Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

И каков организиран перфекционист си ти ко така? Не можеш да се досредиш. Се нешто ти останало несредено :D Видиш, јас хаотичен човек па увек подранувам,минимум 10 минути.:D А увек покасно тргнувам оти нешто сум заборавила и па увек успевам да стигнам пред време. Go and figure :drunk:

2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Туѓо време ценам многу... Ако речам 7, 7 е... И пред и со детево сега е така...Моето време за жал,никој не го цени...Ај порано не ми беше проблем, ама сега детево си има свој ред, понекогаш има простор за минимални отстапки, ама не постојано...Се сеќавате кога бевме со друштвото,па ми се налутија кога изреагирав дека заради детето би било пожелно да одиме порано...
    Многу ме нервираат луѓе што мислат дека светов околу нив само се врти

Annath, stetoskop, Dust and 14 others like this.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се завртев во собава читајќи ги муабетиве :D има периоди кога оставам се насекаде, и периоди кога таквата состојба страшна нервоза ми ствара па ми иде ѕидовите со сјај да ги мијам :|
    Планирам многу со време, многу обврски ми се поделени со времето што ми е потребно за истите, често се фаќам како го мерам. Не доцнам, не сакам ни да ми доцнат, почитувам туѓо време, барам почит и за моето. Еднаш еден бивши ми доцнеше, си заминав дома не останав да го чекам. Знам да бидам толерантна ама ако оправдувањето ти е без врска, тогаш чао пријатно.
    Не сум перфекционист, далеку од тоа, често се пронаоѓам себеси како пробувам да завршам нешто потполно по своја мера и идеја и ќе испадне сосема трето нешто и сама ќе си се потапкам по рамо дека е добро :D Во превод, си правам компромиси сама со себе за да бидам задоволна :D краток е животот де :emo:
    Има денови кога сум среќна, ама ништо не ми се прави и со никого не ми се збори. Како денес. И пак го мерам времево што поминува, барем со музика се релаксирам. И додека зборувам за време сфаќам дека како притисок го чувствувам. Ах, да ме фрли некој на некое место покрај море...
    Гледав некое видео од Виетнам и сега погодете каде сакам да одам :D

4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Перфекционист, за некои работи... сум.
    Порано, кога бев некаков си тим лидер и распределував задачи, водев Ексел табели и таму пишуваше која задача за кого е, кога е рокот, како е извршена... се’ испланирано барем една недела однапред. И предвидување колку време ќе е потребно за да се заврши проектот. Ставаш наједноставна формула и само си пресметува, ништо комплицирано а ти олеснува работа. Се’ во боја, за секој член имаше посебна боја. Скоцкано, шо да ви кажувам.
    Ми даде шефот придружба кога се зголеми тимот, па бевме двајца тим лидери. Тој и’ вели - еве го системот, оваа го усоврши. :D Жената се шокира. OCD at its finest. :D Нејзиниот коментар беше - јас ова вака не можам. Ама ја уходав, за два дена ја сфати шемата. Тоа е убавината во организираноста - лесно сфаќаш и кога веќе влегуваш во системот, не се враќаш назад во хаос. Знаеш одма се’ кај ти е, па многу си поефикасен и побрз.

Во табели, тетратки, не можам да замислам линија да ми бега. И не можам да сфатам луѓе што шкртаат и пишуваат несредено. Дечко ми кога пишува нешто и ќе згреши, го шкрта ама многу грдо. Никако да го научам дека прецртано со една линија е доволно. Ме нервира да гледам бре! :@

Сакам организираност. Си правам неделни и дневни планови, ама флексибилна сум со тоа. Порано ми беше тешко кога не ќе завршев се’ по план и не можев да спијам. Сега веќе не... тука малку се подобрив и сфатив дека сум само човек и дека и утре има ден. :D

Ама табелите и колор системите никој да не ми ги чепка. :punch:

Сега ми текнува - професор на факултет го покажуваше мојот тест и рече дека сака да го урами за во канцеларија зашто изгледал нереално. :D Toгаш си честитав сама себе, сега сфаќам колку сум ненормална. Тој психијатарот од вчера, пратете го и наваму. :D

Last edited: Jul 28, 2017
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ко Жабата ќе да сум. За нешто супер организирана за други работи ич не ми е гајле. Никогаш не каснам, го ценам сечие време ама и своето.

Дружба за викенд договорена, баш ми е ќеиф. Ќе пиеме нешто вечерва?!

6. referentka

referentka Moderator Staff Member

Шчо праете шчо чинете?
    Од игротека доаѓам.Децата ги забављаше кловн а мајките како во дискотека џускаа на музиче.
    Баш се ујдисавме мајки од градинка.Утре сме кај друга другарка на роденден,исти состав мајки.

Си инсталирав Шазм.
    И само "фаќам" песни со телефонов.Се најдов сама,па запеав да видам дали ќе препознае,ама ништо(facepalm).

