Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Да се пријавам на трета смена. :D

И мојот малку се лути а нема причина за тоа. Згоден е, ептен е харизматичен, ма бре алфа. Едно е што сум вљубена ја во него, туку тој навистина е многу згоден тип. Е склон е на дебелење во регијата на стомакот и на жештиниве не можел да оди во теретана, па маалку се правил во мевот. Значи тоа се познава само кога ќе седне, се прави една витка, кога стои - ја нема. И му велам ја Пабло, он се подналути. :devil: :rofl: А ден пред тоа го фалев дека е многу згоден, бевме на шопинг па кога пробуваше кошула. Кој гледал Narcos, знае за што зборам. :D

Факт е дека денес медицината нуди многу опции, еве пример на тема бременост, сурогат мајки, донирана сперма или јајце клетки, Ин-витро, инсеминација, па и бременост после 40-тата. Но, ако прашате било кој доктор, истиот ќе ви потврди дека самото забременување е потешко, носењето на плодот, за пораѓајот нема потреба да правиме муабет, најголем дел се со царски.
    Како и да ја свртиме работата, од медицински аспект, раѓање на прво дете на 25 и 35 никако не може да биде исто.

Има примери и примери, но јасно ни е на сите кога се идеалните години за раѓање. На тема воспитување имам малку поинакво мислење.

@CameliaMiller јас, пак, на тотално поразличен начин гледам на работите. Знаејќи се себеси, јас не би била доволно толератна, пред се.

Но, многу е погрешно чувањето миленик да го споредиш со растење на дете. Сепак, читајќи ги твоите постови и земајќи го во обзир фактот дека ти би посвоила дете и не гледаш на бременоста како некоја специјална состојба, имам впечаток дека ги сакаш сите живи битиа.

Им одговара да ќутат - ја гарантирам. Секс за една вечер - а биднало, а не биднало. Ама константно љубакање со трета личност за која никој не знае просто е неизводливо. Паралелна врска а наводно не знае, аха, сигурно.

Познавам личности кои молчат ради парите. Гооолеми пари се во прашање, станови, коли, скапи одмори, облека. Не дека они во старт се спонзоруши, израснати се во пари, ама ете...

На M&M, Lejla8, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Се фенирав...а додека тоа го правам ми иде размислувањето.
    До душа не е како кога мијам садови (ама не мијам, имам нокти сега), ама пак...

@Peco , ти пријателе да свртиш тефтерот, да пробуричкаш по бившите девоки, да видиш има ли некоја не мажена, разведена, ..Мораш (па сега мораш и не е баш зборот) да прејдеш во напад :)
    Ние ќе те бодриме, ветар во грб :muscle:
    И...само во последнава година знам 4-5 девојки што се омажија на 35+. Барем во денешно време тоа не е чудно.
    Затоа не се вади на годините :!:

На kuc, marama, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    5.494
    Јас сум мераклика за готвење, хедонист сум, сакам да експериментирам и да спремам, еве деновиве после работа спремам за славата на дм...
    Почнав и да месам, вчера правев неколку колачи, сакам да придонесам во подготовката на нивната софра за славата, ете заедно ќе спремаме и руска салата или некоја слична.
    Се радувам што ми го цени тој труд кога е храната во прашање, иако е скромен и не прибира, знае да изненади со нарачка, ама поретко...
    Во однос на килажа има 90-92кг, но во мускулна маса му се, и на изглед е згодно-слабичок-таман. :drunk:

Не ги сфаќам некои блиски кои се омажени и не готват, туку земаат храна од неговите/нејзините или купуваат нешто.
    Едно што тоа не е домаќински за еден месец да зготвиш само 2 ручека, второ не е финанскиски рационално, трето чим си решил на чекор брак неможе да не се замараш со кујна и чистење воопшто, мажот таа работа а ти како со твоите да си...
    Или пак да му спремам нешто за јадење, а он да ми го врати со коментар дека не јаде тоа и тоа... Не е коректно...

Жена, од една тема, забегав кон друга:worried:
    Инаку, аирлија УН диетата, поздрав до @Hipster , ама тукушто добив желба за јадење, и си мавнав мало сендвиче со домат и кривопаланечки кравји кашкавал, со диетално лепче:D

На marama, Lejla8, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Споредувам во смисла - колкава одговорност е ова, а тек па дете?! Паника ме фаќа :)

Јас ги сакам сите живи битија, без исклучок, но ако кучето ми е лошо, односно лошо сум го воспитала, ќе го чувам дома/во двор, и ќе го изолирам од другите луѓе и животни.

