Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Еве сесре, одма @stetoskop

Јас немам брак, ама долгогодишнава врска не сум стигнала до таму да сакам да ја раскинам, иако сме имале и препирки и сериозни расправии. На крајот наоѓаме решение за проблемот.

На Skorpija25, Lejla8, marama и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.863
    Допаѓања:
    142.589
    На Ane-Goki1, Skorpija25, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Си нарачувала од странава?

На Lejla8 и Dadusicka им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Инаку, на Фемина и' е роденден, или Фемина е во заблуда дека мене ми е роденден? :^)

На Skorpija25, Lejla8 и Dadusicka им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.863
    Допаѓања:
    142.589
    Неее. Не знам ни како ни дали.

На Lejla8, CameliaMiller и Dadusicka им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Не знам за развод за себе, не сум во брак.
    Ама поддржувам секаков развод ако бракот не е среќен и глумите лудило. Не се чува брак по секоја цена со изговори за децата, па сите имаат проблеми, па каде сега после толку години и така натака, а вакви бракови се најчесто со писхолошко насилство, а не се ни свесни. Ама и не се расипува брак за ситници, има и такви за кои брак и развод се авантура и не се способни со папагал да живеат, не па човек. На малку и се кршат, си заминуваат. Тоа исто не го поддржувам.
    Брак е макотрпен и долг процес кој трпи многу тешки моменти кои тестираат во име на убавите. Добра брак нема притисоци, осуди, наредби, жртви (сериозно сметам дека не треба да се прават жртви по ниту една цена) каде и двајцата еднакво растат и се развиваат. Ако едниот само расте, бракот секако ќе се распадне.

На sweet-cherry, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Aj добар ден!
    Не сме имале големи расправии или проблеми за да онака сериозно размислам за развод.
    Но,како поминуваат годините увидувам дека имаме многу различни мислења,ставови ,желби и потреби...Чувствувам дека долго сум ги потиснувала некои мои желби и прилагодувала на неговите до степен да помислам дека и ги немам, дека така треба...Не дека нешто ми бранел ама има работи кои треба да се прават во пар...Истово го согледувам кај повеќето бракови,секогаш еден се прилагодува на другиот без разлика дали е мажот или жената...
    Навистина тешка тема Бошка наметна како за во викенд....

На Skorpija25, Lejla8, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Диско. Не ми се допаѓа многу. Не сакам гужва околу мене и гласна музика. Преферирам да одам во ресторан. И онака диската не се она што беа порано, да играш додека те држат нозете. Денес ги гледам ставаат инста стори дека се у диско, а никој ништо не прави. Во телефоните сите забулени или снимаат за да се пофалат кај се. (facepalm)
    За тема расправии во брак и разводи ќе си ќутиме со @Peco и ќе учиме како (не)треба. :D

На sweet-cherry, Skorpija25, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    @Cka многу убави фустаните :)
    Жешко луѓе. Прошетав, јадев, кафе пиев а тек е пладне. Мора да спијам до покасно :)

На Skorpija25, Lejla8, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Изгледа пак ќе ни се вратат жештиниве. :envy:

Туку, Пецо спомна. Денес е Огнена Марија. Пак е од оној празник на кој не се работи ништо и ако работиш нешто лошо ти се случува. :?: Преферирате да работите на овој празник или не?

На Skorpija25, Ane-Goki1, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    Ако погледнеш во календарот секој ден е празник. Ќе се усмрдиме и од глад ќе умреме ако не сработиме ништо. Конкретно овој празник во село моје не се празнува, јас тука дознав за него.

На sweet-cherry, Lejla8, stetoskop и 7 други им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Стани ко мене во 1 саат и ќе незнаеш каде да се свртиш:D

На Skorpija25, Lejla8, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.314
    Допаѓања:
    92.158
    Добар ден и од мене :)

Во диско не сум била од пред некој викенд,повеќе сум за дружба на мирно место.Некогаш ме фаќа и мерак за диско ама се поретко.
    Многу ми недостигаат транс и техно журките, од пред некој година ептен издувен вентил ни беа редовно одевме секаде.Сега поретко ама квалитетно загазуваме од-до :D

Градскиот превоз и те како е добар и потребен,некогаш и јас велев дека нема да се возам со градски автобус ама на крај испадна спротивно.Исплатливо е,еФтино,гужви има секогаш ама подобро така, ако треба со такси цело време прескапо е.

