Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.268
    Допаѓања:
    70.867
    Најголема супер моќ на една мајка е да го бакне детето кога го боли нешто за да му помине...И сега ако е машко,треба да трпи болка, за да не се исфеминизира кога ќе порасне?? Море ќе го гушкам и бакнувам цело време, секако брзо ќе порасне, па ќе бега и ќе вели Мамо ма, срамота е да ме бацуваш голем сум

На mira.mira, eli25, Ane-Goki1 и 27 други им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.211
    Допаѓања:
    106.390
    Баш вчера читав некој извадок од текст на психолог во однос на важноста на мајката во емотивниот развој кај машките деца, и особено потенцирано е да не се спречуваат да ги изразуваат своите емоции, она - не плачи биди машко (facepalm) е мноогу погрешно. нека плаче, гушкање, нежност од мајката особено се многу битни во почетокот од животот. јас сум таман по аршин на напишаното. ги гушкам, ги бакнувам, не крервам рака ни под разно, им попуштам до нормални граници, ги размазувам исто во нормални граници, им давам пофалби, признанија, им покажувам дека се гордеам... кога заслужуваат казна им укажувам, потенцирам што згрешиле и низ игра се учиме да се корегира грешката. јас сум мнооогу мнооогу ама мнооогууу против секаков вид на насиство особено на деца згора на тоа и твои деца, ни по газе ни нигде, ќотек - никако! нула толеранција имам за тоа!! а ако едно 2-3 годишно дете е темпераментно, инаетливо, бурно реагира...НЕ Е НЕВОСПИТАНО!
    Тие се деца, наши деца, мали нежни невини наивни суштества со свои емоции и страв од овој суров свет. ние како родители треба и сме само најдоброто за нив, нивна утеха, нивни корени и крилја...
    дете кое е воспитувано со насилство - ќе биде насилник. ќотекот не е воспитна мерка! дури и по Устав е забранет!!!
    зар има нешто поубаво на свет од моментот кога твое дете ќе те погледне и те ти каже - те љубам мама :inlove::inlove: Има!! кога на тоа дете таа мама или тато ќе го погледне и ќе му каже - те љубам синче/ќерќичке!!!

На mira.mira, eli25, Ane-Goki1 и 27 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.457
    Допаѓања:
    262.813
    Бог да чува!
    Гушкам, гмечам, закачам, по сто пати на ден повторувам колку ги сакам. И неа и маж ми. Арни се сега за сега :)

Жешко време...утре накај Скопје, ич не ми се иде. А и без филигран ќе останам изгледа. Сама у Ск ќе си купам :!:

На Ane-Goki1, Lejla8, VladeMila и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.783
    Епа од толку што ги има више ги сонувам.
    Среќа веќе Е! ја нема на макс тв, инаку на секое листање програми КАРДАШИЈАНС!
    И тоа ми се смееа што се плашам.
    Жими потсвеста што ја имам...богдачува господипомилуј.

На Lejla8, CameliaMiller, Someday и 5 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.293
    Допаѓања:
    57.257

На двете прашања одговорив точно. :|

Убав ден, my ass! :D

На Lejla8, kravce, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Јас не гледам ништо страшно во голотија. Е сега да имам ќерка не би се туширал гол со неа нормално, непријатно ќе ми биде, што знам.
    Тука сме многу заостанати во тој поглед. И додека цело семејство одат по нудистички плажи на нас ни е срам да одиме на гинеколог или уролог.

На ♡BuBaLe♡, Lejla8, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.201
    Допаѓања:
    137.853
    На дете му треба љубов, без разлика машко или женско. И феминизираноста нема никаква врска со тоа дали е гушкано, бакнувано, ај ако не ко животно да го третираме за да ојача, маж да биде. И тоа за спиењето со родител како може такви мисли да им прелетаат низ глава, освен ако не се сигурни во стабилноста на партнерот. Ама пак тие таквте со нестабилен партнер не го перципираат ко таков се додека не се деси чинот. Јас спиев со татко ми често, сестра ми беше поболежлива па ајде мама да спие со неа, да ја расправа ради температура, лекови, јас не сакав сама да спијам и ајде со татко ми.

За поклонот, ниму да останам недосикажана :lol:, многу дрско некој ничем изазван да си побара поклон. Да била прашана дотичната ајде, ама вака, јас од инат би однела сасвим трето нешто. И јас прашувам блиски особи ама си кажувам и сума. Бланко чек нема за никој :envy:
    Исто толку дрска ствар ми е гостин коа ќе се јави и ќе рече ќе дојдеме на тоа и тоа. Пардон??? Од кај знаеш дали имам во моментот баш тоа да послужам? И дали ми е ќејф тоа да спремам. Ако више сакам нешто што некој го готви убаво ќе го викам кај мене, состојки снабдени и ќе замолам да ми покажува шо да правам ама наредби некој нешто да спрема не давам.

п.с. и јас излегов со дијагноза шизофренија :D

На Ane-Goki1, Dadusicka, Petar80 и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.783
    Ахахаххахаха
    Абе гение си што ти е!

Па затоа викам јас дека понормален си ако имаш шизофренија него ли "нормален".
    Јас на првото одговорив точно.

На Petar80, Lejla8, Peco и 3 други им се допаѓа ова.
  9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.293
    Допаѓања:
    57.257
    Ако се лажиме. :D

На Petar80, Lejla8 и Annath им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.783
    Aбе не се лажеме.
    Нарани го змејот сега и пази се од жештиниве. :D
    Јас го ушуткав гласот што ми викаше да му ставам цијанид на дм, еве фина сум сега.:D

Како ми се оди на одмор.
    Да се сончам раатски. Вечер да прошетам по гранапите со сувенири и се нешто што мирисаат на зачини. Да седнам да вечерам нешто, па кафе, па мафе, па ширум балкон отворен за свеж морски воздух...
    Ах бе лелеее...

