Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.268
    Допаѓања:
    70.867
    Ние имаме фирма регистрирана на домашна адреса скоро 3 години...Постапката точно не ја знам, преку посредник одевме

На Lejla8, Petar80 и LadyC им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.260
    Допаѓања:
    148.917
    Дооел? Не знам, мене од агенција ми кажаа имало некој нов закон за кој и јас прв пат слушам, ама не беа сигурни...

На Lejla8 и Petar80 им се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.268
    Допаѓања:
    70.867
    да да...Сега може има некои измени...Ја би те советувала да се регистрираш како Трговец Поединец, помали се давачките

На Dadusicka, Lejla8 и Petar80 им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.260
    Допаѓања:
    148.917
    Мене ми треба да изрентам стан, и не знам зашто ама од повеќе сметководства ме советуваат никако како трговец поединец, наводно не биле мали давачките ко што се зборело. А јас сакам и увоз да правам тука, можеби дооел е поарно. Дајте совет, мн ме испобунија. И фала ви на одговорите, срцки сте колку сте брзи. :*

На Dadusicka, Lejla8, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.268
    Допаѓања:
    70.867
    Епа чим имаш увоз подобро Дооел, јас мислев да не сакаш само како козметичарка да се водиш...За почеток ти треба капитал од 5000€ како основачки влог, може пари во кеш,или предмети, ама преку проценител...Ако ги ставиш во кеш, ти стојат на сметка и си ги трошиш понатаму...Можеш и комбинирано,кај нас е така...Ставивме влог службено возило, и додадовме пари за да стигнеме до сумата...

На Lejla8, Petar80 и LadyC им се допаѓа ова.
  6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    И ние слично како Симона,од регистрација,основачки долг...пред 3 год ова.
    Во меѓувреме мислам дека нештата се сменети.Треба убаво да си провериш.Ако не се лажам,другарката @referentka може да ти појасни.

Ние арни.На одмор/умор,ама не на море.Вчера тркнавме до Св.Наум.Тоа таму лепота да ти било.Потенцијал невиден,но жалосно што дел од тоа од икс причини е оставен на забот на времето.
    И то.

Последна измена: 24 јули 2017
    На Lejla8, M&M, marama и 15 други им се допаѓа ова.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    85.910
    :hai: Само да ве поздравам имајте убав ден !!!!

На Ane-Goki1, Lejla8, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Знам дека тука имаше некои што живееја во гарсоњера, ама не ми текнува кој точно. Колку плаќа(в)те месечно?
    Сите одговори ќе ми бидат од корист.

На Dadusicka, Lejla8, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.260
    Допаѓања:
    148.917
    Секој ден барам станови, гарсоњерите се водат од 100 до 150 евра. Имаш Кисела Вода, Тафталиџе, Аеродром, Ново Лисиче. Се надевам ти помогнав. :)
    Ако ти треба и линкчиња можам да споделам со тебе.

На Lejla8, Rubiii, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.718
    Здраво друштво, како сте? Јас жешко, ми беше топло кога станав, е истуширав, ама пак ми е жешко. Банана, млеко, кафе пијам сега. :coffee:

@Hipster
    Не сум била во ситуација да добијам такво барање или наредба, поточно кажано, и искрено не би знаела како правилно да реагирам.

Личност која не ти е блиска ама сепак треба да ја почитуваш. Барањето го кажала тоа на многу безобразен начин, како и да вртиме, не е културно. Пример, јас со брат ми си имам близина, ме прашува колку пари планирам да му дадам месецот, дали може некој денар повеќе, дали може нешто да му купам итн, имаме близина. Но би се навредила така да ми каже негова жена/девојка или тој да му каже на дечко ми нешто во тој стил. Си треба осет на кого - што можеш да му бараш. Имам блиски луѓе на кои нема никаков проблем да ми е им кажам што ми треба, пример, доколку се работи за бебе - моите родители, родителите на дечко ми, брат ми, тетка ми. Ама кога кажувам што ми треба, првин ќе ги прашам за буџетот нивен. Знам дека нема да им е непријатно, блиски ми се ептен.

Апропо поклонот, би го купила подарокот кој ми го порачале, штом немала жената осет како не треба, било каков потег неа ништо нема да и значи. Штом она без усул си побарала бајаги скап подарок, кој може да се купи и во поевтина варијанта, значи и да изиграш стратешки, може и ќе сконта ама нема да и е гајле.

@Mr. Right
    Кирија ли? Моја колешка мислам дека ми има кажано сума од околу 200 евра сосе сметки. Е сега ова блиску до факултет, можеби има и поевтини варијанти.

На Ane-Goki1, Lejla8, marama и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @Rebecca_R
    Ако е до 200 евра со сѐ сметки не е многу. Знам дека во Центар се поскапи кириите.

На Lejla8, Annath и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.661
    Допаѓања:
    262.582
    Ајде една тема, ама ме мачи ова. Може сум прашала ама не се сеќавам.
    Дали ги гушкате и бакнувате машките деца на возраст од 3-4 години? Како влијае тоа врз нив?
    Како да се однесуваме, а да не станат феминизирани? Знам лични примери каде машки деца се такви од однесувањето на своите мајки.
    Син ми многу се гушка и гали. Кога ќе го облечам вели колку убаво, па и на мене ми коментира. Се гледа во огледало и се бакнува(facepalm).
    Добивам коментари дека спрема машко дете волку нежност и љубов не. Јас ниту го тепам, ниту викам често. Кога ќе го искарам се извинува и ме гушка. Не знам дали грешам.

