Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rubiii

Rubiii Популарен член

Помеѓу млечен и Веро Тафталиџе, на самиот главен булевар е, ама од дрвјата не се гледа.
    Порано на негово место беше Тинекс, но сега на тоа место е ДМ.
    Редоследно ако одиш од Центар надоле, доаѓа прво ДМ, па до него е гаражата на пожарната, и одма следи бившо затворено Мекдоналдс, па Веро.
    Утре ќе одам натаму, што ти требиТ?

Турбо ден, ми се виде како да траеше 48ч. Конечно туш,лап топ во рака за да ве поздравам и легнувам.
    Измесив доза ипол кифлички, 2 дози-тавчиња колач, се е сефте најдено на интернет.:rofl:
    Идната ми свеки е и онака презадоволна и прегорда на мене, само ме фали, ама сега кога ќе види што се и спремив за слава готова е, ја матирав скрос.:clap:^_^
    Се зезам, спремив зошто сакав, имав време и можност, од срце направив буквално се.
    Додуша човек кога сака наоѓа време за се, а кога не сака изводи со различни изговори.(lalala)
    Единствена мака вечерва ми е дали фино заклучив колата и багажникот, ама чим свети алармот не излегувам да проверувам, ојдох во кревет.:toivo:

M&M, Skorpija25, ines.h and 9 others like this.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас во ДМ купувам во Веро Џамбо најчесто, па не ни заприметувам кај има на друго место.
    Како што во Ваикики 99% купувам во Рамстор, во Капитол дури само еднаш влегов, а во Сити Мол ниту еднаш.

Најчесто пазарувам во Веро Џамбо/Рамстор, па и не ги знам другиве места.

Во Сити Мол само за во кино одам, и пак не влагам внатре, во катната директно на 5ти кат се паркирам, пред кино :D а за шетање боже сачувај.

Lejla8, Ane-Goki1, Bozica1980 and 6 others like this.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Каде ќе одиш, во ДМ? 8-|
    Ај ќе ти пуштам список по лп, купи ми сВе па ќе ти пуштам пари на трансакциска. :D

Ќе одам утре да си го искористам ваучерот со попуст таму. (poolparty)

4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се шалев бе :D
    И јас Рамстор т.е. Ваикикито таму го преферирам пред Сити Мол, Сити Мол шетам од досада и ретко кога купувам нешто.(facepalm)

Peco, Lejla8, Annath and 3 others like this.
  5. CameliaMiller

Дур си таму провери ми дали имаат лиљаков шампон за коса (може да пишува и silver на опаковката) и тонер за коса, освен Екотон и тој Лајв на Шварцкопф.

Lejla8, Annath and simonka93 like this.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Комплицирана математика е ова за него :rofl: А и за маж општо

Skorpija25, Lejla8, Annath and 2 others like this.
  7. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

ако не можеш да ги сопреш придружи им се :lol:

Ги посматрам рипките во аквариум, секоја си има партнер :lol: Па од Али им порачав тракатанци за да им го разубавам ,,домот,, :lol:

Lejla8, Bozica1980, Annath and 3 others like this.
  8. CameliaMiller

Информиран дечко е, не се сомневам во него ;)

@Sesil толку не го сакам комшијава, што може кучешка кака да му однесам на подарок. :devil:
    А плишко има мака со стомакот деновиве, па каките малку поеќе му смрткаат.

#partybreaker
    #лошасумзнам

Lejla8, Bozica1980, Annath and 3 others like this.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

p89Jk.gif

M&M, Skorpija25, Lejla8 and 7 others like this.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Трета смена, арни? Ја сега се прибрав. Ништо интересно, ништо сочно нема. |(

Првите не, тие со штикла да. :D

kuc, Lejla8, Ane-Goki1 and 2 others like this.
  11. CameliaMiller

kuc, Skorpija25, EuHenIa and 8 others like this.
  12. Rubiii

Rubiii Популарен член

@Mr. Right во ДМ не, ама во кафич на млечен да.
    Каков ти е тој ваучер? Сестра ми е најредовна, зошто немиТ ваква привилегија и она?
    Исто и јас како @CameliaMiller си имам одредени места каде пазарам, и тоа се Веро Џамбо, Рамстор, Веро АМСМ и др маркети на овие и остали , и внатре си го фаќам редот од прва. Единствено што ме нервира е што секогаш, буквално 99,99% купувам нешто плус од списокот, и после се нервирам на каса.
    И да, морам со список, било на тел или ливче, ама составувам список во кујна, и после го носам со мене.
    Тоа кажува дека сум цепи длака, тежок тупатор, перфекционист.
    Сакам ред, дисциплина, правила...
    Се водам со распоред и планови, нормално има и спонтани ситуации, но генерално сакам да го водам јас времето и обврските, а не тие мене.
    Дм па ме доживува како драма квин, што не е точно, тоа се вика само перфекционист, а не дувни ветре развигорче како него.:makeup:

M&M, Skorpija25, Lejla8 and 5 others like this.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Сестра ти нема врски затоа нема. :emo:
    Не знам од кај се, зет ми ми ги даде. Он имаше еден куп, ги раздаде дел од нив, дел ги искористија.Минус 15% попуст има за едно пазарување.

