Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.498
    Допаѓања:
    263.388
    Јас идам накај 40ка ама не се давам ;)

На Ane-Goki1, Someday, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.628
    Допаѓања:
    176.032
    Kakvo davanje...ke zemame od sega natamu...dosta davavme;)

На Ane-Goki1, Ariel, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.724
    Допаѓања:
    263.246
    Мислам дека е во постапка отварање на броеви. Има и по фб апели за детето. Сега е само преку банка.

На Lejla8, Annath, Ane-Goki1 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.718
    Трета смена, ве има? Јас сега си дојдов дома, излегов со другарка и ептен фино си поминав. :)

Секогаш дома имам резервен маус јер постојано ми паѓа и се квари. Вклучувам лап топ и ете го, чудно функционира. Директ во канта отварам нов и сега ми е чудно. Барав ист модел како претходниот но веќе не го увезувале. Сега ми е чудно, сличен облик ама не и ист. :devil:

На Ane-Goki1, Lejla8, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.540
    Na moja bliska osoba detence e Antonio.Majkata zabremeni so cel da go spasi so maticni kletki detencevo.Ednas bese na lekuvanje.Kazaa deka bilo izleceno.Dur bese vo bolnicata,cickoto na Antonio umre nenadejno.Imase samo 20 god.Majkata na Antonio,za nepolna godina gi izgubi i dvajcata roditeli.Brat i e maloleten i sam.Popotresno od ova nemam sretnato vo zivotot,veruvajte

На Lejla8, mareane, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.869
    Добро утро
    Да ве поздравам,да го издржиме овој пеколен ден.
    Како сте ми...
    Второ кафе праам..буден од 04...дека е најладно па на раат можам да одморам.
    Убав ден

На kuc, Lejla8, Mr. Right и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.085
    Добро и убаво утро на сите.
    Денес топличко од сабајле но убаво лето, нели најубавитеработи во лето се случуваат.
    За расонување upload_2017-7-24_8-22-46.jpeg

Прикачени фајлови:

На Ane-Goki1, Rebecca_R, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.215
    Допаѓања:
    156.219
    Петра пред неколку години 1та недела од Октомври бевме во ханиоти супер беше се утепваме од бањање докај 3-4 саат без проблем, приквечер малку свежичко како за со блузичка преубаво. Од 15ти септември ич да не му ја мислиш, е сега со времево не можеш да си сигурна ама баш никогаш па и у сред лето ете.
    Викенд во Охрид преубаво си поминавме по цели денови на плажа волку во охрид одамна не сум се бањала, децава не можевме од вода да ги извадиме топла беше тамам. Малку гужва ама ако одиш во 10 ќе си најдеш место, во град не стапнавме немавме сила за шетање навечер.
    Не можам наназад се да исчитам гледам за излагање се зборело. Ех убаво времиња беа тоа :) . Мене докај 18г не ме пуштаа покасно од 12, освен така во посебни прилики, а мислам дека е сосема во ред тоа. Брат ми знаеше да ме извади ако сакав некогаш да одам на некоја *полноќна* (така се викаа на времето :) ) демек со него сум била па ме чекаше пред зграда заедно да влеземе дома, ептен беше фер за такви работи. После 18 веќе си имав слобода доволно. Со мм сум од наши 24 до тогаш мислам доволно изживеав, не дека менував многу дечковци :), ама и она шетање излагање одмори со друштво, симпатии, демек заљубувања ...не би го менувала во тоа време за ниедна врска (во тие години).
    Него ми падна нешто во очи баш во охрид, децава на возраст од 14-15г, друштво неколку девојчиња и неколку машки. Машките такви во фаза на мутација недооформени со полу бркчиња многу се смешни, ама девојчињана многу напредни ми се видоа. И оформени ама однесувањето и прчењето пред другариве некако не ми личи за годините. Ние мислам не сме биле такви или сум заборавила. Што ли ќе ме дочека со децава мои далеку ми се маките знам

