Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Мор немам нотификација.
    Саа ќе видум.

Petar80 and Lejla8 like this.
  2. Rubiii

Rubiii Популарен член

@Petra777 ако имаш претпоставен на секторот, некој кој е испод директорот, тогаш пожали се дека приватните работи на колегите им се приоритет на некои колеги, при тоа нарушувајќи ја приватноста.
    Држи се настрана од таа колешка, не ја дружи, не наеднаш, ама со тек на време здружи се со други.
    Пред некој ден пиша дека свадба ќе правиш, мислев си направила, па ме интересира дали ќе ги каниш колегите, со оглед дека кажа домашните се во тек со ситуацииве?
    Татко ми и дечко ми не би му простиле на ваквиот директор хахаха
    Затоа луѓе се отвораат очите. Некогаш кога одиш на интервју самата околина која ја затекнуваш ти кажува дал си за таму или не.
    На претходното место каде аплицирав и одев на обука 4-5 дена, кога влегов беше се уредно, фина атмосфера, но кога разбрав дека девојката си оди за чие место аплицирав, а девојката сосем на место, сфатив дека нешто не е океј таму, инаку ни таа не би напуштила...
    Затоа не ни почнав таму и не се каам, слушнав отпосле за секакви неправди, среќа што навреме сфатив зошто е ослободено работното столче за таа позиција.

marama, Annath, Mr. Right and 7 others like this.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Во Скопје потешко е да разбереш и да дојдеш до повеќе информации за каква фирма се работи, каков однос имаат со вработените, за разлика од помалите градови, сите одприлика се знаеме, а и да не сум слушнала ќе прашам некој роднина, пријател, дали вреди или не, секако и обратно, прво што те прашуваат од која фамилија си, од кој дел за на крај роднини да се најдеме :D

Annath, M&M, Mr. Right and 8 others like this.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Добра ви вечер и од мене.Утре е празник Архангел Гаврил,за многу години да е,па кај нас од вечер се оди во црква.Цел град натаму е упатен,пред малку си дојдов,тоа како традиција ни е.Се прошетав малку,малку и ветре дувкаше,за милина за шетање,па пешачењето за душа ми се фати.

mal.ecka, Peco, Tajnaotrovna and 14 others like this.
  5. Petra777

Petra777 Популарен член

Па ќе ги викам... А што да правам. За жал нема над него никој.
    Ако има образ нека дојде.
    Колешката со која стоев најдобро напушти. Другата е по потреба, води сметководство и си оди. Другите се теренски. Сума сумара со неа сум 8h, и да неќам мора да соработувам иначе отиде налет се.
    Се трудам да не ми влијае никако работава, ама осеќам притисок.

6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Нaстрaнa сите кoи oд здрaвствени причини мoрaaт, ги презирaм другите кoи си нaрaчувaaт бебе oд сурoгaт мaјкa, кaкo фустaн oд шнaјдеркa.
    Не знaм зoштo oвaa темa ме вoзнемирувa...и јa мислaм. Читaм зa Рoнaлдo, 1,2,3 дете пo нaрaчкa, a сегa девoјкa му ќе му рoди (ви се свиѓa девoјкaтa?,мене не). И сегa сите 4 ќе бидaт негoви, првите 3 сaмo негoви, a 4 ќе имa и мaјкa и тaткo. Штo знaм некaкo ми е кaкo децaтa дa се експеримент.
    Вчерa сo кoмшииве си прaвиме муaбет. Се штo некoгaш гледaвме вo СФ филмови, сегa е реaлнoст. Се е некaкo вештaчкo. И ние сме дел oд тoa.

Peco, Tajnaotrovna, Annath and 19 others like this.
  7. Rubiii

Rubiii Популарен член

Јас досега не сум имала вакво искуство, не ми се верува дека уште постојат такви претпоставени кои кокетираат со младите вработени..
    Со која цел? Ќе ја запалиш? Тоа и е шанса за напредок?
    Знам еден случај каде и било понудено на девојка млада унапредување ако има однос само со претпоставениот, девојката била во трауми долг период.
    Ти барем си ја фатила твојата колешка, јас пред некое време имав сомнеж ама никако да ја начекам(waiting)
    Како слушам и гледам, се повеќе се разочарувам од правилата и системот во оваа држава...

Petra777, Annath, M&M and 8 others like this.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Цел ден го поминав наваму натаму ,т.е. на пари арчење.Се обидувам да си лечам стрес.:|
    За мене ништо пак не си купив,ама за мм ,децава,па и за мили пријатели...Вечерва бев кај мила личност која еден дел од животот ми беше десна рака,од која научив многу,а сега една година не сум ја посетила.Чувствував вина и потреба да се видам ама 3 часа заедно со другите околу мене малку ми беа.:inlove:

Приметувам дека некои теми кои лично ме засегаат ги избегнувам...:(
    Но да се обидам сепак нешто да пишам:
    Гушкало не сум,не сум се гушкала премногу со моите родители,ама секогаш сум била доволно блиска и поврзана со нив.Брат ми беше три пати поголемо гушкало ,посебно со мајка ми како мал,ама откако порасна толку им се сменија односите што сега со мајка ми се како маче и куче...
    Како мали сум ги гушкала моите многу,но големата откако порасна е многу дива,ладна кона нас,мислев е период ама карактер е изгледа.Малово е поинакво барем засега помило,повеќе сака да се гушне,милне...
    И моите родители биле исти за нас двајцата и јас за своите деца ,но сосема различно карактерно и емоционално се развиваат,така да не мислам дека гушкањето и општо нашиот одност кон децата е пресуден за тоа...

mal.ecka, Peco, Tajnaotrovna and 19 others like this.
  9. Ariel

Ariel Форумски идол

Што се чудите, кој е најстариот занает...

