Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас на 6ти септември заминав за Лефкада. Обично Јонско е поладно од Егејско, ама сепак беше супер на плажа, а и во море.
    Не беше прежешко, по цели денови на сонце седевме раат, а водата таман не разладуваше.

Од тогаш не ми текнува да одам во сред лето на одмор, не морало да умираш под чадор :) Па и годинава 27 август заминувам, Камелија више никад у сезона нема на одмор да оди :)

На Lejla8, Ane-Goki1, Rebecca_R и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    И јас не сум за давање поклон во плик. Колку и да не ми се свиѓал поклонот, сепак кога ќе го видам ме потсеќа на личноста која ми го донела. А и пари како пари ќе се потрошат. Сепак јас се сложувам со тебе Hipster и купи и нешто скроз трето, и мислам дека баш ќе биде изненадена и оставена без текст.

На Lejla8, Sesil, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Знам Џулс, во право си, секој треба да си го знае џебот на блиските. Не се проблем тие пари, коа ќе се подели на две не е страшно само иритираше начинот.

За близината јас не ја осеќам зашто не е само крвно да си поврзан со некого туку вистински. Но налет тоа, се праи отстапка коа се работи за деца, барем јас ја правам.

Дадушичка ми е само непријатно да не го сфати као инатење. Не за друго, ако толку многу им е потребно нели како родители сами треба да си го купат. Али нејсе, не ми се расправа за убави работи, малодушно ми е.

Ама најпаметно е да си остаиме да си купат бабата и дедото, Мишко вика баба и дедо се да одат по ќефови:D ние тоа што ќе остане.

На Lejla8, Dadusicka, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.086
    Така, начинот знам дека те иритира. И мене би. Ама зборувам како мајка и тоа што кажале дека тоа им треба, значи ќе им завршеш голема работа.
    А луѓево се дрски. Секогаш постои начин, ама ете.
    Јас сум да го купеш подарокот и да го игнорираш однесувањето на мајката. Или да го спомнеш и твојот предлог, па може и ќе и се допадне, особено ако се користи на подолг период.

На Lejla8, Annath, Mr. Right и 3 други им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Чај, цигара, фемина и гаража.:)
    Болна сум како куче, ноќта саботата на работа смрзнувачка, ветер бричи, јас си дремам со кафето и цигарчето надвор и ако ми е.]:)
    Вечерта се спремив за на работа, излегов, ветер ладен, фучи, си се вратив дома, се јавив да кажам дека сум болна, кога одма стварно се разболев, синоќа си седев дома ама вечер мора да одам, немам замена.;(:)

Кај мене немало каде да се излегува толку касно, испод 18 никаде не не примаа, Mc Donalds тогаш работеше до 9, евентуално малку покасно во кино до кај 23 часот, после или брат ми или татко ми ме земаа со кола.:)

Не ми текнува друго што се муабетеше деновиве, отсутна некако сум со умов:lol:отидов да приборам деца за вечера па на спиење и после арбајтен.

На Lejla8, Ane-Goki1, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Неизмерно фала на советите, закон сте.

Само заради тоа би попуштила на крај ако се деси тоа зашто спомна дека ќе и треба многу, што реално гледам дека ќе им треба барем некој период сигурно. Не е секогаш битно да истераш по твое ако тоа навредува друг, пред се мишко, ипак му е сестра.

Морав да прашам дали ми е првата перцепција во право, пред се зашто ми рекоа дека сум претерала и дека тоа било скроз нормално да си каже мајка на дете што и треба да и купат роднините.
    Можеби е така не знам, немам деца.

На Lejla8, marama, Rebecca_R и 8 други им се допаѓа ова.
  7. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.714
    Добро утро :sun:

Во врска со темава на @Hipster како тазе мајка сакам да си кажам...
    На никој никогаш не му кажав што сакам/што ми треба да ми купи за детето...Ни на родители,ни на свекор...Сѐ си зедовме сами,такво какво што си сакавме...Добивавме коментари дека не сме оставале простор на други да купат нешто.Сметавме дека тоа што сакаме ние да го купиме за детето, другите може немаат пари да го купат... Дупли поклон има само еден, ама не е важно, ќе се искористи
    Изгледа сѐ е до карактерот

Имајте убав ден

На Lejla8, Ane-Goki1, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Ајде колешке веднаш го мучкам само нека излезе од глава, со многу мраз така

На Lejla8 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас мислам дека е океј ако прашаш да ти кажат што да им купиш.
    Или да си имаат регистар во некоја продавница, па на тебе е изборот да им купиш дали нешто од 500 или 15 000 денари.
    Ама сами наметнување не.

