Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Добро утро...
    На маса поставен доручек,салата,свеж цеден лимон...чекам да добијам повеќе апетит па да исчистам се пред мене.Во позадина музика за бремени а малото си претка:inlove::inlove::inlove:
    Вчера денот заврши со добар шопинг,се изрелаксирав,морав да се подновам почна веќе се да ми е тесно,мало.
    Денес роденден на една посебна мала драга личност,вечер на торта.Со мерак купив поклонче,едвај чекам за моето да купам нешто.
    Убав ден :f::f::f::f::f::f:

На Skorpija25, Ano, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утрооо.
    Мака мачиме со забиве. Нервоза мн.
    Неам ни кафе кога да испијам, многу е нервозен мали.
    Покасно повеќе.
    Убав ден, убави луѓенца. :)

На Skorpija25, kuc, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро.
    Од најмали нозе сакав да бидам водителка, секое утро ги постројував домашните и им читав прво програма од последната страна на новината а потоа и вести :D Таа желба ми се оствари, работев и на тв и на радио во средно 8) Во школо кога сите велеа - докторка, учителка, забарка...јас велев сопруга и мајка :| ги влечкав другарките да гледаме венчаници по излози :lol: и омилена игра ми беше мајка и деца... Идеално семејство за мене е баш по теркот на семејството од серијата Седмо небо, мајка која пече колачи и во мир и хармонија се грижи за сите...
    Кога бев средно, секое минување пред Мобимак воздивнував и се замислував како работам тука. Се оствари и таа желба 8)
    Кога бев домаќинка и шетав со три деца, воздивнував пред просториите на сегашнава работа... еве ме сега тука 8)
    ...СДК - посакувајте, верувајте..!
    Ај сега добро утро :coffee::coffee::coffee:

На Skorpija25, Espadrila, Cka и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.402
    Допаѓања:
    262.219
    Добро утро, нема бањање денес. Дува ветар а ќерката се силеше да му покаже на дедо и како научила да плива. Ќе мора пак да одам на одмор :)
    Да ви кажам ич дома не ми се оди :|

Последна измена од модератор: 26 јули 2017
    На JuLleE, Skorpija25, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.

Знаете како изгледа кога се прави екг?

211DEED0-3001-4235-B360-F40D42856691-274-000000302DF0D507.jpeg

Горе,доле,падови,скокови,поголеми,помали...Аналогија на животот.

Еден момент си толку високо,другиот паѓаш,за пак да се кренеш помалку или повеќе и да продолжиш понатаму.
    И добро е што е така,рамната линија знаеме сите што значи.

На JuLleE, Skorpija25, Espadrila и 25 други им се допаѓа ова.
  6. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Добар ден.
    Едвај чекам жешково да помине, да дојде есен.
    Се тешам дека еве јули си отиде, уште еден месец кај и да е ќе го истераме и ќе ги извадиме џемперите.
    Ми фали викендичката. Ми фалат тие 6 дена на Кипар кои беа прекратки.
    Ми се плаче за на плажа.

Он топик. Јас секогаш сакав некоја професија која што се занимава со криминалистика. За жал во нашата државичка нема баш погодни услови за истото. Имав период кога сакав да станам стјуардеса, а после козметичарка.

На крај завршив на политички науки од љубов спрема политиката. |(
    Сега се занимавам со една крајно досадна работа, и никогаш не се замислував дека ќе бидам вржана за канцелариско столче 8 часа дневно, но добро е платено па тоа ме мотивира.
    Штета е што многу подоцна во животот сфаќаме која е цената на погрешно избраната професија и колку може да е фрустрирачки да работиш нешто што не ти се допаѓа.
    Кога би можела сега да бирам и јас би станала продавачка. Би отворила ориентален локал во кој ќе продавам зачини од различни земји и култури. Исто би имала антиквитети од целиот свет.
    Оаза на мир би ми било.

На JuLleE, Skorpija25, Espadrila и 20 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ех @manja666 јас од најмали нозе знаев што сакам да правам.
    Мислам дека на темава имам раскажувано, каква реакција добив дома кога сакав средно ветеринарно да запишам :) :) Срце ги стегна моите.

После и со факс беше исто, на крај завршив нешто со кое можам да специјализирам криминалистика/форензика, но мојава анкс. состојба не ми дозволува такво луксузирање, па така тој дел од соништа знам дека ќе остане само сон :)

А чисто факсот што го завршив, не сакам да работам со него. Си ги сакав студиите, си ја сакам професијата за која сум учела, но не би да работам тоа.
    Завршив психологија.

