1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    @Peco овој бе не ми е ни малку мажествен.Ако го гледаме сега од уметничка гледна точка може да помине.

Му го покажав клипов на маж ми,му велам угледај се .А тој -јас не можам да одам таа на шипка бара да и играм.:D:D:D

На Annath, bittersweet, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.562
    Допаѓања:
    177.172
    Монтирај ти дома една шипка, па не верувам дека тој ќе издржи да не ја проба :D

На Annath, vitamina, do-re-mi и 6 други им се допаѓа ова.
  3. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    lunicka,, удри му една масажа на чоеко мор, греота е :wasntme:
    Чек Peco, уште некоја година па ќе не биде и за на шипка:D
    Ко ќе му удриме едно вртење, публика позината ќе остане :D

На DVAANGELA, Annath, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Овој грациозен, како мене...:lol:
    Како и да е, можам да поднаучам некоја финта од него...;)

На Annath, mareane, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Пуштив клима скај,јас се препотувам,ама па и ладно ме фаќа.
    А нели викаат,како ни е нам така и на децата.
    Јас веќе го бањам во купатило скоро месец дена,оти неможам ем сама ем да мкнам вода во дневна.
    Затоа морав да затоплам малку станот.
    Кај нас надвор денеска беше 19 степени.Во станот се спушти под 25 и одма пустам по две три минути на турбо да подува и гасам.
    Иначе,ту на кратки ту на долги го пресоблекувам.И јас не знам на кај да фатам а тој одева сиротиот.

Е веќе значи душа немам.
    Исправ и на рака,и две перелни пуштив,оти нели денеска фаќа празник па да не перам недела.Не дека стрикно пазам ама кога можам и кога знам дека е празник избегнувам.
    Двете деца ми спиат,:D јас останав да уживам малку во тишина.
    Спремни алишта и торба,шишиња,сабајле сме во 8 и 30 на причесна за мали.:inlove:
    Убав на мајка,ко да знае утре кај одиме па си заспа слатно:wasntme:
    Ваљда нема да го заречам.:worried:
    Изгледа претерав со киселини низ купатило,па ме печат очите сега.:drunk:
    Обожавам кога дома се ке исчистам,а тоа не трае ни 24 часа.:@
    Битно вечерва ќе легнам задоволна,а ќе видиме како ке станам.
    Добра ноќ девојчиња.|-)

На DVAANGELA, Annath, Mrs.Bass и 16 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.671
    Луѓе денес се изнашетав богами до соседот ни наш, поубаво е кога си слободен.. минуваш граници без паспорт луѓе еден куп пред граница разговаат ли разговаарат кујзнае како се разбираат битно се поштуваат .. сред пазар на граница прават.
    Често си ја посетувам пријателката и бар си пијам едно кафе на раат.. со мој чоек.
    Си ја освежив душата од монотонија.
    Од друга страна повредена сум многу.. многу повредена од чоекот што не очекував вака да постапи..
    Тоа е ..нов ден нова надеж..
    Бидете ми поздравени а јас неумеам после се да ги затворам очиве.

На DVAANGELA, Annath, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.816
    Допаѓања:
    61.919
    Здраво друштво
    Пак журка на шипка 8)???
    Денес „понежниот“ пол ќе се врти на шипката (facepalm)??? :clap:
    Јас денес не сум за игра!!! Се ме боли... Вратот ми е вкочанет, грбот исто така, нозете... Можете да погодите зошто сум катастрофа??? Правев ајвар!!! Два дена!!! И тоа сама со тато, тој пече, јас лупам... И така синоќа до 2 по полноќ... Денес, мели, мешај, мешај, мешај со часови (facepalm)... Толку се изморив да немав сила ни да го сликнам ајварчето!!! Ама за крајниот резултат - ммммммммм :clap:... кога го пробаа децата се исплатеше се!!!

@bittersweet... Уф, кога читав низ што се си поминала деновиве се запрашав како е можно толку лоши работи да се насоберат во исто време??? Мило ми е што сега си добра, гушни си ги дечињата и мажето, животот тече понатаму... Секогаш по дождот, изгрева сонце!!!
    (y) Е ова многу ми се допадна!!! Ова е права добра свекрва :D!!! Еве од мене како „млада невеста“ имаш гоооолема подршка 8)...
    Инаку, јас сакам идните снашки, секогаш по ручекот вакви колаченца да ми ставаат на маса :D 8) 8)
    Не барам многу 8)!!! Мали се колаченцава, едно залаче 8)...
    cupcakes.jpg

