1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobra vecer.
    Jas i junakot moj kako po obicaj pak sami.
    Denes prosetavme malku do kaj baba i dedo,da go vidat i bato i dada i curik nazad.
    Kurtuliv dve drumkanja.Si zaspa po pola saat dur vozev vo dvata pravci.
    Da mi se poblisku druga pesna ke e.
    Najprvo sreken rodenden na malite na @green.eyes i @WORRIED.BT
    @Cuci81 cestito krstevka i rodendeni i na tvoite angelcinja.
    Da vi se zivi i zdravi na site.
    Jas sum resena da ne kupuvam poveke nisto garderoba.Nemam poveke mesto kade da stavam,ke se ugusam mi se cini.Ne deka mnogu garderrroba kolku sto e mal prostorot.
    Pocnavme da renovirame na selo kukata,pa ke se rasteretime valjda malku.
    Jass nev protiv investiranje tamu,barem ne dodeka ne se prefrlime na posiroko,no sveki si go ubedi sinot.Neli deka nie ne sme si rodnini pa ..:D
    Se smeam na site maki,a mi vrie odvnatre,ama se ispozaliv neodamna vo temata za svekrvite tuka ke krotam.
    Za utre imam rucek,taka da ke se vpustam vo redenje plakari,zdravje.
    Dobra nok i ubav son na site.
    Kaput nekoja druga godina.

На DVAANGELA, Annath, Eli23 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.672
    Лејдисссс
    Како сте вечерва?
    Гледам арни, шизате во строј, и јас се препознав :rofl:
    Јас не сум по спортот да ви кажам:?:
    Туку зборот ми беше за гардеробата, години наназад само купувава и забутував, ми беше трсене да ги фрлам постарите работи бидејки мислев "ќе ми се најдат" домаќинска работа бе ^_^
    Е сега веќе сум решена и до душа реализирав, ги собрав сите стари работи и што требаат и што не требаат, едни ги спакував да им барам чаре а со останатите си бришев прашина и ги фрлав.
    Сега ја одделив само квалитетната гардероба, а и пат ме чека, селење.. незнам како ќе се однесам, ама најверојатно нема па затоа ќе си купав нови 8)

Пријатна вечер кој е за нешто топло (fingers)
    2015-09-29-22-41-01-1306104746.jpeg images.jpeg
    Како што оди времево мислам дека и со дрва ќе се расправам:doh:

На crazylady, DVAANGELA, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    Сакам многу убава облека,не знам убаво се чувствувам убаво ми е на душата.Е сега друга работа е што прво немам доволно пари да се скоцкувам квалитетно и второ и да купам нешто нема каде да го облечам.Од времето кога работев си купував што ми се допаѓа а сега дреме спакувано зашто ми е мало или веќе му поминала модата.А сега гледам нешто практично,зашто да лупнам пари за капут кога ќе го облечам еднаш или два пати во годината.Со друг збор за на пазар ,за шеткање до чаршија не ми треба капут.А и децава веќе бараат,маж ми секој ден оди на работа за нив нека има.За мене ако еден ден се вработам...или дочекам пензија.Само што тогаш џабе ќе биде ,времето поминало.:(
    @Cuci81 I @WORRIED.BT среќни родендени и крштевка.:party:

Последна измена: 29 септември 2015
    На crazylady, Annath, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.249
    Допаѓања:
    277.571
    Гледам сите размислувате за облека секогаш кога е смена на сезона облеката е актуелна.
    Јас се плашам да извадам зимската гардероба оти тогаш се гледа кој што све нема.Ама моментално сме во трошоци за дрва,грозје, пиперки...Така да гардероба само ептен што се мора.
    Гледам капути покажувате јас лани зедов нешто меѓу јакна и капут и сега се каам требаше класичен капут ама тоа е годинава децата се на ред за капутчиња.Јас од гардероба најмногу обожавам чизми лани кога ми влезе умот во високи чизми на штикла и пукнав дири не ги купив И ене ги сега дремат во плакар на работа не можам на високо а на зима кај толку излагаме никаде.Сега годинава сакам кратки чизми на полна пета или на мала стабилна штикла
    @galapce и јас како тебе стално се противев на реновирањето на куќата в село ама против мнозинство не се може, а да не ги дававме на времето тие пари сега ќе ми беше барем пола станот исплатен а сега и таму е пак за реновирање(препокривање,под менавање...) и ваму станот до нигде не исплатен

