Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Dobro utro dobar den

@LUCERKA duri sega vidov deka i ti ocekuvas bebce.So lesno da si ja pomines bremenosta.Znaci ne se samo Eli i Angel novi idni mamicki na temava.

Jas kolku da ne ostanam nepotpisana.
    Go pritisnav deneska za prv pat kopceto za greenje.Mene dodusa mi e taman.So dusa cekav vakvi denovi,ama radi sinko mora.Pa ke se "falime"nakraj na nareden mesec so smetkite koja do kade e.
    Sonuvam za kuka ne mnogu golema.Dolu dneven prostor i kujna so trepezarija,edna banja.Gore dve spalni sobi,edna za nas edna za decata i uste eden dneven prestoj so wc i kupatilo.Cela kuka so parno i klimatizirana za leto.
    Nadvor ubav prostran dvor,ne nacickan.So lulaska i masicka pod senkaa a naokolu ubava sveza trevicka.Da ima i cvekinja i drvca ama ne natrupano.
    Eh sonista sonista.
    Ponekogas pa i se ostvaruvate.|-)
    Lulaska i za mene ne samo za bebus,da se razbereme.:!: :D
    @toogood predlozi so ne ti dadovme ne ti dadovme,tuku isprati li mazot navamu?Ke nema ksmet da oseti od toploto.

Prijaten den vredni zeni.
    p.c. @bittersweet pisi ni cat pak kako si,koga ke mozes.Dva tri zbora,dva tri zbora,kolku da ni ja zalicis temata.

DVAANGELA, Annath, Petar80 and 14 others like this.
  2. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

@galapce ти благодарам од срце.Јас само Ве поздравувам на оваа тема оти со хормоните мои несакам да Ви досадувам или не дај Боже да ширам негативна енергија(си имам јас таква тема)...

Petar80, Val-Dim, ozbilnazena and 4 others like this.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Nema gajle,ne sme ni nie nisto posalam.Ne sme sekogas vo top raspolozenie.Taka da ne dosagas,ic da ne se "pritisnjavas".

Inace predlog rucek nemam.Denes ne pravam rucek.Do vecer ke sme sami.
    Za dorucek pominav so omelt so sirence,nekoi kolbasi i ajverce.Sekoj den da mu przis jajca,of nema da kaze.Sakam i jas ama ednas dva pati nedelno dovolno e.
    Ako ima kandidatka za na gotovo,rado bi musaka,ama da ima tikvica i modar patlidjan odozgora mesto kompir.I oriz niz vnatre.
    Ne znam vie dali stavate,oti site mi se cudat so jadele musaka kaj mene,no jas stavam po malku za da razbie toa mrsnoto.

Annath, Petar80, danichap and 8 others like this.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И јас ставам Галабо, и ми се чудеа на домаќинлукот тука :lol:

Petar80, ozbilnazena, mareane and 2 others like this.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Јас предлог за ручек да дадам ете заборавив, ќе направам набрзина шпагети со фант сос.
    Се давам во нив, а и доста брзи се.
    Да не се мачам многу, оти вечер сум на свадба. Да ви кажам искрено ич не ми се оди.
    Единствените чевли што ме собираат се високи 8 сантими. :?:
    Да го видиме и тоа чудо. Туку се тешам, ако изиграм едно танго со мм ќе биде супер, да имам успомен од бременоста, да гледа утре ден ќеркава на кого толку лична искочила. :rofl::rofl:(hollest)

Annath, Petar80, danichap and 9 others like this.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ели и јас сум на свадба, може заедно да играме танго маааа.....

Petar80, mareane and Eli23 like this.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Е да не сме на истата свадба бре? Ако сме на истата, ќе знаеш сигурно. Толку сум огромна, што неможе никој да ме утне. :rofl::rofl::rofl:
    Јас во Влае ќе сум во ресторанче.

anel and AngelOfArh like this.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не сме на свадба заедно, туууу....

Eli23 likes this.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Добар ден!
    Сабајле станува мм за работа ,десната страна на лицето ,му отекла.Му реков да не оди на работа,а тој ништо не ми е.Се надевам од работа ќе сврати кај забарката.А многу е плашлив сиромашкиот.
    Се мислев што денес за ручек и доручек,па замесив кифли.Па ај кога е рерната топла и парени колачи.И ми се смачи цело сабајле сум до шпорет.
    Згора на се ,ме касна оса,сега ногава ми е како на бумбар.
    Мајката денес само со отоци се расправам.:D
    Имам за пеглање и за перење на рака,а други чекаат да се пеглаат.
    Времево променливо облачно со повремени сончеви периоди,сигурно ќе врне ме „врти“ ракава.
    Цело сабајле ми се уврте во глава,имајте убав викенд.

10. sesilija

sesilija Популарен член

Добар ден дами, long time no see.
    Денот тмурен, ама ми одговара сосема, уживам во првите есенски денови баш по протокол, со џемперче, убаво кафе, ќебенце и тивка музика.
    Убави се овие моменти на мир.

@galapce ја опиша и мојата dream house само јас ќе се сложам и да нема горе дневна соба.
    Дворчето, лулашката, може и летниковец, милина.
    Само од толку убавини да не нѐ заборави светот дека постоиме, нема да ни се напушта нашето царство:D.

Додека да ги направиме нашите куќи, може да ја посетиме @danichap малку на селска идила, кај неа ова е верувам веќе реализирано, само не знам дали ќе ни даде да уживаме под стреа, или ќе не стави веднаш на arbeit , некои пиперки да печеме во дворот:sweat:.