За свадби секогаш даваме пари. Мислам дека на сите млади највише пари им требаат, не им е баш до мојот блендер дојдено. Ќе си купат сами каков мислат во својот дом.

За бебиња купуваме подароци, ама прашуваме по родители што им треба.

За родендени на другари/другарки си купуваме најчесто облека, ташни и сл. :)

На Lejla8, Ane-Goki1, marama и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Ко мала у маало мене прва ме собираа од играње. Вечно им сум лута за тоа. А си игравме пред нашиот двор шо се вика. Еден куп деца. И машки и женски. Сите тука некаде на возраст плус минус некоја година.Какво другарство имавме тоа е чудо. Заедно се држевме до некаде средно. После секој на своја страна. Али уште има добри сеќавања за тоа време.
    Искачања у град до 12ч. До кај трета средно некаде. После сама си продолжив....постепено.

Ја видов на насловна на фемина Џенифер Лопез на нејзниот 48 мислам роденден. Алал да и е на жената. Решив да станам како неа. Да си го извајам моето тело, пошо +- како неа сум, али ми треба јако затегавање :D:D:D, ама јако.
    Ама само решив, со зборови. Кога, не кажав.

Понеделнички денес, а јас изморена ко петок да е.
    Убав ден драги мои

На Lejla8, Ane-Goki1, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добар дееен.
    Јас од прееска се канам да пишам, ама со малиов не успеав порано.
    Не сум ве прочитала, се некаде фаќам уџум и не сум седната. А ако седнам на нет док е мајка ми дома одма фаци прави |( . Па не ми се расправа, само бројам денови да си дојде мм и да не мора да почитувам туѓи правила. Не дека не можам да се вратам уште сега дома, ама како ќе акам натоварена 4 спрата пеш, башка со малиов у рака .
    @CameliaMiller те читав у надградба, ако не можеш да најдеш лампа ув/лед (комбинирана) има една женска ги продава бајаги поефтино него од фирма да земеш. Јас имам од кај неа и сум презадоволна. Баш е лед ко ти што бараше. :)

Конечно седната, пијам сеуште прво кафе, немав кога, и пушам цигара. Прајслес. :D

На Lejla8, Ane-Goki1, marama и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Добар ден, луѓе.

За муабетот на @Hipster . И мене ми е малку ту мач онака лагано што ѝ кажала од каде да купи поклон и колку пари е. Колку што сфатив поклонот мора да биде брендиран, а Хипстер може да го најде тој ист поклон на друго место поевтино. Значи во ред е што ѝ спомнала што ѝ треба, ама не е во ред што ѝ кажала од каде да го земе и по која цена.
    И ние најчесто ја прашуваме братучетка ми што ѝ треба на внука ми, дали гаќички, маички и нешто ситно. Ама братучетка ми, иако сме многу блиски, не ни кажала од каде и од колку пари. Дури и некој пат кога сме при пари кога ќе ѝ купиме нешто поскапо братучетка ми "нѐ кара".

На Канал5 е онаа Цвета Динева. |( Ќерка ѝ е во емисија со неа. Се фалеа дека јадат здрава храна, а ќеркичево гледам баш е слабичка. :D

На Lejla8, Ane-Goki1, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.444
    Допаѓања:
    143.625
    Јас немам проблем со нарачани поклони. Секогаш прашувам што им треба, особено за бебе. И онака ќе дадеш пари, барем да им е по мерак. И сум нарачувала, кога ме прашувале.

Ако чини повеќе од што сум планирала, би им кажала дека сега толку можам, би им дала пари и нека си доплатат. Или ваучер од продавницата ако нудат, уште поубаво.

Разбирам @Hipster што те иритира, ама од друга страна многу е практично вака - ем ти нема да се замараш да бараш, ем тие среќни.

На Lejla8, marama, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    @simonka93 убав пост. Ама ете не можеш на сите да им удоволиш:lol: Најпаметно според мене си направила ти, но ете не мислат сите исто.

@Mr. Right грешно си ме разбрала, не е брендирано, тука е техничко нешто, што можеш да го купиш на поише места, различни брендови и кошта различна цена.
    Затоа беше цената споредена, зашто може тоа и за 1000ка да се најде, а не пута 4.
    Нејсе не и се лутам воопшто само сакав да знам како да постапам и дали сум била у право што на само искоментирав пред мишко дека малце претера сестра му зашто ме гледа прв пат после 40 дена и се дрзнува коментар што не и личи.

