Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Ист случај имам со братучетка ми. Она викаше нема шанси да се мажам, да го перам и да го пеглам. И ене ја веќе три години е во брак и има две деца, едно по друго.

Lejla8, green.eyes, eli25 and 9 others like this.
  2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

не го реков тоа во тој смисол туку баш обратно, дека без разлка колкава кариера да имаш семејство сепак ти е потребно

Lejla8, elimkd, mareane and 3 others like this.
  3. manja666

manja666 Популарен член

@simonka93 Зошто мислиш дека не била искрена?
    Може навистина го мисли тоа.
    Може делува ко кариеристка, а нема створено семејство од X причини.

Lejla8, Someday, mareane and 4 others like this.
  4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Затоа што знам колку е амбициозна и сме биле блиски да сподели што размислува околу текот на животот,бракот и кариерата... И не сметам дека на наши години мора да има формирано семејство, пошо имаме само 24 год...

Lejla8, green.eyes, Petar80 and 6 others like this.
  5. manja666

manja666 Популарен член

Може го кажала од култура, за да се надоврзе на тоа.
    Навистина сте млади, можеби сега не и е приоритет семејство ама смета дека дете е нешто најубаво што може некому да му се случи.
    Не знам, нагаѓам само, ама не гледам ништо лицемерно ни страшно во нејзиниот коментар.

Lejla8, eli25, Someday and 9 others like this.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Сакам да знам како тоа се договоривте? Нормално ако сакаш да споделиш Монке :)

Инаку ме нанервиравте и морав на море да заминам да се смирам :devil:

Се зезам, не знам зошто некој би се нервирал и потресувал околу дискусија, како што рече @LivingGlam . Нормално е да се дискутира, не може сите исто да размислуваме и да се тапшаме постојано.

На темиве, секси веш немам, со дм не се изненадуваме, досадни сме, тоа е.8)

Lejla8, green.eyes, elimkd and 10 others like this.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Да ама некој имаат што ете не се пронаоѓаат себе си во брак или во улогата на родител, не значи дека бркаат кариери, тоа ми беше зборот.

Во контекст на муабетот, постот на Симонка, не мислам дека била не искрена.

Имам пишувано во темата што е за кариери нешто, никогаш не сум се чувствувала над некоја друга затоа што имам деца, демек ќе има кој да ми подаде чаша вода на старост а на другарка ми која нема деца кариерата ќе ја гушка, демек никогаш нема да и и има смисол животот како мојот што има.|((facepalm)
    Нејзин избор е да нема деца, не значи дека е помалку вредна од мене, мојот живот и пред децата имал смисол, сега само малку поинаков има, нејзиниот си има доволно смисол за неа а тоа е најбитно, да си среќна/ен со сопствениот избор, во сопствената кожа.:):)

PUPICA, Peco, Skorpija25 and 12 others like this.
  8. Sesil

Како беше она ,,цело е кога се има се,, - така некако. Лично за мене зборам не сакам само да седам дома да готвам и деца да чувам ама не сакам ни само да работа, да се надоградувам, да шетам и на стари години да нема ни кој да ме посети во старачки дом. Значи сакам и брак и деца и кариера и ред други работи.
    Не сакам да си дојдам дома од работа и едино што ќе ме пречека да е ладна и темна куќа.
    Сакам на одмор да отидам со дете и да трчам цел ден по него на плажа.
    Сакам да готвам за семејство а не да забркам нешто на брзинка само за мене.
    итн итн

Туку ако некој вика дека нешто не сака, не може да смисли, ни на крај памет не му иде, не мора да е точно. Баш напротив можда е нешто шо му фалело цел живот... мое мислење.

Peco, Skorpija25, Rebecca_R and 16 others like this.
  9. CameliaMiller

А можеби и сака, ама смета дека не е кадарен?

Не е исто сакам и можам.
    Јас кога ќе замислам, сакам три деца, со караван и приколка да одам на одмор. Сакам да бидам stay at home mom и да се грижам за децата, плишковците и козлето.

Ама дали можам?
    Секое дете заслужува добар родител, а јас нема да можам да си простам да родам дете а да не можам да го исчувам и емотивно и финансиски добро.

Во моментов повеќе од 1 саат не можам со дете да седам, а цел живот?

Не треба да се раѓа по секоја цена.

Rebecca_R, Lejla8, Mr. Right and 12 others like this.
  10. Sesil

Секако дека не, крајно себично е да родиш дете ако не си спремен да се бориш да му обезбедиш се што му треба и ако не си психички спремен да се грижиш за него. Нормално може да се деси непредвидена ситуација, но тоа е исклучок, не правило.

И не викам дека нешто мора, и дека сите треба така. За мене си зборам што сакам.

Skorpija25, Lejla8, Mr. Right and 7 others like this.
  11. CameliaMiller

Тоа е друг муабет, може ќе умрам на пораѓај, ама тоа е друго.
    Пофер е некој искрен да биде пред себе, него ај напрај си деца, ќе пораснат.

Тие што не ги исполнува семејство подобро е да не го ствараат, бидејќи само страдање ќе приредат за децата.

