Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Добар ден!

Ќутете сега, да ги оставиме младите да си кажат нешто, ние нема да читаме ;)

На fallenangel, Ane-Goki1, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.147
    FB_IMG_1501263013991.jpg

:rofl::rofl::rofl:

На fallenangel, Annath, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Само јас можам да купам 4 книги од кој две исти:envy:шо ми е по ѓаволите IMG_9031.JPG

На fallenangel, Annath, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.086
    ,,Kapetanovata kerka"izgleda 2x ke ja citas ,a??? :D

На lilo, Annath, Ane-Goki1 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Можев истото да го напраев и со еден примерок(facepalm)

И кажав на мајка дека уствари ми ги подметнале, агресивен пристап има жената ќе ја врати утре хаха ;)

На fallenangel, Annath, Dust и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Знам, мојата потреба за планирање, организираност и менаџмент на времето понекогаш се граничи со опсесивно-компулсивно нарушување.
    Што знам на што им личам на луѓево со сите планери, роковници, sticky notes и сите останати аксесоари. Па уште во боја како мотивирана ученичка.
    Не дека секогаш работите одат по план, туку ова ми дава некое чувство на сигурност и контрола.Па тек како ме нервира неорганизираност, хаотични канцеларии...пред некој ден во Веро му се пуштив на девојчето кај што се оставаат ќесите од надвор. Пет минути по човек троши додека да ја најде соодветната ќеса со бројче. И велам -Мораш да имаш некој систем, не можеш вака. Дури ми дојде да влезам таму и да и подредам по бројчиња...Девојчето чудно ме изгледа, ко нешто -што ми збори оваа.

Најчитани теми-Како ефикасно да го користите времето, како ефикасно да го користите просторот, потоа теми како енергетска ефикасност, рационално користење на водата...Мислам, не е се' така наивно. Денес и се пуштив на колешка која ја беше рокнала чешмата и чека да истекла за ладна да пиела. И одржав една лекција дека заради ваква неодговорност нашите внуци ќе немаат чиста вода за пиење...На свекрва ми кога ќе го фати цревото и држам лекции дека разладувањето на дворот не е баш така неопходно. Кутрата жена, мислам дека малку и на психа и удрив. На маж ми дека кога се мие заби, водата не мора цело време да тече...

И така... Го правам двонеделниот распоред и план за оброци и купување намирници. И дилема на денот -Дали да почнам да го користам експрес лонецот кој од секогаш ми влевал страв, нешто како темпирана бомба ми изгледа. Од друга страна заштедува време, а и енергетски ефикасен е. Вие користите експрес лонец?
    И уште - Селектирате ли отпад, Се грижите ли за недостигот на чиста вода за пиење, Дали мислите глобално, а делувате локално. Со еден збор, кога немате поприоритетни лични проблеми, со што си го замарате мозокот?

На bittersweet, lunicka, Doozy и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.159
    @Peppermint, опушти се и уживај. Ако продолжиш така, може да дојде до нарушување на здравјето :)

На lilo, Annath, stetoskop и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Е мора и некои такви како мене да има

На Annath, stetoskop, Ane-Goki1 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    И јaс сум нештo сличнo иaкo нaвидум изгледaм кул :D Рaзликaтa е штo немaм пoтребa дa збoрaм нa други штo и кaкo, oсвен нa мoите дoмa aмa тие веќе си гo знaaт редoт. Не гo чувствувaм кaкo прoблем туку мир ми дaвa. Не се плaшaм oд хaoтични рaбoти, предизвик ми се дa ги средaм. Дaј ми сoбa/кaнцелaријa/бирo/штoдaе несреденo и oстaј ме дa уживaм. Е aкo пoсле мене пaк рaстуриш тoгaш е прoблемoт.
    Експрес лoнец не кoристaм oти зa трoјцa пoтребa не гледaм. Зa пoлa килo месo ли дa гo вaлкaм? :DМoже имa и пoмaли, не сум зaгледaлa пo прoдaвници нo oнoј јaс штo гo имaм тaкa ми стoи.