14. marama

marama Форумски идол

Не ги навредувајте луѓето според професијата. Ако сум продавачка не значи дека сум неписмена. Ми доаѓа денес некоја жена, која била учителка и почнува да се однесува надмено над мене и да ме навредува како не знам да читам. Мене пренесено ама недопренесено тоа што требаше да го завршам ама ако не сме разбрале не треба да ме навредува дека не знам да читам, па уште и со неписмени она не сакала да дискутира. Едно сто пати ме праша дали знам да читам што пишува, па едно сто пати ми кажа дека не знам да читам. На крај се изнервирав, а имам прилично висок праг на толеранција и со муштерии никогаш не сум некултурна и најголемо задоволство ми ќе ме пофалат колку сум љубезна. Уште после сето вреѓање јас и се извинувам за грешката и недоразбирањето, а она ми вика дека треба да поработам на мојот однос со муштерии.

Единствена светла точка ми е малото, како лексилиумче ми е.

Val-Dim, bittersweet, PUPICA and 28 others like this.
  15. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

тури и пепел ;) она си ја покажала некултурата не ти... без разлика продавачка или било што да си, штом работиш со луѓе, секакви пациенти ќе сретнеш

bittersweet, PUPICA, kuc and 16 others like this.
  16. simonka93

simonka93 Форумски идол

Блазе децата со ,,учителката". Многу добар пример :puke:

:hug:

PUPICA, kuc, Skorpija25 and 13 others like this.
  17. CameliaMiller

Марама, бивша колешка сум ти. Со какви идиоти сум имала работа :swear:
    Такви арогантни, ужас.
    И сама знаеш колку солидно образовани луѓе работат во фирмата, и некоја кокошка ќе ги омаловажува.

А моите што стварно се пациенти?

Од искуство, тие што џавкаат се најздрави, тие со највеќе мака не можат да се оправаат со цел ходник, сестри, доктори, Влада, Тито..

kuc, M&M, EuHenIa and 8 others like this.
  18. Rubiii

Rubiii Популарен член

@marama не е проблемот ни во тебе, ни во жената, туку во малограѓанштината која владее во нашево општество. До тој степен на мизерија и примитивизам сме симнати, да секој се поставува како шеф, секој едвај чека да навреди некој, да се изнавика, навистина сме во лош правец...
    Скоро слушнав дека јавниот превоз е за сиромашните... МОЛАМ?
    Епа таа личност е сиромашна чим само низ МК се вози и не тркнал некаде по ЕУ да види како се возат повеќе од пола население, ама тоа е...
    Одат во банка и имаат само основно завршено,ни работа ни сабота, ама на вработените во банка им пејат песни, а исто е и со продавниците, малку ред на каса или кикс и одма се почнува со песна..
    Исто е и со докторите, адвокатите, секаде се пристапува со деградирање и надменост.
    Толку убави професии кои се во корелација со луѓе ми се одбивни, само зошто нашиов народ е примитивен и ти цица енергија со ограниченоста...
    Затоа Марамке мораш да си камен човек во нашава земја, да не си земаш за срце, зошто вакви и бетер ситуации сигурно ќе имаш и во иднина, без разлика на професијата.

Извинете ако некој се навреди, но тоа е моето мислење за нашиот"сплотен" и "патриотски" народ, и со ова темпо на надолно движење во однос на односот и размислувањето, бетер ќе биде...

PUPICA, MacenceEna, M&M and 11 others like this.
  19. CameliaMiller

Ах Руби, јас постојано тоа го зборувам. Јас си ја сакам работата како работа, но со страшен народ работам.
    Ако е некој болен не значи и дека е добар и културен човек.
    Тоа што е идиот не значи дека нема да го услужам, само значи дека навистина немаме грам култура, како треба да се однесуваш во банка, како во болница, како во автобус, како на улица... Див запад.

EuHenIa, Lejla8, Mr. Right and 9 others like this.
  20. Rubiii

Rubiii Популарен член

Апсолутно, баш див запад!
    Јас не ни навлагам во дискусија со било кој, залудно да трошам време на некој кој му функционира само 2% од малото мозоче, нема шанси!
    А за беља на вистината, ваквите типови на луѓе кои се некултурни, невоспитани, без манири, без осет на време, место, ситуација и итн, тие се и провокатори, па намерно ќе те провоцира колку и да си му имун.
    Буквално човек да си ја заобиколува професијата ако истата директно има врска со луѓе.
    Секогаш само си викам дека ваквите ќе те исчеличат, ќе уништат добар дел човечки чувства во тебе, и на крај си викам да им се врати и нив, да осетат барем делче и на своја кожа.

kuc, ninja35, Skorpija25 and 10 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.