Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Јас јадам од досада :) и од стрес секако. Ама кога сум сама дома обожавам да легнам пред тв со чоколада или чипс или нешто така "здравичко" Затоа и бев топ згодна пред да останам бремена, ем што лани после операцијата многу ослабев ем што од ѕверката немав време да надокнадам килажа. А стомаче секогаш сум имала. Е сега оти сите ме тинтраан и нудат со се и сешто а ја сум од тие со "говорна мана" не знаам не да кажам, и си се таложи.
    А мм.... е он ти е тип што јаде како слон а ни грам не става на себе. Ама нерва е голема, од нервата нема шанса да се здебели. А и генот е во прашање

На fallenangel, kuc, PUPICA и 11 други им се допаѓа ова.
  2. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.294
    Е асамо ти да кажеш дека тој нејзиниот е ваков, таков, онаков очите ќе ти ги извади. Таквите како неа и јас ги имам во околината. Тие аку зборуваат- дозволено е. Ти несмееш да речеш ништо.(fingers)

На kuc, Skorpija25, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Одиме да пазариме за него, прво јас влегувам и прашувам: имате бројче за малиот?- влагат малиот 150 килаш (facepalm)

Сега пак ослабен е ама пред неколку години за машала беше

Последна измена: 27 јули 2017
    На kuc, marama, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.222
    Татко ми имаше колега кој својата прекрасна жена си ја вреѓаше пред колегите, а особено колешките.
    Беа блиски и татко ми си дозволил да му рече да не го прави тоа, ем зошто жената стварно си беше супер, а и лошо самиот се прикажува пред другите, и нели веќе кажаното - ако е до толку што не се разведеш или ти значи имаш лош вкус.
    И му се налути и ги заладија односите.

Јас не би се мешала и не би рекла ништо... нивни те нејзин проблем. Ќе ми пречи ако ми труе работна средина со своите проблеми. ЌЕ ЈАДАМ ОД МУКА ЗОШТО НЕА И Е МУКА, дур да сфатам дека се истиштува и она пак ќе си ја среди ситуацијата, си тера по старо! (И ова ми се дешаваше инаку :rofl:)
    Нема тема шо не можам нзс да и најдам. :D

На fallenangel, kuc, eli25 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.222
    Имав дешавка за роденденденот на дм со малиот.
    Барам свеќички за торта, не можам да најдам, а продавачката ме прашува - колкаво е малото? А јас покерфејс, викам три-...есет. Она ме гледа, јас ја гледам, се скинавме од смеење. Му купив магични поединечни, се скапа од дување.

На fallenangel, kuc, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Имам другарка таква. Го опишува како најлошиот маж на светот. НА фб пак фрчат статуси колку го сака, колку и е единствен, најдобар, најмил, нај, нај, нај... Крај краева нејзин избор е, никој не и го дал поклон, сама себе си се вреѓа. Мене ми е многу ниско тоа. Со тој човек делиш се и ако не ти одговара остај го, ама не го ругај пред народ. Замисли он пред другари да вика за неа проста е, глупа е, 2 реда муабет не знае да сврзи, нема капацитет да научи нешто. :envy:

Сега си го враќам филмот мм кога почна да се дебелее :?: Коа отиде сам во странЦтво, ај еве ќе речам од стрес, сам, во друга држава, никој свој. Океј ... ама он имаше цимер професионален готвач :lol: Дење - ноќе готвеа, кога и да се слушнема тие готват, цимерот дава инструкции овој сецка, меле, припрема. Сите би се отепале од жени влечење у стан, они готвеа. Па туку ќе ми каже некој нов рецепт, па тек завршиле со јадење мислат што да зготват за следен оброк. Да беше тука тоа гнетење да не немаше да се здебели? :?:

На bittersweet, fallenangel, marama и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Што пие кафана, добио сам повишење плате:party::party::party::party::party::party::party:
    И тоа солидно за само 2 месеца работа, 50 еуричи.