Се врзувам за предмети многу,чувам повеќе ситници и глупости ама пак се ми е поврзано со некој спомен или момент.Чувам во една голема кутија важни работи кои ме потсеќаат на многу моменти од минатото :) Последно ја обновив после свадбата :angel:

Кажувам се во лице,порано трпев ама веќе не.Колку си добар толку лошо ти прават.
    Тие што не ме познаваат кажале дека сум изгледала дигната а јас душа човек :rofl:
    Како со мене така јас со нив :wasntme:

Алишта закачени да се сушат,ручек брзински направен да се руча и одам кај свеки да терам неделно попладне :lol:

Иначе на празници работам т.е пуштам перална ручек правам ако треба и чистам.
    Порано луѓето едвај чекале празник да одморат од одење на нива и перење алишта во корито,од што им било тешко секојдневно со душа празник чекале.

@ninja35 да каже збор два не само мавнал некој лајк и го нема :|
    @joy1 доста одмараше враќај се тука :hug:

На ninja35, Skorpija25, Lejla8 и 17 други им се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.718
    Сума сумарум за секој празник работам/чистам/перам...Ако гледаме така, за Божиќ и Велигден најмногу готвам баш на деновите
    Во летен период, кај нас се верува дека не требало да се капеш на голем празник, бидејќи во водата се правеле вртлоци...
    Дали е вистина или суеверие не знам, ама секоја година на празникот Св.Наум се дави некој...

На Lejla8, marama, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    За предмети не се врзувам, сем ако е драг подарок.

Плескам кај сметам дека треба да плеснам. Комуницирам и не сакам да ќутам кога имам избор. Некогаш треба да се премолчи во име на времето. Ако нешто силно ме боли лично ќе си го кажам исто така.
    Не разбирам и луѓе кои толку многу сакаат да бидат прифатени и никогаш ништо не кажуваат, а свашта мислат. Се плашат и да кажат што мислат демек не судат, а во суштина тие се плашат да не им биде судено и битно им е туѓото мислење да се финички, а во суштина...
    Имам две другарки со кои се знаеме како дишеме и си плескаме за взаемно добро. Научени сме така и си се сакаме такви. Бар секогаш на чисто сме, знам дека нема да ми го зборат зад грб.
    Од такви фини ќутни бутни најмногу го имам јадено и не ми се баш баш омилени. Мислењето ако го задржуваат за себе, тоа не е финоќа туку лицемерие, пак го мислат.

На Skorpija25, Lejla8, PUPICA и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.729
    Како бе не ви се иде во диско... мене сегде ми се иде :D.

Не ме изнервирал толку за да помислам на развод. Зен сум, ептен тешко се нервирам :D.

Нашите несогласувања се за ептен банални работи. Главно околу тоа што јас сакам постојано да сум активна, а тој сака помирен живот. Ама се договараме, кога по негово, кога по мое.

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  17. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.762
    Допаѓања:
    7.579
    Тоа е рецептот за успешен брак:D

На Skorpija25, Lejla8, PUPICA и 6 други им се допаѓа ова.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Баш барав оправдување да бидам зен денес и ништо да не работам :whew:
    Шала на страна, недела ми е ден за генералки, ама станав денес, ппрошетав по станот и гледам чист е. Се замислив да одложам за ден-два. Изгледа така и ќе биде :) Ќе одмарам денес, ќе се концетрирам на други работи. Жешко бе :sweat:

На Skorpija25, Lejla8, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Пецо да те поправам Марина се празнува меѓу народот позната како Огнена Марија така да некоја Маринка нека чести кафенце .

На Ane-Goki1, ♡BuBaLe♡, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    Ја ко Ариел строго за активности се караме. И во најстрашните денови не ми паднало на ум да го оставам, се надевам истото го мисли за мене. Имам некое чувство дека баш јас и он сме еден за друг, може е заблуда, може е навика ама мене фино ми е.

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.