1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Леле луѓе фала ви.
    Жими се ќе и акнам цена па и сестра да ми е нека се лути колку сака. Ова е претеризам. Маж ми работи ко црнец на брод за да отпочнеме нешто од есенва, а она си ја лади по цел ден и ми шета по нерви. И осет нема. Бебето сама го чувам дома, она си се тапнува и ако треба денес 10 саати да и ги праам ќе чека, пошо бебе има потреби, мочало, какало, јадење, играње и тн. И док не заспие она чека. Значи вријам буквално. :devil: :@

На Ane-Goki1, Skorpija25, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Океј, сакаш да ми кажеш дека јас не сум била жртва на дискриминација, оговарање, морализирање? Да, има врска, како деца ќе раѓам, опасно било, знаеш?
    Секое морализирање е мешање во туѓ живот.

Ако некој реши да те силува, ќе те силува и да си со вреќа од компири на глава.

На Lianna Anna, Rebecca_R и Lejla8 им се допаѓа ова.
  3. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Леле @CameliaMiller аман!
    Ок, разбравме дека си модерна и еманципирана, дека не сакаш да ти лепат етикети, дека се што постои на планетава Земја го оправдуваш. Навистина во секој пост, во секоја тема верглаш едно те исто.

Каде залепив етиккети во мојот пост кажи ми?
    Тоа ли дека жените сами направивме да бидеме третирани како сексуален објект?
    Тоа е факт! Отиди во Србија пример и види што се пропагира таму. Блуд по телевизии, по медиуми застапени само жени со дискутабилен морал.
    Да не збориме и за овде по дискотеките, по социјалните мрежи што се се пропагира.
    Нормално ли е? Не е! Да замижиме ли на овие појави само за да сме модерни не ми е јасно?
    Најголем аргумент во врска со тебе ми е што џабе збориш едно исто кога не го правиш тоа. Значи сепак во себе не се сложуваш и си свесна дека не е во ред. Сепак би те заболело туѓото етикетирање и осудување колку и да го тврдиш спротивното. Во спротивно ај на кафе. Јас облечена по мој вкус ти со голи цицки. Штом не ти е проблем, не се вади дека од други причини не би го направила тоа.
    Толку.

На m.i.g, Rebecca_R, Sky-butterfly и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Дететo ли дa гo кoристaм зa дa уривaм стеги вo oпштествoтo? Акo сум тoлку хрaбрa и сaкaм прoмени, првa ќе се oблечaм вo пaртaлчињa слични нa дoлнa oблекa и ќе шетaм сaмoуверенo дoдекa тие зaкoрaвените не се нaучaт декa нивнoтo пoминaлo и други времињa се.

На Skorpija25, mareane, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Верглам дека секој треба да прави што му душа сака?
    Сѐ додека не повредува некого.

Не треба да правам нешто за да знам дека слободата е најважна од сѐ.

На Lejla8 и zoran43m.k им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Камелија, прави што ти душа сака утре со твоите деца. И шетај гола, патем,сто пати ти реков и не го правиш.
    Ама моето мислење за темавав не ќе го смениш, сакаш до утре сабајле труби. :) Син ми, ако се соблече на кошарка не ќе е исто како ќерка ми кога ќе се соблече на кошарка. :) И не, не се двојни аршини. It's very simple, стварно не е пријатно да рипаш со цицињата без градник. Не ради мене, ваљда ради себе треба да ти е. Мене бар ми е непријатно да трчам со цицињата така. Ама, исто ќе биде непријатно кога син ми ќе се соблече пред некоја госпожа/госпоѓичка, само за да покаже која развиотина е. Ама, се прашувам, кога ќерка ми ќе биде силувана од господинот, дали ќе се осеќа исто како син ми кога ќе биде силуван од госпоѓата? Не знам.

На Skorpija25, green.eyes, Sesil и 3 други им се допаѓа ова.
  7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Па ајде отвори тема за тоа како ги доживуваме лицата со анксиозност, и ќе видиш дека нема да има никакво морализирање. Ти гарантирам. Ќе видиш дека муабетот ќе нема врска со овој овде.

Не обидувај се да претставиш дека сите што се против голотија и сексуализирање на женското тело се некакви заостанати луѓе што оговараат и осудуваат се’ и сешто.

На Lejla8, Viktorijaaa5, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.855
    Допаѓања:
    99.520
    Дојде Сребрената од нигде-никаде, ве ѕифна, сега очи вадење, а она грицка нокти нетрпеливо некаде под дебела сенка во исчекување на кулминацијата:D.

На Ane-Goki1, Skorpija25, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.923
    Допаѓања:
    163.912
    Се сатанизирааа морал и морализирање за да проаѓаат се нешто работи и забегавме во ненормалности.
    Па и ги измешаа со причинг и стигми, тамам за мерак.

Само на спиење ме тера...
    Една машина не можам да пуштам. Мачкиве како стадо се кога ќе се разиграат, звучно трчаат у пм.
    Мајка ми направила некој домашен пијалок Амаро, врска немам што е, ќе донела, безакохолен само. Ме отече више.
    Па дур бебе спие спиеш, одмараш, работиш ти, кој и е проблемот со себичноста?!
    Ај еднаш за севте и мерак ама цело време?! Она нема осет, не ти.
    Отерај таму и ај чао.

Сакам пак да е претопло. ЗабегаФ...

На Lejla8, LivingGlam, sanjaeva и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Па тоа де жабо, тоа е моментот, жените го прифаќаат тоа како нешто нормално, дека мора така да се облекуваат за да изгледаат убаво, секси, привлечно за око.
    Затоа што цивилизацијата го наметна тоа, ете затоа. Јас си кажав дека мои деца нема така да се шетаат, поради извитоперениот ум на општеството.

