Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Јас се вратив од концерт на Аца Лукас, прв пат бев, искрено срам ми беше да влезам:$ зачудувачки одлично си поминав, се изнаскокав за сите пари :) полно народ претежно луѓе во позрели години што баш ме изненади8-|

На PUPICA, Lejla8, ♡BuBaLe♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Зошто срам? Јас сум била одамна на негов концерт, во Охрид на некоја плажа беше и баш фино си поминавме. Сега баш и ме нервираат гужви на концерти, не ми е проблем само за Чола и Дино. 8)

На Lejla8, ♡BuBaLe♡, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Стално е на истата плажа во Кадмо :)
    Мислев многу деца ќе има затоа, си реков само да не сме дедовци јас и братучед ми :)

На Lejla8, ♡BuBaLe♡, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Не, не е Кадмо, подалеку беше, а и имаше монтирано бина над езерото. :D
    И јас баш се изненадувам кога одам на концерти, последно мислам дека бев на Јоксимовиќ, и на трибините најголем дел беа повозрасни луѓе.

На Lejla8, ♡BuBaLe♡, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Не знам искрено каде би можело да биде:?:
    Добра ноќ:hai:
    Се читаме утре
    Фала на друштво :)

На Lejla8, Petar80, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Добра ноќ и тебе. |-)

На Lejla8, Petar80 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.941
    Допаѓања:
    164.054
    Јас познавам пар кој се од основно заедно, сега во брак.
    Младоста си ја проживеаа во седење дома, во кафич со по едно кафе и ништо више. Она се нема поднапиено у живот, други партнери никако. Никогаш не се забавуваа. Во животов се направија ко други што очекуваа од нив, не од што сакаа и не се ни свесни за тоа.
    Јас можам да се кладам дека него да му дојде атрактивна девојка и го заведе, он ќе ја изневери жена му. Еднаш и му се испушти дека е ради должината на врската веќе пред брак и дека не може боље.
    Прогнозирам втор пубертет малку покасно кога ќе се изгубат скроз во средина на 40ти. И тоа сепак проблемот е во жената, она е ко стап од метла да голтнала све по правила и што ќе рече друг.
    Од вакви не пипнати за гз и никогаш никој што ме им пришол сем таа кутра жртва држена на ланец...

Јас својата младост си ја изживеав, сполај му на горниот. Максимално!

До пред малку пешачевме од парл до палас, дебармаало во цик цак, мислев ќе се угушев дома. Ја сакам Илинденска празна... и многу разговаравме во шетање. Се преиспитуваме, планираме...
    Сега да се спие.

Последна измена: 23 јули 2017
    На PUPICA, Lejla8, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.862
    Допаѓања:
    101.706
    Ќе ми се смеете ако кажам дека моето излегување во средно беше до 22 и 30.Чат пат до 23.И тоа 2-3 пати во неделата за време на распуст.Мајка ми беше таа која нон стоп ме кочеше.Ако имав среќа да заспиеја пред да дојдам,ќе избегнев карање ако не ќе слушав лекции до бескрај.Мислам дека се одговорни многу за недостаток на мојата самодоверба,срамење итн.Сега помина тоа,ама останува така би рекла една жал за неизживеана младост.Е кога отидов на факс малку си дојдов на себе...ама тоа се веќе повозрасни години.

Сега ќерка ми се заборава кога се враќа,многу ретко пред 1 е дома.Порано кога не одев на работа ја чекав,сега нема шанси.Заспивам како заклана,дури не ја ни слушам дека се јавува кога ќе дојде.
    Син ми ме плаши,не излегува воопшто а онолкаво магаре е.Се плашам и за него и за неа,толку се спротивни меѓу себе да не знам веќе како да реагирам.Оваа не се прибира овој не излегува.

Туку да ве прашам пак домаќинска работа.Принудена сум да ја менувам влезната врата.Што препорачувате,пвц,алуминиум или дрво .И цените ако имате познавање...

На Lejla8, M&M, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.630
    Допаѓања:
    178.068
    Добро утро
    Повелете кафе

Денеска немам никакви обврски. Не знам шта са собом :D

На Lejla8, Petar80, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.454
    Добро утро. Да не раскинев ао бившиот и јас ќе се омажев и ќе се заебев. Прв дечно, ништо друго видено у живот и ќе речев, епа ај 10 год у вреска мора брак. Само фала на Господ, се освестив и раскинав. Следните 3 години изживеав се што можеше да се изживее и што пропуштив тие години наназад. После со мм изживеав и се што треба дечко и девојка да си изживеат и мислам дека кога веќе ги направив сите лудости и глупости за кои не сакам да се присеќавамна еден дел и за еден дел на кои со радост и носталгија се сеќавам, се омажив и родив.

Не дека у брак лудостите завршуваат, ама сепак од друг тип се.

Инаку кога бев млада на улица седевме до кај 10 и нешто, после сите мајки си ги прибираа децата. Сњкако сите мајки да подаде глава не гледааа нас на улица и на никоја неи беше страв.
    Сега секоја вечер сме у парк и се прибираме околу 10, основци, разголени, со цигари полно... Се плашам за 15 години како ќе биде.

Рефке, нема секоја вечер у парк кино. Мислам Сава осигурување имаат еднаш неделно на школка, ама перниците ги фаќаат уште ден кога е. А циганите одвај чекаат темница и ташна оставена :) Се што ве интересира за парк знам, секој ден сабајле вечер сме таму за викенд и секоја вечер преку делник по 3-4 саата. Цел репертоар го знам. И нормално, само за Филхармонија малата плачеше и со дојдовме дома :( А за песни од ромска невладина по 2 саати седиме, шо да правам детево сака циганска музика.

