Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Диско?! Работам ако ви е за утеха:devil:. Златен први доаѓај, аман:sweat:. Златно, мило одморче:lol:.

Во диско немам одено од 2012та... да, да... од тогаш. Нити па нешто посебно имам потреба да одам, поточно, воопшто немам потреба. После полноќ не сакам да бидам надвор, прибирање во 3-4, беше тоа и помина. Докај дванаесет убава седенка во некој ланч бар на отворено, ветре да пирка, убав муабет, пријатна атмосфера, апнувачка, пиЧенце, мх, мх:D.

Иначе, младите дека сА?:devil:

2. Lilit

Lilit Форумски идол

-10 кг, а денес баш јадев...
    Што пие кафана????
    Одамна немам отидено во диско.
    Ми дадовте мотив.

3. Someday

Someday Популарен член

Е немам ни јас. Мада повеќе ми се оди на некој шанк со латино музика. Алкохол, играње што фазла од тоа. И многу ми е жал што такво нешто нема кај нас.

4. monik55

monik55 Форумски идол

Мене ме фати сафра фатив автобусот и прошетав до сити мол, се натоварив и се клацкам во бус
    Ќе правам вечера макарони во рерна,сами сме старите се на одмор и уживам:D
    Ма одмор уште 22 дена,неможам да си најдам бордови или црвени горни купаќи.

5. kuc

kuc Форумски идол

Како душо -10 како ти успеа браво за тебе :nod:

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Џабе ја прашуваш душо,Лилка на никој не кажува, чак ни совет за целулит не дели, а не пак како ослабела.
    * сегаќеќажепиевсокодносорогтрипатидневнонагладно.

Dadusicka, M&M, Lejla8 and 3 others like this.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Ау несака на другарките да каже за и тие да бидат слаби и убави ...кој е за кафенце мм ќе прави ???

8. Petra777

Petra777 Популарен член

Хахахаххахааххаха те манијачеа? :rofl:

9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Да пишам,да не пишам..да пишам сепак еве ме
    За муабетиве со завршено образование и работење по струка..работење со врски или едноставно имање среќа...верувале или не, јас сум од тие третите. Завршив факултет со стипендија, денар не потрошија моите, од 10ка пониско не знам, студентска забава шо е не научив, но диоптер како се добива со зјапање во ситни букви си знам. Работа по струка дури сега имам, 9 години после дипломирање. Работни места како сум наоѓала, од убај поубај, ме наоѓаат мене всушност :nod:
    инаку, денес...;(;(;(;(;( ноќеска со солзи заспав, аме разбудија со лоша вест и нови солзи;(;(;(;(;( драга прекрасна за мене особено значајна личност го напушти овој свет;(;(;(;(;(;(;( нема ред, нема правда, нема бегање... не знаеме дали утре ќе не има....

10. Peco

Peco Форумски идол

Не, барем јас не приметив :)

11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Сите сте на журка? :wasntme:

12. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Журка? Каква журка? :?::?:
    И јас сум за такви местенцa ЕмЕ, неќум у гужва да ме шибаат лактови на поминување, да висам на нозе, да не можам да се разберам со друштвото, ред да чекам у колона за у вц ... нц нц да не е ова знак дека сме остареле? :^)
    У диско јас последен пат пред две години влегов, после матурска на блиска персона. Maтурантот отиде во ресторан ние од коа му ја истеравме дома матурската продолживме во диско :D

Last edited: Jul 29, 2017
  13. simonka93

simonka93 Форумски идол

Па не знам, никој нема

Petar80, Lejla8, Annath and 1 other person like this.
  14. VladeMila

VladeMila Популарен член

Oфишaли ми пoчнa oдмoрoт....денес беше пoследен ден нa вoрк....Бaрем ќе лешкaрaм oвие 15 денa иaкo не oдaм нигде,тaкa се пoгoди oвaa гoдинa.
    Вo дискo немaм oтиденo ехе хе oд 2008,вo пaрк и мислaм декa беше Кoлoсеум,a и искренo не ми фaли....
    И јa би пoкрaј некoј шaнк сo кoктели и лaтинo музикa..