@bittersweet и јас како другите препрочитав неколку пати.
    Ме потресе, не можам ни да замислам што сѐ си преживеала во тие неколку секунди, меѓутоа немој да ја губиш вербата.
    И покрај сѐ што напиша, што секако не го заслужуваш, сепак излегувањето на твоето детенце без да го видите било твоето спасение. Како велат старите “Секое лошо за добро е“, ете тоа паѓање тебе те спасило од најлошото.
    Ти праќам позитивна енергија, а Бог нека ти дава сила, па уште многу години да те читаме со убави работи овде, ова да биде последната лоша што ќе ја пишеш.
    :hug:

Имајте убаво попладне сите вие кои се врткате низ оваа тема.

Annath, Petar80, danichap and 13 others like this.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Прв пат пишувам тука ама морам @bittersweet да ти посакам побрзо опоравување и физички и психички, нека те излечат малите срциња што ги имаш дома, имајте само убави моменти од сега. :hug:

DVAANGELA, Petar80, danichap and 6 others like this.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

FB_IMG_1443171184647.jpg Пишав тука неколку пати...па ме снема но редовно ве читам и чат пат лајкови ви ставам :D Незнам дали ме примате тука ...трудница во 9 ти од утре ,26 год...некој испит да полагам или ..;) во секој случај супер ми сте ситее срцки :* гушкии до вас :*

Annath, Petar80, galapce and 11 others like this.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Кога сме веќе кај куќите и јас би сакала таква малечка но фунционална.. со некое поткровие под спалните соби и нормално дворче со многу цвеќиња .. средено и скоцкано со некоја мала фонтаничка ..незнам за вас но јас многу сакам цвеќиња.
    Можеби овој сон некогаш и ќе се отствари.. никој незнае што и каде не носи времето низ животот.

Annath, Petar80, galapce and 8 others like this.
  14. mama89

mama89 Истакнат член

a-house-with-a-beautiful-garden.jpg a-house-with-a-beautiful-garden.jpg
    Еее ваквоо куќарчее и дворчее милинаа :) плус дечиња и кутриња да трчкаат а ние со мм да си пиемее кафенце и да уживкаме во глетката :) не сакам ни коли ни фабрики ништоо во близина миниму 20 км :) единствена бучава да биде детскиот жагор,кутрињата и песната на птиците и шумолењето на дрвцата...ахх убаинии :)

DVAANGELA, Annath, Petar80 and 7 others like this.
  15. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Здраво девојчиња.Денес ептен беше работно за мене,едвај мрдам:sweat:.@Bittersweet навистина ми е жал за тоа што ти се случило,се надевам дека веќе си подобро и се ќе се заврши добро да не мора да одиш на операција.Силни сме ние жените.Ти посакувам Се најдобро и побргу да се поправиш.Денес на мени имавме скара,а за утре појма немам.Инаку и јас сонувам за таква куќичка како на @mama89 ,можеби еден ден и ќе имаме,којзнае што носи утрото(fingers).Добра ви ноќ на сите:hai:

16. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

@galapce и ние имаме LG климатизер,корејски и сме презадоволни,веќе 12години ја имаме и си е супер.

Petar80, galapce and Mekuska like this.
  17. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Денов ми тргна работно...
    Од кревет во кола, нешто по пат каснав и така се во брзање.
    И така тука оставив своеволно парче душа, дел од среќа, тага, болка и чувства.
    Отворена за разговор, критика и дружба, ја споделувам и мислава помалку луда:)
    Ќе се сторам- станам на млади години свекрва, ова млади нека помине како да не сте го виделе:)
    Реков ќе се сторам свекрва па после била викана вештерка, ламја или аждерка:D
    По пат ме прашува детево до каде сум, кај и да е, уште пола саат не ми бега.
    Идам дома ко кучка гладна, да ручам не стигнав, маса поставена мирис привлекува:smirk:
    Младите во кујна се испробале ручек за себе и за останати направиле:inlove::inlove:
    Фрлив палто измив раце, дадов пофалба и ко мајстор се навртев на храната.
    Зошто кога некој ќе ми спреми постави мене ми е послатко?
    На мм му велам готово ќе го женам(facepalm)што убаво снаа да ти постави, да ти раскрене да намести, а ти таква распашана бап на готово на маса:wasntme: Немој некоја од вас млади невести филмот да сте ми го расипале, немој да сте се осудиле да ми речете, стани мор фати некоја работа, ако си свекрва не си го фатила бога за нога]:)Оставете да уживам во бајкава дека сум добра свекрва:wasntme:
    Тапа сум денеска:bandit:

DVAANGELA, Annath, Mrs.Bass and 16 others like this.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Само да ве поздравам и да ви посакам пријатна вечер :)

DVAANGELA, Annath, Val-Dim and 4 others like this.
  19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

И јас да се пријавам тука :hai:

Луѓе, што е ово вака ладно :worried:
    Евеее почнуваме, жешко било, многу жешко, сега ќе се жалиме од ладното. :D Како и да е, времето никогаш не е погодено.

@galapce навистина ли се греевте денес? Па не беше до толку? Ме замисли, јас да не ги разболам децата. Се уште ја држам расоблечена малата и ја бањам така ко во лето :?: Ако, нека се челичат, како во Русија ги бањат надвор, на снег :D

После сите овие месеци прв пат вечерав, и тоа лиснатици со вишна. Многу сакам теста, и слани и слатки,, и тоа посебно навечер да ги јадам :tmi:
    Денес за ручек имав грашок, па некако малку ми се виде :lol: Не сум по манџи воопшто.

20. anel

anel Популарен член

:clap::clap::clap:
    Што не му ја фиксирале шипката, човеков сигурно многу подобар ќе беше

Мора да го викнам @ninja35 , ова да го види, да поднаучи нешто:lol:

DVAANGELA, mareane, Mekuska and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.