Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се разбудив со мисла да го извадам јорганот за да се умотам и покријам преку глава и да липам, да се самосожалувам. Еден ден си ветре и пеперутка, следен си гомце.
    Да пријавам, болежливо и отечено непце... растечен нос, кивавица и тешка глава.
    Се дур е вака, океј е. Кога ќе сум нон-стоп ап, или нон-стоп даун.. тогаш ќе посетам поозбилен психијатар од онаа со: биче све океј и потпис на рецепта... што жива ја нема да прати абер од пациентите. :envy: Матер и. А знаев дека нешто ми фали (да ме инспирира) во последно време.:envy:

Annath, azelea, Peco and 13 others like this.
  2. Rubiii

Rubiii Популарен член

Дали сте чуле да постои Манастир за среќа? Одиш да се помолиш за среќа и здравје...
    Од внатре чувствуваш потреба да отидеш, да се помолиш...
    Верувате во ефектот од после?
    Синојќа си реков ќе прашам на форум може има некој поупатен.

Skorpija25, eli25, Lejla8 and 3 others like this.
  3. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски:sun:

Од мене денес софра,да се почастите,бидејќи сум среќна,имам убава причина и сакам со сите вас да споделам.:inlove:

710A5EC6-D4EF-4500-86A2-DA6AC2A8AEE5-620-000001DFF421FB54.jpeg D931EF90-C977-4090-B5DB-2B36B0D20125-620-000001E005024F57.jpeg 846CE494-27BE-41DF-8E2E-9650057858BB-620-000001E0445C2F17.jpeg 1D9ECF50-CDCD-4138-9A76-14153D8012C7-620-000001DF3D2F4F8C.png A886BC06-C208-4336-AD8B-A447905FB9D1-620-000001DF86B691DA.png ED740D35-8373-4AFF-A217-D4AA00A3A72A-620-000001DFA740F222.jpeg

4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Чул те Господ и нека се враќа само со убавини на секој од вас.

Поздрав женски.

Espadrila, Annath, Petar80 and 11 others like this.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Честитки @ph.orhideja ,само за убаво нека е.:f::inlove:

Petar80, Dadusicka, Lejla8 and 3 others like this.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Amin.

Petar80, mareane, Lejla8 and 2 others like this.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

@ph.orhideja
    Оваа среќа да ти трае многу долго:)

Petar80, stetoskop, Dadusicka and 2 others like this.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

:hai:

Внука ми е пак на чување кај нас. Вчера ми ги спои жичките, а пред малку ја плеснав по газ и право во кревет отиде. Еве ја спие. Мислев да ја носиме до парк после, ама дома ќе си седи. Под казна!

@stetoskop нели еднаш пишуваше на кирилица? Зашто престана? :wasntme:
    @ph.orhideja со среќа нека е што и да е. :)

Annath, azelea, Petar80 and 2 others like this.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Добар ден и од мене

Цела вечер лошо спиев ,малиот кашла,се корне, па цела вечер го вардев да не се отсокрие да донастине...Почнав и јас да кашлам и сега во дует сме :drunk:
    Денес сме сами, па обврските ми останаа за попладне или утре

@ph.orhideja што и да е убавото, долго нека трае :)

Имајте убав ден :D

bittersweet, Annath, azelea and 15 others like this.
  11. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Молитвата придонесува за среќа , всушност е доволна , ама луѓето повеќе сакаат материјални добра со немир и несреќа .
    Знам оти многумина ќе речат дека има многу среќа и во материјалните богатства , ама не го носат мирот
    Знам оти многумина ќе речат дека и тие што се молат , многумина од нив се несреќни...
    Несреќни се само затоа што не се молат искрено или , ако се молат Господ да им се одмазди на непријателите... Нели Господ рекол , со каков суд судиш , со таков ке ти биде судено.
    Многу филозофија има во размислувањата за бог , но кој сака да биде среќен , нека се моли искрено и ќе биде , а можеби нема да има материјално богатство , ама ништо нема да му фали.

Annath, azelea, Petar80 and 6 others like this.
  12. Lejla8

Lejla8 Популарен член

ph.orhideja, Petar80 and Dadusicka like this.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Грло ме боли и желудник. Едвај се движам ама битно дојдов на плажа уште 12 часот и се печам како гуштер. Уште 2 дена за на плажа имам и фаќам боја, а нема врска што едвај седам(facepalm).
    Сега најдов да се разболам. Плус и пмс ме дрма, утре би требало да добијам па да се шлапам уште денес.
    Ме чека пак шопинг денес, волку немам купувано од пред да се омажам. Се задоволувам со матријални работи и пополнувам празнини.
    Сестра мала се мажи. Кога порасна:angel:. Па и девојче носи:inlove:.
    Се дотерав по мерак иако денес го враќав фустанот и зедов сукња со топ]:). Ако имам храброст ќе ставам слика за да бидам компетентна да коментирам:D.
    И синко дотеран и нормално панталоните куси, ама му паѓаат. Сега поголем број како ќе му стојат, па ќе ги изгуби до вратата:@.