Зaспaвме сите,јa стaнaв,гaлaмa пред згрaдa,a и жешкo ни е вo стaнчевo и си викaм чекaј дa видaм шo прaјте...

Skorpija25, Petar80, Lejla8 and 12 others like this.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Фала богу има се - може се :rofl:. Имаше периоди кога едвај го скрпував месецот, ама сега убаво е кога знам дека имам на страна некој денар за некој луксуз да си направам.
    А кога ќе ми текне. Од сопствена плата која ја трошев само за себе, одеднаш во ист период почнав да плаќам кредит за кола, да плаќам сметки трошам за јадње и индивидуален живот. (почнав да живеам со мм, тоагш дм). Леле колку беше тешко во почетокот да не навикнам. Фала богу коцките се местеа.

Диско - обично еднаш до два пати годишно идам - еднаш зимско, еднаш летно. Ама последните три пати беа ужас. Оваа година се е прерипано, и немам ни појма дали некое работи.

Текстови?! Договори и официјални документи од фирма спремаат неписмени, кои незнаат ни фонт да сменат, и уште користат македонски фонт, наместо македонска подршка. Туку што ми е најчудно, малдиве што незнаат да порамнат документ. Па нели се генерација на комјутери. Израснаа во комјутерска ера, а се понеписмени за комјутери од нас кои се учеве подоцна.:^)

Чувам работи, ама не како спомен за некој, туку обично како спомен за убави дешавки. Кога се отселив од кај моите додуша исфрлав прилично, ама уште имам по дома по скриени ќошиња такви спомени.

Petar80, Lejla8, bittersweet and 14 others like this.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Па за тие што одат сега на диско стари сме, не да не... јас таму да стапнам сега ко ќе ме заобиколат бивши ученици, ехааа:D. Најмладо ќе се почувствувам:rofl:.

Ама реално, никогаш не ни бев диско тип. Многу пати и кога сум била во диско, ми било вистински давеж, па заради друштво сум седела и јас.

Незаборавни диско вечери ми се оние од одмор. Сега да се вратат, пак ќе се прибирам во осум сабајле како тогаш... пеш по брегот од дискотеката до стан, благо цврцнати со друшките, оклештени и за што треба и за што не треба:tmi:... преубави моменти и спомени. Пак би одново да можам:inlove:.

Во дискотеката во градов да треба да отидам, багер да дојде од креветов да ме крене, па не одам и крај:D.

Last edited: Jul 30, 2017
    Skorpija25, Petar80, Lejla8 and 13 others like this.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Jaс ако кажам од кога во диско не сум била ќе помислите со орлите сум...Па јас и незнам во село мое последниве години да има диско.
    Мм на гости едвај еден саат доседе,уф понекогаш е големо мрчало...:shake:

Давајте тема,не ми се спие...

18. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

:hai:
    За мене нема журка денес ама на 1-2 август ќе надокнадам.
    Денес денов на работа ми помина доста лежерно,се надевам и наредниве 2 дена ќе биде така.
    Диско отсекогаш сум сакала,ама гужви и туркање не поднесувам.
    Во добро диско не сум била сигурно 10 години, онака убаво да се изнаиграш.
    Минатата година во Дојран за 2ри Август сме биле во еден кафич,музика за мерак,не многу гужва, сме се изнаиграле до сабајле.
    Како во диско да сме биле исто.
    Заминав сега да одморам убаво.
    Имајте убава вечер

Skorpija25, Petar80, Lejla8 and 11 others like this.
  19. N.2106

N.2106 Популарен член

Кој спомна диско?:P
    Да се организираме женско друштво и резервирано сепаре и секогаш супер дружење.:dance:

20. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Јас ретко фрлам ствари ама со тек на време прекинувам со употреба па го складирам во кутии и во подрум оди.

Од некаде врешти музика, де некоја баладичка онака за романтика и винце де некој турбо фолк тежок ... не можам да укапирам шо се дешава.

Ај еве и друга тема освен таа на Петра... Коа е нешто апла вистина а соговорникот премолчува, плескате во фаца или се насмевнувате и се прајте дека не ги сфаќате работите, дека не ве интересираат, дека не се ваша работа?

Thread Status:
Not open for further replies.