Се` е тоа убаво, само што откако почнав да работам со луѓе, сфатив дека не сакам да работам со луѓе.
    А во теорија, па и на пракса, многу ми беше интересно... ама не е тоа секој ден.

Од денешен аспект никогаш немаше да ги послушам моите, ако не средно ветеринарно, факс ветеринарен сигурно ќе запишев.
    Психологијата е супер, но не е професија за мене.
    Џабе ми е цело знаење, кога трпението не ми е јака страна, а советодавната психологија бара баш многу трпение.

На mynameislove, JuLleE, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Библиотекарка, слаткарка и морски биолог. Од овие три уште последната желба ми е сон...и уште не сум изгубила надеж дека ќе ми се исполни, иако завршив и работам нешто поинакво.

Добар ден народе...јас турбо на работа, денес малку повеќе се изнервирав, како ретко кога. Прилично сум толерантна, ама комбинацијата од рикнат компресор и тинејџер кој ниеднаш во живот не измил заби ме доведе до пукање...за малку. Всушност, ме изнервира тоа што немав начин да му ја олеснам забоболката на детето без машина, а ми беше и тоа како потребна...па белки ми беше успешна импровизацијата.

Вторник е, а се осеќам ко да е четврток. Не спијам, се изморувам максимално оти сакам се' да е како што треба, ама.. тешко е.

За гушкање на машките - јас ги гушкам максимално и двајцата. Бебево ептен е гушкало, ама и големиот не е поназад. Мм се лути, демек не требало да го лигавам, ама јас не го слушам, оти сметам дека децата треба да си ги искажат емоциите, какви и да се, без оглед на полот. Ама мм смета дека филозофирам, демек машкиве требало јаки да бидат, а не плачковци. Мажи!

На JuLleE, Skorpija25, Ano и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Sony 777

Sony 777 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    20
    Здраво,јас сум нова на форумот се надевам дека ке се дружиме позз

На Petra777, M&M, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Фацава да му ја пренесеш на маж ти: :envy:

Како па да не.
    Само родителската љубов прави здрави личности.
    Животот секако ќе го исчеличи.
    Дома не треба челичен да биде, никогаш, туку да му биде уточиште кога светот ќе биде премногу суров.

Изгледа и јас многу филозофирам, ама дм е израснат со многу љубов од мајка му, и тоа се гледа на километри. До ден денешен е гален и гушкан и сакан, и дефинитивно не е феминизиран, ниту пак има проблем со “челичење“.

Едит: и не само од мајка му.
    Со татко му каква поврзаност имаа, цел свет може да им подзавиди.
    Не беше тоа авторитативен однос, повеќе пријателски и советувачки.

На JuLleE, Skorpija25, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Ех... болна точка... разијдувањето во ставовите за воспитувањето на децата... за сè друго сме сложни, ама за ова тешко наоѓаме заеднички јазик. Според мене, родителот треба да има авторитет, ама од друга страна да биде пријател и советник кога е потребно. Но мм е баш Балканец по тоа прашање, за жал.

На JuLleE, Skorpija25, M&M и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.198
    Е сеа...не до степен на Едипов комплекс...
    Можда феминизираноста не, ама после на 30 години да му вири од очи - мааамааа...НЕ!
    Внук ми братучетка ми малце го зезна. Го доеше до 3 години, беше убавец на мама, најубавиот и све на мама, и уште е, па ко ќе ни рече види го ма каков е најсладок, нема посладок, а он расте ко квасец и само мајка му постои, воодушевен е од неа, па едно време беше ко мало маже, го буткаше татко му од љубомора и ден денес спие до мајка му, а татково у дневна. Мајка дозвољава...мал бил.
    Аха...
    Мислам имам пишувано за еден дечко ден денешен мајкаа му што става слики на фб со кралот нејзин од 31 година што женска нема фатено.

Мач со две острици.
    Златна средина.
    Камелија да не си ми другарка?
    На другарка вереникот ден денешен мајка му го шлапа и бацува, демек таква љубов невидена... Оквррррд... кога мама ќе биде ептен споредна бит че туча, а може и никад нема да биде па ептен туча.

