Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Татко ми ме зеза вика утре ќе имаш плата 1 е неработен ден:D

На Lejla8, kuc, stetoskop и 6 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ти бар на 1ви, јас до 10ти треба да чекам :) Пред 10ти никогаш не сме земале. Баш е тажно за Божиќ на пример, со последни парички сме секогаш :)

На Ane-Goki1, Lejla8, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Секогаш на 1 ви а ако е неработен или претходниот ден пуштаат.

На Skorpija25, Lejla8, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    Ова е сосема реален и искрен коментар. Мене реков ми смета што велиме дека ок сме со разводите и разведените, ама во пракса е поинаку.
    Кога одлучив да се разведам, знаев се што ме чека, што се зборува, како ме доживуваат. Засега сум во предност што немаат повод да зборуваат дека се гледам со други мажи, оти тоа не го правам, ама не лажам дека бројот на додворувачи ми се зголеми и тоа ако верувате помлади од мене.
    Стојам на тоа дека не е битно дали си разведен или не, ако сакаш да си шеташ, ништо не те спречува. Ама дека сме полни со предрасуди, сме. Те гледаат како да си бараш спонзор. Ама пак, да не се лажеме има и вакви случаи. Работава е што се генерализира и етикира и без повод, битно разведена е.
    На крајот, лош брак е катастрофа, ама и разводот во нашето општество е пекол.
    Да се осамостош е многу тешко. Јас имав среќа да може финансиски да ми помагаат моите, во спротивно ќе седев и ќе трпев и ќе чекав прилика.
    Вака кога сега минувам низ разводот, сфаќам зошто некои жени немаат храброст и седат во лоши бракови. Порано ги осудував, сега не. Затоа што ние немаме здраво општество кои се грижи за ваквите случаи.

На SexiLy, *Amethyst*, eli25 и 23 други им се допаѓа ова.
  5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Ееееј именден ми било :D Денес се на моја сметка, да го дотрошиме дозволениот минус :D
    Синоќа после не знам колку време бев во дискотека. Луѓе бре стара сум за таму. :( Па и сите дотерани, средени, јас после работа непланирано во балетанки, шминката веќе растопена, ко маче на дожд :D
    Фино ми доаѓа еднаш годишно да се опуштам. Играм како никој да не ме гледа, а сум антиталент за играње. Не сфаќам зошто одат ако не се опуштаат и забавуваат.

На Skorpija25, eli25, Lejla8 и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Ја плата на 31 земам. И на претходната работа и на оваа. Не сте свесни колку значи тоа да имаш работодавец што си ги исполнува обврските до крај.

Туку да ве прашам, каков ви е ставот за поклони за роденден? Сакате скроз изненадување или си бирате сами?
    Јас во последниве 2 години одам исклучиво на бирање, со партнерот пред се па и со другарките. Се одбира некоја средна вредност која им одговара и на двете страни и се бира нешто по свој вкус.

Премногу утнати поклони сум добила, ради реда купени и џабе парите фрлени. Од тогаш таков договор иаме напраено. И фукнционирал. Можеби е себично ама искрено е многу практично.

На eli25, Lejla8, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Јас поклонувам практични поклони, а за тоа мене што ми подаруваат, не сакам да зборувам. Пазам, ама во последно време не ми е срам да вратам исто како мене што ми донеле( таа цена или па да не ни однесам)
    А на оние кои внимаваат, им одбирам поклони неколку недели предвреме.Убаво завиткани, со картички се цакум-пакум. А подарувам и без повод.

На sweet-cherry, Skorpija25, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    Со другари/ки алкохол разменуваме :tmi: за родендени и други поводи. Маж ми цвеќе ми купува и картичка дава, тапа е ама тоа е. За деца по родендени, вајкики да се живи и здрави :smirk:

На Skorpija25, bittersweet, Lejla8 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Марама и другите што славете среќен празник
    Некој оде у диско за да виде и да биде виден мислам одсекогаш имало такви ние стуб ги викавме :Dшто незнаат да се забавуваат.
    На темата за разведени имав еден период кога другарките немаа дозволи од дечковците да излегуваат без нив (демек најубави беа:D:D немаше други девојки они последни беа)глупости и јас си излегував со пријателка коа беше разведена.Никогаш не ја прашав како и е а понекогаш ја бодрев да не ја допираат зборивите од околоната бидејќи има ќерка.После излегување дома на фб од непознати профили добивав пораки како не се дружи со неа ќе те мислат луѓето како неа си незнам што друго не... Јас никогаш не и ги покажав пораките сега си има маж и тој со детенце и ми е мило.
    За поклон сакам да изененадувам
    Одам на езерце надвор е вистинско лето и се надевам ќе се брцнам во водата(poolparty)
    Убав ден на сите:d::d::sun:

На Skorpija25, Lejla8, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.729
    Сакам поклоните да бидат изненадување, па обично некое време пред роденденот се трудам да разберам што им треба на блиските.

Мм најчесто го "изненадувам" со нешто што знам дека му треба - облека или парфем. Ако сакам да ми купам нешто друго, на пример музички систем, компјутер или слично, му кажувам што, а тој си бира модел. Тие работи најсреќен го прават, ама не се осмелувам сама да му изберам.

За поклони за деца обично прашувам или ставам сметка во поклонот. Во друштво таков ред имаме, кога се работи за деца.

