицирав насекаде, и приватно и државно, тука ме примија.
    Далеку од тоа дека се “укотвив“ и мислам дека ми е арно.

Не ми е, ни плата, ни работа, ништо. Сакам да им помагам на луѓето, тоа е единствено добро нешто тука.
    Како што вчера реков, да се пензионирам тука е казна, а не привилегија :)

На Lejla8, Annath и Dust им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Па тоа ти викам..замисли оние кај матичните како им е:D кога и да одам кај матичниот, таа со 200 картони пред неа. Бидејќи се знаеме и викам - аман бе ХХХХ ти си спора или докторов брз па не можеш да сработиш:D
    А докторов ги држи пола пациенти од селава во гази баба плус нашиве населби. Лудница е:lol:
    Кај него пациент се задржува 3 мин, ради реда бидејќи мнозинството му се за рецепти, па женава не постигнува:D

П.С... немаш пациенти:o има слободни термини? За другарка прашувам:D

На Lejla8, mareane, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Здраво на сите! :)
    @CameliaMiller веренички лани :) Тоа башка. Порано веренички бил бурмата, ова сега е амерички стил, ама да не бидеме демоде или бегаат од традиција, се носам :D
    @stetoskop сабајле ми се свртеа твоите зборови во глава. Нервоза и стрес си направи свое.
    Нема мекици, задоцнето од еден нз веќе како да го наречам. Ни овулација немам... А се уредно.
    Никогаш веќе нема да му пружам вакво задоволство, да си игра со здравје мое...
    Битно не е страшно ништо. :nod:
    Имајте убав ден!! Се враќам на(wfh) ме чека работа.:bug:

На Ane-Goki1, kuc, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.154
    Допаѓања:
    137.241
    И пак идеме на тоа дека безобразолукот е кај пациентите не кај докторите и системот. А не може да не му дадеш упат. Оти после муабетот ќе биде ,,јас со ваква - таква индикација он не ми даде да се прегледам,, И од 100 случаеви еден да се погоди да му најдат нешто муабетот ќе биде ,,си имал мака човекот, докторот не сакал да го прати на испитување,,
    Има неодговорни доктори не велам не ама има пациенти да ти е ќејф вратот да им го свиткаш, само со тоа што си во иста чекална со нив.
    На ендокринологија знаеме повеќето која гужва е, игла нема кај да се фрлиш. На секоја врата со ОГРОМНИ букви е напишано дека приоритетни упати и контроли се прават после 12. Стое човек до мене и чека, гужва воздух нема, он чека и пцуе. Го прашувам кога му е терминот, зошто толку чека. Вика за контрола сум јас ама од 8 сум дојден еве уште ги нема да ме викнат. Значи знае дека контролата е после 12 ама дојден е од шо и дома му е досадно. Сами сме си криви за се.

На Lejla8, mareane, Tajnaotrovna и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.675
    Ми се соспа...
    Ај чао.

На Lejla8, Skorpija25, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.