Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Замисли - имаше, и тоа Перфекс. Не би ме изненадило да имаше и од онаа сивата. :rofl:

Прв пат сум третирана вака a во Охрид сум секоја година. Лани бевме во апартман на шеталиштето, не можам да најдам ниту една маана. Сместувањето одлично, хигиена на ниво, газдата културен човек. Ама, на почеток беше објаснето дека има едно веце, дека паркинг нема, туку ќе треба да платиме. Сме биле и во станови кога бевме помлади, ама со ваков газда немаме искуство.
    Оваа година со посредник со кој претходно еден другар соработувал и е задоволен, па се надевавме на добра услуга.

Инаку тие луксузни лимузини не се паднати од небо, ниту се подарок. Дечко ми и другар му сами ги спечалија парите за да ги купат. А кога печалиш твои пари а истите ги волжуваш во поголеми проекти, покрај тоа шеташ тука и надвор од земјава, е тогаш рационално ги користиш. Па наместо хотел од 50 евра ноќ (тие во центар се толку) за двајца, плаќаш 10 евра од човек во апартман. Со 30 евра ручаш во ресторан и уживаш во погледот.
    Хотелите покрај плажите (мислам на Метропол, Гранит итн) немаат убави плажи. Бирам на возам до плажа а навечер пеш да излезам во чаршија, а за тоа треба сместување во центар.

На Lejla8, Mr. Right, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Абе значи во Кам се случуваат само збрики.. Ние со мм појдовме да пазариме и исто така наполнати кеси се и да платиме и без пари хаха денар скршен немаше мм во џебот кај се шо се ги загинав вели и се вративме дома ги остајвме кесите и дома назад бараме по пат да не се паднати нема и дома проверивме си ги остајл на маса па по жешково пак се враќавме за да ги платиме па да ги земиме.. и мене не ми се влегуваше извесно време мислев дека не памтам ( а не познаваат ) :/

На kuc, Lejla8, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Аа, сватив сега.

На Lejla8, Someday, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    5.494
    Срамота бе цццц одма би им закачила 1 ѕвездица на сајтот!
    Па уште Перфекс ви ставиле, јас на твое место ќе се бунев бе, на што личи едно да очекуваш и платиш, а друго да добиеш во апартманско сместување?
    Затоа драга моја следен пат, пут под ноге, лимузините палете, и Азурна обала...
    Е таму врие од добри лимузини и нема да бараш посебни паркинзи, тоалетна и сапун сигурно ќе најдеш со солиден квалитет, а плус тоа ќе има и четки за заби, паста, чешел, шампончиња секакви, капа за коса... Чим по хотеливе во Мк се ова го има, на Азурна обала замисли какви ќе се...
    Медитерански мириси, море, сиренца, винце, милина на нивоУ ;)

На Lejla8, Dadusicka, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    @Rebecca_R, такви газди во Охрид има со лопата да ги ринеш. Полесно е да налеташ на таков отколку на нормален.
    Ама не разбирам, зошто ви бил потребен посредник за да си најдете сместување?
    Па сите сега се на аирбнб, си го гледаш апартманот, се договораш директно со сопственикот... полесно здравје.
    И штом веќе сте биле порано и сте биле задоволни, сте можеле навреме да резервирате кај истиот и да се спасите од незгодни ситуации. Стварно не сфаќам зошто со посредник.

На Lejla8, ines.h, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Од каде знаеш дека не сум била јас на Азурна обала или не сум уплатила да одам во Дубаи во јануари?

Олади малку, што толку те нервира кога некој ќе спомне одмор? Аха, ми текна, те нервира кога некој ќе ти спомне летен одмор јер ти оваа година нема да одиш, финансиите за друго ти се планирани.

После муабетов твој не ме ни чуди односот. Па ти воопшто не си изненадена што туристот плаќа и очекува пристоен смештај и третман а добива кретен од газда.

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    5.494

Не знам колку години имаш, сигурно сум постара и посозреана од тебе, па само ќе ти кажам дека долг јазик не носи мудрост секогаш.
    А второ, се што кажав кажав реално, баш ми е жал што си во пубертет и што си сконтала погрешно, па си се запалила и дури нападнала.
    До толку си го утнала толкувањето на мојот пост, па уште сама се докажа за мојава поговорка за јазикот, јер ова лето и градам и ќе летувам, а дали до таму со лимузина или со авион, или дали во Охрид или на Азурна не би да се фалам:)

На Lejla8, Someday, Dust и 7 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас не знам баш што толку ви засмета реакцијата на Ребека?