@ph.orhideja честитки и само убавини да имаш :l:.

14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Јас фино, појадок, мајка направила кафе, лежевме и правевме муабет. Чистев и сега правам пауза.

@ph.orhideja секогаш да си вака среќна и насмеана. :f:

И јас имам за честење. Ви текнува дека објаснував дека работите на финансиски план одат во нагорна линија? Епа добив меил, дури еден месец порано. :dance: :sun: :party: Е сега следува уште еден договор, ама верувам дека и тоа ќе биде. Сега мирно можам да одам во Охрид со друштвото.

Не сум слушнала за таков манастир конкретно, ама знам дека секој манастир смирува. Тишината, мирот, тревата, ладовината кај мене имаат такво влијание на мене. Јас не одам во манастир да се молам, туку едноставно да прошетам, да се оддалечам од секојдневието, од гужвите, од бучавата.
    Верувам дека некои личности се родени под среќна ѕвеза, ама уште повеќе верувам во напорна работа. Веројатно сеуште не сум се соочила со некој проблем за кој би побарала утеха во молитва, но првенствено сум реална личност, па верувам во труд, работа и правилни одлуки.
    Позитивната мисла е битна, не мора да одиш во манастир и да се молиш. Едноставно треба да веруваш во себе. Не заборавај, што е твое - ќе си дојде.

15. Cka

Cka Форумски идол

Мразам жештини. Алергична сум на сонце и не излегувам ич, само кога морам. Си викам барем рак на кожа нема да добијам. А секако имам неколку бемки кои ми растат, бев на дерматолог, вика океј се. И тоа на места кај што не иде во допир со сонце, освен ако би се сончала на плажа а веќе 13 години не сум се сончала.

И сега сакам до пазар да одам, ама страв од сонце, па со шешир, па го извадив, не гледам убаво од него, па ај со долги блуза тенка, па гужвана, па да ја пеглам и решшив да не одам.

Не знам што искомплицирав волку денеска, обично сум едноставна. Мразам комплицираност, мразам комплицирани луѓе, мразам сама да си икомплицирам нешто.

Не се сеќавам кој имаше речено - до едноставноста се израснува, ама стварно комплицирани луѓе се луѓе кои не знаат што сакаат, а кога не кој не знае што сака ми е најгрдо од се.

И еве денеска јас станав комплицирана. Да одам или утре да одам?

16. Petra777

Petra777 Популарен член

Нема Манастир за среќа. Сите храмови се свети, носат благослов, смирение, здравје, среќа и.т.н колку вербата и молитвата е посилна, толку повеќе го чувствуваш тој благодет. Исто и свети води, икона... Не се само течност и предмет. Доколку осеќаш потреба оди.
    Кога сум вознемирена, па и кога не сум, гледам се почесто да посетам црква/манастир. Убаво ми е на душава. Да не ја полниме темава , има посебна за религија. Прави тоа што срце ти вели. :)

Annath, Lejla8, Mr. Right and 8 others like this.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Cheers убава девојко! Едвај чекам да пиеме кафе. :D
    Луѓе, не се диши, надвор прав ад! :sweat:

Last edited: Jul 22, 2017
    Annath, Lejla8, Mr. Right and 4 others like this.
  18. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Секој од нас во себе го носи "манастирот" за среќа... Тоа од внатре што го чувствуваш... Тоа е тоа...

Annath, Lejla8, Mr. Right and 6 others like this.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Јас на одмор од денес официјално, чистам а заб ме боли. Убаво ми рече докторот за вадење е, а јас не ќе сум го чувала. И еве сега ќе си офкам. Во понеделник уште сабајле ќе му се нацртам во ординација. (hollest)
    Туку како е во Охрид? Мм сака да одиме следната недела, :^) ама јас сум некако за Дојран повеќе:angel: (од дамна не сум била), а се мислам и за Грчка. Ќе видиме што ќе биде.
    ph.orhideja цел живот среќа да те прати.

bittersweet, Annath, Lejla8 and 10 others like this.
  20. elimkd

elimkd Форумски идол

И јас си сум со бемки по телото, лето зима со боди, сонце само на раце и нозе :(;(

Thread Status:
Not open for further replies.