На Ane-Goki1, marama, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.211
    Допаѓања:
    106.391
    Добро утро. Сакам баш како на @Petar80 кафето! Како ме настрви сега...
    Ноќва имаше пак земјотрес, во сон го почувствував. Утрово со нов имиџ, очилата за читање 8-|
    За излегување на млади години сте зборувале. Од кога знам за себе, имав супер однос со моите и никогаш не ме ограничиле со - да се вратиш до толку и толку, туку кога се враќаат сите, тогаш и јас. Баш глупо беше, цело друштво сме негде излезени, и само еден има излез со 10 пример, а остануваме до 11 и сега овој едниот сам да си оди, па глупо баш. И за дечко и за локација и за све стално сум кажувала отворено. Какви времиња доаѓаат, ми се тресат коски што ме чека со дечките... Само здрави живи да се та и ние со нив...
    ах Петре кафево не ми излегува од ум

На Ane-Goki1, marama, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.426
    Нешто ме мачи па ме интересира мислење од некој неутрален.

Како би реагирале ако ви е наметнато што точно да му купите за поклон на некого?
    Не мислам на бирање на поклон као сакам парфем не сакам ремен, мислам конкретен поклон од конкретна продавница кој кошта конкретни пари (солени пари во случајот)

Не за друго, за мало бебе е. Не сум себична, тамн работа, само не сакам кога некој изнудува од мене поклон, колку сака нека биде близок. Плус па и начинот на кој беше кажано, не сакаме ништо, се добивме од други(буквално се имаат добиено од роднина која се породи пред 9 месеци) е ова немаме го купено зашто ни е скапо, па ако сакате да ни купите нешто, земете ни го тоа.
    Првичната реакција ми беше ептен кисела(се разбира на само не пред нив), ама после се замислив дека е нивно право, што сакаат можат да кажат не значи дека ќе ги послушам.

Најнепријатно ми е што јас сум позната дека си трошам, купувам скапи ствари за мене, па и за поклони. Искрено да не ми кажеа така се мислев да земам нешто и многу повредно ама сега после ова се прашувам дали ме гледаат само како касичка и прелошо се осетив.

Последна измена: 24 јули 2017
    На mira.mira, marama, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    12.004
    Допаѓања:
    174.582
    одам како шатка..или патка.. а што беше разликата?:?::D
    Имам една бубулица нааа толкава, кај што не треба:wasntme::rofl: (мажи не бидете перверзни, не е таму хаха) а чаре нема.. боли ли боли ама ќе преболи:envy:

Го ставив на полнач другиот телефон и сега ѕвонам и не можам да го најдам:D
    Совет на денот: не ставајте на полнач телефон во 4 сабајле, додека одите низ стан со затворени очи:D
    Стварно не ми текнува кај го ставив..
    Патем, синоќа само си го потврдив она дека форумов многу влијае и на приватен живот..

Денов ќе биде долг..ако успеам да излезам од дома..
    Чувајте се и имајте убава работна недела:hug::l:

На Ane-Goki1, Peco, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.211
    Допаѓања:
    106.391
    Зависи колку блиски се родителите со тебе.. ако е брат/сестра ок. Во секој случај, кој и да е, подобро што кажале што им треба. Е сега, ако пример нештово чини 10.000 а ти си планирала да потрошиш пример 6.000 најдобро дај им ги тие пари во плик и кажи им еве купете си сами што сакате, толку сум во можност да учествувам :):) најферски, како мајка на три деца и еден тон повторувачки подароци, оваа опција е најдобра мислам

На Ane-Goki1, M&M, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.426

Не е сестра, не моја барем, на другата половина:D
    Затоа не знам како да реагирам да не испаднам скржава а од друга страна па малце е глупо што ми кажуваш отворено цена, продавница се иаку не сме воопшто блиски. Ама воопшто. Се кул супер однос, ама ништо поише од тоа. Мене едно ме изритира, нагласување на цени и потенцирање како тоа е толку скапо и како тоа е преубаво да се има. Има начин и начин, а ова не беше начин според мене.