На DVAANGELA, Annath, Mrs.Bass и 17 други им се допаѓа ова.
  8. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    received_10203616482842563.jpeg Има ли тука буднии ? :) или сите во девет во кревет :D јас ноќна птица си бев и си останав а во бременоста два саата кога врзам спиење е успех : D @Eli23 најубаво ме знае ме вика нинџа хаха а нинџа никад не спава само одмара :D
    Туку друго ми беше...пишав во соодветна тема но никој рецката не ми мавна :( си викам вие домаќинки и домачини ќе помогнете на мене...9 ти месец влегувам од утре а ние допрва белење ово оно ...и сега вака си се пулам во ѕидовиве сакам друга боја...мм вика кажи каква...епа незнам :D друга да е :) спалнава комплет нова ни е само сега уште креветчето и комода-плакарот за бебето да ги сместиме има простор голема соба е ...и сега боја помош ...каква ќе стои најубаво ?? Фалаа :*

На DVAANGELA, Annath, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Sto mu pravis na detevo.(facepalm)
    Da znam kage zivees ke dojdam i ke ti gi isecam kablite za struja.:lol:
    Kako bre dete na 19 stepena si mu pustila greenje.|(
    Gasi tamu.:!:
    Mozam da zamislam, siroto toa niz usinja mu cadi.:$
    Ostajgo da zdivne na mira.:nod:
    Rabotava tvoja kako vicot.
    Majkata: lele ama mi studi na nozeve.
    Kerko odi obleci corapi na noze ladno e.:lol:

На Annath, ozbilnazena, Petar80 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Uste imate vreme za razmisluvanje.
    Na sredina na drugiot mesec. (Octomvri)

11. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Mene 40% od kukava mi e vo vakva boja.
    Ako sobata e svetla, mislam na dnevna svetlina, bojata e sosema OK.
    Boi se individualen izbor.
    Jas licno nejkum jaki boi i mojata rabotna/ biblioteka soba ja isfarbavme vo mnogu, mnogu svetlo, blisku do belo (ama ne e belo).Najveke poradi svetlinata. Mebelot go zemav high gloss belo za da odgovara na razni boi detalji. Brzo se zdosaduva. Mala promena so pernicinja vo druga boja, ukras, kebence prefrleno na foteljata, druga boja ramki za sliki, zavesa.... odma nova soba se dobiva.
    Isto kako na slikata sto gledas, najveke i odgovara kafeni liansi (boja drvo), bela, i pesok. Ovaa boja i ne e tolku otvorena za igra so detanlji vo drugi boi.Ako ti e za podolgo vreme toagas treba da razmislis.
    Drug problem e kaj mene sto kukata e golema, a majstorot/mm ne e raspolozen da trca po mojte baranja.Mnogu sum bila high maintenance woman.

На Mrs.Bass, Petar80, MacenceEna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Фала за советот...додека размислувам јас мм зааспа :) туку може да биде прљаво бела или па во две бои ? :?: а некоја слика како дезен на ѕидот од оние што се лепат ??:wasntme: аааах (facepalm)до сабајле ако ја тупам вака којзнае шо ќе ми истекне ^_^ може и љиљакова со жолти точки хахаха|( :lol: ај до утре можеби ќе има и други совети па ќе одлучам оваа недела мора да се бели :mm:

На Petar80 и Mekuska им се допаѓа ова.
  13. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Zaboraviv da kazam, deka i nie belevme pred detevo da se rodi, vo posleden moment.
    Tolku jako mirisase sobata sto siroto go otruvme od prv den.:doh:
    E sega toa bea boi pred 17god.:^)
    I uste edno iskustvo imam.
    Prvo vleguvanje vo kukava ja farbavme bela so eden zid kajsija, no malku pojaka.:o
    Jas nemozev da sedam vo dnevna, ocite mi se sasnaa i glava me bolese.]:)
    Mm ja prekreci vo bojava ti sto ja pokaza no site zidovi (pretsobje,dnevna, tarpezarija, edna rabotna soba i vtoroto predsobje)
    Uste ednas vo moj zivot nema da mi tekne krecenje eden zid razlicna boja.:nod:
    A mm reagiranje!:!:
    Me macis, ke padnam, zanikade ke se storam, sto ke jademe....dolga prikaska.:envy:
    Go razbiram zosto dnevnata e so visok tavan taka da mu trebase masa i na nea da stava skala i pak na prsi za da dofati.:^)
    Sega sum vo novi pregovori, ama tesko deka ke napravi nesto pred drugoto leto.:doh:

На Annath, Mrs.Bass, Petar80 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    добро утро друштво од мене,убав неделен ден иако надвор истура ли истура,со синко мој лежеме на спална не ми се станува,тмурен ден,да не се децата ке спијам цел ден,а др синко нокеска станал од едниот кревет и си го гушнал мм,му се присакало да легне до татичко.се покриваме со едно кебе ама некако сабајлево ми беше ладно.ајде да станам да приготвам кафе да се.испие со мм,слика од. кафе.немам во тел и затоа не ве частам кафе...:P:P(fingers)еве ви вакво:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: има за сите

