Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    :D
    Мозок да билдаат не ќе беше лошо.
    На пр. голи нека читаат книга.

На Lejla8, Sesil и Petar80 им се допаѓа ова.
  2. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Нечив билдаат верувај и зависно кој со која глава размислува нели
    на пример и да чита гол книга на тераса повторно би го зирнала признај хаха

На Bozica1980, Lejla8, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Стоејќи не се чита :D
    Така да не би.
    Освен ако не држи јавен говор.

На Annath, Bozica1980, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.856
    Допаѓања:
    101.647
    Јaс не знaм штo им/ми е денес и нa луѓевo и нa мене.
    Преескa oд рaбoтa дa пaзaриме нештo сo мм се рaзделивме ,јaс вo прoдaвницa тoј нa пaзaр дa не губиме време.Влегувaм вo кoлa дa гo пречекaм мм,зaштo испaзaрив пoрaнo,пoзaди мене двaјцa мaјмуни т.е.еден oд нив тoлку гaднo ме oпцу ,ми се стемни пред oчиве.Кoгa му излегoв ќе гo фaтев зa гушa.Мaјкa шaјкa мaл пoлoв oргaн,мa се му сoбрaв нa куп.
    Сигурнo си пoмислил чукнaтa сум aмa зaштo ме oпцу oд ништo непредизвикaн...идиoт,кoњ вaтрoгaсен...
    Ете ми oлесни a ич не се сaкaм кoгa тaкa експлoдирaм....

На Skorpija25, Ane-Goki1, JuLleE и 20 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Јас да ви се пофалам дека ми успеа готвењето.:party:

На Skorpija25, green.eyes, LadyC и 9 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Епа или ќе живееш за да се вклопиш, макар и да не се чувствуваш убаво во своја кожа, или ќе ризикуваш и ќе живееш како што тебе ти одговара.

Пред 50 години тоа што вие денес го сметате за нормално, морално исправно, било сметано за неморално, срамно.

Времињата се менуваат, на начин кој мене лично ми се допаѓа, се' помалку се врши притисок врз жените како треба да изгледаат и да се однесуваат за да бидат "подобни".

Секогаш тие што отскокнувале од толпата биле на тапет, но секогаш токму тие го придвижувале светот напред.

Ако кажеме дека треба да се вклопиме во толпата, за секој случај, лоша порака праќаме на вистински угнетените.

@Lilit Шиндре е идиот.
    Може некоја од 13 години да сака да се секса со некој од 40. Зошто да не може да сака?
    Обврската на тој од 40 останува да ја одбие. Негова е одговорноста како возрасен.

Морал е морал, ама не е природен закон. Се менува. Среќа, во либерален правец.
    Како што веќе кажав, да, општеството не ни е зрело ни по свој избор самохрани мајки да бидеме, а не за нешто друго.
    Тоа никако не значи дека и во иднина ќе биде така, ниту дека треба да копнееме по минатото.

Последна измена: 21 јули 2017
    На bittersweet, mareane, MacenceEna и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.262
    тие што се истакнувале, не тие што штрчеле ... светот не се придвижува со гол гз и ајде различни сме од другите :D

На Ane-Goki1, green.eyes, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Ок, ја сфати поентата.
    Пред 100 години голо колено било страшно :)

На Lejla8 и Petar80 им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Овој месец земав поголема плата и останав без пари од вчера ама родендени лево десно и отидоа.
    И прееска кај моите бев и таму баба ми ми вади 1000 баба еве што сум ти ветила да си купиш даска за пеглање си ја изнагушкав и си викам во себе фала ти бабо ама сега не мие до даска:D
    Ќе си купам кога ќе земам плата8)