На M&M, Rebecca_R, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.345
    Дај им пари и не се замарај

На mira.mira, Ane-Goki1, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.211
    Допаѓања:
    106.391
    затоа најфер, колку што можеш. пари во плик :D

На M&M, Mr. Right, Petar80 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    12.004
    Допаѓања:
    174.582
    Со оглед на тоа што немам брат/сестра, тие на партнерот секогаш максимално сум ги почитувала како да се мои. Ама онака барање на конкретна работа, па и моја сестра да е ќе и замерам..
    Јас пари би дала, убаво те посоветувале. Иако тоа покажува за нас колку не се грижиме за подарокот, сепак е најпрактично :)
    А и начинот на искажување им е погрешен.. од инат па не би земала тоа хаха

На Ane-Goki1, kuc, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.498
    Допаѓања:
    263.388
    За еден роденден одамна дечко од друштвото ни кажа, е таман сте многу јас ќе славам а вие ДВД со сараунд да ми купите. Роденденот не се ни деси. Ич не сакам изнудени работи па макар и 3 пати да го има подарокот претходно дома. Можела на крај краева на братот да каже насамо, он да му ја мисли.

На mira.mira, Ane-Goki1, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.426
    Нит ја прашав, искрено нит имав намера да ја прашам. Сама си кажа уз муабет.

Само на крај ќе постапам многу по мангупски и ќе си ги остаам бабите и дедовците да си купуваат заедно со Мишко тоа што она сака, а ја ќе купам нешто сосема трето, сама.

Пари на бебе од 40 дена не ми се даваат, без разлика на се пари се најнекреативна ствар, као ме мрзи ај еве ти брдо пари ќе се искупам зашто ме мрзи.
    Секако имав намера да порачам нешто од Америка по другарка што е уникатно и го нема тука, корисно и ќе го користи пред се понатака.
    Ова што они го сакаат е нешто што ќе го фрлат кога ќе наполни 1 година.

Фала женски на совети сепак :*

На marama, Rebecca_R, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  19. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Добро утро
    Се ме боли, викендов работевме - досредувавме низ дома, односно надвор, некои недовршени работи, и ме истошти, до душа јас само деца чував, ама боље ќе беше мајсторските работи да ги фатев, полесно ќе ми беше:D
    Во врска со подароциве, и ја би дала онолку пари колку можам во плик, па тие што сакаат нека купат, дали ќе доплатат, ќе ги стават парите на книшка- тоа за понатака не ме интересира
    Имав и јас слична ситуација, од другата страна нели :), каде подарокот ми беше вратен, наводно нејзиното дете носело облека само од два три бутици во Скопјево:worried:, се почувствувам мизерно, навредено , понижено..ај ќе кажам гајле ми е, мене може и да не ме сака и почитува, ама мм???- сестра му е побогу.. а воопшто тоашто го земавме не беше ефтино, ниту пак неубаво, ама ете требало бренд да биде и од одредена продавница- од тогаш давам пари, и не се трудам воопшто да им удоволам

На Dust, mira.mira, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.724
    Допаѓања:
    263.246
    @Hipster сепак се работи за блиска особа која отприлика знае колку можеш да купеш. Јас би на брат ми да кажам. Значи за подароците на син ми си бирав и им праќав слики што да ми донесат, секако знаејќи колку им се можностите. Ама ние сме премногу блиски. Сега како тетка и они ја имаат истата слобода. Си знае сестра ми ако се вработам ќе си бара поскап поклон. И на маж ми сестра му ме прашува што да купи за да не се повторуваат подароците и што ни треба оти стварно знаат да бидат од помош ваквите работи.
    Може начинот не добар, еве убав предлог ти даде Бубале, па ако ти е прескапо дај и ти пари како што си планирала да потрошеш и фер работа.

На marama, Sesil, LadyC и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.