Ако сум се договорила нешто, очекувам тоа да се исполни.
    И не, ниту одам, ниту ќе одам во хотели, затоа што не ми одговара на исто место да доручкувам/ручам/вечерам.

Во Грција имав преку Букинг резервирано апартман, дуплекс, за 4 возрасни, а кога стигнав добив студио со една спална и бебешко креветче. Испадна дека газдата "не бил сигурен" дали ќе дојдеме, па на некои луѓе со деца го издал дуплексот.
    Утре ќе не' сместеле во тој апартман.
    Реков - ок, тогаш за вечерва дајте ни две студија. Ми вика - аааа не може, ако си доплатите!

Молам?! Ем нивна грешка, ем ме малтетира губам два саати за глупости, ем да доплатам?
    Инаку вон сезона плаќавме 70 евра ноќ, што не е ИЧ малку, и уште да ме заебава?!

Си собравме работите и најдовме друг дуплекс за помалку пари - 50 евра, а пошто имав уплатено депозит кај првиот им пишав на Букинг што се случило и ми ги вратија парите.

Ако сме се договориле да ме буди секое сабајле, ќе ме буди секое сабајле.
    Ако не може да ми ја понуди услугата која ја барам, за кој к* воопшто лаже?

@Rebecca_R следно кога ќе одиш во Охрид јави се во апартмани Јован, супер се средени становите, и пешкири, и сапун, и тоалетна и се' што ти треба има, со картичка се влегува во зградата, а има и паркинг подземен.

Се наоѓа на 2 минути од чаршија, карши библиотеката.
    Ние во јуни плативме 1900 денари ноќ за 3ца, со две спални апартман.

Едит: и вила Јоце не е лоша, само нема лифт и е подалеку од центарот, има помало ВЦ и помала тераса, инаку се' друго си имаше. Таму во Јули плативме 1200 ден. Ноќ за двајца во студио.

Последна измена: 4 август 2017
    На kuc, Lejla8, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Може да ви влезам во дискусијата?

Прво,не знам зошто некој го сфати постот на @Rebecca_R дека пишува од ,,високо"и дека сака да ,,продава големина"?
    Отишле на одмор луѓето,побарале одредени услови,спремни биле да платат за истите и на крај не им биле обезбедени.Се разочарале.Со право е гневна,според мене,но тоа е зашто му верувале на некој посредник.

Кога ова би се случило во друга држава или пак ако патувањето се случило преку агенција,па и да го закупиле апартманот преку некој докажан сајт,ќе имале каде да се пожалат.Тука е нивната грешка,што оделе преку посредник.Убаво кажа @LivingGlam ,друг пат за памет,одберете нешто што претходно ќе го видите,читајте услови и вакви работи нема да ви се случуваат.Сега немате ни каде да се пожалите,така?Резервација направена преку сајт или агенција може е за нијанса поскапа варијанта,но е посигурна затоа што имаш каде да се пожалиш.Таму убаво пишува дека ако има приватен паркинг,навистина е приватен,во спротивно мора да напомене дека е уличен,затоа што негативните реакции од клиентите ќе ги прочитаат потенцијалните гости и толку ќе му биде.

Во светот искуствата на луѓето најмногу продаваат.
    Една пудра кога се купува се прашува за искуства и за мислења,а не пак за место каде треба да одмориш.

На wannaBeMomma, Lejla8, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    А и поентата со лимузината е дека не е баш мала кола што можеш да ја напикаш секаде.
    Не е исто Смарт, Матиз.. Колешкава вози Пежо едно малечко, кај што она се паркира никој не може.

На x.Daisy.x, wannaBeMomma, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Порано важело дека добар трговец е оној кој знае како да подлажува, филува, убедува...па некои уште во тој филм се, ајде де, ќе дојдат, ќе се убедиме дека грешка сме се разбрале, ќе подзамижат малку и ќе биде. Во Грција кога одевме со посредници од Македонија стално вакви проблеми имавме. Или клима нема а лажат дека има, или со мало балконче е, или во последен ред а ти вели 50 метра до плажа...те потценува едноставно дека ќе се помириш или ко да поарно и нема да најдеш. Каде со тој памет денес?

