1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    261.190
    Јас кречев викендов најдов на фб едни дечки се сами прават, ич маж не ти треба. Сами раскренаа, сами покрија па дури и избришале позади гарнитури плакари и вратија на место. Е сега еден тапет ми го залепија иако знаеле дека не е квалитетен и не личеше убаво. Ги натерав го извадија и рекоа ќе дојдат да поправат па ќе видам дали си стојат на зборот.

Сега го пијам првото утринско кафе, од сабајле бев по лабаратории и јас ко вас ракава не можам да ја движам, 4 пати ме боцкаа. Плус една исфрустрирана лаборантка се испокара со мене па дури и се дрзна да ме навреди а само ја прашав дали има нешто да ме залепи или заврзи. Многу сум си допуштала, што се не ми раскажа. Не сакав да се расправам уште 3 пати требаше да ме боцка ама му се испожалив на мм, ми вика пријави ја таму ама решив да не се замарам со секоја будала на која ќе наидам.
    Жива уморна сум, вчера чистев цел ден а имам работа за уште 2-3дена сигурно ама денес не ќе да е тој ден. Ако реши ќерка ми да му ја легне подоцна ќе се спружам до неа.

На DVAANGELA, bittersweet, toogood и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Нека му е среќен роденденот и крштевката на малото, големо да расте, живо,здраво, весело, само среќа да го прати и него и целата ти фамилија, :*

На mareane, Cuci81, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Давај линк од фб или број, било што во лп:)

На DVAANGELA, Petar80, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Добар ден, дами ! Ќе напишев "добро утро" за малку :?: сѐ ми се помешало.
    :^::^::d::d:Среќни родендени, годишници и брзи заздравувања. :^::^::coffee::coffee:
    Јас на пауза си пијам топло чоколадо, па и вам ви праќам исто за да се затоплите :hai:
    Ви посакувам убав ден ! (highfive)

PicMonkey Collage.jpg

На crazylady, DVAANGELA, toogood и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Е сега откако ве исчитам и го поминав редот со честитките,
    може едно кафе да се испие за добро утро.
    images (1).jpg
    Главава боли, ме растура. Незнам што и е. :P

Што дешавка си имав од сабајле. Со ептен блиски разговаравме што ќе ми треба околу бебето и падна договор што тие да ми купиле по нивно инсистирање, ама јас тоа да не сум го купувала. И добро, бидејќи беа толку сигурни, јас не купив, парите што ги имав за таа намена ги потрошив за други работи исто за бебето :rofl: и сеа ми кажуваат дека им било скапо, сама да сум си купела. Хахаха човече. Сеа незнам од кај парите да ги извадам......кога ќе дојде зимото ќе свиркаме.
    Туку да не замарам мн со бебешки работи, јас се надевам дека имам уште недели па да частам мекици.

Денес за ручек ќе динстам пилешко месо, ми текна дека одамна не сум правела такво. Т.е. ко дете правев, последно во средно кога бев, валгда не сум заборавила. Уз тоа ќе испадне некоја супа и салата, за пире се мислам, ама сепак зависи како ќе ме мрзи. А може и гарнир ог грашок, само што тој незнам како да го направам, па ќе најдам рецепт на нет.

На муабетов со лабараториите, и јас си ја имам секогаш истата мака. Дури и последно кога ми земаа крв на Трансфузиологија во Државна јас ќе искочев крива. Сестрата беше многу расположена за муабет со колешките, ама а види пациент мислиш и се стемнува....:rofl: Шо да се праи. Нешто да те залепам на местото? пу пу скраја да е, трошок голем. Ми опнаа еден завој ко да сум излегла од Втора светска војна.

На DVAANGELA, bittersweet, toogood и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро бре луѓе каде сте денес има ли некој од наше друштво

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.031
    И јас ќе прашав ова сега Петре :P Сите спијат :D

На DVAANGELA и Petar80 им се допаѓа ова.
  8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    А ти тука ли си

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.031
    Тука бе Перице, баш сакав да те прашам што си тапосан, нешто не си ми весел. Дај стај чајче, ја кафе не пијам сега ;)

10. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    upload_2015-9-29_14-5-22.jpeg Еве чајче незнам денов ми е мутав а и ми јавија малиот температура имал и хаос

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    И јас сум тука
    Правам блашко
    И си мислам да ве прашам нешто домаќинско (не за шипка деее...)
    Што е во тренд од страна капутчиња, јакинички за наша возраст ?:
    Имајте во обзир дека на работа одам со штикла, со сукњи, тиролки...кошули
    Ве молам за предлози (со по некоја слика)

На Abrakadabra и Petar80 им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Леле иде време на капути :(

На Abrakadabra, mareane, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.672
    И јас правам благо :rofl: врти сучи се накај чоколадото ме тера.