На DVAANGELA, Annath, Mrs.Bass и 12 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    Дoбро утро и од мене :).
    Озбилна како да го масирам не дава да го пипнам,целиот е како бумбар во лицето ,не му поминува отокот.
    Денес планирам да тркнам до пазарот да земам нешто за туршија,оваа година не ставам многу зимница,да видиме дали ќе ја поминеме така.И така од февруари се почнува со купување на свеж зеленчук,
    @mama89 мое искуство со јаките бои е негативно,зашто малку фали да се излупи бојата.Додуше зависи и од ѕидовите како се обработени.Веќе неколку години не инсистирам на јаки бои и мала флека се познава,и ако ја оштетиш излупиш бојата грозно ми изгледа.
    Еве ти он лине страна па играј се со боите и види како најдобро ке ти одговара.
    http://www.jub.rs/unutrasnje-boje-i-dekorativa

На Annath, ozbilnazena, danichap и 6 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Добро утро девојки
    Јас зимница стокмив..онаа комплицираната.
    Сега дома ми останува оние ,,тегли од мерак,, што си ги викам.
    Разни салати од зеленчук, од сите по 3 тегли да си направам.Вкусни се многу.На крј ке наполнам гамби со зелка и ким.
    Денес сите четири у вис.
    Ке одам во Циту молО да шетнам и ако најдам нешЧо убО да си купА.
    Заслужив.

Иначе заборавив да Ви се пофалам, кога бевме куде соседите на одмор мм и ќерчето мало ми купија себрен прстен.
    Кога прашав по кој повод, мм ми рече дека нема повод и дека сум заслужила и повеќе ама финансиите току дозволувале....
    И како човек да не се топи покрај него.

И прстен од фолија направен да ми дадеше ќе ми значеше.Не сум материјалист и не гледам поклону у зубе.

Од него и влакно ми значи (добро деее...:lol::lol:не буквално ама...)

На macovska, Annath, Mrs.Bass и 18 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.248
    Допаѓања:
    277.558
    Здраво на сите! Тек сега го пијам кафето ама не ми оди без млеко а денес се пости.Од сабајлиња на гроб кај тато и сега ко стално после тоа сум за никаде Ама тоа е е :(
    Денес празник не се пере ,чисти ами што да се прави ја незнам во недела што друго да правам |(
    Сега ќе одмарам а после сепак една смукалка,џогер и крпа ќе мавнам А може ќе направам и пита со тиква
    @mama89 мене моментално дневната ми е во таква боја и сум доста задоволна не ја менувам скоро
    Блазе на тие што ги направиле „поголемите“ зимнициЈас само лути пиперчиња и корнишони ставив друго незнам кога а кога ќе помислам на ајвар правење ми се :puke:

На DVAANGELA, Annath, toogood и 6 други им се допаѓа ова.
  18. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    @mama89 , јас пак сум љубител на контрасти. Мене вака еднолично ми делува. Вкусови се во прашање. По мое убаво би дошла бледо жолта боја или некоја жолто-зелена или резеда. Само да е некоја нежна, не сакам интензивни и јаки бои. И со соодветна постелнина мислам дека супер ќе изгледа. Ама сепак ти најдобро си го познаваш сопствениот вкус:(

Јас сега го пијам утринското кафе. И не бев никаде утрово, пред пола саат станав. Цела вечер не можев да спијам, затоа цело утро сум го преспала. Дојде ручек време а јас не знам што за појадок уште. Добро што и син ми спие, а мм уште е на пат:?:

@toogood , јас на 19 степени за мене си пуштам греење, а не за бебе. Под 18 веќе почнувам да се тресам.
    А за книги од македонски автори освен од Винка Саздова не знам што би ти препорачала. Сум читала нешто и од Блаже Миневски ама не ме воодушевил.

На DVAANGELA, Annath, toogood и 12 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.671
    :hai:
    Кафето испиено уште посабајле.. релаксиран муабет исполнет со трепет.. да со трепет и страв и доза на носталгија во очите негови.
    Правам ручек .. при крај сум веќе, навистина тоа што ми се допаѓа мене ме исполнува, мразам да јадам храна која не ме најадува и не ми се допаѓа се чуствувам секогаш ненајдено и безвезе.
    Вечито гурман, но не ми се познава ]:)
    Ќе уживам денес.. ќе уживам во неделата иако не ја сакам :mm:

Не ви варам кафе денес.. сите сте разбегани по прошетки и уживање.
    Ај поздрав и убав ден:hai:

На DVAANGELA, Annath, toogood и 12 други им се допаѓа ова.
  20. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Хелоу на сите :hai:

Дојдоа гости и хаос стана, не се стига до компјутер, уште еден тон обврски околу станот и мебелот.....Демек ќе одмаравме, ама слабо некако :D Среќа моите доаѓаат во петок, па барем за тие 2 недели што ќе бидат тука сум сигурна дека ќе се одморам :)

Наминав само да ве поздравам и да ве почастам, денес мојот Кристијан слави прв роденден :) Чудно некое чувство ме обзема денес, ми се враќаат слики од пред една година, како вчера да беше.

Убав ден на сите :*

11-Most-Beautiful-Birthday-Cake-Designs-for-Wife-7.jpg

На Val-Dim, DVAANGELA, Mrs.Bass и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.