На Skorpija25, Ane-Goki1, green.eyes и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.924
    Допаѓања:
    163.930
    Камелија ги мешаш работите.
    Ти се фаќаш за закоравени стигми.
    Сите се трудат да ти воочат нешто друго.
    Ако се фаќаме за минатото, во минатото проституцијата била почеста и полиберална од денес.
    И сега?!
    Во минатото оргиите не биле табу тема, а денес се. И сега?!
    На Балканот тук и таму, ама низ светот охо хо. Ама ова што тука го збориме сега не е само тема на муабет на балканов туку низ цел свет се дискутабилни новиве трендови, среќа со интернетов се можеме да прочитаме.
    Не е минатото така закоравено колку што ние мислиме, ама облеката од секогаш испраќала порака и или открива нешто на нас или задскрива ако не ни се допаѓа.
    Модата и модната индустрија читај парите многу повеќе го вртат светот, отколку што општеството сака и прифаќа. Куси в гз панталони се само производ на моментална мода и истакнување на сексапил, се ова лансирано од Кајли Џенер и слични ми ти.
    Ако е све само така онда и долниот веш нема да се продава особено оној сексито специјален за мафе оти нели сеедно е.
    Колку сакаш врти ги работите не е ваш така како што ти викаш.
    Не носиме бурки и хиџапи зошто сме свесни и знаеме до каде. Малку е глупо од друга страна да очекуваме дека ќе сме над луѓе и ќе се оплодуваме путем опрашување или преку медитација, ипак биолошки ни е предодредено јбг да имаме нагон со цел да се расплодиме.
    Од све ова, никој не сексуализира деца и не сме сите Шидре (види колку контраверзии има), децата само имитираат без да ја разберат подлабоката порака на модата од една страна, а од друга површната свесност за нештото ради разработените хормони без да ги знаат последиците и одговорноста од тоа. Дали ти мислиш дека дете во пубертет знае што реално сака со чест на исклучоци?
    И тоа како што сакам ќе живеам освен ако не си новиот Тесла или Ајнштајн или било каков револуционер на своето време, туку гологузица и не е бог знае што за живеачка.

На JuLleE, Sky-butterfly, referentka и 7 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Мислам дека дете во пубертет не знае што сака.
    Ама мислам и дека родителите треба да му помогнат да се пронајде себе, а не да го форсираат да стане тоа што тие сакаат да стане.

Мене не ми пречи ниту една облека на светов. Не постои таква.
    Но дека светот "оглупавува" во тоа има вистина.

И секако, гологузица и револуционерниот ум не се исклучуваат едно со друго.

Проблем е кога гологузицата се смета за квалитет на кој треба да се воодушевиме, а не како газ облечен во проклети шорцеви.
    Или како мерило за акл.

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.924
    Допаѓања:
    163.930
    Пронајден човек не прави такви работи.
    До патот на пронаоѓање на себе си се приплакува крв и се повраќа мајчино млеко, тешко дека ќе ти дојде гол гз да носиш и дека тоа е баш највисоката форма на задоволство од себе си и врв на желбите на постоењето и среќата.

А денешниве родители сами себе не се пронашле, живеат за други, не па да упатат дете дека не е тоа ок за да се вреднуваат себе си туку се многу повеќе.

На JuLleE, mareane, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Е океј де, ни мене не ми е.
    Но јас не очекувам луѓето да живеат по мои убедувања или да ги исполнува тоа што мене ме исполнува.

Од се' што може човек да згреши, ултимејт грешка е да живее за други луѓе.
    Барем во мои очи.

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.924
    Допаѓања:
    163.930
    Не се работи за мои и твои убедувања како индивидуи, до таму до кај што ја затеравте темава е многу над поединецот.

Ако зборам за себе, не дозволувам секој некој да ме завлекува во својот начин со гол гз и при тоа да се сервира ко супериорен. Гз иаме сите, ама она другото е дискутабилно, а би требало да сме многу повеќе од само тоа.

На simonka93, Lejla8, Sesil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Тука апсолутно ќе се согласам.
    Слепо следење на што било не е океј, тука спаѓаат и моменталните трендови.
    Супериорност не се покажува со изглед, со облека, со шминка.

Ако некој мисли дека е супериорен поради гол гз или златен крст, сеедно, во заблуда е.

Преголемо значење се дава на облека.