А колку бев млитава по сабајле ме дигна одма еј:rofl:

На bittersweet, Ano, fallenangel и 27 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.222
    ^ Па веројатно немало да јаде толку Сесил.
    Си пополнувал празнина зошто му недостигаш. ;) Си нашле занимација, ем да се дружат, ем да се осејчаат ко дома.
    Да бил цимерот макро од друга страна...нејќеш.
    Како бе така да беа други, жени ќе носеа ко да е нормално?! Нееее такааааа....

На kuc, Skorpija25, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    260.115
    За ова врегање на партнер, меѓу другото јас прекинав брак. Тоа е всушност најголемиот проблем.
    Од друга страна имав маж каков што сакам, слобода, не е љубоморен, посесивен, добар татко, ама се паѓаше во вода кога исклучуваше и навредуваше. Не сакаше да се промени, он тоа го смета за нормално во брак и исходот е тој.
    Дека помеѓу нас има хемија, има. Љубов да. Страст да. Ама ете го има и ова. За мене навредувањето на жената е не почит, макар што тој претежно тоа го правеше дома, пред друштво пак зборуваше за моите квалитети и вредности.
    Затоа и неверството, никогаш не е црно и бело. Повеќе би преминала преку тоа отколку секојдневно да живеав со навреди.
    И кога простувате, правете го тоа од срце и продолжете понатаму како да не се случило, во спротивно е мачење ако вадите низ нос.

Јадам кога сум нервозна, кога имам проблеми. Кога сум среќна немам проблем со храната.

На bittersweet, fallenangel, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Не е нормално, ама не е ни реткост. Да не разглабам ќе исадне мојот светец другите не чинат ... :lol:
    Инаку јас сум му превише благодарна на цимерот негов, го научи супер да готви :lol:

На Skorpija25, kuc, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.294
    Тој што си ја вреѓа жената се вреѓа самиот себе си. Како може да е со неа а да не ја бендисува. :^) Карактер нула. Јас никогаш не ги слушам работите каква била жената туку секогаш си велам што идиот е овој вака да се изразува. :headbang:

На fallenangel, Skorpija25, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас па кога сум под стрес ич не јадам :( Колешки на факс нон стоп се жалеа како се дебелат за испитна сесија, а јас слабеев. Кога нешто ми тежи, немам апетит за ништо. А од досада јадење да, тоа уста не се затвара :D
    Сакам и јас покачување. Аплицирав за кредит, со среќа нека ми е :D :tmi:

На Skorpija25, kuc, eli25 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Нема врска ова со дебелеење, ама ме потсети за колешка ми.
    Ме отру со маж и` каков е, лош, ваков, таков, онаков, 2 години го остава веќе, значи :@ мољака за совети, а после секако ништо не применува и јово наново.
    Денес на телефон ќе се направат гомна, утре на телефон му гуга.
    Како бе така бе?

Порано жал ми беше, сега веќе знам дека ни таа не е поарна.
    Само ми е досадна.

Токму ова сакав да го кажам.
    Џабе му е да е најверен на свет, ако не може да ме почитува како човечко суштество.
    Полесно ќе простам да спиел со некоја, него некогаш да ме нарече со погрдни зборови или да ме понижува.

Колку и да сме нервозни, секогаш пазиме што кажуваме и како кажуваме.

На bittersweet, fallenangel, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  14. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.294
    Па нели сродни души се :rofl:
    Туку ај да си ојме од работа. Денес ладно е дури. Ќе си облечам дома чорапи. Ништо изгледа нема да биде од риболовот. Зш ако ми студит не ќе можам да функционирам:?:

На Skorpija25, Lejla8, Dadusicka и 3 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Уште малку, полека :) :)

На Lejla8, Annath и lilo им се допаѓа ова.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    @kravce и јас исто, кога сум под стрес или лош период веднаш намалувам килажа и уште толку се нервирам :(

Иначе и јас имам другарка само се жали од момчето, како не работи ништо, должи пари, а јас и двајцата ги знам долги години, срце не ми дава лош збор да речам за него кога знам дека е предобар, за секој чини и ќе помогне само себе не, ќе се расплачи и другиот ден ко ништо да не било и се така во круг

На fallenangel, Skorpija25, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Па тоа е проблем.
    Кога за сите чини а за нас двајца не чини.