Последна измена: 25 јули 2017
    На Skorpija25, kuc, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Кога бев помала, и татко ми такви некои доживувања имаше, но мајка ми сепак “победи“ на крајот, и јас и сестра ми не бевме воспитувани во традиционален дух :) :) :)
    Веројатно не му се допаднаа сите наши избори, ама немаше баш избор, мнозинство сме, се` женишта :)
    Затоа напоменав уште претходно дека треба здрав пристап кон љубовта.
    Ниту една посесивна и опсесивна љубов не е здрава, ниту мајка кон дете, ниту партнер кон партнер :)

@Lilit немам вереник, а и мајка му на дм не го шлапа и милува и лепи по фејсбуци буквално :)
    Ама прави други работи преку кои знам дека го сака повеќе од себе, па и мене ме прифаќа иако и јас знам дека во многу работи со мене не се согласува.
    Само е спремна на сѐ за него, и сега да не испадне го фалам дм, ама навистина е посебна, добра личност, добар човек.

Да не навлагам во психоанализа на личноста на дм, ама тој е тоа што е, поради воспитанието кое го добил дома и љубовта која ја добил дома.

Последна измена: 25 јули 2017
    На JuLleE, Mr. Right, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Исто и кај нас Ана.
    Со ќерка ми е понежен,со синко друг однос има.

Ние се гушкаме,многу.Често знаат пред спиење(сега во лето нема шанси,покасно од мене легнуваат)знаат во спална да дојдат и да се гушкаме.Ги бакнувам на секое,пред да одат надвор,кога ќе се вратат,пред спиење.Ама сега синко бидејќи лека полека станува маже,не ми дава гушкање во јавност,посебно па пред деца,никако.Па кога ќе размислам,ни малово не го гушкам и бацувам во јавност.Ама кога биле малечки,постојано сум имала изливи на нежност кон нив.

Не би им го скратила тоа,прво,пред се,себеси не би си го скратила тоа задоволство да ги бакнувам своите деца.
    Кого ќе гушкам ако не нив?

На PUPICA, JuLleE, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.198
    Темата чинам подлабока е.

На kuc, mareane, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Не грешиш.
    Во однос на личноста на секој човек, најголема улога има семејството.
    Тема без крај..

На JuLleE, Skorpija25, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Длабока и комплексна Лилит... никој учен не се родил, лесно е да кажеш дека своите деца ќе ги воспитуваш вака или така, поучен од позитивни/негативни искуства со сопствените родители, ама во пракса е тешко. Секој си наоѓа начин, ама дали ќе биде добар за детето, се покажува подоцна во животот. Не сакам да им ги сечам крилјата, ниту да им ја ускратам љубовта, ама сè во граница, ништо претерано. Треба да ги научам децата да бидат самостојни, треба да имаат право на избор и глас (иако се мали), ама треба да се постават и ограничувања. Почитување треба обострано, значи ако сакаш да добиеш, треба да дадеш. Комплексно е многу, лесно е на збор, ама во пракса некогаш како невозможна мисија ми се чини.

На JuLleE, Skorpija25, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    И јас сум за средина.

Еве ви од другиот екстрем - дете воспитувано да не плаче "ко девојче", да биде таф мажиште. Вчера баш го набљудував... зборува само луто, буквално им се дере на баба му и дедо му. На сестра му и’ вели - уште еднаш само ако ме прекиниш ќе јајш боксој! Го прекина, па ја удри. И како е тоа во ред?
    И преееголема приврзаност со мајка не чини, ама да му скратуваш љубов за да го ојачаш не е решение.

На JuLleE, Skorpija25, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Кај нас во зграда има еден, веќе 50+ год. и одоздола вика - мамоооо фрли ми ..., па следи - сегааа синеее.
    Јас не верувам дека е гушкан :tmi:
    Или си лигле или не си.

Иначе и јас не сум по гушкањето. Сестра ми е друга приказна. Ќе дојдеше татко ми од работа, ќе легне, она до него одма. Јас одкако знам тоа ми беше |(
    Сега на секое видување со моите се гушкаме, бацуваме. Јас тоа некако по дифолт го правам. Емоции искажувам поинаку.
    хороскоп - бик
    МиуМиу е гушкало. Во стање е во скут да ми седи цел ден. Имаше и еден период кога не сакаше пред деца да ја гушнам, бацам. :tmi:

На mal.ecka, JuLleE, Ano и 21 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ни јас не сакам гушкање, лигавење.
    И не ми е најпријатно кога сестра ми ќе ми се обеси на врат, а таа е право гушкало :) Ама ја оставам, знам колку значи блискост од семејството, па ако неа ја усреќува гушка, гушка нека биде :)

На JuLleE, kuc, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.