На PUPICA, Dadusicka, Petar80 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.260
    Допаѓања:
    148.917
    Ете тебе може ти е ок, мене не ми е. Да се бањам со детето. Не ми иде. И не одам на нудистички плажи и не се срамам да идам на гинеколог. :D

На Ane-Goki1, Mr. Right, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.517
    Допаѓања:
    144.980
    Малиов мој има моменти на феминизираност. Не е цело време, ама има моменти.
    Не знам зошто. Не го лигавам нешто посебно, како со ќерка ми, така со него. Му укажувам кога се однесува така, ама не ми личи дека допира до него. Мм до душа знае и да го искара за тоа, он ептен се напнува.

На Mr. Right, Dadusicka, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Премалечко е Јуле за да те сеќира тоа што се бакнува во огледало. :D Дете е и слатко е уште,невино и кревко. :) Понатака ќе се учи на се и ќе прима и од другари и од комшии и од се. :) И не знам колку многу ќе можеш да сториш тогаш за да го промениш. Уживај си дур е таков и не слушај глупости од луѓе. :) Ко мајка ми што беше на времето во паника дека ќерка и ќе стане некоја машкоданка оти си играла со камиони и војници и не ги чепкала куклите и ми забрануваше да си играм со нив. :) Живи лудости. Еве, ептем машкоданеста сум а,бе веќе... цц :)

На Lejla8, bittersweet, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.293
    Допаѓања:
    57.257
    Кај сте бе? Да не се исплашивте? :D

И мене ми се оди на одмор. Само шетам по аранжмани и си фантазирам. Денес беше Родос. :D Се мислев меѓу Крит и Родос, тесно беше... Крит за утре нека биде. :sun: Многу сакам такви места со историја, природни убавини и супер храна во едно.
    Ај, до Берово ќе биде можеби, во Октомври. :envy: Ама си стои Родос на листата, кога-тогаш ќе го биде.

На Lejla8, Viktorijaaa5, stetoskop и 11 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.662
    Допаѓања:
    262.585
    Син ми многу сака да се гушка, доаѓа и сам си бара. Му кажувам постојано дека го сакам и он ми кажува. Кога е немирен го карам, доаѓа и се извинува па ме гушка. И не повторува, знае дека згрешил.
    Успеав да поставам граници за купување на играчки, многу работам со него и му посветувам внимание и љубов. Особено што живееме и двајцата. Не му дозволувам да зборува пцовки и го учам на култура и манири.
    Јас сакам детево во љубов да ми расте, ама ете добивам коментари машко е, нека ојача:^).

А ова со огледалата многу ме нервира, јас кога пробувам во гардероба или разгледувам по бутици, он стои пред огледалата и се бакнува оти убав бил(facepalm):D. Нарцис.

На Ane-Goki1, Rubiii, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Со синко си имаме дел од денот за гушкање, седење во скут, споделување милост, но без никакво претерување, разлигавување од моја или негова страна.

Туку што да правам со музикантиве што не само што ми го сј**аа викендот туку и денешново попладне. Свадба што трае три дена! Ивкова слава!

На Petar80, Lejla8, stetoskop и 6 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Уште шизофренија ми фалеше да си дијагностицирам на интернетов :|
    Тетката на 50степени не се издржува :sweat: све нешто ми е, де матно, де се потам, де за никаде. И тахикардии. Ќе нема ќе нема, па ќе удрат наеднаш без врска.
    Какви филозофии па си водам во глава... И јас со соновите во овој период, веројатно поради хормоните. Сонував во Истанбул сум се преселила да живеам (facepalm) Сречо моја, го сакам Истанбул, ама Турција оди во насока од која би бегала.
    Енивеј... @bittersweet подалеку од дечко ни ако си болна пор фавор. Да те поздравам де :wasntme:
    Еј да беее, ќе заборавев ете, имам за частење и тоа многу! И верувале или не, еве вас први ве частам :D уште никој не знае, освен нели моите :) Повелете, кој за што

Многу ми се несредени мислите, мислам дека се приметува :tmi: Не ми се верува дека сме една недела пред август. Време успори малце мме :drunk:

На Skorpija25, Ane-Goki1, MacenceEna и 17 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.996
    Допаѓања:
    276.430
    Се. Верувала или не. :x

На Lejla8, JuLleE, stetoskop и 3 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.506
    Допаѓања:
    281.102
    Oти бе ве нема!?
    Ај јас што сум изгубена во време простор ,мисли ,па да не ширам негативна енергија си ќутам,ама вие барем кажете нешто убаво споделете радост,дајте слика од море,ако е и езерце...
    И гушкајте децата силно,силно,бакнувајте „боле“(гребнатинка,удар) додека од тоа ги преболува...
    А за после вооружете се со трпение,учете мотивациони и психолошки говори и зборувајте,зборувајте...со надеж дека барем неешто ќе ве послушаат...

На Skorpija25, Ane-Goki1, MacenceEna и 20 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.772
    24 часа под клима:worried:
    Не осеќам тегоби некои ама ми е чудно..ова последниве 3 години вака е,претходно неможам да се сетам дека климата волку сме ја експлоатирале.

Иначе денес го искеширавме и последниот одморџија.Ќе одел на журките во Охрид|(.
    Му велам-за овие пари оди во Грција на море да се сончаш..
    Одговорот беше-мамо,ај...молим те..:x
    Тоа ти е..
    Не сум знаела јас што е убаво:D..и точка!
    ДеЦки работи:lol:

На Ane-Goki1, Annath, kravce и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.