На DVAANGELA, Annath, Eli23 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ovaa od vtor red prva za mene.(highfive)
    Imaje obzir mene najveke mi treba:rofl: , 9 meseca zima me ceka.^_^

На vitamina, Annath и mareane им се допаѓа ова.
  6. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Nemoj da mislis deka niv im e seedno.
    I tie vecno ke te spomnuvaat.
    Moe e deka tamu vas vi e polesno.
    Kako i da e izborot e golem pa ke si najdete drugi drugarcinja, nie sme tie sto ziveeme vecno so istite spomeni od detstvo.
    Prvite godini koga si zaminuvavme nakaj doma bese samo guski i ke se vidime, a sega solzi na viduvanje, solzi na zaminuvanje.;(
    Doma po iljada pati istite prikaski, sto si rekovme, kaj bevme, sto jadevme.... i na kraj e vo penzija koga ke odam(fingers) ke si sedime pred portice zaedno:rofl: ke gi ogovarame komsiite.:emo::nod::P

На green.eyes, vitamina, Sky-butterfly и 5 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.249
    Допаѓања:
    277.571
    Ајде будење кафето е готово!
    download.jpg

На crazylady, toogood, green.eyes и 8 други им се допаѓа ова.
  8. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    FB_IMG_1443256327616.jpg за убав ден на сите ии недозволувајте времето климата да влијаат на вашето расположение ;) осмех на лица свии :D

На toogood, green.eyes, Mekuska и 8 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Добро утро девојки и по некој дечко

Не е секој за во зграда, сум рекла и пак ќе речам.
    Ако наскоро во весник во црна хроника прочитате наслов ,,ја претепала комшивката поради тресење дипли,, да знаете дека јас сум тепачот.
    Толку сум мека и мирољубива што на човек незнам лошо да му речам.Ама ако ме извади од такт не гарантирам за своите постапки.

Толку за утрово.
    Сега одам да варам кафе.Туркишен.Цело е без цукер, секој сам нека си стави:P
    (абе полиглота сум мајку му...на германски пишам-растурам..кој разбра-разбра, а кој не, да си оди на кур-с)

На crazylady, Abrakadabra, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  10. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    А ако разберете некој шалтерски работник на клиника е мртов да знаете јас сум убиецот. Само не сум сигурна дали ќе одговарам како за човек. После два дена безуспешно дремење на телефон денес одам очи во очи да се соочам со него. Е ако не е готов резултатот не знам што ќе се случи:@:punch:

Ај добро утро, заборавив да кажам:)

На crazylady, toogood, Abrakadabra и 14 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Чекај, не оди...наврати кај мене, имам разни ,,докулатки,, за убиства, мачење, дерење кожа,сечење екстремитети, кинење глава, копање очи и вадење црева.
    Се ми е спремно.
    Од доброта преку глава ми е...
    Од денес станувам УБИЦА..и тоа сериски

На crazylady, Abrakadabra, WORRIED.BT и 11 други им се допаѓа ова.
  12. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Aма немам време да се мачам со него. Дирек вака одам
    automat-GG.jpg

На crazylady, toogood, Abrakadabra и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Добро утрооооо.
    Како сте бре цури?
    Ние полека се нормализираме, па почесто и ке се читаме.

@referentka да не мислиш само кај тебе е така. Јас неќна постилам свежо испрани алишта на децата кога гледам оваа над мене стазите од ходник си тресе, мува не ја лази. Е тогаш ако не ја сосав никогаш нема. Инаку се имам пожалено пред месеци дека знам секој ден шо јадат оти остатоците се кај мене на прозор или комарник залепени. Абе и така ми е досадно ќе чистам ја по неа секој ден.

Фала уште еднаш за честитките ми ја наполнивте душата.