На mira.mira, Ane-Goki1, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.996
    Допаѓања:
    276.429
    Не си го ускратувај детето од љубов, поради некои непоткрепени размислувања дека ќе стане феминизиран поради тоа.
    Феминизирани се раѓаат, а љубовта и нежноста на мајката ништо на светов не може да му ја замени.
    И колку подобар, нормален однос има со тебе, толку посигурен ќе биде со жените во иднина.
    Бидејќи со вашиот однос тој ја гради сликата за “совршена“ жена.

На Ane-Goki1, azelea, Lejla8 и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.783
    Јуле феминизираноста кај машки деца нема врска со тоа.
    На дете од играчка можеш да му скратиш, но од љубов не.
    Едино ако не е посесивна љубов.
    А и од таткото повеќе учат него ли од мајката. Така што...
    Демек ако не го галиш нема да сс лигави? Мало дете кај може само да се носи со толку големи емоции само како на пример мајка ми не ме гали више, а ништо не направив лошо. И ете траума за цел живот, оп проблем со жени после.
    Гали си го колку сакаш ако он сака, да дополнам.
    Само не му доминирај и не го карај, и малку да е, не го карај објаснувај му. Зошто штом се извинува и гушка ок е тоа, ама дали ја сфатил поентата или ја задоволува мама па како год да е?! Гушкај го кога него му треба, а не кога тебе ти треба зошто сигналот кој го добива е хеј јас постојам за да ја правам мама среќна, а не постојам за себе.

И то...
    Чуден ден луѓе...

На azelea, Lejla8, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.426
    Зашто да грешиш Јуле, што му даваш љубов кога треба а кога греши го караш?
    Каква феминизираност, нека не ти ја полнат главата со глупости, па тоа коа ќе чујам машко дете ми се креваат најмалите влакна од косата.

Секое дете си сака нежност, без разлика на пол. Галење јас во друга форма го гледам, не во прегратка и во топол збор, туку во удоволување на сите хирови од финансиска гледна точка се си цел за да се затскрие недостатокот на љубов и топлина.

На Lejla8, M&M, Espadrila и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.718
    А што повеќе да се бара за една соба и тоалет? Гарсоњерите не се повеќе од 25-30 квадрати а тука може да сместиш една соба, ве-це и кујна. Ова не е во Центар ама е на 15 минути пеш до центар.
    Не ме држи за збор, овие цени се од лани, ама повеќе од 250 евра со сметки, за гарсоњера средена тип-топ со нов мебел, јас не би дала. Лани колешки плаќаа околу 200 кирија за трособен стан, значи дневна+кујна со трпезарија плус две засебни соби со по два кревети.

И јас и брат ми сме гушкани до немај каде. Мајка не гушка и денес, не бакнува, татко поретко, но и со него имаме близина. А брат ми е мачо тип, тинејџер е ама се гледа она "мачо" во него, ич ама ич не е изфеминизиран. Дечко ми исто функционира со мајка му, а и тој е алфа-маж, нема ни ф од феминизираност.

Нема таква работа како "премногу љубов". Јас не се согласувам дека машките деца треба да се третираат поинаку од женските во ниту еден аспект. Ниту во гушкање ниту во толерирање на глупостите, ниту во начинот на изразување. Правилното воспитување е битно, а не верувам дека ти во тој аспект ќе кикснеш.

Мене ми е одвратно она учење на машки деца на пцовки и вреѓање. А во секоја фамилија има некој чичо, тетин или дедо кој го учи внукот на такви гадости. Во моја фамилија никој не пцуе, па сите се мажишта. На брат ми сега му се испушта к*р во некој контекст, ама тоа е влијание од улица.

На Ane-Goki1, eli25, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.783
    Или не плачи, ти си машко...
    Само девојчињата плачат.
    Ти биди силен...
    Голтаат емоции од мали, па после пробљем.

Леле што сон сум сонувала.
    Се возев во лифт со Кардашијанс во стара зграда. Лифтот без врата и почна да лудува неконтролирано со голема брзина горе доле. Мислев ќе умрам од страв. Што сон ќе беше хахаха..

На eli25, Lejla8, CameliaMiller и 10 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.772
    Од гзот на Кардашијанс или од лифтот:rofl::rofl:

Кој портал да го оптворам - Кардашијанс.
    Лајв шоу-Кардашијанс
    Родила-Кардашијанс
    Готви вечера-Кардашијанс..

Е...ја преКардашија-нс со овие.

Гледајќи им емисии, се прашувам-толку ли се дебилни америве?!

На Lejla8, M&M, душленце и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    А како треба да се однесува родителот, во овој случај мајката со 3-4 годишно дете? Па побогу дете е, и тоа е желно за мајчинска љубов и внимание. Што треба мајката да направи во моментот кога детето ќе и седне во скут и ќе почне да се гушка и гали, да му каже - ај не ми се лигави, машко си? (facepalm)

Машко сум. Сум плачел, плачам и ќе плачам. Не ми е срам тоа воопшто да го признаам тука и надвор со луѓето. И жените прдат, и мажите плачат!
    Имав една колешка лани кога работев, има ќеркичка од 5-6 години и еднаш уз муабет вика - јас не и давам на ќерка ми да спие со татко и, што знаеш машко е кој знае какви мисли му се вртат низ глава.
    Останав без коментар. :x

На Ane-Goki1, Lejla8, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.260
    Допаѓања:
    148.917
    Аииии! Уште ова не сум го чула. :D

И јас имам познати, велат ние заедно се тушираме со малата и она кога прашува што е ова кај тато, или што е ова кај мама ние и објаснуваме. А кога на тато му е у пун ефекат шо прави баш се прашувам. (facepalm) :D ( ни ова не го поддржувам, некако не ми е сварливо за организам)

На Lejla8, M&M, Espadrila и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.