Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро на сите :) Пецо после муабетиве и поддршкава уште синоќа отишол во "лов" на 35+ девојка. 8):muscle:
    Јас бев многу против простување неверство, сега не се замарам, ако на мм му дошло до тоа, би му било подобро да не дознаам. Не нема да го оставам зошто јас сум инвестирала во овој живот и во таа куќа ама повеќе никогаш нема да биде исто и ништо веќе нема да му верувам.

На fallenangel, kuc, eli25 и 16 други им се допаѓа ова.
  2. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Зоки ме насмеа од сабајле
    Вака некако те замислив
    IMG_9017.GIF
    Се шалам се разбира не ми се лути :D

На Peco, Lejla8, CameliaMiller и 10 други им се допаѓа ова.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Добро утрооо. Утре петок, а? :party: Може уште денес да почнеме со славење.

Неверство... не знам, мислам дека не би имала сила да простам. Како што можам јас да бидам посветена на него, очекувам и тој да биде стабилен во иста мера. Ако има неверство од моја или негова страна, разделба и чао. Не ме интересира што сме вложувале заедно во живеалиштето, ќе се договориме и ќе се разидеме ко луѓе. Нема ништо што би ме натерало да глумам брак ако врската и довербата меѓу нас е уништена. Барем така си размислувам сега, од позија на што би било кога би било. И еднаш, инцидентно, за мене е трагедија :D , а за паралелна врска да не правам муабет.
    Океј е да се прости и да се продолжи, ама само ако си способен да го надминеш чувството на пораз и да продолжиш ко ништо да не било. Да простиш целосно. Јас мислам дека не би можела, па џабе измачувањето и давање шанси.

@Peco, само да те потсетам да не се ограничуваш на толку помлади жени. И жена над 40 може да ти биде добар партнер.
    Зошто мажите над 40 секогаш бараат помлади жени?

На bittersweet, kuc, eli25 и 18 други им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро.
    Ве исчитав сега. Луѓе, дете со моторче у газето имам родено. Машала нека е здрав и жив ама мн е хипер. Не можам да го догледам.
    Захтевен мн, се по него човек да оди.
    Ми фали мачката, ама среќа што не е тука, прво ради мн влакна, второ што секој ден малиов тепан ќе беше од неа. Олош невиден на мене си е таа. :D
    Идам кафе да пијам. Ако ми дозволи малиша. Ако не ќе си трпам до кај 11 кога му е време за спиење. :)

На Ano, kuc, eli25 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.716
    Чекај чекај,допрва...Ко ќе почне да лази,па и да проодува :drunk: Вц нема да можеш да одиш, не кафе да испиеш :sweat: Само да се живи и здрави

Добар ден
    Уште сум в кревет по пижами :yawn:
    Се мислам што со денов

На kuc, eli25, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Деца нека се живи и здрави ама многу се захтевни :sweat::hug:. Јас од сега се мислам што ќе правам со две кога на ова едно не можам крајот да му го најдам.
    Една колешка денес ме налути малку, ќе сум почнела да се тркалам, нема да сум можела да ослабам после породување ова она :punch:. Абе ај глеј си работа, јас јес да си бев згодна пред да останам бремена, сега сум поправена, омекната ама се збори ли така.....

На bittersweet, kuc, eli25 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.310
    Допаѓања:
    92.135
    Добро утро -добар ден како сте ?

Јас добра завршив некои обврски од сабалје па малку одмор и припреми за ручек ќе се спремаат :) Ги сакам деновите кога мм е прва смена кога цело попладне е само за нас :inlove: со мерак правам се ако треба и уште од рано рано само да завршам се додека стигне дома и да сум слободна без ниедна обврска :lol:

Песната со денови ја слушам колку прекрасна ми е изведбата :l: Чујте можеби ќе се зарази и некој друг како мене :D

На bittersweet, fallenangel, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Срце мое, мојов е 8 полни и се влече не лази и патка, се џитка од џампер, се мава од маси, пробува да се исправи и да стои сам. Мака имам,ама се тешам дека мм се враќа за 1 месец и ќе имам помош. :D
    Moрам да се редактирам: @EuHenIa а да и кажеш дека ти ќе ослабеш ама неа памет нема да и дојде? Глупача. :punch:

На kuc, eli25, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    @Rubiii ќути жено само на јадење мислам, само планирам што ќе јадам и кога:D
    Кога не бев на диета не ми се јадеше волку мислам.

А денес ми се спие ми се плаче, не ми се работи, не дека иам многу работа ама пак не знам што со себе.
    Крај на месец е собираме пари за јадење од ситни што сме ги ставале во оние за пенкала, посмешно нешто одамна не сум видела.

На kuc, eli25, Rebecca_R и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    143.683
    @Peco ама ти се запнавме, кај и да е ќе те ожениме. Така де, зошто само тебе да ти биде убаво? :D

Леле колку е убав денов, само човек надвор да седи!