@referentka земајки во предвит тоа што го посочи според мене најдобро би било да си земеш некое капутче до колениците плус минус, некое со средна дебелина и нежен материјал јас имам и не се покајав го носам со години баш ми се погоди, еве вакво нешто од прилика
    images-2.jpeg images-3.jpeg images-4.jpeg images-5.jpeg images-6.jpeg 2015-09-29-15-09-36--482299230.jpeg

На crazylady, DVAANGELA, green.eyes и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Па, има право Рефка, на капути треба да мислиме.
    Сте приметиле ли дека пролет и есен скоро и да немаме во последниве неколку години.
    Само две годишни времиња, лето - зима.

Еве и од мене предлог ..ова да не треба тема да отвориме '' Капути за +-40 ''

a508be2ab702a6b71dcaae13cb533c4f.jpg b6af89cc0caa4f8f972b9f7c7607022a.jpg bb4814159c3612e439ea018fb3dd8408.jpg dce64641df45d831ffdec015d0583a40.jpg 8b56ac21df0d0e34f0e7bf26f48ccc8d.jpg

На crazylady, DVAANGELA, toogood и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    И јас сум тука. Сега се довлечкавме со децата од градинка.
    Ви благодарам на сите за честитките. Да сте сите здрави, живи, среќни, весели.
    @green.eyes @WORRIED.BT среќни родендени и на вашите.
    @bittersweet како си? Те мислиме сите. Ајде на убаво нека заврши маката твоја.

На DVAANGELA, bittersweet, green.eyes и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.869
    Допаѓања:
    203.011
    Ај и јас да чкртнам во темава, тек сега успеав форумов да го отворам.... дур не дојде некој.
    Среќни нека им се родендените на децата што слават, здрави и живи да ви се, големи да растат! Среќни да ви се и на сите останати родендени, годишници и други поводи. Само за убави работи да читаме во темава!

Јас денес работно, иако пак дежурав ноќеска. Не знам што да му правам на детево, не крева висока тт, ама си ја има и омалаксан е. Освен преку исхрана (течности, вит. Ц, супи, овошје) и мирување дома, не знам што друго да му правам. Сите ми велат да му давам нешто за тт (парацетамол), јас во принцип до 38.5 не давам ништо. Башка што не сака да пие никакви лекови, па ако му дадам на сила, ризикувам да поврати и исплука, па џабе малтретажа. Што дека сум медицинско лице кога во вакви ситуации мозокот ми е бланко цд, ништо не знам :$ А кога е за други, се знам :tmi: Мора да престанам да бидам паничар, не за друго, детето ќе си го упропастам.

За повесели теми: дај Боже да се стопли наскоро, уште малку да поуживаме во топло, има кога да мрзнеме.
    За капут, јас имам до колена и ептен ми е погоден, поим немам од кај го купив, ама знам дека во Макпримат имаа слични модели. Таму прво би барала кога би ми требал нов.

А за сушари - немам поим, ама можно е и јас наскоро да барам... не знам како ќе сушам алишта зимава :worried:ризикувам влага да ми се појави пак во собата. Ама па од друга страна, ме болат високите сметки за струја.

За шипки, но комент.... сакам таков спорт, ама не ме бива за пентарење, се плашам од висина :P

На DVAANGELA, bittersweet, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.672
    Ја уздисав тортата :) .. филот од ладното беше капнат, смрзнат па едвај најдов чаре да го пристоплам а да не се растече.

И пак и пак јадење, веќе незнам што ако ме верувате, не ми доаѓа инспирација никако а за правење да ми каже некој сум прва. :)

Јас имам вакво како што простира абракадабра и многу ми е уздисано моето е бело, ниту е гломазно ниту пренатрупано
    downloadfile.jpeg

На crazylady, DVAANGELA, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    последниве неколку дена не можам да се изнадружам со најдобриот другар, што се дружиме повеќе од 30 години, уште од второ одделение....од сабајле сме си дома по кафиња, преку ден низ град, по кафани, навечер излегуваме на пијачка и ни останаа уште два-три дена за аздисување...за неколку дена ја напушта нашава држава што е во сите области на прво место во светот и си оди со семејството на неколку илјадници километри далечина, па кој знае дали воопшто некогаш и ќе се видиме....:(
    и така....ни муабет не ми се прави, ни имам волја за нешто, просто ми е смачено од бројката на мои блиски што последниве години се отселија од државава...
    ај добар ви ден на сите...

На crazylady, DVAANGELA, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325

Ајмо жени :music::dance:(hollest):dance::ninja:

На Annath, mareane, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Хахахахха си се препознав.:D

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.