@Ariel ќе пробам да постапам најсовесно и да попуштам сега, ќе дадам удел у парите. Другиот поклон ќе го земам сега зашто ми се враќа другарката у август а ќе го дадам понатака. Така да сите среќни :)

За поклонот добив мислење дека скроз ќе бидам јас чиста ако и земам нешто што е исто корисно, дури и покорисно за дете, не за бебе, што ќе го користи понатака и нема да е навредливо, напротив пак е гестот битен.
    Најлесно ќе ми беше да и купев партали од зара во грчка, за 50 евра имаше да изнакупам глупости, ама неќев зашто ќе го израсте за месец дена.

Да не должам веќе решен проблем.

Последна измена: 24 јули 2017
    На Lejla8, Ane-Goki1, marama и 10 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    И јас сум ваква. Значи поготово за бебе, со мои блиски сакам да ме прашаат и ако ме прашаат кажувам што треба. Ако планирале да дадат пр до 1500 ден, нека ми ги дадат боље, јас ќе си додадам и ќе купам тоа што ми фали. Истото го правам и јас со нив. Поарно да не купувам глупости, си ги прашувам и ми кажуваат што им треба и им давам. Ако не можам онолку колку им треба, им давам колку можам па си додаваат они.
    Имав ситуација, ме праша братучетка ми за повојница што ми треба, реков игрална ми фали, ми кажа и онака планирале да купат игрална и беше топ. Биле у Крш, фукнале мн пари за игрална која е бтв транспортно креветче буквално (ама ги прелажале дека е игрална), дале околу 8000 ден и на крај не добив игрална туку уште едно транспортно.
    А во Џамбо се 3500 и се прави игрални, поарно да ме прашаа мене кај сум гледала (дека редовно шетам и знам отприлика цени) ем ќе добиев што ми требаше, ем они немаше да се потрошат толку мн .
    И сеа нивнотот транспортно е кај мајка ми за бебац да спие, јас пак без игрална останав. :D

На Lejla8, marama, Petar80 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Мене ми е ту мач од девојка на брат ми да барам за бебе што ми треба нешто скапо, а не сме ни блиски. Да ме прашаат, да, би кажала неколку работи што би ми фалеле, ама и продавница и цена да налагам... Немам таков карактер и чудно ми е. Има на брат ми девојката многу повеќе пари од мене, ама на крај памет ми дошло да барам или очекувам од неа скапи подароци. Не знам...
    Е многу мразам да типкам од телефон, како во грч да ми се рацете |(

На Lejla8, marama, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.182
    http://www.kafepauza.mk/zanimlivost...vorat-samo-genijalci-i-lugje-so-shizofrenija/

Вистината е дека мозокот на здрава личност самиот се мами. Тој ги зема предвид вештачките форми и сенки и ја „поправа“ сликата. Ние ја проголтуваме оваа илузија без разлика дали сакаме.

Луѓето со шизофренија ја немаат оваа имагинација. Нивните мозоци не можат да ја најдат поврзаноста помеѓу деталите. Тие ја гледаат маската онаква каква што е. За нив маската е вдлабена од едната страна и ротира во една насока.

Вистинското прашање е сепак, кој навистина е луд ако "здравиот" мозок прави илузии, а "шизофреничниот" гледа така како што е...а често ги обвинуваат дека гледаат нереални работи.

Убав ден девојки.

На Lejla8, kravce, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    добар ден на сите.Мала пауза,колку душа да соберам.Стигнаа дрвата,25 кубици,ај белким до вецер ке се средиме,зашто рано сабајле почнавме.После ке прочитам што има уназад,почнав ама доста е одмор.Одам кај дрвата иначе маф ми е планот.Имајте убав ден:)

На Ane-Goki1, Skorpija25, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ми треба помош, ве молам за совет.
    Дали можам да регистрирам фирма во стан и дали тој стан мора да се води како деловен објект?
    Не можам да добијам никој за да се исконсултирам за да знам. И ако ја знае некој постапката каква е да ми ја каже?

На Lejla8, Petar80 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Не ја знам постапката, ама можеш да регистрираш фирма во стан, тоа со сигурност знам.
    Мој другар дома си има регистрирано фирма за сервис за бела техника :)

На Lejla8, Skorpija25, zoran43m.k и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.