Lejla8, Mr. Right, Someday and 5 others like this.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Кариера или деца. Се може и двете зависи што сака лицето. Не значи ако не сака деца е кариерист или обратно. Не секој се гледа во улогата на родител.

Туку сериозно помислувам дека имам анексиозни напади.
    Почна да ме тресе, кога голтам ме боли грло, ме вртат зглобови, па ваљда сум фатила вирус или денес цел ден шетавме, па преморена, па топло. Ме заболе и желудник. Како будала пиев пред да легнам магнезиум, после бедоксин, па парацитамол и на крај ранитал. Страв ми е од болка, од лошење. Одма црно сценарио и паника, па и сите спијат. Минатиот петок исто.
    Ќе се проверам со крвна слика, ама моево веќе наликува на анексиозна состојба. Старв бе, од се и сешто.

13. simonka93

simonka93 Форумски идол

Делумно ќе се согласам со тебе...

Кадарноста доаѓа сама по себе...Еве го до мене, го гледам, се мислам и се плашам каков ќе го направам во иднина...Од кај ми е оваа сила и храброст ни сама не знам... Допрва ме чекаат предизвици, знам што сакам во животот и се стремам кон тоа, ама пак се плашам какви личности ќе создадам од нив...
    Муабетот ми е кадарна нема никогаш да се осеќам, но ќе го дадам максимумот од себе да бидам најдобра за себе и за нив

14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Добро утро :sun:
    Ич не ми е проблем во сабота да станам пред 7 и тоа онака фино без аларм и клик на одложи :envy:

PUPICA, CameliaMiller, Peco and 21 others like this.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Умни сте биле синоќа. Се напраив прасе јадејќи дур ве читав а на ѕверот му солев памет не се јаде со таблет. Тоа е тоа, двојни стандарди |(
    Јас немав грам мајчинска емоција пред да се роди ќерка ми, дури не знаев што да правам во друштво на деца. Сега сакам 3 :$

Ај добро утро, да ја покренам војскава убав е денов :sun:

16. mareane

mareane Форумски идол

Ај добро утро !
    Тешки теми вртите деновиве/
    Арно рече Сесил „дека цело е кога има се“ И мое мислење е дека најубаво е кога си остварен и на двете полиња,што не значи дека ако на некое од тие полиња,не си остварен дека си несреќен.Или често знеме да си се преправаме пред се пред себеси,дека тоа кое го немаме всушност е наш избор,не ни фали...А реалноста кога би биле поискрени е друга...
    Имав професор на фак.Возрасен човек,неженет,без семејство...Еден од ретките кои признаваа дека му фали семејство.Кога ќе видеше бремена колешка и посветуваше поголемо внимание,се радуваше на нејзината среќа...Стално не советуваше кариерата да не ја ставаме пред љубовта,семејството...
    А за тоа дали не бива за родители никогаш нема да си начисто.Ќе ги родиш, раснеш,жртвуваш и ќе имаш моменти кога ќе се прашауваш:Каде згрешив,што да направам...Од исти родители излегуваат сосема различно воспитани деца,различно (не)успешни...

azelea, Peco, Skorpija25 and 24 others like this.
  17. Petra777

Petra777 Популарен член

:hai:
    Ај не кукам дека сум на раб...
    Само ми иде да зспалам се:nod:
    И дома раб ме чека. Се кречи.
    Нема лето за мене годинава.
    Кој е за кафе и друштво нека дојде, таман да ми помогне. :coffee:(wfh)

18. Cka

Cka Форумски идол

Добро утро. Од романтики кога ми рече у 5 сабајле ај спиј јас ќе ја успијам малата у другата соба.

Од секси веш иам гаќи чипкени со врвци ама после пораѓај не се осеќам секси. Телово го осеќам ко инкубатор и храна. Цицки не се веќе поим за секси туку за цици маммааа ај цицииии и цел ден надвор ми се.

Некако ко друга намена да има телово. Забегана сум знам.

Не знам кој ми пиша наназад за доење и алкохол ама ми е језа... иначе фала. :*
    Може ќе се напијам голтка денеска со шопската.

Голи деца се невкусни и тоа зборува за родителот. А поповршно од луѓето ги ценам според облеката нема. Друг кроел шиел а тоа што некока го купила значи само дека го купила. Ништо посебно. Златни униформи. Може така ќе научиме дека убавината мине а површноста останува.

Цицки имам на секои 3 саати.

Сите теми ги опфатив?

azelea, Peco, Skorpija25 and 19 others like this.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Ме фати желба за преуредување дома. Само 2 години живееме во станов, ама јас сум таква парче гардероба што сум го сакала многу , дури го донесам до дома ми станува досадно:( А не пак дома. И еве сега во 9ти месец ми текна дека сакам жолт ѕид во дневна, нови перници на гарнитура, нови прекривки, нова тапета во спална , постелнина итн.... Се тоа купено вчера попладне :) Жени, жени... Ситници нели ама веќе и спремив на сестра ми листа од Икеа согласно новите бои во домот( жолта и зелена:D).

20. Cka

Cka Форумски идол

Вгездување мама. Брзо ќе дојде бебе. Сите мајки потсвесно дома средуваат пред пораѓај.

Thread Status:
Not open for further replies.