На kuc, marama, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Се успав денеска, ама времево е ептен убаво за спиење. Синоќа ептен глуп сон. (facepalm)
    Испив кафе, сега ќе каснам малку.
    Затворени пици денес на мени.

На stetoskop, kuc, eli25 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.716
    Кај нас врне, грми, корне на чад, нема вода...
    Само се жалам ама веќе преку глава ми е :(

На kuc, mal.ecka, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.237
    Правите некогаш нешта кои знаете дека кога тогаш ќе ви се вратат од глава?! Свесно?

На fallenangel, kuc, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    A zosto nemate voda non stop?

На Lejla8, Petar80 и Annath им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Поздрав друштво! :D

Сите си ги опраивме мажите откако си ги зедовме, мајките на диета ги држеле :lol: јас си сакам височки и крупни мажи, а бе да те грабнат коски да ти скршат, ама завршив со некој не толку висок. А најмалку важно е тоа, други работи се приоритетни.

За неверство, не оправдувам кога веќе е решено да се стапи во брак, т.е да се има моногамна врска. Ама сè е работа на договор меѓу партнерите и повеќе претпочитам да ми каже лично забило што, отколку да дознаам од трети лица. Имаме договор со мм, не е црно на бело и заверен на нотар, ама одамна сме збореле за тоа и имаме ист став, дека е подобро да бидеме искрени еден спрема друг, отколку да се лажеме очи в очи. Па засега е ок, понатака не знам., ќе видиме.

Четврток? Хммм... ајде уште малку и на јули ќе му кажеме чао... страв ме фаќа од тоа колку брзо поминува времето...

Ајде бујрун на пауза ;)

На bittersweet, kuc, eli25 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.716
    Слаб е притисокот,секое лето е така... Има, ама минимално, колку да не е без ич.

На темата на Бошка
    Правам,да...Свесно...Не некои многу битни работи, ама секогаш доаѓам во ситуација да речам: Е, знаев дека ќе е вака

На bittersweet, Skorpija25, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    Што направи Божица?
    Сите понекогаш свесно правиме работи кои што знаеме дека како бумеранг ке ни се вратат. Некогаш тоа е за лична цел, за добро на семејството, а некогаш и по работен „налог“...
    Зошто правиме така?
    Живот, тоа е објаснувањето... Некогаш налага ситуацијата, некогаш зошто ни се сака :tmi:

(waiting) Ми истече времето за Фемина... Навратив само да Ви посакам убав ден :hug:
    love_382.gif
    Редактирам... Потпишете ме на јубилејката :)

На bittersweet, kuc, eli25 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.220
    Дај ми пример.
    Многу несвесно правам такви работи па не можам да ги идентификувам.
    За една сум свесна само и тогаш бев свесна и интуицијата не ме излажа. И мазохистички се терав во истото во име на бидување на добар човек несвесно па дека е лицемерно. И скратив.

Абе околу дебелеење на мажи во брак или кога жената е трудна, има податоци кои не им одат во прилог на жените и не се баш симпатични. Ќе ги премолчам за да не ме степате. Не е дека мајките не си ги чувале арно...

На kuc, mareane, sanjaeva и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.237
    Правам да ми е интересно, а знам дека не треба така. Среќа не е страшно :)
    Мене мм ме здебели у врска, он се направи заникаде сега. Не по моја вина, јас го карам. Кажи го @Lilit муабетот, да не се занесуваме за џабе :)

На kuc, Mr. Right, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.220
    Дугачко е... а и нејќум да ме степате. Пред 2 години на конференција го слушнав и се растажив, ама па у принцип сфатив дека не е па само за мажите, туку и за жените. Колку жени знам што се дебелеат во брак, а он се по згоден, се дува од него, па и ако се здеси од цела негова фамилија. Да не должам, не сакаат тука такви муабети, ќе бидам куса со пример.
    Ама вака оди - емоциите, моуд за преживување, стрес, страв и животно незадоволство, сочувствителност, грижа, откажување. Ако си бил чаби или има здравствен проблем друго е, тоа ваљда му било од секогаш начин за справување со емоции.
    Дм се здебели од лани до пред некој месец многу... и кога викам многу, баш многу. Ама мораше да се сменат некои работи... и хроно моно по негово, слабее... фала богу си сфати дека јас и он не сме едно, он си е своја личност и не може од емпатија за мене себе си да се заборави или па зошто јас имам хипо он да е солидарен и потсвесно да си донесе одлука дека ќе бидеме исти. А-а!
    Ама според мене оди у два правци. И за жените важи. Ама у секој случај секое драстично варирање на килажа има врска со настан кој трае подолго, треба да се види точката кога почнало.

На kuc, Skorpija25, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.