На fallenangel, ph.orhideja, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.141
    И јас спаѓам во тие што сакаат организираност,планирање,рационално користење на се ...
    Ама судбината ме спојува со луѓе обратни од мене во тој поглед,па сакајќи да си го зачувам колку толку душевниот мир полека се претопувам во толпата...Долго се обидував јас да ги сменам,ама ја немам таа моќ очигледно,па испадна .штом не можеш да промениш нешто прилагоди му се...:shake:

Денов тапа,умрев од досада а не сакам никаде ни да излезам,нит со луѓе да се смешам.Утре и задутре сме на слави па премногу дружба ќе ми биде...Ете и во тоа ме променија...:envy:

На bittersweet, fallenangel, ph.orhideja и 17 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас толку се лутам ако ми е растурен работниот простор, можам да ја каснам колешкава :envy:
    На почетокот и таа, и докториве, работеа некако хаотично, не се знаеше кој документ кај стои, па ми требаше може една година да ги доведам во ред.

Сега ако е растурено само кога ќе ме видат се поправаат :)

Ништо на светов не ме мрзи да направам, ама побогу - не поднесувам хаос!

Околу грижа за животна околина генерално се грижам, но не во таа мера како @Peppermint , моја слаба точка се бездомните животни па на нив си го посветувам времето, кога условно кажано, немам поприоритетни работи.

На fallenangel, Annath, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    И јас сум од оние што не можат да поднесат растурено, расфрлано на сите страни. Одма нервоза ме фаќа.
    Педантерија невидена сум, бетер од жена, признавам. Брат ми воопшто не се замара. Гаќи, чорапи и маици некој пат јас му фрлам од соба во корпа за перење и тоа од такт ме вади. :@
    Нес кога прави не знае со вода да го измие машиннчето, така го остава.
    Кога се бања крпата со која се бришел ја остава на машината, а подот не го брише од вода што прскало.
    Ама не е крив он, мајка ми е крива што уште му иде по газот, му прави јадење, кафиња и му раздигнува маса после јадење.

Јас кога мијам заби ја затворам чешмата да не тече вода, ама додека се туширам не. И затоа можеби цел бојлер го трошам. Не сум толку оптеретен со тие работи.

На fallenangel, Annath, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  13. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Јас користам експрес лонец. Имам мал и во него кога сум во скопје варам месо за малиот.
    Манџи немам правено ама планирам да почнам.
    Инаку месото го варам саат ипол што претпоставувам е брзо.
    Една комшика ми кажа дека варела грав во него и бил многу убав.
    За трошење на вода и струја и јас внимавам. Кога ги наводнувам цвеќињата гледам да е тоа побрзо и со не толку јако пуштена вода. Е за разлика од мене мм нема гајле. Он си пушта вода да течеее ...ехеее два двора ќе се наводнат. Ама тоа е. Незнаеме како е без вода а и не дај боже да дознаеме.
    П.с нели имаше некој нов пар тука?

На Annath, Sesil, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И сакам и не сакам и хаос и средено да ми е. Нејќам луѓе кои средуваат да ми тарашкаат по работи и да ми редат. Оти такви хаотични ко што ми се..мене ми имаат смисла. :envy::D И сто тефтери имам. Во сите во исто време пишувам. И не ми текнува во кој што. Порано се ми текнуваше. Сега не. Старост. :DНе знам да пишувам по права линија. Мора да има стрелки до некое аголче и математички знаци ко кратеници за постои, за се/вкупно, за судир...за се што мене ми има смисла. Листови и книги и белешки имам на сите страни.И различни пенкала. И секогаш си го барам пенкалото...тоа едно што ми е омилено оти лесно пишува. Увек го губам.
    Имаше времиња одамна, кога мораше да ја линцнам тастатурата и бирото и подот и садови да средам за да се концентрирам на се друго:) Се излечив:rofl: после пар места на кои работев кои беа со сто кила прашина, чопор луѓе во г“з место. Сите зборат во исто време,сите куцаат во исто време.Телефони ѕвонат,се дрдори смее,галами,плаче, јаде..се се прави во тоа г“з место.:D Ко еднаш што се излечив од клаустрофобија со возење во г'з место лифт без светло:wasntme:
    Не замарам други со моите будалаштини. И нејќам да ме замраат. Cut to the chase им правам на луѓето ама, за други ствари..не за како се организирани и какви пенкалца користат.:D Пред некој ден, на нешто што го работев и некој требаше да доразработи и одам и го испринтала:D сите пет листа ги захефтала перфектно и ги маркирала секој ред со различен фломастер,задебелила букви со пенкалце...еднаш и јас така правев. Одамна. Сега ставам извичници прашалници, стрелки до некој агол, шкртам,цртам, јадам,пијам врз листовите..:) ја убив девицата во мене,као:whew:
    За околината,едино нешто што можам да правам е да јас ја исклучам водата. Да го носам ѓубрето дур најдам канта..а увек заборавам па го носам дома и дома го фрлам. И тоа.