Но лошо воспитаните деца растат во лошо воспитани возрасни, кои не можеш да ги ускратиш од социјална интеракција.

А сите сме сведоци на последиците од однесувањето на лошите возрасни.

Затоа за мене е посебно тешко прашање како ќе го воспитам? Ќе успеам ли да го воспитам добро?

Не знам, за мене тоа прашање нема лесен одговор, сметам дека да се биде добар родител е најтешката задача во животот.

На ines.h, M&M, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    :clap:
    @Peco го прочита ова? Од утре... АКЦИЈА :!:
    Прочитав колку убаво ке се грижиш за сопругата и децата... Значи, време е за АКЦИЈА!!!

(waiting) Ејјј... Добра ноќ друштво :hug:

Редактирам...
    8-| Модераторки, @referentka @Sesil каде ми е потписот, разиграната девојка во црвен фустан...

На mal.ecka, ines.h, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    @CameliaMiller кога ќе родиш како на дугме ќе ти се уклучат одговорите на сите прашања кои сега ти се баук.
    Се си доаѓа само по себе.
    А и ние тука сме, нели се знаеме :rofl:

На Ano, M&M, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Зошто да не ако финансиски можат да издржат купување готвено јадење. Или ако мајката или свекрвата е пензинерка и има вишок слободно време, што ќе готви за 2ца истовремено може за уште 2ца, младите да си бркаат кариера. Јас не гледам ништо лошо тука. И зошто жените само да треба да се замараат со кујна и чистење? Не е тоа заеднички дом?
    Ако му спремам за јадење и ми го врати значи не се познаваме воопшто. Како тоа да не знам што јади маж ми?
    Немојте ве молам со вакви размислувања. Не здруженија за права на жени, не партии, господ да се симне нема да да бидеме рамноправни.
    Пења устата ми фати додека ова му го всадив во глава на мм, дека нема машка/женска работа, се заедно мора да се работи, ама ете мислам дека успеав. Некои мислат дека се зезам коа го кажувам ова, некои го жалаат колку е он напатен ама гајле ми е.

@Val-Dim не знам ама и јас не ти ја глеам момата во црвен фустан туку само иконичка стои

На Lejla8, Annath, sofijanoka и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.310
    Допаѓања:
    92.135
    Ауу што се тие големи бројки бе,па вие ептен сте ги поправиле мажите :D мојот незнам колку има не го мерам :rofl: ама се разубави откако го хранам :tmi: тоа сакав да кажам а не дека качи +20/30.
    Можеби е поправен 5-7кг ама не и повеќе :)

Неверство не би простила,штом посегнал по друга на било кој начин веќе не е тоа што било порано ,ниту пак ќе биде.
    Секој по својот пат.

На mal.ecka, ines.h, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Сесилијо, се' си права.
    Ама на форумов нели женски е, па најактивните теми се домаќински - деца, храна, чистење.
    На општите форуми, каде исто има и мажи и жени, во истите вакви теми... Нема мажи :)

Малку се тие што имаат расчистено со партнерите дека обврските дома се обавуваат еднакво, а не според тоа што имаш меѓу нозе.

На Lejla8, Annath, НаталиЛили и 5 други им се допаѓа ова.
  10. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    7.465
    Vo kolku za tvoite deca ti donela nesto vo tolkava vrednost obicno vrakam tolkav podarok.No jas bi stavila vo plik tolku kolku mi donele i ne se zamaram i ne se pravdam. Mrazam koga me gledaat ko kasichka vo dvizenje.

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    5.494
    Неее @Sesil , погрешно си ме разбрала.
    Јас сум за апсолутна рамноправност во општеството.
    Денес и жените се кариеристки, заработуваат, не е како порано да се задолжени само за домот, и нормално дека мора да се покриваме во денешно време, услови и темпо.
    Примерите погоре ми беа за луѓе кои се жалат дека не им стигнуваат примањата, а се хранат често во ресторани...
    Примерите погоре ми беа за пар кај кои жената е буквално нон стоп излезена, било во теретана, козметичари, друштво, патувања, а мажот е тој кој чисти, готви и пазари, што е во сосема друга крајност, и од страна изгледа како прав идиот чим не знае да крене свој рамноправен глас и да побара исто место како сопругата.
    Примерите погоре ми беа за пар кај кој мажот често знае да изводи, и да одбива храна, со изговор дека не јадел тоа. На пример ќе види женава рецепт ќе го спреми и овој глуми...Ќе има дома помалку продукти, уморна од работа ќе искомбинира нешто и овој пак мрчи..