На sweet-cherry, Skorpija25, eli25 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Добар ден.
    Сабајле изнашишав мислење и нешто се случи со интернетот и се се избриша:@
    Е сега и јас да кажам по нешто.

Зошто бе. баш убаво, ќе те подмладат во духот.:D

Многу непопуларна мерка. Тешко дека некој ќе се осмели да им ускрати некое право на пензионерите.:shake:
    Најпаметно нешто што можат да направат е да не ваѓи во периодот од 07-10 и од 15-18. Па во другиот период нека се возат колку сакаат.

Друг кога ме вози, кој и да е на штрек сум. Јас сум зависна од возење. Почнав да учам уште пре 18, а на 18 и една неделеа веќе се имав положено. и од тогаш нон стоп возам и немам страв. од НГ наваму возам послабо, зошто мм не ми дава и не ме пушта многу да шетам сама, да не ми се слошело и малку како хендикепирана. Според мене возење е потреба. Сум тргнала без маж некаде со другарки, не ми треба друг да ме вози. Па и со него кога патувам се менуваме.

Сме имале само неколку караници во критични моменти и тоа баш како што кажавте ти и @Ariel околу заеднички активности. Ама тоа било во стилот ќе се скараме и што сега ќе се разведуваме?!?!, а и двајцата знеме дека причината е банална и дека само малку треба да се прилагодиме и се е одма подобро. И така бидува. И двајцата ќе се потрудиме и продолжуваме понатаму.

Какви спомени имам од таму. Сме оделе и со пешкирите, а и кај приколките. Летно време било главна атракција. Жално е што се уничтуваат такви излетнички места со потенцјал.

барем нема да ги потрошиш парите. Ние пред први дека земаме, до божиќ потрошена и Јануари после цел се кубури :rofl:

Ако имам потреба од нешто кажувам, ама тоа многу ретко. Сакам кога некој ќе се потруди да ме изненади макар и со најмала ситница. Зметам дека така се покажува внимание, а не со скапи одбрани подароци.

На Ane-Goki1, mareane, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    Дечки син ми каднал од парче салама што ја јадело маче. Што да правам? Да го носам на лекар или? Знам смешно е ама од мачето јадел(facepalm).

На Lejla8 и M&M им се допаѓа ова.
  13. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Не му е ништо. Јас имам пиено од чаша кутре што пиело :)
    Не е смешно, мајка ми мислам ќе ја задавеше комшиката, намерно ми дала.
    Кога чував зајче ист сладолед лижевме.Можда за други и грозно, јас немам гад нити шубе. :) Не му се секирај. :)

На Annath, Ane-Goki1, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Ништо не му е.
    Уживај си.

На Annath, Lejla8, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Цел живот јадам од храна што ја каснало маче/куче, ништо не му е. Знае да биде опасна касаница/гребаница и измет ако животното не е прочистено.

На sweet-cherry, Annath, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Јуле како дете не поише од 1ипол се иам напено вода од вир(facepalm):rofl: Не знам зашто, лудо дете ете ама ме фатиле како си лижам од водичката. Мајка ми паника кренала и и се јавила на докторката и буквално и има речено дека не смее да ме чува во стаклено ѕвоно ако сака да имам имунитет. Нормално ништо не ми било.

На Annath, mareane, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ми се допаѓа предлогот. Споменик за тебе! :D

Кога се во прашање поклоните гледам да бидат погодени за личноста и поклонот да биде нешто што ќе му биде од корист. Мене никој ништо не ме прашал што сакам, а и јас не прашувам туку гледам што на некого му фали. Се трудам максимално околу поклоните, ама другите за мене не. И не можам да се сменам. Најчесто ми носат нешто што го имаат по дома како вишок, а јас за други ќе лупнам илјадарка. Епа, ако ми е. (facepalm)

На sweet-cherry, Annath, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    Здраво девојки :f:
    Помина и овој викенд... Бројам ситнооооо, два дена :party:

Во диско не сум била оддамна, заборавив кога бев последен пат...
    Ама на журки, :dance: :rock:... одам редовно :D

Чување спомени... Чувам се и сешто, понекогаш дури и си мислам дека треба да направам „чистка“. Многу работи сигурно ке фрлам кога ке ми се стесни просторот дома, читај кога ке се ожени некој од синовите!
    Но, за венчаницата, омилените играчки на децата и фотографиите секогаш ке имам место :tmi:

Развод... Луѓето што се развеле сигурно имале голема причина за да го направат тоа. Изневерувањето можеби е најмал проблем... Психичките притисоци, несогласувањата и разијдувањата во бракот се поголема причина за развод. Сите имаме еден живот, зошто да го проживееме несреќно?

@JuLleE ти си силна личност, нема да дозволиш околината да ти „суди“, живеј си го животот :hug:
    На синко нема да му биде ништо од саламчето на мачето. За да се смириш дај му едно медицинско јаглече, ке ги апсорбира сите несакани нешта од телото.

Да се почастиме малку... слатко, ладно, калорично 8)

1013379_520461754674025_1948586785_n.jpg

На Skorpija25, Annath, eli25 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.718
    Ехеее,малиов мој на плажа колку песок има в уста избутано :rofl:
    Една секунда нема да го гледаш и ќе видиш џвака нешто :x
    Инаку денес е еден од најубавите денови во мојот живот,ќе частам за неколку дена :l:

На green.eyes, sweet-cherry, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ново бебе? :wasntme:

На Skorpija25, Annath, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.