На mal.ecka, Lejla8, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.402
    Допаѓања:
    17.645
    Сите се фативте за лимузините на @Rebecca_R а мене па во очи ми остана моментот-се мажишта со мене а јас најгласна, и тоа не за гласноста туку за мажиштата. Е шо ма Реби, телохранители зеде со себе? Или еден од нив ти е дечко? Ама па што бараат тогаш другите :D Изгледа секогаш погрешни и скокотливи делови од нечиј муабет ќе ме заинтересираат. Тоалетната и паркингот не ме занимаат :D

Ај па ти у Охрид најде сериозност и чесност да бараш. Таму гледаат само да заработат на тебе, за услуга не прашувај. Со извињење за Охриѓани, сите сте исти, ова де, не сте.:D
    Јас не знам, со толку пари вие најдовте да се капите во Охридон? Да газите по камењата? Па со лимузина јас на море би отишла.

На kuc, Sesil, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Абеја и Бриџа се близнакињи. :bandit:

На Jas!, Viktorijaaa5, Sesil и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Ефектот на лмузината е поголем кога е паркирана во поскромно место :D

@zhap4e Оти, што исто кажавме? Ете јас не го приметив делот со мажиштата, срам да ми е :D

На Sesil, Lejla8, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.402
    Допаѓања:
    17.645
    Лелееееее мааааа, мораше ли јавно да го споделиш ова, а шо убаво си криевме :tmi:

На Sesil, Lejla8, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    мУри јас за пософистицирана од тебе се рачунам :D

На Lejla8, Annath, Emy867 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Вилата од лани не ни одговараше бидејќи сега бевме повеќе луѓе, а ни требаа три соби за двајца, пример не ни одговараше две соби за 3ца. Баравме и не најдовме, па наместо да се групираме, рековме да одиме со овој посредник, јер претходно 3-4 пати биле и супер се покажал, и рече дека ќе најде тоа што бараме. Рековме океј, супер штом има таква варијанта.

Би рекла дека сме генерација или некоја година сум постара од тебе, ама зас муабетов ич не е битно колку години имам.

Баш ми е и мене жал што ти мојот пост не си го сфатила, па полета да ми објаснуваш за Азурна обала. Во моето мислење нема што да се толкува, убаво објаснив.

Не е фалење дека ќе градиш? Сериозно? Може и јас градам и реновирам, ама ете не сум се пофалила.

Бев и на одмор ама не се пофалив каде, реков само дека ќе одам на остров, а дали сум била на Тасос или Миконос, никаде не пишав. Само на една драга членка и пишав за инфо, ама сигурно не помисла дека се фалам.
    Второ, јас пишав лимузина, ама не пишав форд мондео или мерцедес С класа;

Е не е исто, на едно паркинг место можеш да паркираш две па и три Смарт, ама за Пежо 407, да речеме, ти треба цело паркинг место.

Не гледам ја ништо скокотливо во муабетот. Прво, не видов никаде дека сум пишала мажишта, ќе може да ме цитираш?
    Дечко ми е еден од нив, не сконта или селективно читаш? Друштво, другари, или не ти се познати поимиве? Да не треба да пишам каде биле девојките на другарите и зошто не можеле да дојдат?

Инаку кога газдата ќе ти рече фамилијарни луѓе ќе дојдат, последното нешто што го очекуваш се возрасни мажи од 25-30 години, сите над 185.

Апропо морето, бев јас со истата таа лимузина, ова ми е втор одмор, ама не од 7 или 10, туку 5 дена. :)

На Lejla8 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Оти кажа се' што би ти... во друго време. Сега ѕвездите неубаво ти влијаат. Не догледуваш :D:D

На Ana Marija 1, Lejla8, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.402
    Допаѓања:
    17.645
    Со други зборови, треба да биде фраерчиНа и да може да го пикнит у потесно? Хммм, ми отвори друга перспектива на муабетот, тенкју.

Е ако де, рачунај си се ти, само пази да не почнеш да се одземаш или множиш. :D

Ах бе @Rebecca_R дај малку повеќе олабави се, удри на шала, макар и на твоја сметка, никој овде не се расправа со тебе, ете такви сме некои, такви не дал Господ, шаалџики, сеирџики, како сакаш наречи не, малку да се нашалиме.
    Ете на твоите мажи, јас им додадов шта на крај, поубаво да звучи. :D

На Ana Marija 1, kuc, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Кој ме тераше да уплатам за одмор во септември бре, не се издржува без бањање :(

На Lejla8, M&M, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.