Се подразбира дека ние сме на прво место, па сите останати.

На Lejla8, Chantal, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Добар ден друштво, арни сте? Јас фино, појадок, кафе, чистев низ дома и еве ве читам со второ кафе. :sun:Времето е пријатно за спиење. Амаа, за викенд не смее да биде вакво, треба да се бањам ја во Охрид. :devil:

Интересна тема а ја како личност која мноогу варира со килограми имам доста за пишување.
    Јас јадам бидејќи уживам во храна. Јадам и кога сум среќна, и кога сум нервозна, и кога ми е досадно.
    Дали има некој проблем и "точка на вриење"? Да, секогаш. Можеби поединецот не е ни свесен за неговите потези, ама сметам дека дебелеењето има психичка позадина.

Навреди од партнер не би дозволила. Нема ништо пониско од тоа да навредуваш некого, било во четири очи, било пред други. Во една прилика дечко ми се обиде да каже нешто во тој контекст, иако далеку од навреда. Го прашав зошто е со мене ако има такво мислење. Ако решил да го коментира тоа во негативен контест, значи има лош вкус или е злобен и сака да ме повреди. Веќе никогаш не ја отворивме темата.

Ако не ми е блиска би ја отерала у три лепе. Барем ја така постапувам со личности кои се дрзнуваат да дробат за шкакливи теми а не ги тангираат нив.
    Мислам дека и во друга тема имам коментирано дека блиска личност кога беше бремена многу се здебели, самата си кажуваше дека е здебелена и после породување дека нема идеја како ќе ги изгуби килограмите. Е сега и ја и велев дека е здебелена ама дека ќе ослабне, сепак, безобразно ми е да ја тапшам по рамо дека не е, кога она качи 25 килограми.

За ослабнување - можеш да ослабнеш ако си доволно решителна и посветена.

На bittersweet, fallenangel, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.222
    Ни неверство, ни навреди.
    Се знам себе си.
    Ќе се скршам, па него ќе го скршам.
    И да останам од преголема љубов, јас ќе се сменам и нема да имам никогаш доверба пак. Неверство разнишува и самодоверба.
    Не знам што би било кад би било, можда и би простила. Ама вака само од замисла празнина поќнувам да осеќам во стомакот. Мислам дека нема да го "преџвакам" (си ват ај дид дер :D) и тоа ако да, кој знае како ќе се манифестира.

А да ме вреѓа, ич па, а бога ми нема ни покуса да останам. Кој е бе он на мене да ми се занесува?! Зошто да не му ја збрчам и јас на него?! Мир и слога дур е обострано, штом не е, елај пиле.

На fallenangel, Skorpija25, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.310
    Допаѓања:
    92.135
    Како можат да навредуваат свои партнери незнам,тоа како самиот себе да се вреќаш,твој е изборот сами го правиме.
    Познавам и јас такви кои се заедно со години и цело време еден меѓу друг се оговараат,навредуваат,раскинуваат се карат и на крај пак заедно.

Многу би ме повредило ако мм ме вреѓа или зборува лошо за мене.
    Неможам да замислам такво нешто да се случи .И при караница никогаш не сме се извреќале како некои што прават при момент на нервоза.

Јадам најмногу од досада ама пак и голем гурман сум. Готвам се и сешто,типичен бик |(цела ден ќе издржам ама навечер можам прасе да изедам.:D
    Цело време се мачам со диети,и знам дека сум слаб карактер и по месец- два се откажувам:|
    Стрес и нервоза мислам дека делува во врска со килажа а плус и гените мешаат прсти.
    Само цврст карактер,решителност треба ништо друго.

На bittersweet, fallenangel, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.