Само човек на страна да е од такви глупости. Ладен однос, и самодоверба дека работата се врши како што треба.

Не се ни таквите претпоставени наивни, обично пробуваат кај што мислат дека ќе пројде или кај млади и несигурни во себе. Стока.

Peco, Petra777, Tajnaotrovna and 13 others like this.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Бебе си е бебе :)
    Да можам и јас би си "нарачала".

Никакво задоволство не гледам во биднувањето трудна, па и моментот на раѓање :sweat: :worried:

Јас паничам ако едно влакно криво ми порасне од вообичаено, не па цел човек во мене да порасне.
    Не знам, не гледам романтично на тие работи и се трудам да не мислам на нив. Дете како дете сакам еден ден, ама во мојата замисла некако трудноќата не ја гледам сјајно :)
    Па ако имам можност некоја да ми го износи и роди, би размислила. :)

mal.ecka, Lejla8, manja666 and 3 others like this.
  11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Третосменци, ве нема

Lejla8, Annath, Sesil and 3 others like this.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Тука сум,не ми се спие,легнав ,па пак станав...

Lejla8, Skorpija25, Annath and 3 others like this.
  13. simonka93

simonka93 Форумски идол

Јас чекам да ми се подисуши косата, во 1:30 дојде вода за капење...

Во врска со темата за сурогат: ниту би била ниту би сакала некој да го стори тоа за мене

14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Тука сум и јас. Почнав со нова серија - Grey's Anatomy.

Сурогат мајка - не, во ниту една околност. Сакам и ќе имам деца само доколку јас и мојот партнер можеме да имаме дете, природно или со помош на медицината. Дете кое ќе е наше и ќе го родам јас. Сите останати опции за мене се неприфатливи.
    Не сум личност која е полна со љубов и која има разбирање за другите. Не би била добар родител на туѓо дете, без разлика чии гени има тоа дете.

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Хм...
    Пред некоја година ми побараа јајце клетки да донирам.
    Одбив.
    Не би се одлучила за сурогат ако можам.
    Како што е редот така сакам.
    Ако нешто ете...тогаш влегува предвид секоја алтерматива.

Сакам да ја издржам неделава....не знам како веќе. Претешка ми е.

16. mareane

mareane Форумски идол

Доколку не би имала реален здравствен проблем никогаш не би дозволила друга мајка да го носи моето бебе.Бременоста за мене беше најубав период на животот,пораѓајот најнормално и незборавно мајчинско искуство.
    Ако блиска особа која има реален проблем да мора да го побара тоа од мене да бидам сурогат мајка,мислам дека би прифатила,зашто нема поубав гест од тоа некому да помогнеш во остварувањето на мајчинството.
    Но сепак само мислам,затоа го подвлеков зашто тое е сепак тешка одлука за која сега секако можеш да мислиш,но во реалноста не би било така едноставно да се одлучиш.

Peco, Ane-Goki1, Lejla8 and 9 others like this.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Мм однел деца во градинка и на училиште, изгледа сакал мафе оти јас маливе кога сум дома не ги носам ама пустиот заспал чекајќи ме за мафето.:D
    Не го будам греота е, до 6 сабајле и он беше на работа, нека дремне малку па ќе го будам пред да треба да се земат маливе за мафе брзинско.:lol::lol::lol:

Јас Роналдо мислам дека е геј а и така маллувка приглупичок па слуша што му кажуваат менаџерите, нарачај дете, си нарача, ај уште едно, ајде сега со некоја манекенка нека те видаат троа, па нарачај си дете и така во круг, не оти ги видел децата, не оти му требаат, така за некој мачо имиџ што реално никалва бројка на деца не може да му го направи, па и што се крие не ми е јасно, денес гордост е да си геј.:wasntme::rofl:

marama, Peco, Lejla8 and 20 others like this.
  18. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Што знам сурогат мајка ако ти го роди детето дали баш ќе ти се појави тој мајчински инстинкт? :?: Инаку супер опција е, поготово за тие со здравствен проблем. Јас не би била сурогат мајка ниту би донирала јајце клетки. Можда себично од моја страна ама познавајќи се не би прифатила никогаш такво нешто.

marama, Peco, Lejla8 and 1 other person like this.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

200 грама чоколадо, и иди заспиј!
    Среќа си имам работичка.
    А утре ќе си дремам по битни случувања.

Од сите супермоќи, најмногу би сакала да имам одлични тајм менаџмент скилс.

Добро де, и телепортација.

Last edited: Jul 26, 2017
    marama, Peco, Lejla8 and 4 others like this.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Сама седам цела вечер. И вие сте ми биле некои другарки |(
    Се мислам дали да легнам, аларм ќе се активира за два саати. (waiting).

Peco, Lejla8, mareane and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.