Да се редактирам и дополнам, ние живееме од скоро заедно, и се е ствар на компромис. Денес тоа и тоа е мој план и обврски, тоа и тоа се негови, а она измеѓу од заеднички потреби ги балансираме и покриваме.
    Ќе пуштам машина и излезам на кафе со пријателка, он ќе ја пружи.
    Ќе заглави на работа, ќе одам сама да пазарам, да ручам.
    Ќе заглавам јас на работа некоја минута повеќе, доаѓам дома ме чека некое ручече на маса.
    Чистиме еднаш неделно, секој си има свои обврски, побрзо завршуваме заедно, еднакво сме изморени, а исто време и продуктивни.

Последна измена: 27 јули 2017
    На marama, mira.mira, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Знам дека сум му досадна ама морам. И секаде кај што одевме, со сите со кои комуницира(в)ме му укажував на правилно - погрешно. И за жени исто, не само за мажи, па као сама себе си предавав лекција. Сега внук ни го носеме со нас кога сме во друштво со пареви кои носат деца. Чисто да го научам она дека грижа за дете не би била само моја, туку и негова.

И сметам дека вака треба сите да праат, пошто е срамота во 21 век да збориме за еднаквост а дома да бидеме ко слугинки, па уште коа ќе видам помлади генерации колку понизни се пред мажите - страшно. Грам самопочит да се нема. Куп примери околу мене што само ме револтираа(т). Не сакам, не смеам да бидам ко потчинета во бракот. Или еднакви или нема брак.
    има чаре за тоа, не знаев што ќе сакаш да јадиш па остаив ти да напраиш, ќе си се најадам јас претходно он нека фучи колку сака

На Ane-Goki1, Lejla8, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    5.494
    @Sesil во право си, само јас мислам дека таквите сфаќања според мене се примитивни, а многу се чести.
    Пред некој месец бевме на излет, и девојката на другарот на дм ми вика ајде ние салатите ќе ги спремиме, женски сме што да правиме?
    Јас вака ја гледам, не сакав да и кажам нешто за да не ја навредам и само се насмеав и се повлеков, мојов дојде виде што правам и одма ми помогна со она што јас се зафатив да го спремам, па фино си седнавме и двајцата.
    Дури миење марула, лупење компири и сл се негова работа...
    Никогаш не ме остава така јас да работам а он да седи, нашата политика не е таква...
    Ниту јас сум робот и идиотот, ниту пак тој е.

На Ane-Goki1, Lejla8, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Веќе не ни реагирам на такви коментари. Сеедно ми. Порано се докажував, им разлагав со саати да не допуштаат такво однесување, на крај идеа до заклучок дека јас сум лоша, а мм го жалаат. Нек си тераат така ако им одговара и воопшто нека не спомнуваат дискриминација и нееднаквост.

На Lejla8, Rubiii, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро ...ајде станувајте силно светнал ден ...
    image.jpg
    Многу нахранети мажинава ваши и мојов не паѓа подолу на 180 висина овие 85 добро му стојат ,а пред тоа ко неухранет ми беше :rofl:
    Неверство дали би простила ...никогаш не вели никогаш :nod:
    Имајте убав ден се читкаме од домче !!!!

На bittersweet, Peco, Rebecca_R и 16 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Morning :coffee: :yawn:

И јас би вака, ама.... ништо.
    Ајде, уште малце, силна сум, ќе издржам :muscle:

И малце да попееме сабајлечки :music::music::music:

На bittersweet, kuc, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Убаво утро на сите денес посвежо некој степен пониска температурата и пријатно е утрово за поспивање ама работниве обврски не дозволуваат.
    upload_2017-7-27_8-47-32.jpeg Бујрум на кафенце

На bittersweet, kuc, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.237
    @Petar80 многу си се дотерал сабајлечки, јас у пижами сум ако така да правам друштво?
    Фини теми сте свртеле синоќа, да му е мерак на човек да ве чита ;)

На bittersweet, Peco, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро!
    Кафе + овошје за доручек, распослана на биро со тефтери и маркери, учам :D
    Имајте убав ден друштво!! :sun::music:

На bittersweet, Ano, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Секако се прифаќа само да е позитивно друштвото

На kuc, Peco, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.