На simonka93 и Lejla8 им се допаѓа ова.
  16. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Aј ке звучам како заостаната со застарени сваќања,а себеси не се сметам за таква.Ниту пак сакам етикети некому да лепам.Но нели е подобро за една жена да се истакне со својот интелект,со култура,образование.Барем денес децава-патем за мене се деца,имаат можност за учење,напредок,е зошто тогаш да не се истакнуваат со тоа,туку баш со гол газ.Една жена која е самосвесна,интелигентна,научила дека во себе има сила да покаже дека знае и умее,а не само разголено тело.Познавам еден куп школски девојки на син ми,кои верувајте имаат напредни идеи,кои ршум прават во светот на науката,патем се прекрасни,како лиени,е баш тие никогаш ама баш никогаш не сум ги видела вулгарно,провокативно или како сакате речете облечени.Да имаат модерни типски скоцкани коси,и сл,но убаво ја знаат границата помегу вулгарното и убавото за око.И на крај воопшто не стануваше збор,за тоа дека сме стигматизирале самохрани мајки,напротив,секогаш сме велеле дека подобро една жена да биде сама,отколку малтретирана-без разлика физички или психички.Тоа молам да не се меша,иако сме постари некои од нас итекако сме напредни во некои работи,па и во размислувањето за женска еманципација.

Последна измена: 21 јули 2017
    На Skorpija25, Ane-Goki1, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.628
    Допаѓања:
    178.037
    Добар ден
    Се прибрав од работа и од навика прво фемина отварам :)

Од денешниве муабети прочитав само три постови.
    @Silver.E кажа дека е незгодно млади девојчиња да се шетаат со гол газ.
    @Bozica1980 кажа дека тоа е невкусно, а @CameliaMiller ги прати сите мажи во институции.
    Полека малку со дијагнозите.
    Наредните постови ги прелетав, некој збор прочитав, а повеќето не. Мислам дека имаше пишано тие што се убави може да се шетаат голи а тие што се грди да бидат облечени/покриени. А кој може да каже кој е грд а кој е убав? Јас сум си убав бе, гол ќе се шетам!

На Dadusicka, Ane-Goki1, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, арни? Јас банана, кафе, чистење, пак кафе, пак чистење, во меѓувреме ве читнав. Напорни сте, сериозно ви кажувам.

Камелија се обидува да ви каже едно, вие сте се фатиле за сосема друга тема. Не сте на иста бранова должина. Разбирам и вие кон што целите, ама се согласувам со Камелија.

Аха да, убаво ме потсети, @CameliaMiller , пред некое време во една дискусија, добар дел од вас рековте дека сум површна бидејќи ги судам луѓето според облеката, а сега...? Тоа многу кажува за вас, не знам дали сте свесни?!

Речиси секоја дискусија на форумов совршено го доловува менталитетот на овој народ. Што да кажам, двојни аршини по речиси секое прашање.

Грешка си, штом ќерката има сенс за голотија и не сака да излезе со гол газ пред народ а синко го мафта таквото пред сите. Сама размисли зошто баш девојчето твое така гледа на голотијата а машкото поинаку. Самите тие не го сконтале тоа, дали ти, маж ти, околината, некој влијаел на нив. Децата додека се мали и млади ги градат своите размислувања и се однесуваат според она што возрасните им го посочиле.

Апсолутно се служувам.

Твоја грешка е ова. И сестра да ти е, материјалите со кои работиш чинат, дали малку или многу, ич не е битно, треба да ти дадат некој денар. Ајде за рака не им земаш, ама за материјал мора да дадат пари. Едно е ти да имаш многу пари па тоа да не ти претставува некој проблем, но во државава таква е ситуацијата да, нема простор за такви "услуги". Пресечи на време, мора да бидеш дрска и отсечна за да луѓето разберат дека трудот чини пари.

На LadyC, CameliaMiller, simonka93 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Еве уште еден пример за тоа колку не сакам некому да се лепат етикети,но колку некои жени држат до себе.Професорка на синко-шпањолка,како сирена на свои 50год.Истакнат научник,магистратури, докторати позади себе.Е таа истата вози Харли мотор,тетоважи преку цел грб и рака,но секогаш во убава нормална фармерка и типски блузи,кои иако на прерамки не откриваат се на тацна.Тело гром,незнам кој не би се завртел по неа,но не поради голотија,туку едноставно по тоа што таа жена зрачи самата од себе,со убавина и интелигенција која остава без здив само уста штом отвори.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    2017-07-21-18-18-31.png
    Вo тoп три сум.
    giphy.gif

На Dadusicka, Viktorijaaa5, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.