7. Lejla8

Lejla8 Популарен член

А што да кажам,организирана за по дома,да сум (facepalm),не е некое достигнување :tmi:.Туѓото време го ценам,зборот -збор,не отстапувам од договореното,тоа вклучува на време да сум онаму каде што треба.Моето време ретко кој го цени,нели дома сум,па на закачалка висам,така сметаат некои.На мм му текнало да бојадисуваме по дома,па ајде денес боја се купи.Само како ќе излезиме на крај,ние сами да сме бојадисувале-Боже поможи,од недела ако ме нема,не се чудете-ете ми нова професија-патем ако ви треба бојаџија,ете ме.Не ви наплаќам,због ради другарство :tmi:

8. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

класична литература , чудно што до сега не си ги прочитала :)

9. Ano

Ano Форумски идол

Ајде и таму сме гостопримливи. Ни кафе не бараме да се послужи.

Не се секирај ти за тоа, таа што сака да е мајка годините не се битни.

За неверство понекогаш помислувам дека еднократно неверство би простила, ама неколку пати сум имала такви сонови, кај што дознавам дека сум изневерена и станував лута и вознемирена и не му правев муабет на мм, како стварно да се случило па се замислувам како навистина би изреагирала

За дебелеење, немам шаблон, ниту кога сум среќна ниту кога сум под стрес. Додуша никогаш и не сум имала огромен проблем со прекумерна килажа, а брзо можам да качам 5кг, но и брзо да ги симнам. А мм јаде многу, ама и хиперактивен е па ништо не се фаќа на него.

Не разбирам зошто да не би зимале. Мајка ми е пензионерка. Готви за двајца. ништо нема да и промени ако зготви за четворица. Не дека ние готвиме, ама кога се нуди користиме.

А за луѓе што ги вреѓаат партнерите немам коментар. Ај тие што се со партнер што не го почитуваат, ама и другата страна што дозволува. Овие што гласно говорат сигурна сум дека и пред партнерите го коментираат истото.

Јас дури и да ме изнервира мм не се дрзнувам да се расправам пред други луѓе. Тоа што имам да му кажам е меќу нас.

Честитки со здравје да си ги користиш. И моето последно беше вакво. Одма отиде како вишок на штедна :D

Ти благодарам најмногу на потпис. Многу убав потпис, а и конечно некој да се сети на мене.

Се сеќавам мајка ми на првиот одмор надвор од државава и без надзор, дека ми ја извади книгата полово образование и воспитание. незнам дали се сеќавате ги имаше порано во комплетите за основно. А јас скоро 18 години.

Добро вечер. Успеав да исчитам се и да се вратам во шема.
    И сум многу љубопитна за новиот пар. Нешто многу ни ги снемува. Изгледа има приватни пораки. Како и да е аирлија нека е. И јас навивам за форумска сва:lol:дба

10. Peco

Peco Форумски идол

Јас сум тука, сега момата ја нема :rofl::rofl::rofl:

11. Petra777

Petra777 Популарен член

Абе КаЦте бееее? :PНемав кога да седнам, не ви кукам. :D
    Нз што е тема, срам ми е да кажам, ама ме мрзи да читам наназад. :$
    Кој ќе части еден сладолед Марс?:wasntme:

12. M&M

M&M Форумски идол

Далеку сум од опсесив компалсив :) (пишувај кирилица)кога е организација во прашање ама се најдов во дел од работиве. Многу ме нервира кога тече вода без потреба, му гасам на мм кога се бричи или кога 1, 2 пати во месецот ќе земе да средува кујна па додека ги става садовите во машина водана грга нон стоп. Ми вика егеец сум била ама не го правам тоа поради сметките за вода, баш поради тој момент на непотребно трошење на чиста вода за пиење и мислата дека може нашиве деца внуци да останат еден ден без вода. Ама признавам дека ја оставам да истече за пиење :) .
    Отпад не селектирам ама не ни имаме уште некоја можност за тоа.
    Ми се спие толку од мене, не успеав да дочитам дали бидна нешто со Пецо и Нена :)

13. Peco

Peco Форумски идол

14. Petra777

Petra777 Популарен член

Ооооо фалааа! 5 би изела. :D

15. Peco

Peco Форумски идол

Не претерувај сега, доволно е еден :D

:rofl::rofl::rofl:

16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Перфекционист сум само кога работам нешто.
    Таму не правам компромис.

Сега е лето и немаме многу работа, но кога ни е "сезона" (кога е ладно) дури е језиво колку многу работа има и губење време на барање оној документ, овој лист итн. Е луксуз.
    Кој не ми треба.

Полесно е ако е се' на свое место.

А за дома, не се замарам многу. Не местам кревет сабајле, пижами не диплам, шкафот не ми е под конец... Итн.

Ane-Goki1, Annath, stetoskop and 8 others like this.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас Сникерс сакам и Спрајт.

18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Јас пиво и кикирики со лушпа

19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас клуб од Ројал

20. Peco

Peco Форумски идол

Ќе ви дадам пари, купете си што сакате :D