На Abrakadabra, mareane, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    За капути сте свртеле муабет.
    Рефке купи си модел кој најдобро стои на твојата фигура и ти најудобно се осеќаш. Според висината и градбата на телото некои модели автоматски се исклучуваат, а и сите отприлика си знаеме што ни лежи.

Во однос на бои се знае кои нијанси се класици и одат со се :lol:, а кои само во определени комбинации.
    Ако бараш за секој ден би останала во сигурната зона и би одбрала модел кој не е сезонски.
    У секој случај еден квалитетен капут е добра инвестиција. со една марама и квалитетни чизмички. Kaпутот неутрален а евентуално марамата по впечатлива.

Jaс би се држела до темни бои(црно, сиво,тегет,кафено..евентуално маслинесто и бордо ) и прави модели без многу крзнa.
    Балерина, ѓубретарче, балонче истотака би отфрлила. Би внимавала дали капутот се комбинира и со џинс(ова не ни знам дали носиш) а не само со класични комбинации.
    Toa jас ама.

Џабе ќе ставам слики кога тебе може те привлекува спротивното од сево ова што напишав. :lol:
    Ептен помогнав нели:tmi:.

Јас ја сакам есента баш поради овие работи. Требало ова/она.
    Еден куп налишта треба човек да надене и вечно нешто фали па може да се шлаам по дуќани:rofl:.
    Типично есенски бои ми се крем/кафено маслинесто/бордо. Може со кариран шал, нараквици, малку тегет/кафено за да дадат неутралност, златести детали/токи на ташна, чизми^_^.

Се распишав. ОД мерак сега и детево ќе го пресоблечам:rofl:.
    Ајде добро утро и од мене. Денес ќе ве дружам:coffee:

Последна измена: 30 септември 2015
    На crazylady, Abrakadabra, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    [​IMG]Добро утро Дами искрено се мислев дали да пишувам утрово или да си помолчам некако сте ми убиствено настроени, накострешени како мачиња пред куче. Поготово Анел и Референтка море какви не алатки и методи за злочин се поседувало уффф. Меќудругото денес било ВЕРА НАДЕЖ и ЉУБОВ па да им честитам празник, именден и на сите што си го почитуваат овој ден да НИ Е ВЕЧЕН.
    Анел ако ти треба физички да се пресметаш со шалтерскиот работник би ти помогнал ми фали да потрошам вишак негативна енергија и на мене.

На toogood, mareane, green.eyes и 7 други им се допаѓа ова.
  16. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Ако ми треба помош те викам, на школо добра бев во стрелање, ама од тогаш не сум фатила пушка. :D
    Еј добро што ме потсети за празникот, едно пола саат и за тоа на телефон треба да потрошам. Вери, Нади, Софии колку сакаш, само Љубица немам:D

На mareane, green.eyes, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    [​IMG][​IMG]

Последна измена: 30 септември 2015
    На toogood, mareane, green.eyes и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Дали ви се верува дека постои во едно градче во Македонија 35 годишна жена, мајка на две деца, со нормални физички и психички способности која сама нема шанси да дојде во Скопје, со неа мора да се или мајка и или татко и.

Дал да плачам ил да се смеам е муабетот. Абе јас на 18 дојдов сама во Ск, моите ми рекоа во Автокоманда симни се од автобусот, таму ти е студентскиот дом, од таму фаќаш автобус до факултет и толку. За се останато сама сум се снаоѓала. Не можам да си поверувам 35 ГОДИНИ.

На crazylady, WORRIED.BT, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Не не, не можам да верувам.
    Малолетни па се качуваат во авион и одат на другиот крај на светот да учат средно. Луѓето од планина се симнуваат и се снаоѓаат. Образована, со два мобилни, со интернет на мобилен, зборува македонски и по нешто англиски. Или може си мисли дека во ск се збори мандарински. Ќе застанеш човек ќе прашаш ако не знаеш нешто.
    Како да најдам смајли што се крсти?

На crazylady, toogood, WORRIED.BT и 7 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Некогаш родителите прават од децата ``инвалиди``. Додека трепнеш наполниле 35 и ете...

На crazylady, WORRIED.BT, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.