1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.670
    Галапче во право си, кој сака и кој е решен ќе испости до крај за тоа оправдувања никакви не постојат. Јас постам секој петок а воедно терам и пред празници со постот, постев и кога работев и тоа повеќе физичка работа незнам како но верувај дека имав некоја виша сила и ведрина во мене бев поцврста од никогаш а меѓутоа постот ми беше без зејтин и риба.
    Чудно ни премногу вистинито.

На DVAANGELA, Mrs.Bass, Esmeralda-MD и 8 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    На Annath, mareane, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.415
    Допаѓања:
    180.063
    Туф ,туф , морееее се домакинки
    Сте се распишале за ручеци кај мене гравчето беше вчера ама остана за денес ,значи како се нервирам ги прашувам децата што сакаат за ручек и се запнаа грав, та грав и ај му направив таман да се руча со има за ручек викам грав ај нека го за утре сеа дај нешто друго ааааа(facepalm)

Денес на толку пазарење и на толку храна јас сум без ручек нели имам слава па на велико се спрема дома кифли, пирошки, салати, солени ролати и торти а ручек нема кој шо најде ке биде денес
    @galapce порано нервозна бев пред да добијам а сега од коа ке добијам тие 4 дена касам се што е во контакт со мене со тек на време се се мења така да и нашиот организам
    Јас пола сум изпазарувана пола не иќ неам претстава колку пијалок да зеам?
    Друго да побарам совет имам викендица околу 40 квадрати на еден спрат сакаме да ја прошириме усте за некои 30 квадрати како е подобро да фатам фирма и да си ја бркаат работата или да барам мајстор еден двајца и да им висам на глава? Дали е многу разликата во цената има ли појма некој како оде сето тоа?

На DVAANGELA и Annath им се допаѓа ова.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Вооднос на викендицата. Ако ја работиш со фирма ќе поминеш побрзо но не мора да значи ова но понеквалитетно но ако ти ја прават мајстори и ти им висиш ќе направиѓш поспоро но ќе знаеш што си ставила. Ако не етајна пиши ми во лп каде е викендицата можам да помогнам околу понуда и мајстори

На DVAANGELA и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    И со фирма ќе висиш над глава! Ние така го реновиравме станот и нервози и со мајсторот и со изведувачот.

На anel и Petar80 им се допаѓа ова.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Нервозите и вака и така се неизбежни штом трошиш пари хаха

На mareane, kukla21 и anel им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Сте се изнапишале преку 40 страни, нешто читнав, нешто прескокнав, така да ако има нешто важно и битно што се случило изминатава недела ќе ми кажете.:lol:

Мене ме нема или за арно или за лошо, овој пат си викам е аман Господе не ми ставај веќе толку тежини, грбот ми го пукна, значи стварно претера, не само за овој живот туку за уште 4-5 веќе се направени.:sweat::sweat:
    Јас пак по болници, окапав по болницине последнава година.:x

Во неделата правам ручек, малава седи на под во кујна си игра со тенџерињата(facepalm)Матео си црташе на маса со татко му нешто а Конта спиеше, ми ѕвони телефонот, татко ми ми кажува дека Конта кај нив отишол, ми се пресекоа нозете, паднав ја акнав главата од ќошот на работната маса и се ја распукав тиквата.:x
    Како ли излегло детено од дома никој да не го види, како ја отворил капијата, умрев во моментот, предходната недела имаше по вестите дека педофил силувал две годишно момче, значи сто години остарев, башка имам 16 конци во глава и истрауматизирани деца.

Дотрча одма татко ми, отидовме со мм во болница, таа една сестра за да ми земе крв рацеве решето ми ги направи, како на наркоманка со паркинсова болест ми се, цели со модрици, после разбрав од друга сестра дека го симпатишела мм, кучка глупава.]:)
    Ме ошурија во главата, ме сошија и мислите дека тука се завршува, ееееееее баксуз како мене не може само со тоа да остане мора уште нешто да му се случи.:worried:

Додека ме шиеја кога почна една болка силна во десната страна на стомакот, болки ќе умрам, мм допира не му е јасно, јајник немам, слепо црево немам а нешто се случува, мерат температурата 40.5, ми прават одма ехо, што да видат, трудна ама со умрени плодови во мене, едното почнало да се распаѓа.
    Ми направија киретажа ама сега во среда ќе ми прават и биопсија да видат да не почнала матката да ми скапува од внатре па да мораат да ја отстранат затоа што цело време сум со мала температура и болки.
    А да ми кажаа, близначиња и тие машки околу 10 недели.

Поарно да не ви пишував ах, малку да ми олесни, ептен сум разочарана, бесна, немам веќе зборови.