На PUPICA, Lejla8, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Добро утро и од мене. Одамна разбудена, а денес конечно ни о обврски, ама ваљда тоа е тој Марфиев закон. Јбг
    Нема везе.. Денес на мени изгледа е Дојран, мада мене и не ми прави некоја посебна разлика. Битно ми е да има каде да се сунчам па макар и на улица крпа да постелам :^):D
    Поздрав екипо имајте убав ден :sun:

На Lejla8, Petar80, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.389
    Допаѓања:
    262.078
    Добро утро
    Лебедите и ѕверот во вода
    IMAG1492.jpg
    Јас арна, од арно да не куртулите

На M&M, PUPICA, Lejla8 и 31 други им се допаѓа ова.
  13. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    8.789
    Добро утро :)
    Пијам кафе во кревет и читам фемина, а мм спие уште до мене.
    Синоќа излеговме може убаво беше, ама некако несредени емоции имам од случувањата.
    Излеговме со колешка на мм која се напи малце повеќе, ама во кола кога мм ја праша како се справува со нешто од нејзиното минато рече пијам. И не ја осудувам.

Денес генералка, станов ни е како студенти да живеат тука мора малце да се подсреди.
    Убав ден на сите :)

На M&M, Lejla8, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    11.379
    @lunicka ако сте во можност алуминиумска е најдобра, ама е доста скапа. Ние имаме влезна алуминиумска, на спратот ПВЦ, а пред тоа дрвена. Дрвените со тек на време се криват и не дихтуваат. ПВЦ не се лоши, ама подобро да не се изложени на сонце многу. За цени различно: ние пвц ставивме за 24000, а свекор ми за 18000. Разлика не гледам, ама па и лаик сум. Алуминиумската е ставена пред да дојдам во куќава и не знам цени, ама е поскапа. Уште е како нова.

На Lejla8, Dust, ♡BuBaLe♡ и 9 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Dobro utro i od mene.
    @Peco posluzi kafe ...od mene edna pesnicka....za uz kafeto...

На Espadrila, Lejla8, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Д. утро.
    Лежам од 9:30,ме мрзи да станам.:$
    Недела ми е ден за одмарање тело и мисли.
    Во врска со изживеаноста, го поминав тоа што го сакав и требаше поодамна. Да се вратам на 16/17 год. пак се исто би правела и со истиот би завршила, исти памет сме.
    @Bozica1980 ден ми разубави.:inlove:
    Многу ги сакам.
    Идам да доручкувам, на празен стомак кафе не пијам. :shake:

На M&M, Lejla8, Petar80 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Мене врската не ми е од основно, ама од средно :)

Никогаш не сме биле "врзани" еден за друг, во смисла мораме се' заедно да правиме. Јас шетав по други држави и континенти, дм не дојде со мене.
    Да не зборувам за вечерни излегувања и викенди истерани еден без друг.

Јас не чувствував никогаш, па ни сега, дека нешто морам да правам. Од прв ден било да правиме што сакаме, а не што мораме.
    Никогаш немало љубомора, да имало, не би издржале.

Инаку и јас сум имала дечковци пред него, и тој пред мене. :)

Но, такви парови како Лилит што ги опиша познавам и ретко кој славно завршил.
    Не е толку важно кога е почната врската, макар и на 30 години да се запознаете, ако меѓусебно се "гушите" - ништо не бива долгорочно. На еден ќе му се смачи и ќе почне да се однесува како пубертетлија.

Сличен пример знам како тој на Сесил, луѓево во брак, тој успешен, таа домаќинка, две деца, едното 13-14, другото 6-7, тој се вљуби во мајка на девојче што заедно тренираше со помалава ќерка, па и двајцата се разведоа од партнерите и сега живеат сами :)

Не знам каков бил бракот на другава, ама неговиот знам дека беше досаден до срж.
    Е сега и женава што ја остави се подмладе, па како тинејџерка е :)

На mira.mira, Lejla8, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро утро, добар ден. Станата рано завршено се низ дома. Маж спие. Јас зимам децата и идеме во шопинг. Одмор се ближи...
    А за искачањето првпат почнав во трета средно да искачам и тоа летото за четврта почесто. Дечко прв ехехе на 20, ама ич не жалам за тоа. Искачања и дружби максимални. Супер период од животот ми беше тоа. Со мм само по 3 месеци врска си се земавме и уживавме цела година пред да се роди постариот убавец на мама. На сметка на тоа се намалија искачањата, ама па не ми ни фалат. Дури и сега кога ќе отидеме во диско не ми се оди, досадно ми е, ми се спие.
    Не џабе рекле се во свое време.
    Убав ден на сите

На Lejla8, bittersweet, Petar80 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Инаку за искачање надвор од населба, на 13, во седмо.
    Најмногу излегував од тогаш, па до средина на факс.
    После више досадно ми стана, а сега веќе не ми е ни убаво во дискотеки.

На Lejla8, Petar80, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
  20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Добар ден

Настинката ептен ме малакса, сѐ ме боли, толку тешко никогаш не ми било...Во 10:30 сите станавме :drunk:
    Имам за чистење, дел подсредив, поголемото допрва...А како би само да лежам и да гледам глупи серии на тв

Убав ден :sun:

На Lejla8, Petar80, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.