Ама да се каже дека имало силувачи поради тоа што девојките се облекуваат како што се облекуваат (т.е дека сами си го бараат) ми е нонсенс :x

Не можам да ви го пратам текот на дискусијата, многу сте ми брзи :D

На Ane-Goki1, green.eyes, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  11. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Не ми е јасно , дали навистина многумина овде не ја знаат разликата од тоа , да правиш нешто , или да не го осудуваш нештото , значи колку што разбрав , некоја овде зборува за неосудување , а и се наметнува дека ако не осудува , тогаш МОРА , да го прави тоа што не го осудува.
    Па мислам дека некои малку намерно или ненамерно го изместуваат муабетот.
    П.С.
    Признавам ,сум бил сељак и сум „зјапал“ , на 12 , 13 и 14 години , исто толкави девојчиња , и не сум мислел дека се ороспии , подоцна откако наполнив 16 , поинаку го перцепирам светот , ама си има време за се“.

На Sesil и Lejla8 им се допаѓа ова.
  12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Тогаш која ти е поентата?
    Еве некој сака да се облекува нормално, и децата да не им шетаат со гол газ.
    И тоа е слобода нели?

Не е баш така за се во животот Камелија.
    Да, битна е слободата, светот би бил поубаво место да нема осудувања и етикетирања. Ама исто така овде, и на секоја една точка во светот постојат морални норми и правила.
    Може за мене е слобода да сум мажена и да водам љубов паралелно со уште тројца? Ама морално ли е, правилно ли е?

Не можеш во име на слободата да оправдуваш баш се. Нема логика нема ни покритие.

На Chantal, Ana Marija 1, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Ок, не можам да се расправам повеќе, кога нема нзс.
    Јас и понатаму сметам дека секој има право како сака да живее.

Свесна сум Жабо дека не живееме во идеален свет, јас тој свет сакам да се промени.

И тоа е тоа. Можеби идеализирам и сонувам, ама навистина сонувам слободен свет, ослободен од сите морални стеги.

Мања, ако партнерот твој се согласи на полигамен живот, зошто да не? Ако тоа те прави среќна, зошто да не?

Не разбираш, викам јас. И со бурка да шеташ и по гаќи, јас ќе те поддржам, ако тоа е твој, а не наметнат избор.

На Rebecca_R и Lejla8 им се допаѓа ова.
  14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Баш сите? Внимавај што посакуваш :wasntme:

На Lejla8 и JuLleE им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Здраво :hai:
    Ми доцни еден ден драгафеминадалисумтрудна :drunk: Трудна не сум, ама нервозна многу :| Се осеќам онака некако опуштено и наеднаш од нигде никаде кога ќе му свикам на некој :( знакче треба да си залепам на чело.
    Во дискусијава не ви се мешам, ме мрзи. А и не сум доволно објективна во моментот да дадам мислење, мислам дека чисто ради кавга ќе ги смешам брзините :D
    Треба да ве частам...ај утре (waiting)
    ништо не кажав, ај чао :tmi:

На Ane-Goki1, Skorpija25, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Па не знам да некој напиша дека ради што така се облекуваат има силувачи. Силувачите се тука, си постојат. Не знам дали имало време кога тие не постоеле. :) Ене, пред некое време имаше статија за најтешката суша што зафатила не знам кој регион на Африка ли беше и најголемиот проблем освен гладот бил.. погоди што? Се зголемил бројот на силувани жени. Војна пукне и што се дешава? :)
    Твое како родител е да го заштитиш детето од овие. Впрочем, и себе да се заштитиш од нив. И ова со „заштитиш“, не се однесува само на женските деца. Истото се однесува и на машките деца. Оти силувачите не се сконцентрирани само на женски деца, девојки, жени. И силувачите не се само мажи.

На green.eyes, Lejla8, EuHenIa и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Едвaј ве дoчитaв. :sweat:
    Крaтки шoрцеви сo кoи и се гледa гaзoт и цицки нa мегдaн нa девoјчињa стрoгo НЕ. Истo и кaј девoјки. Oкеј е мaлку дa имa декoлте и дa е стегнaтa, aмa сaмo брaдaвиците aкo и се пoкриени тoa ми е веќе ту мaч.
    Пo дoмa сум oблечен, не се шетaм гoл сaмo пo шoрцеви. Тaткo ми и брaт ми дa. Тaкa и испaѓaaт у двoр. Јaс не мoжaм, не ми е пријaтнo тaкa.
    Пo дoмa шетaм пo бoксерки aкo имa пoтребa пред сите и ич не ми е гaјле кoј ме гледa. Мaјкa ми истo се пресoблaкa пред нaс, нoрмaлнo свртенa сo грб. Нa нaс тoa ни е нoрмaлнo.
    Не ми е јaснo зaштo ќерките се срaмaт oд свoите тaткoвци aкo ги видaт пo гaќички и прслук пo дoмa, a нa плaжa е вo ред. Лoгикa? :^)

На Dadusicka, Sesil, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Напиша некој, шетале така девојчиња, па после имало манијаци, силувачи... нив отсекогаш ќе ги има, тоа е факт. И во бурки да се шетаме, пак ќе ги има, секогаш и секаде, ама за такви луѓе кои имаат психички проблеми и повредуваат други за лично задоволство си има соодветни институции.

На Ane-Goki1, Skorpija25, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Sinko...ti li si?

На Skorpija25, green.eyes, fila и 10 други им се допаѓа ова.
  20. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    5.830
    Јас до 15, уште позаостаната, ха ха.

На Skorpija25, LadyC и Lejla8 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.