На DVAANGELA, green.eyes, WORRIED.BT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.415
    Допаѓања:
    180.063
    Проблемот е што ке морам јас да им висам на глава а колку ке успеам јас како жена незнам од пролет ке се почне па има време за мислење Инаку ке си ја правам за живеење сакам да избегам од градот и онака е на 3км од градот одалечена коли имаме струја вода има сакам настрана од градот

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Леле @bittersweet , солзи на очи ми дојдоа. Аман од лоши работи,само со помин да е, се добро да се заврши. Силна си ти, знам дека можеш, искрено ти се восхитувам на храброста и духот што го имаш и покрај се што си поминала:hug:

На Esmeralda-MD, Adi888, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.415
    Допаѓања:
    180.063
    @bittersweet јас останав без зборови за прв пат со помин нека е :hug:

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Битер добре дошла прво.
    Одамна те нема...
    Мноооогу си преоптеретена и навистина незнам како издржуваш
    Јас со едно бебе па квичам...
    Ова последното за бебињата не ми се верува дека го прочитав па се вратив да не сум се збунила нешто.
    Баш ми е жал што вака и се случува.
    Уште година-две ќе ти траат маките после поголеми ќе се децата

На Petar80 и bittersweet им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.622
    Допаѓања:
    109.019
    И помислив да ти кажам, ама ај викам да не кобам. Жено божја, што ти би :( Како досега не си ги исфрлила плодовите со циклус? Ајде опрај се па иди во црква, пеј лепчиња, чади праи што ќе праиш само да се тргне малер од тебе :*

На Petar80 и bittersweet им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ангелче, кадам, чадам, скоро секоја недела кога сум во можност одам во црква, пејам лепче за Богородица, Божиќ, помагам и таму колку што можам и сега искрено сум гневна исто како кога почина мајка ми, веќе не верувам во ништо.

Рефке не сум толку оптеретена, имам помош од мм, татко ми, родителите на мм се уфурлуваат, да не чуев за детено може немаше да ми се пресечат нозете, а ако тоа не се случи немаше може да одам во болница, којзнае може стварно се се случува со некоја причина.

Инаку ај малку и да ве насмеам, кај што ме ошурија од едната страна над увото, самата и влегов на другата страна и сега сум со ептен кул фризура, таквозвана малет.:emo::rofl:

На DVAANGELA, Petar80, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.622
    Допаѓања:
    109.019
    Те разбирам потполно, мене така ми беше “тргнато“ со реновирањето, каснење на мајстори, утки, непланирани дупки, трошоци, на крај мајсторот каснеше со кујната и поплава, е тоа беше крајот.

15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    @bittersweet леле женска. Го препрочитав постот два-три пати.
    Многу ми е жал за се што поминуваш.
    Се ќе излезе добро на крај, само трпение и сила да ти даде Господ.
    Ахх близанчиња мила :( можела си и сепса да добиеш да почекаше уште малку или сум грешка?

Не е ни битно, само да бидете добро и здрави сите :hug:

На tessie, Esmeralda-MD, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Битер, фалеше твоево ,,ола лејдис и џенталмен,,.

Страшно што се си претрпела. Гневот ти е потполно оправдан ( јас го изгубив таткото кога бев дете ), така да разбирам како е кога немаш верба и во Бога.
    Бог дава товар колку што мисли дека можеш да носиш, нели обично така викаат луѓево. Ама во товјов случај претерал.
    Нека помине со лесно, бидете дома живи и здрави.

На Esmeralda-MD, Petar80, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    @bittersweet Аууууу не ми се верува! Само со помин нека е!

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.670
    @bittersweet и јас ти го препрочитував повеќе пати постот додека не сватам дека не сум грешно прочитала. Држи се и оправај се колку што можеш повеќе, и на мене не ми се верува што се судбини не изнамачија .. од маки никогаш крај една ќе решиш друга излегува. Многу ми е жал, чувајте се сите и бидете храбри.
    :hug:

На Esmeralda-MD, Petar80, ozbilnazena и 4 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.246
    Допаѓања:
    277.547
    Леле @bittersweet мила навистина се запрепастив за се Ајде ова последен малер нека биде и отсега само за убавини да пишуваш.
    Јас денес до касно заглавив на работа тек пред малку прокаснавме што најдов и веднаш се паркирав в кревет.Ве читам бааѓи денеска активни.
    @galapce мој совет ти е редовно веднаш штом ја прими вакцината или можеш дури и пред да ја стават кога излагате од дома да му даваш превентивно лек против температура За постарата ќерка така ме советуваа и така правев дури тогаш и фенобарбитон ни велеа да дадеме ако крева температура
    Околу постењето јас го постам велигденскиот пост а преку година само поголемите празници

На Esmeralda-MD, Petar80, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.324
    Битерче навистина ми е жал,
    премногу си се напатила.Не можам да помогнам никако само можам да ти испратам мисли за брзо оздравување.
    Некако се наредиле коцките без врска си мислам тоа што си ја удрила главата помогнало навреме да ти извршат киретажа инаку скраја да е што можело да се случи.
    Мислам дека ти треба помош дома да закрепнеш.Не одбивај и размисли добро на тие деца им треба здрава мајка.Не знам на кој начин ќе го направиш тоа ти најдобро знаеш.
    Ми се наежи кожава да знаеш.Побрзо да оздравиш.

На tessie, Annath, Umbrella22 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.