Последна измена: 28 јули 2017
    На bittersweet, fallenangel, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  15. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Најдобрата другарка ми е таква.Секој момент испланиран се да се знае однапред како ќе биде што ќе биде дури и мобилниот си го продаде и купи нов пошто тој стариот за 5 месеца ќе бил ептен ефтин а новиот ќе и биде нов и за продавање ќе имал подобра цена ( и јас не ја разбрав ама оти ми е мила и реков супер) (fingers) ич да се немало спонтаност.Бевме на депилација ја мислев пола саат ќе ме заврши жената ама ај уште ова чекај уште еднаш и отиде цел саат после ми беше лута сум рекла пола саат а поминал цел саат а следно ќе идевме на кафе беше слободна ..
    И јас сакам средено подредено ама планирања толку не.Одкако живеам со дм јас сум како мајка|( гаси го светлото у ходник штом си готов и сопри ја водата коа не си кај чешмата некогаш сама се слушнам си викам море како бабите си :lol::lol:
    Ве читам цело време се надевам и:dance: јас ќе добијам покана од младите:inlove: :e::nod::l:

На Annath, Rubiii, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Хаотично живеам ама тоа е мојата хармонија. Сакам да е чисто, ама алиштата не ми се под конец, имам алишта на стол, пижамите се поднаместени ама не и здиплени, околу мене има по некое парталче кое не е за перење ама не е и за во плакар. На вратата имам закачалка со две ташни кои се активни, останатите се во плакар. Имам и фармерки и кошула која е спремна да ја облечам, во плакар ми се гужваат.

Ја сакам природата и штедам на секој можен начин. Вода - додека шампонирам коса не тече вода, додека мијам заби исто, додека мијам садови исто не. Гасам сијалици после секого, телевизор, клима, ништо не смее да работи ако никој не го користи. Отпад не сортирам, ама не ја загадувам околината, строго во канта. Лекција држам на секого кој што не ги почитува овие мои правила додека е со мене. :D

На lilo, bittersweet, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.
  17. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    70.717
    Неред не сакам ни јас... Сакам да ми е средено кај што седам или работам...
    Арно ама со двајца мажи и бебе моментално тоа е НЕВОЗМОЖНО.. Ја чистам, некој зад мене влегува со патики, мијам садови и по пет минути пак има чаши за миење
    (facepalm)
    Трубам постојано, ама џабе, некои навики не се менуваат :worried:

На M&M, fallenangel, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Да додадам, кога е во прашање време - перфекционист сум. Веќе сме сите возрасни личности, па го ценам, пред се, моето време и времето на личноста со која имам договор. Ако е договорено во 7, значи јас во 7 ќе сум на договорено место.

Пример, јас работам од сработена работа, не сум платена од час. Е сега, ако сум се договорила во 7 да излезам, јас работата сум ја оставила за подоцна и сум почнала да се спремам. Како да не се лутам ако некој ми рече пола час подоцна, а јас сум направила план и сум го организирала моето време. Значи тој половина час мене ми менува многу - сум можела да завршам работа која сум ја одложила, може некого сум одбила да направам некоја услуга или да спечалам пари, може сум договорила нешто друго за во 10 часот и икс други работи.

Крајно некултурно е возрасна личност да се однесува како дете и да нема обзир за обврските на другите личности.

На bittersweet, fallenangel, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Џизс, паника ме фаќа само што ве читам... стресот ми се качува.
    Кај се најдоа во темава саде перфекционисти?!
    Итно од битно.
    Јаваш све така се дур не ти дојде принуден стоп.
    Балансирано.
    Морам и не морам. Се што е под морам оди како треба, а се што не морам како ми е ќејф. Светов уште се врти.

Ефикасност со ресурси нема врска со организираност колку со свесност.

На fallenangel, Annath, stetoskop и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Јас најчесто секогаш и секаде доцнам. :worried:

На stetoskop и Lejla8 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.